Ga naar inhoud
GENEGEERD

[Vraag] Tactical Vests & Chest Rigs: aanvulling op je Bug Out Bag?


Sookie

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 119
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

@jobs

Gewoon onopvallende kleuren combineren. Effen, zoals zwart, groen, grijs, blauw, allemaal wat aan de donkere kant. Helemaal in het zwart natuuurlijk ook niet. Het is helemaal niet nodig speciale zaken te kopen, bij de Decathlon hebben ze veel spul met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

 

Vb. goedkoop en overal te dragen, valt niet op.

http://www.decathlon.nl/broek-arpenaz-50-id_8241485.html

 

zoom_400PX_mediacom_558491345.jpg.039c8befcf989bfdca2206cb139e84fd.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 maanden later...

Ik heb de mijne nog steeds bewaard.Het enigste nadeel vind ik(Gezien de nieuwe modellen) ik hem over het hoofd moet omdoen.

Verder zijn alle 5 tasjes voorzien van Klittenband(Kan afgedekt worden) en de normale snelsluitingen.Het mooie is dat er een extra afdekflapje aan zit dat jou klittenband eventueel kan bedekken.

Klittenband maakt ook een Tering kabaal, zodoende, en dat kun je in bepaalde situaties niet gebruiken.

Ze worden gedragen in combinatie met de rugzak(Daar zijn ze voor ontworpen)De drie kleinste tasjes zijn bestemt voor 9 magazijnen.Ik zou wel de klittenband gebruiken als je er andere Items in gaat doen dan waar het voor bestemd is.Ook het grote vak kun je voor vanalles gebruiken(Zit achter de twee drukkers aan voorzijde)

 

Ik vind ze handig.En desnoods draag je het onder een gewone BURGER jas:oDan heb je gewoon een bierbuik:(

Er zit inmiddels zoveel camo onder de Burger bevolking dat het waarschijnlijk allemaal wel meevalt met het aandacht trekken:rolleyes:

Ik heb zelfs items weer terug gekocht (spijt van dat ik het destijds verkocht heb).Gewoon omdat het Hufterproof is en het z'n nut bewezen heeft.

 

De foto's heb ik even vlug van Internet.Had geen zin om naar de Zolder te gaan.

 

chest-prep.jpg.cdc22912df4ece44d547f3d7ea47e019.jpgchest_10-prep.jpg.d0540681198d1742018c1b6e6256a699.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf een tactical vest heb maar als je die tegerlijkertijd op je rug hebt samen met je bob krijg je het heel benauwd

 

;););)

 

Die draag je aan de voorzijde!!!!!!!!!!!Commando030.jpg.a27e62a6e895ca8eafdfcb3503083987.jpg

 

Niet aan de Rugkant!Alhoewel er zijn er ook die je niet aan de voorzijde draagt.

Het model waar ik het over heb dus wel.

 

Je bent nooit te oud om te leren:o

 

Enne misschien dat ik De Smockjas verkoop(zelfde model als op de foto)Heb er twee. 1 ervan is goed gebruikt en van nieuwe klittenband voorzien!

Daar kun je ontzettend veel in kwijt in zo'n Smock jas.Zover als ik weet 14 Zakken pl/min.Cordura verstevigde zakken en memory wire in cape.

Ik plaats nog een foto.

Link naar reactie
Delen op andere sites

]Haha ja weet ik maar mijne is van de achterkant een klein stuk dicht. Hij heeft aan de achterkant ook nog een vak dat waterdicht is maar ookal zit er niks in is het toch benauwd[/QUOT

 

Er zijn zoveel modellen !Het ligt er maar net aan bij wat voor Defensie Tak(Leger eenheid) je zat.Speciale eenheden hadden meestal dat wat ik laat zien .Maar ook daar zit weer verschil in.

Welke jaar(1980/1990/2000 enz) en waar moest je naar toe.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zat niet bij een defensie tak nog niet moet eerst mijn vmbo opleiding afmaken. En dan bij de Kmar

 

AHA,

 

Het word zwaarder dan je je Uberhaupt kun voorstellen.:cool:Ik bedoel als je je opgeeft voor een speciale doelgroep.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daarom ben ik fysiek en mentaal aan het trainen. Fysiek gaat beter als ik van mijn blesure af ben (4 gekneusde ribben en een gekneusd borst been.

 

Daar kun je gewoon mee door.:o:D

Link naar reactie
Delen op andere sites

@frans81 wij(de jongeren) zijn ook niks meer gewend he?

 

Zelf ben ik qua training vooral bezig met uithoudings vermogen, kracht en slaap rekken.

 

Met het laatste bedoel ik dat ik mezelf wil laten wennen aan minder slaap, zodat ik net iets langer door kan.

 

Ook hikes van 35 kilometer zijn zeker geen uitzondering in het weekend.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zelf ben ik voorstander van het chest rigs systeem. Dat was o.a. één van de dingen die ik had geprobeerd te omschrijven bij gebrek van de naam. Ik geef toe dat als je met 4 Chest rigs met munitie + alles in camouflage kleur op straat rondloopt je in de gaten wordt gehouden.

 

Maar... dat zijn puur 'trigger' reacties denk ik. Dus als we nou eens geen camouflage kleur toepassen en iets anders dan munitie daarin stoppen dan zijn we al snel van die alertheid af toch. Het blijft een handig systeem 'click n go' systeem dat heus meer toepassingen dient dan alleen militaristische.

 

Doen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@12gauge,

 

Het gaat er mij juist op dat dit systeem niet bedekt of verhuld hoeft te worden. Je draagt puur een tactical vest (eigenlijk een harnas dat je bovenlichaam omsluit) en klikt daar aan vast wat je nodig hebt. Zo kun je meer dan twintig pakketten thuis hebben liggen allemaal met hun eigen inhoudt en je klikt afhankelijk van je behoefte er bijvoorbeeld max 6 vast op je lichaam.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Opzichtig maar wel handig. Als je een MOLLE vest wilt gaan gebruiken adviseer ik om deze goed passend te kopen/maken en een brede elastische band aan de binnenkant vast te maken die je om je buik vast maakt met klittenband. Dit voorkomt schuiven door al het gewicht dat je er aan hebt hangen. Zeker als je moet rennen is dat wel zo fijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Opzichtig maar wel handig. Als je een MOLLE vest wilt gaan gebruiken adviseer ik om deze goed passend te kopen/maken en een brede elastische band aan de binnenkant vast te maken die je om je buik vast maakt met klittenband. Dit voorkomt schuiven door al het gewicht dat je er aan hebt hangen. Zeker als je moet rennen is dat wel zo fijn.

 

Zo zie ik dat inderdaad ook :)!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Iedereen heeft het over Rugzakken en Chest rigs:)

Maar wie kent de Smockjas??

Daar zit ontzettend veel opberg ruimte in.Twee zakken op de bovenkant/achterkant mouwen,Twee zakken op de borst met twee daarachter(Via rits) dat zijn er dus 4 dan 5 zakken rondom(onderkant) waarvan 1 zeer grote op rugpand.Binnenzijde 1 zeer grote op rugpand(via klittenband), 1 zeer grote binnenzak Links(Via rits) en tevens ritsen onder de Oksels.

Zeer goed doordacht.Jas valt zeer ruim.

Het totaalgewicht van een volledig bepakte smock bedraagt ± 5 kg. NSN: 8415-17-114-8056 en 8076.

 

smog-1-1.jpg.7caab21c18c0d81c3e1fb9818f9d74b8.jpgsmog-2-2.jpg.e24018af3ccfe23679c255f4fb26cbd5.jpgsmog-3-3.jpg.d19989f7e806e6e2dcfcf068d7ad02bc.jpg

 

Ik zag zojuist dat er een op marktplaats staat http://www.marktplaats.nl/a/verzamelen/militaria-algemeen/m805152926-smock-jas-2004-wahler.html?c=be2da871b0d84f75c3056cc6db858f31&previousPage=lr

 

Voor dat bedrag heb je een mooi Item.Jassen zijn Nieuw ontzettend duur(Althans dit Type)

Link naar reactie
Delen op andere sites

De enige reden wanneer ik een chestrig of platecarrier zou omhangen is wanneer ik naar mijn werk rij, mijn opdracht ontvang, mijn spullen pak/omhang en in mijn voertuig stap om alles wat ik dan bij me heb te gebruiken waarvoor het bedoeld is. En dat is om te vechten. Of het nu tegen al-Qaida, een buiten(aardse)landse macht of tegen zombies is, dat maakt niet uit.

 

In het geval dat de chinezen/russen of wie dan ook aan de winnende hand is, het leger verslagen, Nederland overlopen en ik ben zo gelukkig om nog in leven te zijn, dan gaat al mijn "groene" kleding in de prullenbak en de fik erin. No way dat ik er dan nog zo bij loop. Maar ook bij iedere andere situatie zou ik geenzins met militair spul te koop lopen. Opgaan in de massa is de beste camouflage, en de massa zal er zeker niet zo bijlopen.

 

Dit spul wordt pas weer interessant wanneer ik ben samengetrokken met (dienst-)maten op een RV-locatie en we zullen deze moeten verdedigen. Echter is dat pas van toepassing in het aller uiterste geval.

 

Dan ten slotte; het idee dat het "tof uitzien en daardoor afschrikwekkend zijn" argument dat ik hierboven meermaals voorbij zag komen vind ik totale onzin! Mensen zijn alleen bang voor (gewapend)geweld en niet voor een dapper-tenue. Mooie voorbeelden zijn tegenwoordig overal in de media. Ik heb denk ik het mooiste recente voorbeeld uit de Oekraïne hieronder bijgevoegd. Vragen? Geen Vragen..

 

http://www.itv.com/news/update/2014-05-01/riot-police-defeated-by-protesters-in-chaotic-donetsk-battle/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...