Ga naar inhoud
GENEGEERD

Verzend / administratie kosten munten


fcTollius
 Share

Recommended Posts

Goedenavond,

 

Ben al enige tijd opzoek naar munten (zilver, goud en verzamelobjecten) Die laatste groep is goed te vinden en tegen normale admin / verzendkosten aan te schaffen bij kleinere bedragen.

 

Nu wil ik ook zilveren en gouden munten gaan aanschaffen. Wat mij opvalt is de hoge verzend / administratie kosten die veel bekende (online) partijen rekenen. Mijn voorkeur zou zijn elke 2 maanden een paar zilveren en jaarlijks een paar gouden munten aan te schaffen om zo ook deels de prijsschommelingen op te vangen. Dan loop je al snel aan tegen die hoge kosten! op €100 munten is €20 extra kosten natuurlijk aanzienlijk (buiten de marge die al op de munten zelf zit).

 

Heeft iemand een goed, betrouwbaar adres waar er schappelijkere kosten worden gerekend? Of weet iemand of er weer een geen verzendkosten actie is ergens op de bekende websites?

 

Reactie of verwijzing naar juiste forum wordt gewaardeerd!

 

Tollius

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Er zijn een paar mogelijkheden om ze vrij goedkoop toegezonden te krijgen. Ik heb een aantal leveranciers maar ik weet niet op ze ook in Nederland versturen. Neem eens contact met goudbank-antwerpen, gewoon even googelen en vraag naar Frans Behaeghe. Hij stuurt die dingen -na voorafbetaling en tot maximaal 5K- gewoon per aangetekende zending. Bij een fatsoenlijk bedrag zit de verzendkost inbegrepen in de prijs. De postbode levert thuis af tegen voorlegging van id en na handtekening. Dit is een erg betrouwbare partner, ik werk er al jaren mee, vrienden van mij ook. Je zou eventueel ook geregeld een bestelling kunnen overmaken en betalen en vragen dat de goederen worden bijgehouden tot je een geschikt moment vindt om je verschillende bestellingen af te halen.

 

Een Nederlands bedrijf dat verstuurt per privaat koerier tegen redelijke prijs is solidor.com. Laat de zending niet leveren met UPS want de subcontracters houden zich niet aan de regels en leveren voor hetzelfde geld je waardevolle zending bij de slager, de bakker of de buren af. Zorg dat je op papiermail bevestiging hebt dat je zending verzekerd is, dat bespaart je een hoop problemen als je zending verloren zou raken. Dat bedrijf opereert ook onder de naam Dooier Kalff. Betrouwbare partner. Waarde van zending beperkt tot 50K per keer. @fcTollius

 

Ik heb nog wel meer adressen maar dit zijn alvast 2 waardevolle. Bij andere leveranciers zijn er bijzondere voorwaarden om er te kunnen kopen.

Link naar reactie
Share on other sites

@fcTollius

Nog een tip, onder voorbehoud, een site waar je veel kan lezen over zilver en goud is http://www.beurs.com en http://www.slimbeleggen.net

Op beurs.com wordt het internationale nieuws bijgehouden, geselecteerd en krijg je comments. Wekelijks is er een visie op de week. Toch een bedenking : sommige internationaal gereputeerde 'specialisten' geven tegenstrijdige adviezen waardoor ze in om het even welke situatie altijd gelijk krijgen. Zowel bij prijsstijging als -daling. Vaak hangen ze ook wel hun huik naar de wind.

 

Uit ondervinding weet ik dat gespreid aankopen een goede strategie is. Je zet elke maand een bedrag opzij voor aankopen, bij dalende prijzen koop je wat meer, bij stijgende prijzen wat minder. De markt 'timen' om het laagste moment te vinden lukt moeilijk.

 

Als je nog opbouwt kan je mijn inziens beter starten met zilver. Je ziet je schatkist sneller groeien en momenteel is de prijs relatief laag. Dit maakt dat het opwaardse potentieel hoger is dan het neerwaardse. Let wel, beleg enkel met geld wat je niet onmiddellijk nodig hebt en beleg met een lange horizon. Zorg dat je niet gedwongen 'moet" verkopen.

 

Hopelijk heb je er wat aan.

 

PS Dat niet alles goud is wat blinkt mocht ik aan den lijve ondervinden. Momenteel ligt de waarde van mijn investering ongeveer 20% lager dan mijn aankoopprijs. Geen paniek, het komt wel goed, maar dat kan écht wel gebeuren.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 1 month later...

Dank voor jullie reacties! Heb inmiddels wat munten aangeschaft, vooral NL munten (gulden 2001, rijksdaalders, 10 gulden munten) maar ook een mooie eagle. Wat me is opgevallen dat je vooral vrienden en familie moet verstellen dat je munten spaart, ongelofelijk maar bijna iedereen heeft wel oude zilveren munten op zolder liggen waar men vanaf wil.

 

En Lewieke weet dat de markt fluctueerd, aangezien ik toch long ga zitten maak ik me daar niet zo druk om. Daarnaast zijn fysieke assets een verzekering een een verzekering kost geld. Als de zilverprijs zakt stijgen mijn paper assets dus onder de streep nog steeds een positief resultaat. Sinds 6 maanden een huis gekocht, uiteraard met hypotheek. Daarvan nu al 2% afgelost waarop ik best trots ben overigens :-). Verder 60% effecten, 35% cash (fysiek en giraal) en de rest, 5% dus in munten waarvan nog een deel onuitgegeven is. Deze verdeelsleutel wijzigd elk jaar tot 65 waar 50% vastgoed in eigen bezit moet zijn, de andere helft wil ik verdelen in 50% cash, 30% effecten, 15% fysieke metalen en 5% overig (kunst, wijn, wiskey, sigaren etc.)

 

Kortom heb een nieuwe hobby gevonden :-)

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...