Ga naar inhoud
GENEGEERD

Eric Sprott provides his analysis on current macro-economic situation


Floesh
 Share

Recommended Posts

Eric Sprott over de macro economische ontwikkelingen, ik vind het een zeer goede video.

 

Aan de orde komen:

- overleveraged banking systeem

- kredietcrisis

- liquidatie van Lehman, pas dan kom je erachter wat iets echt waard is

- de FED pompt massaal geld in het Europese bankwezen via bank-swaps

- overheidsschulden en de toekomstige sociale (ongedekte) verplichtingen zijn inmiddels ver over het zogenaamde Minsky moment

- kortom, er is geen medicijn voor teveel schuld

- goud is de beste investering van dit decennium en Sprott denkt dat zilver de volgende beste investering zal worden

 

[video=youtube_share;42WMsR-RPAQ]http://youtu.be/42WMsR-RPAQ

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Als je langer de alternatieve media volgt dan valt me op dat bijna elke echte dip wel voor een van de experts een reden is om dit HET dieptepunt, draaimoment, instapmoment enz te benoemen.

 

Met als toppunt de site die elk topic met een aantal default woorden begint:

Amazing, Incredible, Shocking, Extraordinairy, Tremendes, Stunningly, Enz enz

Daar is ook elke geinterviewde een expert, veteraan, koning, keizer, president, wereldheerser, admiraal, intergalaxiaalwoordvoerder, paus of god.

En dat is dan nog maar een lijstje van de minder bekende mensen die ze interviewen, meestal zijn ze van het kaliber K A N S :p

 

Maar goed ook ik lees ze maar wel met de nodige scepsis.

Ik geloof er wel in dat de richting vaak goed is maar na de zoveelste "THIS IS IT, SELL EVERYTHING YOU HAVE AND BUY PM ! "

Ben ik door mijn auto's enz. heen en ga ik niet meer zo mee in die pogingen het absolute dieptepunt, tijdstip en gevolgen zoals de te verwachte koersen van goud en zilver op moment x tot op de cent nauwkeurig.

 

Waar ik dus meer van overtuigd ben geraakt is dat de basis redenatie die ze allemaal volgen heel waarschijnlijk hout snijdt, mede omdat ik zelf dezelfde beredenatie logisch vind en gemaakt heb.

Maar ook mijn mening ontwikkeld zich, en omdat iedere nieuwe streep die getrokken wordt moeiteloos doorbroken wordt, of dat nu beurs hoogte punten, maximale QE, minimale PM koersen, of tijdsbestek waarin het fout moet gaan is, is mijn beeld van hoe fout het zal gaan als het klapt evenredig mee opgeschoven.

 

En dat ziet er dus niet prettig meer uit.

 

Prep ze,

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

Ooit eens telefoon gehad van de bank met beleggingsadvies ? Ik vraag altijd aan de persoon in kwestie of die adviezen betrouwbaar zijn. Natuurlijk zijn ze dat.

En, vraag ik dan, heel fijntjes langs de neus weg, als die adviezen zo super goed zijn waarom zit je er dan aan de telefoon mee te leuren ? Waarom deed je er je voordeel nog niet mee en maakte je er geen gebruik van ? Meestal volgt dan een oncomfortabele stilte. Of heel soms een zwak argument.

 

Sprott is ook zo een zelfverklaarde 'specialist' vrees ik.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik denk dat niemand de bodems en toppen juist kan voorspellen, maar een select gezelschap (bullion banks en centrale planners) die weten welke richting het gaat en wanneer. De rest kan slechts speculeren.

De trend gebaseerd op fundamentele ontwikkelingen kunnen deze "specialisten" wel beredeneren en mijn inziens kan Sprott deze goed verwoorden en motiveren waarom hij dit zo ziet.

Dat hij er belang bij heeft en zelf in de goud en zilver business zit hoeft niet te betekenen dat zijn redenaties niet kloppen.

Goud en zilver moet je mijn inziens niet in traden, als je wil traden kun je veel beter andere beleggingscategorieën kiezen.

Ik zie PM's enerzijds als lange termijn investering tegen de toenemende dreiging van hoge inflatie (door geld printen) en anderzijds als verzekering tegen een ineenstorting van het financiële systeem (door stoppen van geld printen).

Link naar reactie
Share on other sites

Ooit eens telefoon gehad van de bank met beleggingsadvies ? Ik vraag altijd aan de persoon in kwestie of die adviezen betrouwbaar zijn. Natuurlijk zijn ze dat.

En, vraag ik dan, heel fijntjes langs de neus weg, als die adviezen zo super goed zijn waarom zit je er dan aan de telefoon mee te leuren ? Waarom deed je er je voordeel nog niet mee en maakte je er geen gebruik van ? Meestal volgt dan een oncomfortabele stilte. Of heel soms een zwak argument.

 

Sprott is ook zo een zelfverklaarde 'specialist' vrees ik.

 

Daarom moet je zijn 'adviezen' zien door de bril van zijn belangen.

Link naar reactie
Share on other sites

Je hebt vast gelijk Floesh, maar, stomme vraag wellicht, jij als prepper, hoe ver durf je daar in te gaan. Het is nu eenmaal zo dat goud en zilver nogal op en neer wippen en anderzijds betaal je ook je rekeningen in Euro. Dus zolang het systeem niet op z'n bek gaat worden we gedwongen fiat geld aan te houden. Nu probeer ik wel te spreiden in vastgoed, PM, aandelen, valuta, ... . Maar ook cash is een deel van de spreiding. En zelfs schulden. Als ik het even op een rijtje zet ziet ik het zo :

70% vastgoed, 10% euro's, 10% PM, 5% valuta, 5% aandelen en afgeleiden én 10% schulden (kom je uit op 110% maar dat is door die schulden natuurlijk). De redenering er achter is dat je met de euro's ook de schuld kan betalen, bij inflatie, hip hoi je schulden verkleinen en je dekt het risico in, bij een bail-in ben je zwaar de lul omdat je schulden blijven maar je euro's afgenomen worden. Dat laatste scenario van Cyprus had ik niet verwacht. @Floesh @Facepalm

Link naar reactie
Share on other sites

Ik denk dat er al sprake is van deflatie en tegelijk inflatie, dit noemen ze biflatie.

 

Deflatie bij producten/goederen die met schuld te maken hebben zoals onroerend goed, auto's, luxe goederen etc dalen in waarde (of je kan er meer van kopen met dezelfde euros).

 

Inflatie bij goederen/producten die we nodig hebben voor het gewone levensonderhoud zoals energie, levensmiddelen etc.

Link naar reactie
Share on other sites

Qua financiële voorbereiding:

- los je schulden die een variabele rentevoet hebben zoveel als mogelijk af (creditcard, doorlopende lening, debetstand op je rekening)

- zet de rente op je langlopende schulden langjarig vast nu het nog kan (hypotheek) tegen een relatief lage rente

- zorg dat je minimaal 2 bankrekeningen hebt bij verschillende banken zodat je dubbel zoveel geld kan opnemen en in geval van storing niet afhankelijk bent van 1 bank of internet bankieren.

- zorg dat je voldoende cash in huis hebt (bijv om minimaal 1 maand vaste lasten/boodschappen/brandstof te kunnen kopen)

- zorg dat je fysiek goud en zilver bezit (ik hanteer 50/50 verhouding), wat niet opgeslagen ligt bij een bank. In geval van een bankrun of sluiting kun je dan niet snel bij je vermogen.

- ga short op lang jarige (staats)obligaties en high yield (junk bonds)

- doe niet meer aan traden/investeren in valuta. Met de huidige currecy wars weet je niet welke centrale bank wanneer wat gaat doen en ben je echt aan het gokken in hun casino.

- je had long kunnen gaan op aandelen indices want de beurzen houden van QE. Echter die race is mijn inziens grotendeels gelopen. Dus nu niet meer long instappen, omdat er teveel downside risk in zit.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...