Ga naar inhoud
GENEGEERD

Muggen & ander vervelend ongedierte


Flow

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 51
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Smalle weegbree kun je hier heel goed voor gebruiken. Blad kneuzen en op de bult smeren. Nog beter werkt het als je de weegbree ongeveer 8 uur op ongeveer 40 graden in kokosolie laat trekken ;-)

Die kende ik nog niet. Insmeren met lavendelolie, of een geurzakje maken (takjes lavendel in een zakje/washandje) en bij je bed leggen of in je bed leggen, ken ik weer wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Smalle weegbree kun je hier heel goed voor gebruiken. Blad kneuzen en op de bult smeren. Nog beter werkt het als je de weegbree ongeveer 8 uur op ongeveer 40 graden in kokosolie laat trekken ;-)

 

Weegbree werkt ook goed tegen brandnetel. Vaak groeien ze bij elkaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 maanden later...

Het beste middel tegen muggen is volgens dr.ir. Bart Knols eucalytusolie. DEET werkt ook, maar is schadelijk voor je eigen gezondheid.

 

http://www.universiteitvannederland.nl/college/waarom-word-jij-helemaal-lek-geprikt-door-muggen-en-je-partner-niet-2/

 

en over het inzetten van muggen als moordwapen: http://www.universiteitvannederland.nl/college/kun-je-muggen-inzetten-als-moordwapen/ @wildemossel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een weekeind gehad aan vijvergebied ( in de zomer). ik hing vol met Deet en toch 15 teken beten en 75 muggen beten.

Deet en een rokend kampvuur... niets hielp. juist gespoten op de arm met deet en ze gingen er gewoon in zitten om te kunnen prikken.

Blijkt, het straffe spul wat in deet zit mag tijdelijk niet verkocht worden in Belgie, dus nu is deet op natuurlijke basis.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Boos naar de muggen kijken hielp niet, deze twee producten gaan altijd mee op vakantie:

Voor:Jaico Muggenmelk, gelvorm. Groen doosje, witte tube.

Na: Cardiflor creme Voor gevoelige en prikkelende huid. Tubes of pompje.

Beiden bij de drogist te koop. Werkt voor ons als een tiet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gisteren wat in de tuin gewerkt en de vandaag de eerste teek van dit jaar mogen uitpitsen. Die beesten weten me altijd en overal te vinden. Mijn vrouw noch onze hond hebben er last van. De buren weten zelfs niet wat het is. Ik moet er per jaar een twintigtal uit mijn lijf trekken. En dat is gewoon van in de tuin te werken of eens in het bos te gaan wandelen, niet van hele weekends te gaan kamperen. Klotebeesten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Afgelopen nacht werd ik weer eens gek van de muggensteken. ik reageer daar altijd flink op. De jeuk kan zomaar een dag of 4 aanhouden bij mij. Om 3 uur vannacht zat ik weer eens beneden omdat ik er niet van kon slapen...enfin in de loop van jaren heb ik van alles geprobeerd! Meestal eindig ik met alles open krabbelen en dan een scheut azijn erop :-( Helpt even maar zelfs dat is niet afdoende bij mij. Ik slik dan maar een pilletje (cetirizine). Vannacht besloot ik mijn eigen gemaakte deodorant er eens op te smeren....1 deel cocos olie 1deel zuiveringszout 1 deel maïzena... en HOERA al snel sliep ik weer en vandaag kon ik de bulten niet eens meer terug vinden!! Ik hoop bijna vannacht weer gestoken te worden om het nog een keer te testen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vannacht besloot ik mijn eigen gemaakte deodorant er eens op te smeren....1 deel cocos olie 1deel zuiveringszout 1 deel maïzena... en HOERA al snel sliep ik weer en vandaag kon ik de bulten niet eens meer terug vinden!! Ik hoop bijna vannacht weer gestoken te worden om het nog een keer te testen.
Het werkt ook om muggen af te weren, als antimuggenmiddel dus.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Drie jaar geleden hebben we al onze openslaande ramen voorzien van rolhorren die we standaard naar beneden doen (ook als het raam dicht is, procedure, nooit vergeten). Sindsdien zo nu en dan een enkele mug in huis gehad die we meestal voor het slapen gaan al konden onderscheppen met een elektrische vliegenmepper (echt perfect voor muggen).

 

Ik reageer ook vrij heftig op muggenbeten en ben altijd de klos. Mijn vrouw wordt nooit gestoken, maar ik jaag net zo lang tot ik 'm te pakken heb. Anders slaap ik sowieso niet. Rolhorren waren dus een goede investering. In de natuur heb je er niet zo veel aan, al kun je natuurlijk wel een tentje van horrengaas maken, ook over je hangmat heen. Voorkomen is m.i. altijd beter dan genezen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

In mijn jeugd waren we een keer op kampeervakantie. De camping lag naast een zoutwinningsgebied met gigantisch veel muggen. Ik werd tot 50x per dag gestoken. Mijn lichaam maakte antistoffen aan en sindsdien krijg ik geen 'bubbels' meer. Ik zorg er wel voor dat ik een paar keer per jaar gestoken word. Dit vermijdt dat de antistoffen zouden verdwijnen. We vermijden thuis ongedierte door gebruik te maken van horren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 weken geleden door een daas gebeten, dat is een steekvlieg, maar die steekt niet maar bijt schijnbaar.

Wat een klotebeest is dat zeg, eerste avond weinig aan de hand, maar volgende dag begon mijn arm op te zwellen vanaf mijn pols, naar mijn elleboog.

Paar dagen met die zwelling rondgelopen, voordat deze begon af te nemen, nu slechts nog een schijfje van 2 euromunt groot.

Pas daar dus voor op, zij kunnen ook de ziekte van lyme overbrengen, maar dat is gelukkig zeldzaam.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...