Ga naar inhoud
GENEGEERD

Welke medicijnen heb jij in huis?


Aanbevolen berichten

@Keyser Suze is arts maar of hij in die hoedanigheid advies kan geven, weet ik niet.

 

Mijn advies is om het toch zoveel mogelijk te houden bij de huis tuin en keuken pilletjes, zalfjes en poeders die vrij verkrijgbaar zijn. Als aanvulling heb ik persoonlijk antibiotica en een ontstekingsremmende pijnstiller en een klein voorraad migraine pillen voor mijn vrouw. Ook moet er nog een goede hechtset komen op termijn.

 

Een studie tot apotheker wil ook wel helpen ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • 3 weken later...
Ik zat me onlangs af te vragen of (en hoe) het migelijk is om antibioticum te maken. Iemand?

Misschien ook even kijken wat de natuur zelf te bieden heeft?

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/107619-natuurlijke-antibiotica-en-het-immuunsysteem.html

Voor veel antibiotica is men al resistent, deels doordat het vee vol ermee zit/zat/nog zit...

 

In Cuba, waar medicijnen invoeren best een probleem is, krijg je bij een dokter eerst een natuurlijk middel(nee geen homeopathie) en als dat niet werkt pas chemisch gemaakte medicatie. Een goed initiatief vind ik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zijn ampullen wel houdbaar dan? Als de koeling uitvalt ook? Ik maak me nooit druk om houdbaarheids datums, maar met medicatie ben ik wel wat voorzichtiger. Vooral als het vloeibaar is.

 

EDIT: DIY morphine: http://www.stonerhaven.com/topic/2571-diy-morphine/

 

(ALLEEN TER INFO!!! )

Ampullen zijn inderdaad beperkt houdbaar (max 2 jaar na productie) hierna neemt de werking af.

Morfine schijnt in Belgie wel makkelijker verkrijgbaar te zijn maar waar weet ik niet.

Als de datum verlopen is kan ik via een herhaalrecept nieuw bestellen i.v.m. de pijnklachten door een autoongeval

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien ook even kijken wat de natuur zelf te bieden heeft?

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/107619-natuurlijke-antibiotica-en-het-immuunsysteem.html

Voor veel antibiotica is men al resistent, deels doordat het vee vol ermee zit/zat/nog zit...

 

In Cuba, waar medicijnen invoeren best een probleem is, krijg je bij een dokter eerst een natuurlijk middel(nee geen homeopathie) en als dat niet werkt pas chemisch gemaakte medicatie. Een goed initiatief vind ik.

@Stuudje mbt resistentie: daar had ik niet aan gedacht. Goed punt.

@bjo1998 Over schimmelkaas had ik wel eens gehoord maar niet over brood. Interessant.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zat me onlangs af te vragen of (en hoe) het migelijk is om antibioticum te maken. Iemand?

blauwe en groene schimmels hebben een antibiotische werking door een bepaalde stof die ze afscheiden

om peniciline te maken kweek je de schimmel op en vervolgens haal je de stof eruit : zonder de benodigde labo apparatuur /kennis is dit mogelijk

 

vroeger gebruikte de oude Grieken en India terzelfder tijd schimmels om wonden te behandelen

later voor gebruikte men gerichte schimmels (blauwe en groene ) om wonden te behandelen

over de manier van behandeling is niets te vinden maar gewoon in de wond doen zou niet schadelijk zijn

mischien kunnen @vheeswijk en @Keyser Suze iets meer vertellen ?

mvg Bjorn

Link naar reactie
Delen op andere sites

blauwe en groene schimmels hebben een antibiotische werking door een bepaalde stof die ze afscheiden

om peniciline te maken kweek je de schimmel op en vervolgens haal je de stof eruit : zonder de benodigde labo apparatuur /kennis is dit mogelijk

 

vroeger gebruikte de oude Grieken en India terzelfder tijd schimmels om wonden te behandelen

later voor gebruikte men gerichte schimmels (blauwe en groene ) om wonden te behandelen

over de manier van behandeling is niets te vinden maar gewoon in de wond doen zou niet schadelijk zijn

mischien kunnen @vheeswijk en @Keyser Suze iets meer vertellen ?

mvg Bjorn

 

Ik heb de kennis op dit terrein niet paraat. Isoleren van zuiver penicilline uit schimmel lijkt me toch zonder lab-apparatuur en oplosmiddelen/extractiemiddelen toch wel een gespecialiseerd klusje. Helaas, maar ik zal er naar kijken/zoeken, en als ik iets interessants en iets haalbaars vind voor een prepper dan zal ik een posting kunnen plaatsen in mijn draadje over DIY mineraal-suppleties en medicijnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de kennis op dit terrein niet paraat. Isoleren van zuiver penicilline uit schimmel lijkt me toch zonder lab-apparatuur en oplosmiddelen/extractiemiddelen toch wel een gespecialiseerd klusje. Helaas, maar ik zal er naar kijken/zoeken, en als ik iets interessants en iets haalbaars vind voor een prepper dan zal ik een posting kunnen plaatsen in mijn draadje over DIY mineraal-suppleties en medicijnen.

dat is denk ik ook te moeilijk maar met de schimmel zelf is mogelijkwshtf

Link naar reactie
Delen op andere sites

blauwe en groene schimmels hebben een antibiotische werking door een bepaalde stof die ze afscheiden

om peniciline te maken kweek je de schimmel op en vervolgens haal je de stof eruit : zonder de benodigde labo apparatuur /kennis is dit mogelijk

 

vroeger gebruikte de oude Grieken en India terzelfder tijd schimmels om wonden te behandelen

later voor gebruikte men gerichte schimmels (blauwe en groene ) om wonden te behandelen

over de manier van behandeling is niets te vinden maar gewoon in de wond doen zou niet schadelijk zijn

mischien kunnen @vheeswijk en @Keyser Suze iets meer vertellen ?

mvg Bjorn

 

Ook geen idee. Pillen komen uit een fabriek.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik heb even gekeken naar de vraag of penicilline productie haalbaar is. Hieronder volgt een uitleg over de soorten penicilline en hoe het aangemaakt kan worden. Dit overzicht is heel kort, en het resultaat van een korte literatuur zoektocht. Om echt succesvol dit uit te voeren zijn er nog vele uren leeswerk nodig om alle practische details uit te klaren.

 

Een verder probleem is dat de meeste bacteriën reeds resistent zijn tegen natuurlijke penicillines. Tegenwoordig worden de natuurlijke penicillines dan ook weinig gebruikt. Penicilline-derivaten zoals amoxicilline worden veel vaker gebruikt. Verder wordt er tegenwoordig vaak clavulaanzuur toegevoegd omdat dit het enzyme (beta-lactamase) inhibeert dat sommige bacteriën gebruiken om penicilline en zijn beta-lactamase-gevoelige derivaten onschadelijk te maken.

 

Verder zijn niet alle penicillines geschikt voor oraal gebruik. Penicilline G, ontdekt door Alexander Fleming (1), wordt door het maagzuur afgebroken na orale inname (2). Orale inname is mogelijk maar mits voorzieningen genomen worden om de afbraak tegen te gaan (geen zure fruitsappen drinken met het antibioticum). Alhoewel het BCFI stelt dat penicilline G enkel via injectie zou moeten toegediend worden (3) vind je op de Mayo Clinic website wel een orale dosis (5) en beschrijft ook de “Desk Reference of Clinical Pharmacology” het orale gebruik. Dit handboek raad aan om het geneesmiddel minstens 30 minuten voor of 2 uur na een maaltijd in te nemen (4). En thuis zelf injectievloeistof maken is niet zonder risico (als er bacteriën inzitten injecteer je deze namelijk rechtstreeks in de bloedbaan). Je kan het ook niet steriliseren door het op te koken want penicilline is hittegevoelig. Verder is penicilline G enkel actief tegen gram-positieve bacteriën (zoals staphylococcen en pneumococcen infecties). Een hele reeks aan semi-synthetische penicillines (methicilline, oxacilline, ampicilline, en carbenicilline) gemaakt die andere eigenschappen hebben. Zo zijn methicilline, oxacilline en ampicilline zuur-resistent en kunnen oraal gebruikt worden. Methicilline en oxacilline zijn ook resistent tegen beta-lactamase. Verder zijn ampicilline en carbenicilline wel werkzaam tegen sommige gram-negatieve bacteriën (5).

 

De aanmaak van penicilline begint met de groei van de schimmel Penicillium chrysogenum in groeimedium (een soort soep met nutriënten die de schimmel nodig heeft om te groeien). De opbrengst als je het thuis probeert te doen zal laag zijn omdat je niet start met een stam van de schimmel die geoptimaliseerd is voor antibioticaproductie (zoals het geval is bij professionele productie). De farmaceutische industrie haalt 20-35mg penicilline per liter medium. Volwassenen en tieners nemen typisch 125 tot 312mg penicilline G elke 4 tot 6 uur (6). Wetende dat jouw rendement vele malen lager zal liggen dan dat van de farmaceutische industrie kun je dus zien hoe de behandeling van één patient toch al snel honderden liters groeimedium zal vereisen. De schimmel heeft zuurstof nodig om te groeien en moet dus gegroeid worden in ondiepe schalen anders moet zuurstof toegevoegd worden (zoals in een aquarium). Penicilline wordt geproduceerd nadat de koolstofbron (glucose) bijna op is. In vergelijking, tijdens de groei wordt er heel weinig penicilline gemaakt. Door een klein beetje glucose en ook een stikstofbron toe te voegen nadat de groei is gestopt, genoeg om de schimmel in leven te houden zonder groei te stimuleren, zal de productie verhoogd kunnen worden (5). Het ideale groeimedium bestaat uit ‘corn steep liquor’ (een soort ingedikte vloeistof verkregen na het weken van maïs) en lactose (melksuiker) samen met andere nutrienten (7,8). Glucose verlaagd de productie van penicilline terwijl lactose dit niet doet. Daarom wordt slechts een kleine hoeveelheid glucose gebruikt en veel lactose. Na de productiefase worden de cellen uit het medium gefiltreerd. De natuurlijke penicilline is aanwezig in het groeimedium. De pH van dit medium wordt verlaagd (tot pH 2 tot 2.5) en de penicilline wordt geextraheerd met een organisch solvent. Deze stappen moeten snel uitgevoerd worden want penicilline is onstabiel bij lage pH (5,9). Voor de extractie kan een mengsel van 1-hexanol met butylacetaat gebruikt worden (10). Andere solventen die gebruikt kunnen worden zijn amylacetaat en methyl-iso-butylketon (9). Na extractie van de penicilline in het organisch solvent wordt nu een nieuwe extractie gedaan naar een waterige buffer met pH 7.5 (9). Een goede uitleg over de productie van penicilline, in veel groter detail dan ik hier heb neergeschreven, kan gevonden worden in referentie 9.

 

De schimmel Penicillium chrysogenum kan verschillende penicillines maken (G, V en O) afhankelijk van de precursor (fenylazijnzuur, phenoxyazijnzuur, of allylmercaptoazijnzuur) die je aan de schimmel geeft (11). De penicillines gemaakt door de toevoeging van een specifieke precursor worden de “biosynthetische penicillines” genoemd. Penicilline V is meer zuur resistent dan penicilline G en kan bijgevolg oraal gebruikt worden (12). Aan deze precursors geraken is een ander probleem.

 

In mijn opinie is de productie van penicillines thuis een haalbaar doel maar enkel indien je beschikt over de kennis op het vlak van microbiologie en chemie (extractietechnieken). Je zal echter beperkt blijven tot de aanmaak van natuurlijke en als je echt kennis hebt misschien biosynthetische penicillines. De semisynthetische penicillines (waartoe ook deze tegen gram-negatieven behoren) liggen buiten de mogelijkheid van iedereen die geen synthetisch lab heeft. Tenslotte is de grootste limitatie de enorme hoeveelheid aan schimmelcultuur en extractievloeistoffen nodig om één patient te behandelen.

 

 

Bronnen:

 

(1) McMurry J (2011). Fundamentals of organic chemistry, 7th edition. Brooks/Cole, California.

(2) Patel SP, Jarowski CI (1975). Oral absorption efficiency of acid-labile antibiotics from lipid-drug delivery systems. J Pharm Sci 64(5): 869-872.

(3) http://www.bcfi.be/GGR/MPG/MPG_KAAAA.cfm

(4) Ebadi M (2008). Desk Reference of Clinical Pharmacology, 2de editie. CRC Press, Florida.

(4) Madigan MT et al. (2009). Brock Biology of Microorganisms, 12th edition. Pearson,California.

(5) http://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/penicillin-oral-route-injection-route-intravenous-route-intramuscular-route/proper-use/drg-20062334

(6) Moyer AJ, Coghill RD (1946). Penicillin. VIII. Production of penicillin in surface cultures. J Bact 51: 57-78.

(7) Moyer AJ, Coghill RD (1946). Penicillin. IX. The laboratory scale production of penicillin in submerged cultures by Penicillium notatium Westling (NRRL 832). J Bact 51: 79-93.

(8) Najafpour GD (2007). Biochemical Engineering and Biotechnology, 1st edition. Elsevier, Amsterdam.

(9) Yang ZF et al. (1994). Synergistic extraction of penicillin G with aliphatic alcohols and butyl acetate. J Chem Technol Biotechnol 61(3): 247-250.

(10) Hillenga DJ et al. (1995). Penicillium chrysogenum takes up the penicillin G precursor phenylacetic acid by passive diffusion. Appl Environ Microbiol 61(7): 2589-2595.

(11) Keeler RF, Tu AT (1983). Handbook of Natural Toxins, Volume 1. Plant and Fungal Toxins. Marcel Dekker Inc., New York.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...