Ga naar inhoud
GENEGEERD

[27mc] Prepper Ronde Dinsdag 11 Juni 19:00-21:00


Communicator

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Nou naast wat truckers heb ik niemand gehoord helaas. Ik heb ook flink lopen roepen, maar hoorde ook niemand reageren. Eerst vanuit zuid utrecht geprobeerd en toen vanuit noordelijk gelderland. Helaas hopen op de volgende ronde op betere condities, meer stations of dat ik tussendoor een bak met usb koop :)

 

Wel een ontzettend goed initiatief @Communicator zolang we maar een standaard hebben (kanaal, tijdstip) komen de stations vanzelf!

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik hoor zelfs helemaal niets, denk dat een 60 Liter vat toch geen goede ground is voor mijn wilson 1000.

niemand nada nergens.

 

Begin zelfs te twijfelen aan mijn bak.

Heb zondag toen ik in de bus zat met swr op 1.5 vlak bij de snelweg wel even een halve zin opgevangen.....

 

Maar als ik de mensen met basis antenne's zo hoor over de teamspeak dan komt daar altijd vanalles binnen.

Moet dat met een dipool bestaande uit 1 kroonsteen, aangesoldeerd een 15 meter 50 Ohm kroonsteen met pl 259 50 Ohm pug en 5,8 meter (ofzo, uit te rekenen) speakerkabel wel beter zijn?

 

Ik wil er een inverted V van maken dan schijnt een balun niet nodig te zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Verslag van de Eerste Prepper Ronde - PAPA ROMEO RONDE

 

Om precies 19:00 uur begon de ronde officieel en werden alle luisteraars op de 27Mc, en op Teamspeak verwelkomt.

Na een korte uitleg over wat er stond te gebeuren, ben ik uiteindelijk 'de ronde' begonnen. Na eerst een aantal plaatsen rondom mijn stad opgeroepen te hebben op 27.005Mhz FM en maar 1 reactie te hebben gekregen,

ben ik overgeschakeld naar de USB band.

 

Ook hier werd geroepen naar alle provinciën die ons land rijk is. Er werd ruimschoots de tijd gegeven om te kunnen reageren. Maar helaas, het mocht niet baten. In mijn regio zitten talloze stations, maar geen enkele die reageerde op mijn roep.

Pas nadat ik nog wat informatie vertelde over de volgende uitzending, en alle luisteraars bedankte, kwamen er nog 2-3 stations uit die wel meldde dat ze meegeluisterd hebben.

 

Hierna heb ik de spraak op de TeamSpeak server geactiveerd, waar het een gezellige drukte was. 7 personen in 1 kamer. En zo nu en dan kwamen er en gingen er.

De radio uitzending via internet had 5 luisteraars.

 

In totaal zijn er dus zo'n 15 deelnemers geweest die meeluisterde en waarvan ik het wist.

Ik had volgens de planning 2 uur uit getrokken om deze ronde uit te voeren, maar omdat je natuurlijk geen tegenreactie krijgt, was ik binnen 20-25 minuten klaar.

Vervolgens ben ik uiteraard op 4 blijven hangen, en zijn er nog 3 tot 6 pogingen geweest met mede preppers om verbinding te maken. Ook helaas zonder succes.

Hieruit kunnen we dus concluderen dat er te weinig stations zijn om de ronde te laten functioneren zoals wij hem voor ogen hebben.

 

Persoonlijk had ik niets anders verwacht dan deze resultaten. Maar dat geeft ook helemaal niets. Volgende maand gaat gewoon weer door! Wie weet zijn er dan wat stations bij gekomen en hebben we straks meer dan 1 aanmelding via de 27Mc!

En zo hoop ik dat ons netwerk zal groeien!

 

Ik heb er veel plezier aan beleeft en weet nu dat ik voor de volgende ronde een stuk minder hoef voor te bereiden dan dat ik nu heb gedaan :D

 

Groetjes, en 73's

C

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jammer dat er niet veel mensen waren, echter was het daardoor niet minder gezellig! Na vanavond zit ik toch ook wel over 27Mc na te denken. Vroeger wel het één en ander met webradio gedaan. Maar dit was ook erg tof. Vooral ook met de prep mogelijkheden die het met zich meebrengt. Heb hier al eens zonder telefoon en internet gezeten. Niet fijn...

 

Die Midland alan 42 multi lijkt mij wel wat. Niet té duur, maar goed dan is een antenne natuurlijk nog een punt. Maar eens in verdiepen.

 

Leuk je ffies wat langer gesproken te hebben @Communicator :)

 

Groetjes,

 

Appelflapje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb je filmpjes gezien. Ik vond het Inverted-V Dipole filmpje wat lastig te volgen. Even snel wat gegoogled. Kon er nog niet echt wijzer van worden maar dat komt wel.

 

Eigenlijk zoek ik naar een antenne voor op de rugzak ofzo, een sprietantenne dan neem ik aan, waarmee ik wel wat bereik heb. Geen idee wat ik echter kan/moet verwachten van zo'n oplossing. Een antenne aan het huis vast gaat em niet worden ben ik bang.

En om het mobiel te houden, zoals waar ik het over had op TS, is dit misschien een oplossing? Weet jij daar mij wat meer over te vertellen @Communicator ?

 

Groetjes,

 

Appelflapje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...