Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Log in om dit te volgen  
zilver

ABN AMRO Failliet?

Recommended Posts

http://www.tomheneghanbriefings.com/ABN-AMRO-IS-BROKE_06042013.html

 

Iemand verstand van papier futures hier?

 

"ABN AMRO is currently holding naked written call options (that are totally undermargined) on the U.S. bond market using naked written call options in silver as collateral when ABN AMRO no longer has the physical silver to make delivery against the futures contracts that ABN AMRO, under the Commodity Exchange Act of 1936, is obliged to fulfill.

 

​P.S. Crooked Dutch bank ABN AMRO is currently trying to impose illegal crooked bank originated spam margin calls versus customers' segregated accounts located at the CME Group to try to bail themselves out of the fiasco they created by not even placing customers' orders in the market to begin with.

 

​This is MFGlobal-PFG all over again only at a more immense and criminal degree than the two other previous debacles"

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Klinkt op het eerste gezicht nogal onzinnig.

Je kunt IMO geen verplichting (written bond call options) met een ander verplichting (written silver call options) financieren.

Misschien mis ik hier wat?

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Hier weet ik duidelijk te weinig van, maar ben toch wel heel benieuwd hoe en of hier een kern van waarheid in zit.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ik heb de link aangeklikt maar wat een kutopstelling heeft die site zeg,

een paar alinea's alles in andere kleuren lettertypen en grootes leest erg lekker NOT

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

In feite is ABN AMRO in gebreke gebleken met het sluiten van hun goud- en zilverhandel (lees fysiek uitleveren van edelmetalen).

 

Zie de brief in deze link.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Men kocht call opties (rechten om te mogen kopen aan een bepaalde prijs) en dit geeft een vorm van garantie waarmee men dan weer iets anders kan doen bvb rechten om iets anders te kopen verkopen, of om op de balans datgene waarvoor je het recht hebt te kopen, te noteren.

 

Beetje zoals je geeft een voorschot op een huis wat je het recht geeft om dat huis dan te kopen aan bedrag X en nadien zeg je tegen een ander dat jij een huis hebt ter waarde van bedrag X. Niemand mag dat, niemand gelooft dat, maar men aanvaardt het van een bank wel!

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Technisch gezien zijn alle NL banken failliet of hebben op het randje gestaan failliet te gaan. Of het nu ABN, ING, SNS, RABO of welke bank dan ook is. Alle banken hebben te maken gehad met grote liquiditeitsproblemen en hebben geld van de staat gekregen of van de FED. Ze hangen allemaal nog aan het infuus en wij betalen de rekening. Bijvoorbeeld door een veel te hoge rente die we momenteel betalen (vergelijk eens de hypotheekrente met Duitsland), terwijl banken bijna gratis aan geld kunnen komen.

 

Wanneer je de balans van de banken erbij pakt (bezittingen en schulden), dan zul je zien dat al het onroerend goed nog steeds veel te hoog in de boeken staat. Hoeveel kantoren staan er niet leeg, hoeveel hypotheken staan er niet onder water? Dat proberen ze beetje bij beetje weer recht te trekken door jaarlijks extra af te schijven (betalen ze ook nog eens minder belasting, want hiermee daalt de winst direct). Ze laten ons dus een veel te hoge rente betalen, te veel kosten en lenen maar mondjesmaat geld uit. Daarnaast hebben internationale banken heel veel waardepapieren uit de VS op de balans gehad. De FED heeft de afgelopen periode geholpen door deze slechte leningen op te kopen en hierdoor is de FED gelijk de grootste huizenbezitter van de VS geworden feitelijk.

 

Het gaat mondjesmaat beter met de banken, maar dat komt doordat wij de rekening betalen. In de toekomst zouden banken wel mogen omvallen en wordt er een potje gemaakt door de banken zelf om dit op de vangen. Als een normale onderneming zo'n slechte balans zou hebben, dan zou deze al lang failliet worden verklaard en zou niemand er meer een euro in het bedrijf stoppen.

 

Zogenaamd betalen banken als ING de overheid (dus ons) extra geld terug boven op hun geleende bedrag, maar dat is dus een kwestie van creatief boekhouden. Ze betalen wel een paar miljard extra terug, maar trekken het verlies af van de belastingen. Dus per saldo krijgen we nog minder geld dan wanneer deze bedrijven gewoon belasting hadden betaald over het bedrijfsresultaat. Achteraf had de overheid beter alle banken in de problemen moeten nationaliseren, maar men durfde dat niet (omdat een ING wel erg groot is en dan kunnen er lijken uit de kast komen). Dan hadden ze de banken weer kunnen transformeren naar normale banken die de burgers en bedrijven fatsoenlijk bedienen en die zich niet bezighouden met Russisch roulette.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...