Ga naar inhoud
GENEGEERD

Kunduz coalitie verhoogt lasten burgers met 500 euro per jaar


Cyberbeer
 Share

Recommended Posts

Rutte maakt met zijn 'linkse' ommezwaai dezelfde fout die de VVD in het verleden veel zetels heeft gekost. De liberalen staan in de peilingen nu al op het laagste niveau sinds tijden (28 zetels).

 

Nadat de PVV de gedoogcoalitie met CDA en VVD heeft laten springen vanwege onenigheid over het bezuinigingspakket wisten premier Rutte en minister van Financiën de Jager in slechts enkele dagen tijd een overeenkomst te sluiten met de linkse oppositiepartijen D66, GroenLinks en ChristenUnie. Uit een onderzoek van de ING Bank blijkt dat de gemiddelde burger volgend jaar 160 euro kwijt is aan alleen al de verhoging van de BTW, waarvan 35 euro veroorzaakt wordt door een hogere energierekening. Nog een jaar later loopt de lastenverhoging op naar zelfs 25 tot 30 euro per maand, oftewel 300 tot 360 euro per jaar. Met de verhoging van de energierekening (excl. BTW) erbij (+ 125 euro) komt de lastenverhoging in 2014 uit op een enorme 425 - 485 euro.

 

De bijna 500 euro komt tot stand door twee berichten bij elkaar op te tellen. De eerste betreft dus een berekening van de ING bank naar de gevolgen van de BTW verhoging van 19% naar 21%, die de burger volgend jaar 15 euro per maand gaat kosten en een jaar later 25 tot 30 euro. (1)

 

Het tweede bericht komt uit de reguliere media en gaat over een berekening van gaslicht.com. Door de BTW verhoging gaat de energieprijs in 2012 omhoog met 35 euro. Daar komt nog een kolenbelasting van 35 euro bij en een stijging van de gasprijzen met 75 euro. Ook de energiebelasting gaat met minimaal 18 euro per jaar omhoog. (2)

 

€ 500 voor meer windmolens, kunst en immigratie

Trekken we de BTW verhoging op energie van 35 euro van de 160 euro van' gaslicht.com.' af, houden we 125 euro over die we bij de 300 - 360 euro van ING optellen. Resultaat: een lastenverhoging in 2014 van maar liefst 425 - 485 euro per jaar, vooropgesteld dat de energieprijzen- en belastingen in 2014 gelijk blijven aan 2013, iets wat nauwelijks waarschijnlijk is. De extra lasten zullen naar verwachting dus gemakkelijk over de 500 euro per jaar uitstijgen. Voor 'Jan Modaal' misschien nog net op te brengen, maar voor de lagere inkomens en uitkeringsafhankelijken een onmogelijk hoog bedrag.

 

In ruil krijgt u daar wel veel meer links beleid voor terug: meer windmolens, meer kunst, meer 'Europa', meer natuur en meer immigratie en ontwikkelingshulp (t.o.v. de maatregelen van de gevallen gedoogcoalitie).

 

Onder 'links' nog meer lastenverhogingen in het verschiet

Daarnaast vindt het Centraal Plan Bureau (CPB) de door de Kunduz coalitie gemaakte afspraken 'te vaag', waardoor niet duidelijk is of Nederland volgend jaar de Europese 3% norm haalt. Het is zelfs nog nooit eerder voorgekomen dat het CPB geen goede prognose kon maken omdat de verantwoordelijke politici niet voldoende informatie verstrekken. Zo heeft men nog geen idee waar de € 1,6 miljard besparing op de gezondheidszorg vandaan moet komen. Hetzelfde geldt voor uiterst schimmige 'algemene kortingen' ter hoogte van € 875miljoen.

 

Kortom: deze enorme bedragen zullen, nu 'links' het voor het zeggen heeft en definitief lijkt te krijgen na de verkiezingen in september, hoogstwaarschijnlijk opgebracht moeten worden door nóg meer lastenverhogingen die in bovenstaande berekeningen nog niet konden worden meegenomen. Waarmee Nederland dezelfde fout maakt als 'Spanje', waar bijvoorbeeld de verhoging van de BTW en belastingen de consumentenuitgaven flink hebben doen teruglopen, wat voor een extra snelle stijging van de inmiddels torenhoge werkloosheid heeft gezorgd.

http://xandernieuws.punt.nl/?id=659318&r=1&tbl_archief=&

 

‘Europe on the brink of revolution’

http://rt.com/news/greece-eurozone-exit-revolution-117/

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

De politiek is een parasiet die in het begin de gastheer in leven houdt, maar er is een punt in de evolutie van de parasiet waar deze begint te geloven dat hij de gastheer is. Vanaf dat moment is het wachten tot de parasiet de gastheer doodt en daarbij ook zelf omkomt.

 

Schitterend, Rien, prachtige metafoor. Maar waar zit het bankwezen in dit verhaal? Is het parasiteren niet begonnen met de inhaligheid van het bankwezen en de afgeleide financiële instellingen als beursen?

 

Is de politiek niet net zo geknecht door de financiële instellingen als de rest? Hoe kan het zijn dat er geen enkele politieke partij vraagtekens zet bij de rol van de banken in ons hedendaagse leven? Is het politieke zelfmoord om de zaken bij naam te noemen en stelling te nemen tegen het grote geld en winstbejag?

 

Of zie ik het nu te simpel...:confused:

Link naar reactie
Share on other sites

Charlie, nog lang voordat er überhaupt banken bestonden werden mensen onderdrukt en uitgeperst. Als het niet de bankiers zijn, is het wel de kerk, de bloedlijn van Oranje, Marxisten, Genghis Khan, Nero, allemaal met 1 constante: overheid. Een geweldsmonopolie trekt nu eenmaal mensen aan die meer macht en geld willen.

Link naar reactie
Share on other sites

De overheid beschikt over politie en leger. Het bankwezen heeft geen schijn van kans daartegen.

De financiele wereld werkt via de individuele politici, het lokt deze personen in een schijnzekerheid. Hoeveel politici landen later als "raadgever" voor financiele instellingen?

 

Heeft de financiele wereld de overheid in hun zak?

Nee. Maar wel individuele politici.

 

Echter deze politici zitten zo lang "in dienst" van de banken als ze de verwachting hebben later te kunnen incasseren.

Wordt op een gegeven moment duidelijk dat ze later niet betaald zullen worden voor hun "diensten", dan is het op slag over met de loyaliteit en zal duidelijk worden gemaakt dat het financieel wezen second fiddle speelt onder de overheid.

 

Beste OBL, ik denk toch dat de mannen met teveel geld onze wereld beheersen.....even een quote hier:

 

Issue of currency should be lodged with the government and be protected from domination by Wall Street. We are opposed to…provisions [which] would place our currency and credit system in private hands. – Theodore Roosevelt

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...