Ga naar inhoud
GENEGEERD

Preppers zijn egoisten


platipous
 Share

Recommended Posts

Ik heb al veel benamingen gehoord voor preppers. Van gekken, wannabee rambo’s, zielepieten tot onrustzaaiers, maar EGOISTEN???? Nee, dat niet.

Deze uitspraak werd gedaan door een dame[ hoewel ] tijdens een soortement van discussie, in een cafe. Ik was daar met een maatje, ook een prepper trouwens, om even een biertje te gaan halen. Om even een sigaretje te roken, moesten we naar de rookruimte, en daar was net een discussie bezig over Doomsday preppers. Uiteraard kwamen er de meest fantastische verhalen voor de dag, er was er zelfs eentje bij die wist te vertellen dat er mensen zijn die een onderzeeboot hadden gekocht, en daar in leefden. Mijn maat vond het zeer vermakelijk allemaal. Maar goed, per saldo kwam er eigenlijk uit naar voren, dat die gasten niet goed wijs waren. Wat kon er nou gebeuren?? Als er wat aan de hand zou zijn, dan werden we wel geholpen door de regering of zo. De dame in kwestie wist zelfs te vertellen dat die duitsers niet weer zomaar binnen konden vallen.[ dit getuigde eigenlijk al van het feit dat de lagere school in haar tijd al te hoog gegrepen was, maar goed, misschien had ze andere kwaliteiten]

Ook kwam de voorraden die sommige van” die mensen”, zo werden ze genoemd, ter sprake. Toen kwamen de woorden waar dit stukje over gaat, uit haar mond, HET ZIJN ALLEMAAL EGOISTEN. Die gasten hebben een berg te vreten in huis, dat wil je niet weten!! En als er wat aan de hand zou zijn, en je gaat dan aan zo’n iemand wat vragen, dan schieten ze je nog voor je donder ook.

Toen mijn maat zich in de discussie mengde door voor te stellen om zelf een voorraad aan te gaan leggen, werd daar een beetje lacherig over gedaan. Waar moet ik dat van betalen dan?? Ik heb geen berg poen, zoals die gasten. Nou, je kan toch elke week een blik soep kopen,zei mijn maatje, en die achter de hand houden, of een pak rijst of zo, dat kost niet veel. Als je nou klein begint, dan heb je na verloop van tijd ook wat in voorraad.

Ben jij ook zo’n figuur dan, vroeg de vrouw. Ikke? Zei mijn maat, zie ik er zo uit dan? Nou nee, sprak de vrouw toen.[ toen moest ik toch echt heel hard mijn best doen om niet in lachen uit te barstten. Net alsof preppers een etiket op hun voorhoofd hebben van ik prep ]

Maar goed, we hebben afgerekend en zijn toen weggegaan. Was even een “leerzaam “momentje. We hebben natuurlijk wel gelachen toen we weer buiten stonden. Leuk om zo af en toe te horen wat er leeft, buiten de preppergemeenschap ;)

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

tjah, beetje dubbel,

 

kijk Bertjes Bunker springen met de fam in hun bunker, als je het overleven van je eigen gezin dan egoïstisch vind dat kan dan nog.

 

maar als ik al deze mooie mensen op dit forum lees (*slijm*) dan denk ik dat er aardig wat help-je-medemens-wanneer-shtf-er-is. dus nee, de gemiddelde prepper zal ik inderdaad niet als ego definiëren.

Link naar reactie
Share on other sites

Medemens helpen? Waarom?

Dat ligt echt aan de situatie.

Nu, zonder SHTF, helpt men mij amper tot niet.

Dus waarom andersom wel als er SHTF is?

Juist doordat we elkaar niet helpen is dit land zo ver naar de klote. (!)

Omdat er alleen maar politiek geleuter is zonder ingrepen en actie richting de oplossing.

Dat zie je in dat café kringgesprek dus ook.

Link naar reactie
Share on other sites

haha, ik heb even een trendic topic lijst gemaakt over 'preppen' van de afgelopen 12 maanden (gebaseerd op opmerkingen in diverse fora, comments, blogs; ca. 2.000 berichten). [ATTACH=CONFIG]3884[/ATTACH]

Dan weet je in ieder geval welke associaties mensen hebben bij preppen/preppers: egoïstisch staat inderdaad op de 24e plek.

 

Volgens mij zijn de niet-preppers grotere egoïsten. De paar mensen in mijn omgeving die weten dat ik de nodige voorzieningen zeggen 'we kloppen wel bij jou aan als er wat is'.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik ben inderdaad een egoïst, net zoals iedereen. Mevrouw hoeft niet te denken dat ze daar boven staat. Is het niet egoïstisch van haar dat ze denkt dat wanneer er iets aan de hand is preppers haar iets verschuldigd zijn, al helemaal terwijl ze diezelfde mensen nu belachelijk maakt en weigert zelf iets te doen?

Link naar reactie
Share on other sites

Ik ben van mening dat de vrouw in kwestie niet helemaal goed bij haar hoofd is. Mocht de SHTF aan de hand zijn en ze gaat zeuren bij iemand die wel heeft nagedacht, dan is het geen gemis als er per ongeluk ...A...door haar hoofd.....B.....

 

A. Kies zelf: een chimpansee; een steentje; een projectiel; een auto; een puntenslijper; een augurk; een Prepper

B. Kies zelf: rondjes rijdt; gegooid wordt; rondzwemt; van links naar rechts gaat; van voor naar achter en weer terug gaat

 

En ja, ik ben egoïst EN FUCKING PROUD!

Link naar reactie
Share on other sites

We leven in een gedetermineerde wereld. Onze identiteit wordt bepaald door een keten van oorzaak en gevolg waaraan geen ontsnappen mogelijk is. Wie eenmaal inziet dat hij deel uitmaakt van deze keten, kan onmogelijk volharden in egoïsme. Aldus een groot denker en vormer van onze wereld zoals we die kennen :)

 

Mijn vertaling ervan is het maakt dus niks uit of je egoïstisch doet of niet. In het grote plaatje kan egoïsme juist voordelig werken of socialisme nadelig.. Zolang je maar onthoud dat iedere stap die je maakt een reactie veroorzaakt.. :) Haha hoop dat t niet te serieus is :)

Link naar reactie
Share on other sites

@Keyser Suze

Ik ben ook een egoïst. Ik doe immers alles voor mijn geluk.

Mijn vrijheid. Mijn ego.

Mijn moraal daarbij, is dat ik het leuk vind om anderen te helpen.

Dat helpt mijn ego. Ik word er immers blij van. Daarbij is de gemeenschap helpen, goed voor de gemeenschap INCLUSIEF mijzelf.

Egoïstisch hè? Ja mooi he. Zit in mijn dna....

Anderen helpen....

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Toen kwamen de woorden waar dit stukje over gaat, uit haar mond, HET ZIJN ALLEMAAL EGOISTEN. Die gasten hebben een berg te vreten in huis, dat wil je niet weten!! En als er wat aan de hand zou zijn, en je gaat dan aan zo’n iemand wat vragen, dan schieten ze je nog voor je donder ook

 

hahahahaha geweldig

Link naar reactie
Share on other sites

Ja het is makkelijk afgeven op ons stomme preppers...

 

Nu zijn we doomdenkers, gekke eenlingen, enz enz .

Als het echt fout gaat zijn we egoisten omdat we het hele dorp niet kunnen redden.....

 

 

Natuurlijk...., slaap lekker....

 

En het ergste?

Als ze dadelijk omvallen omdat ze te stom waren om wat vooruit te kijken mogen wij alsnog voor ze zorgen omdat we die stinkende en rottende bende mogen opruimen.

Wedden dat ze nog geen schop in huis hebben, die moet je dan ook nog zelf meebrengen.

 

(hmm hoop dat ik nu geen forum etiketten overtreedt, het is een tip waarom je ook een paar spades moet preppen...)

 

 

 

Zou het dan stil worden?

 

Als je zegt:

" als je maar wel een schop in huis haalt dan!"

 

Zij " waarom dan?"

 

Jij " om de rommel te kunnen opruimen als je omvalt omdat je niet voorbereid bent"

 

Lijkt me een redelijk wake up call. .?

 

 

 

Iets voor een gezamelijke t-shirt actie?

Op de voorkant: Preppen wat een onzin.

 

Op de achterkant de rest...

 

Prep ze,

Kans

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Wat ik vaker hoor is de opmerking dat als je jezelf nergens druk over maakt en gewoon leeft met plezier ... De preppers het misschien 14 dagen langer volhouden.. Voordat die ook aan de beurt zijn. Is dat het gedoe wel waard? JA!

Wij proberen nu al regelmatig in onze welvaart te leven op bijstandsniveau. Dat geeft een goed gevoel én de beste voorbereiding om met minimale middelen te overleven, te delen wat je aan voorraden hebt aan je dierbaren. Hoezo egoïst ?

Link naar reactie
Share on other sites

Medemens helpen? Waarom?

Dat ligt echt aan de situatie.

Nu, zonder SHTF, helpt men mij amper tot niet.

Dus waarom andersom wel als er SHTF is?

Juist doordat we elkaar niet helpen is dit land zo ver naar de klote. (!)

Omdat er alleen maar politiek geleuter is zonder ingrepen en actie richting de oplossing.

Dat zie je in dat café kringgesprek dus ook.

 

Niemand helpt jou? In welk deel van het land leef jij dan? Nou weet ik dat in een dorp alles veel gemoedelijker is maar toch... Ik woon in een dorp in Friesland (en nee ik schaam me niet) maar als ik sommige verhalen hier dan lees dan denk ik van: wat valt dat hier mee dan... Hier helpt iedereen elkaar, als de buurman (zoms zelfs 10 huizen verder) op vakantie is doe ik voor hen de kippen en andersom. Als ik begin met heg snoeien staat binnen 30 sec. De andere buurman naast me: "zal ik even helpen?" Ik bedoel maar en zo kan ik nog wel een hele waslijst verder gaan. Dus dat niemand elkaar helpt of iedereen op zichzelf leefr is onzin.( hangt waarschijlijk wel af of je in een stad of dorp woont)

 

DDDirk

Link naar reactie
Share on other sites

Ik denk wel dat de term 'prepper' een beetje besmet is geworden, mede door de serie op natgeo. Daar zie je natuurlijk alleen de echte die-hards en dat inclusief de veelal extreme wapenarsenalen zoals we dat kennen van de Amerikanen, brengt het voor velen negatieve associaties. Jammer genoeg hebben veel van die preppers de instelling "zet één voet op mijn erf en ik schiet je kapot", terwijl dat bij veel mensen indruist tegen hun eigen normen en waarden "je moet altijd je medemensen zoveel en zo goed mogelijk helpen wanneer dat kan".

 

Zelf refereer ik altijd gewoon naar het noodpakket zoals voorgeschreven door onze overheid. Je hoeft niet 'extreem' te gaan om ook maar een klein beetje voorbereidt te zijn om de meestvoorkomende dagdaagse risico's waaraan je in dit land wordt blootgesteld. Kom je gewoon met kleine praktische voorbeelden aanzetten, dan hebben mensen al veel vaker begrip voor de 'prepper' en de reden waarom je uit voorzorg wat dingen aanschaft. Denk aan situaties zoals bruin water uit de kraan, of dat wanneer de stroom uitvalt je gewoon wat waxinelichtjes of kaarsen in huis moet hebben, en het ook fijn zou zijn als je een radiootje hebt om naar te luisteren ipv tv of internet wat dan niet beschikbaar is.

 

Overigens doe ik nooit echt moeite om mensen te overtuigen dat ze iets moeten doen, dat moeten mensen natuurlijk zelf weten. Maar met mijn zeer bescheiden en beperkte voorraad hoeft niemand te verwachten (in ieder geval onbekenden) van mij hulp te krijgen, ik heb immers maar net genoeg voor mijzelf voor een korte periode. Dan heb ik het dus over consumables die ik zelf ook maar beperkt in voorraad heb. Maar stel ik zou een waterfilter hebben die geschikt is voor filtering van duizenden liters water, dan zou ik niet de beroerdste zijn om ook mijn buren daarmee te helpen.

Link naar reactie
Share on other sites

Niemand helpt jou? In welk deel van het land leef jij dan? Nou weet ik dat in een dorp alles veel gemoedelijker is maar toch... Ik woon in een dorp in Friesland (en nee ik schaam me niet) maar als ik sommige verhalen hier dan lees dan denk ik van: wat valt dat hier mee dan... Hier helpt iedereen elkaar, als de buurman (zoms zelfs 10 huizen verder) op vakantie is doe ik voor hen de kippen en andersom. Als ik begin met heg snoeien staat binnen 30 sec. De andere buurman naast me: "zal ik even helpen?" Ik bedoel maar en zo kan ik nog wel een hele waslijst verder gaan. Dus dat niemand elkaar helpt of iedereen op zichzelf leefr is onzin.( hangt waarschijlijk wel af of je in een stad of dorp woont)

 

DDDirk

Hier wonen we wel in een kleine stad, maar we zitten in een volksbuurtje waar iedereen elkaar helpt. Als ik bijvoorbeeld mijn motorkap open gooi om olie bij te vullen staat binnen een minuut een aantal buren om te helpen. Dit kan zijn voor en nadelen hebben, zo ben je met de heg snoeien wat normaal in een uurtje gedaan is een hele dag bezig omdat iedereen even langskomt om een bak koffie of iets anders te drinken komt brengen en wat bij te kletsen.

Link naar reactie
Share on other sites

Medemens helpen? Waarom?

Dat ligt echt aan de situatie.

Nu, zonder SHTF, helpt men mij amper tot niet.

Dus waarom andersom wel als er SHTF is?

Juist doordat we elkaar niet helpen is dit land zo ver naar de klote. (!)

Omdat er alleen maar politiek geleuter is zonder ingrepen en actie richting de oplossing.

Dat zie je in dat café kringgesprek dus ook.

 

Hier wonen we wel in een kleine stad, maar we zitten in een volksbuurtje waar iedereen elkaar helpt. Als ik bijvoorbeeld mijn motorkap open gooi om olie bij te vullen staat binnen een minuut een aantal buren om te helpen. Dit kan zijn voor en nadelen hebben, zo ben je met de heg snoeien wat normaal in een uurtje gedaan is een hele dag bezig omdat iedereen even langskomt om een bak koffie of iets anders te drinken komt brengen en wat bij te kletsen.

Zo hoort het toch?

Link naar reactie
Share on other sites

Volgens mij zijn peppers nu geen egoïsten en zeker niet degene aangesloten aan peppers nl . We zijn hier toch om elkaar te helpen niet waar . Wat buiten staanders betreft in een shift situatie weet ik niet . Heb er nog geen beleeft . Een echt grote toch niet .

 

Geert

Link naar reactie
Share on other sites

hmmm interesant, ik ben een egoist. Waarom? omdat ik mijn buren geen eten en drinken zou geven tijdens een shtf. Domme opmerking maar tegenwoordige zegt men toch altijd: alleen de zon gaat voor niets op, voor alles andere moet je betalen.

 

ik heb een voorraad voor een aantal maanden als ik rantsoeneer. zou ik dan mijn eigen overleven op het spel moeten zetten voor mensen die mij nu voor gek verklaren en die hun geld aan dingen uitgeven als vakanties en merk kleren. Dacht het dus niet, noem mij dan maar een egoist.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

hmmm interesant, ik ben een egoist. Waarom? omdat ik mijn buren geen eten en drinken zou geven tijdens een shtf. Domme opmerking maar tegenwoordige zegt men toch altijd: alleen de zon gaat voor niets op, voor alles andere moet je betalen.

 

ik heb een voorraad voor een aantal maanden als ik rantsoeneer. zou ik dan mijn eigen overleven op het spel moeten zetten voor mensen die mij nu voor gek verklaren en die hun geld aan dingen uitgeven als vakanties en merk kleren. Dacht het dus niet, noem mij dan maar een egoist.

 

Ik denk dat de betreffende personen de termen egoïsme en realisme met elkaar verwarren;)

Link naar reactie
Share on other sites

Mischien was Darwin volgens haar ook wel een egoist omdat hij beschreven heeft wat er met een soort of delen ervan gebeurt die zich niet kunnen aanpassen zq voorbereiden?

 

Ik blijf het gewoon gemakszucht vinden om te verwachten dat anderen jou problemen komen oplossen en expliciet als je er zelf niks voor hebt willen doen om ze te voorkomen.

 

Darwin heeft nooit beweerd dat de natuur beleeft is of vriendelijk alleen selectief !

 

We worden hier gedoogd en ik vraag me af of de laatse 50-100 jaar nou een goede case is om dit gedoogbeleid 'te spraken' te brengen....

 

Prep ze,

Kans

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...