Ga naar inhoud
GENEGEERD

Unbreakable Umbrella


kwakster

Aanbevolen berichten

*** Eerder geplaatst op messenforum.nl ***

 

Papa heeft weer een nieuw speeltje (of liever gezegd twee): namelijk beide versies van de zogenaamde Unbreakable Umbrella, eentje met haakgreep & eentje met knopgreep.

 

Voor wie nog niet bekend is met deze (in mijn ogen tenminste) handige dingen, zie hier;

 

http://www.real-self-defense.com/unbreakable_umbrella.html

 

Hier beiden compleet met beschermhoesje;

 

Paraplu001.jpg

 

Zonder beschermhoesje;

 

Paraplu002.jpg

 

Haakgreep;

 

Paraplu005.jpg

 

Knopgreep;

 

Paraplu004.jpg

 

Stalen uiteinde;

 

Paraplu007.jpg

Paraplu010.jpg

 

Grendelconstructie;

 

Paraplu013.jpg

 

Binnenzijde;

 

Paraplu014.jpg

 

 

Het handige aan deze dingen is natuurlijk de dubbelfunctie: zowel een uitstekende paraplu als een legale mogelijkheid tot zelfverdediging/bescherming.

 

Waar een gewone paraplu bestaat uit een holle blikken buis met interne schermvergrendeling, zijn beide varianten van de Unbreakable Umbrella gemaakt van een massieve glasfiber staaf (12,0 mm dik) met externe schermvergrendeling (waardoor de structurele sterkte niet wordt aangetast), een uitermate solide greep in slagvast kunststof of sterk hout, en een massief stalen puntstuk.

Het schermgedeelte zelf is vergelijkbaar met dat van een normale kwaliteitsparaplu.

 

De versie met knopgreep weegt 670 gram, en de versie met haakgreep weegt 780 gram op mijn digitale weegschaal.

Ook qua lengte is er verschil: knopgreep meet 85,0 cm, en haakgreep meet 88,5 cm.

 

Naschrift: heb uiteindelijk de paraplu met knopgreep behouden, en gebruik hem regelmatig (tot nu toe uitsluitend als plu)

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Mijn exemplaar kostte indertijd iets van 150 euro, maar de Duitse dealer waar ik hem van kocht kan ik niet meer terugvinden.

 

Wel deze: http://kh-security.de/Schlagstock---Kubotan/Sondermodell/Defense-Regenschirm---unzerbrechlich---unbreakable-umbrella.html

 

of deze: http://www.bestdefense.eu/BestDefense.eu/Unbreakable_Umbrella.html

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn exemplaar kostte indertijd iets van 150 euro, maar de Duitse dealer waar ik hem van kocht kan ik niet meer terugvinden.

 

Wel deze: http://kh-security.de/Schlagstock---Kubotan/Sondermodell/Defense-Regenschirm---unzerbrechlich---unbreakable-umbrella.html

 

Oh, dat vind ik nogal prijzig. Voor een kwart van die prijs heb ik een senz, een erg goede stormbestendige paraplu. Die senz is waarschijnlijk niet geschikt voor als zelfverdediging, maar ik had sowieso niet gedacht dat een paraplu daarvoor geschikt. Heb je dat ding ook bij je als de zon schijnt? :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor de diverse mogelijkheden van deze handige plu verwijs ik graag naar YouTube:

 

http://www.youtube.com/results?search_query=unbreakable+umbrella&oq=unbreakable+umbrella&gs_l=youtube.12..0l2.1039.7262.0.8885.20.9.0.11.11.0.52.409.9.9.0...0.0...1ac.1.11.youtube.RBwjwI9y-O4

 

Deze plu is met 670 gram wel enigszins zwaarder dan een gewone plu, maar in voorkomend geval is dat zeker geen nadeel ;-)

Het enige dat er in mijn ogen nog aan mist is een polslus aan de greep, en dan een wat langere waarmee je de plu ongeveer in het midden kunt vastpakken.

Bij gebruik als knuppel is er dan geen kans dat hij uit je hand vliegt, terwijl je dan tevens met het uiteinde kunt prikken zonder dat je hand doorglijdt op de vrij gladde stof.

Laten we echter wel wezen: over het algemeen zul je de plu voornamelijk gebruiken tegen de regen, maar het is goed om te weten dat je er bijvoorbeeld ook een messentrekker mee op afstand kunt houden of slagen & schoppen mee afweren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...