Ga naar inhoud
GENEGEERD

Supergoedkope huizen in Duitsland. Wat is het addertje onder het gras?


BTF

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

@Iewieke

Dat begrijp ik. Daarnaast is mijn wederhelft heel erg verstandig en beseft dit maar al te goed.

Ik ben meer van het type: het loopt wel los: we hebben maar weinig echt nodig en kunnen gemakkelijk zonder al die luxe.

Hij heeft erg veel wereldkennis en zegt ook gewoon eerlijk dat je van lucht niet kunt leven.

Maar ik beself me ook terdege dat niets voor niets is. Je zult een bepaalde basis moeten hebben, anders kun je het nooit redden daar.

 

Het gemiddelde salaris (in bijvoorbeeld Polen) is € 600 per maand. Je zult een equalivant daarvan moeten kunnen produceren om te kunnen overleven in een van deze landen.

Dat kan door bijvoorbeeld het verhuren van je eigen huis in Nederland, door te handelen, of door het winnen van de staatsloterij ;) etc.)

 

Het punt blijft dat je daar voor erg weinig kunt leven, als je bereid bent om een bepaald offer te brengen. Hetgeen in de meeste gevallen een aanzienlijke vermindering in luxe betekend.

Tja, en daar kan ik wel mee leven.

Zeker als dat betekend dat ik daarmee mijn droom van zelfvoorziendend leven kan verwezelijken.

 

Maar helaas zal het voorlopig nog even bij dromen blijven ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Roodhaar

Ik ben al een stukje dichter bij die droom. We kochten een uitvalbasis in Hongarije, wel in het centrum van Boedapest, maar dat levert intussen ook huurgeld op. Bij SHTF rekenen we er op dat we gemakkelijk een stukje vinden in een landelijk gebied. Intussen zolang alles hier min of meer draait, werken en leven we verder in Vlaanderen (Leve de republiek.)

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Roodhaar

Je kan er altijd eens gebruik van maken. Leuke hostess ontvangt je trouwens. 69€/dag voor een luxeappartement voor 4 personen. Je krijgt 10% korting bij het restaurant als je zegt dat je me kent. Spotgoedkoop dus.

http://www.housetrip.com/en/rentals/125891

 

Prijs delen door 300 voor Euro's. De prijslijst voor de weekmenu :

http://www.cafevian.com/WeeklyMenu/menu_english.pdf?1378675879899

 

Wel even laten weten als je 't wil doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 9 maanden later...

Volgens mij zit hier een exploitatie plicht op. Dat is wel vaker in Duitsland. Je koopt het, met de verplichting om het te exploiteren. Dat is een echte instinker. Want ergens mogen bouwen of ergens moeten bouwen is nogal een verschil natuurlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij zit hier een exploitatie plicht op. Dat is wel vaker in Duitsland. Je koopt het, met de verplichting om het te exploiteren. Dat is een echte instinker. Want ergens mogen bouwen of ergens moeten bouwen is nogal een verschil natuurlijk.

 

Ik neem aan dat het doel toch bewonen van het land is dus ik zie de instinker niet. Het gaat anders worden als men gaat bemoeien hoeveel je moet bouwen en waar op het land.

 

Wat betreft dit onderwerp van kopen in Duitsland ben ik ook aan het kijken geweest.

 

Een paar links die mij hebben geholpen:

1. http://www.verhuis.de/start/index.html (Ik weet niet hoe recent dit is maar het geeft alsnog een kijkje in de keuken hoe het was dan. Duitsers zijn overwegend vasthoudend aan tradities dus dat kan wel eens in je voordeel vallen nu :)!

 

2. https://www.youtube.com/user/mylittlehomestead (Een kanaal op Youtube wat ik volg. Een groot voordeel is dat je er uit kan pakken waar je 100% van overtuigd bent dat dit in jouw situatie werkt. Doordat de trial en error al door anderen is uitgevoerd heb je hooguit de materialen en een handige klusser nodig om min of meer tot dezelfde resultaten te komen. Vooral dit aspect kan je veel winst (tijd en materialen) opleveren door middel van weinig verkwisting.

 

3. Betreffende de permacultuur zijn toevoegingen die je in je ontwerp kunt opnemen vanaf het begin. In de hoogte bouwen van vruchten/groenten bijv:

 

4. Sommige producten zijn op zichzelf al erg sterk in het rendement. Maar zoals altijd komt de sterke eigenschap van de mens bovendrijven en dat is 'kan het nog beter?' En jawel sommigen slagen daar in zoals deze persoon met een rocket mass heater:

(Het is het waard om uit te vinden of er mensen zijn die bijv op Youtube doorontwikkelingen hebben gemaakt en doorgevoerd van een product dat van nature al een hoog rendement scoort. Die uren zoeken nu vertalen zich in flexibel en toekomstig bestendige systemen die waar weinig aanpassingen na installatie nodig zijn ongeacht je wensen.

 

Edit: @wiskers weet een heleboel van constructie en permacultuur :)!

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...