Ga naar inhoud
GENEGEERD

Serviër die dreigde met dijkexplosie opgepakt


medan
 Share

Recommended Posts

BELGRADO - Op verzoek van de Nederlandse justitie heeft de politie in Servië een man aangehouden die in een filmpje op YouTube had gedreigd Nederlandse dijken op te blazen.

 

Miroljub Petrovic werd opgepakt in de Servische hoofdstad Belgrado. Dat meldden Servische media donderdag. Petrovic dreigde in het filmpje, staand op een duin in Zandvoort, Nederland onder water te zetten door de zeeweringen op te blazen. Het dreigement zou worden uitgevoerd als bij de verkiezingen van afgelopen zondag „patriottische partijen” in Servië aan de macht zouden komen.

 

Nederland kon volgens Petrovic slechts aan de ramp ontkomen door ervoor te zorgen dat Radovan Karadzic, Ratko Mladic en Vojislav Seselj worden vrijgelaten. Dit Servische drietal wordt door het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag vervolgd voor oorlogsmisdaden. Zij verblijven momenteel in de VN-unit van de Scheveningse strafgevangenis.

 

De rechtbank in Belgrado heeft 48 uur de tijd om te beslissen wat er met Petrovic gaat gebeuren.

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Dat krijg je van dat gekut in andere landen waardoor -op zijn zachtst gezegd- wij medeschuldig zijn aan de moord op duizenden mensen. Ik zeg niet dat ik een betere oplossing heb dan je bemoeien met de situatie in andere landen die in staat van oorlog verkeren, maar we (Nederlanders) zouden kunnen beginnen met wat meer actie tegen de verkoop van wapens....We hebben nieuwe Forum regels, maar ik kan zo woest worden over dergelijke zaken. Goedwillende jonge mannen die misleid worden door overheden (en jahoor, ik was vol overtuigd rechtsstemmende bal die ook nog in dienst is geweest, 19 jaar en ik wist alles en precies hoe het werkte...) en religieuze viezerikken om olie en drugsbelangen te verdedigen.

 

Crisis? What crisis? Even een citaatje:

The export of weapons by Dutch companies rose 22% to €408m last year, according to Swedish research group Sipri, quoted in the Volkskrant. In global terms, the weapons trade rose 25% to some $30bn, Sipri said. The growth, based on 'sales, gifts and production licences', is due to 'an amalgam of regional conflicts,' researcher Pieter Wezeman told the paper. The US accounts for some 30% of the weapons trade, followed by Russia on 24% and Germany on 9%.

Link naar reactie
Share on other sites

"waardoor -op zijn zachtst gezegd- wij medeschuldig zijn aan de moord op duizenden mensen."

 

Oef, daar heb ik toch een beetje moeite mee hoor Keyser... Tuurlijk, Irak ging om niets anders dan olie, laten we wel wezen. Joegoslavië was een burgeroorlog waar interventie kwam van de VN. Er waren geen bijkomende belangen, wellicht dat er daardoor ook zo een enorme puinhoop van de VN door is gemaakt. Ik ga geen namen noemen of mijn mening geven over de verschillende hoofdrolspelers in het conflict. Wat ik wel doe en uit eigen ervaring weet, is dat er veel Nederlandse jongens (en meisjes) in een situatie werden gegooid, zonder dat er enige vorm van organisatie, visie, mandaat of leiding was. Die, en de burgers, zijn daar de dupe van geworden.

 

Mag ik je een filmpje aanraden van een voordracht die generaal van Uhm heeft gegeven voor TED? Van Uhm is een mens die ik zeer respecteer en die door zijn mensen op handen wordt gedragen. Hij legt uit waarom hij gekozen heeft voor het geweer, in plaats van de pen of een andere manier om de vrijheid te beschermen. Nu is van Uhm ook uitvoerende macht, dat weet ik. In opdracht van "de politiek", edoch...

 

Overigens vind mijn dochtertje van 6 je avatar "een beetje eng" zoals ze net zei toen ze binnenkwam ;)

 

Enfin, hier het filmpje, het duurt even, maar dan heb je ook wat (of niks, voor de haters). Even de tanden op elkaar voor het vreselijke Nederlandse accent:

 

Link naar reactie
Share on other sites

Ja das leuk die militair maar de redenatie klopt niet. Ikzelf heb ook lang er op deze manier tegenaan gekeken. De eerste misvatting en ook de cruciaalste, is dat bewapening nodig is voor vredelievende landen vanwege de schurken staten. Vaak hebben echter die zogenaamde vredelievende regimes zelf de wapens verkocht of de andere kant op gekeken toen dit gebeurde. That's my point.

Link naar reactie
Share on other sites

Hey Keyser, coole avatar!

 

Anyway, de pleuris brak al uit toen de eerste Cro magnon een steen oppakte en de andere holbewoner er zijn hersens er mee insloeg... Daar is het fout gegaan... Damn those CroMagnons! ;)

Juist; en wanneer gaan regeringen en religieuze leiders nou eens een stapje hoger zitten? We zijn alleen maar'beschaafder' geworden in het aantal doden dat we met één beweging (druk op de knop) kunnen maken.

Link naar reactie
Share on other sites

Juist; en wanneer gaan regeringen en religieuze leiders nou eens een stapje hoger zitten? We zijn alleen maar'beschaafder' geworden in het aantal doden dat we met één beweging (druk op de knop) kunnen maken.

 

Nou, nee.

 

Je hebt het filmpje dus niet bekeken moet ik concluderen. Tegenstrijdig aan wat het hedendaagse beeld doet vermoeden, is het geweld in de wereld dramatisch gedaald. Het lijkt enkel dat het meer is, gezien het feit dat we toegang hebben tot allerhande media die ons 24 uur per dag voorzien van wereldwijde informatie. Edoch, feit blijft dat er minder geweld is dan, pak 'em beet, een paar honderd dan wel duizend jaar geleden...

 

Overigens is "die militair" generaal van Uhm. Niet de eerste de beste...

 

Waar je wél gelijk in hebt is het feit dat je je afvraagt waarom -en dan met name- de religieuze leiders niet een stapje hoger gaan zitten. Maarja, dan hebben we het over religie, en dat mag hier niet ;)

 

Enfin, het verhaal van de man -die zijn zoon heeft verloren in Afghanistan- is indrukwekkend.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...