Ga naar inhoud
GENEGEERD

Vlees conserveren, zonder vriezer!


Simurgh

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Laatst deze gegeten...ik vond het vies, net hondenvoer (alsof ik weet hoe dat smaakt, maar dat idee kreeg ik erbij). En slechts 1 jaar houdbaar in mijn geval....

jerky_group_wild_west_beef_jerky.jpg.75fc393a887dbec7a15dc159e330a704.jpg

 

Ik heb eens hondenvoer gegeten...dat viel mij reuze mee;) Je kan er best wel een stoofschoteltje mee maken.

Een snackbar maakte vroeger de lekkerste stoofschotel van chappie. tot de warenkeuringsdienst er achter kwam.

chappie-412g-12-pack.jpg.bf4ca3812f501339e670229cf79fd6d7.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb eens hondenvoer gegeten...dat viel mij reuze mee;) Je kan er best wel een stoofschoteltje mee maken.

Een snackbar maakte vroeger de lekkerste stoofschotel van chappie. tot de warenkeuringsdienst er achter kwam.

chappie-412g-12-pack.jpg.bf4ca3812f501339e670229cf79fd6d7.jpg

 

En... kreeg je er een mooie, glanzende vacht van? :p

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zout ieder jaar een of twee hammen volgens volgend recept;

http://www.smulweb.nl/artikelen/153078/Het-zouten-van-ham

Wel met de volgende aanvullingen;

Ik koop een complete achterpoot en leg hem in een bak waar het vocht uit kan lopen, de bout is bij mij geheel bedekt met zout en ligt een week of drie,ipv die paar dagen,na wat ervaring zie je van zelf wanneer de ham klaar is voor verdere behandeling.Sommige mensen injecteren een dikke ham ook nog eens met pekelwater voor het versnellen van het proces.

Bij het tweede deel van het recept gebruik ik meer suiker en knoflook en minder balsamico azijn als aangegeven en laat het vet smeerseltje met de componenten een beetje opstijven om het er lekker dik op te kunnen smeren,daarna een paar dagen drogen in de buitenlucht en daarna binnenshuis verder drogen,in een kussensloop aan een haak,niet liggend dus.

Pas wel de genoemde hoeveelheden aan aan het gewicht van je bout en aangezien ik wel vaker zout,heb ik hiervoor een bak met twintig kg grof zout,dat bederft sowieso niet

Het beste kun je dit doen in de winter/herfst ivm minder kans op bederf tijdens het bereidingsproces.

Zo'n ham is goed een jaar te bewaren,daarna ook nog eetbaar maar wordt het vet wat ranzig,wat je er gewoon af kan snijden trouwens.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...