Ga naar inhoud
GENEGEERD

Alleen eten, gereedschap en vindingrijkheid zal helpen in een Mad Max scenario


Tom
 Share

Recommended Posts

Net een artikel op SHTFplan gelezen en daar wordt je niet vrolijk van. Voorlopig alleen nog maar een scenario.

 

Maar volgens het artikel komt het er echt aan;

Als we spreken over Mad Max scenario's, hebben we het over evenementen (rampen) waar de wereld zoals wij die kennen niet meer bestaat. Geen banken, geen creditcards, geen supermarkten, geen benzinestations, en een landschap verstoken van recht en orde.

 

Worst case scenario's gebeuren

http://www.shtfplan.com/headline-news/dominant-objects-of-value-only-food-tools-and-resourcefulness-will-matter-in-a-mad-max-scenario_05082013

 

 

Opmerking Tom;

Goud en zilver zullen na een tijdje wel degelijk voor ruilhandel gebruikt worden , lees ook de reactie's onderaan het artikel.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Iedereen zal zijn/haar skills optimaal moeten benutten om kans te maken te overleven. Allerlei artikelen hier ook over met titels als "BUG-IN or DIE" en dergelijke....Het drukt je weer eens met de neus op de feiten dat als de pleuris ERNSTIG uitbreekt om wat voor reden (economisch, biologisch, nucleair, terroristisch, thermotectonisch, chemisch etc) dan ook, met als waarschijnlijk gevolg plunderingen, roof, moord dood en verderf etc etc, HOE KWETSBAAR je bent......

 

Hoe dat het hoofd te bieden? Diverse scenario's passeerden reeds de revue op het forum. Als solist overleven, als kleine groep / gezin / familie, als preppers op een Shelter Camping, in de atoombunker niet te vergeten ( @Bunkerprepper ), in je container ( @12gauge ), op je @Heksenboot boot, in je @gerbewoner, je kunt je straat organiseren, huizenblok (Defend the Block al gezien? Aliens worden lastiggevallen door schoffies in London....), of racen naar je BOL met je BOV. Wat voor (technische?) problemen kom je onderweg tegen? Welke route? Alternatieven?

 

Wat kom je tegen aan problemen als je met je geprepte bips op de voorraden zit als een Hen op haar Gouden Eieren? Opgepast, ieder gezicht aan de deur is in principe WEGWEZEN. Wie vermoed / weet dat je voorraden hebt? Wat ga je doen? Je zus met kinderen wegsturen of niet? Komen er echte Kwaadwillende Lieden voor of erger -door- je deur, wat doe je dan? Ernstig fysiek en seksueel geweld is te verwachten op grote schaal - hoe hiertegen te preppen?

 

Fraai stuk vorig jaar verschenen waarin een Roof op Preppers werd beschreven; vanuit het oogpunt van de daders wel te verstaan. "Ik ben leider van een groep van acht man." zo begint de tekst. "We hebben gezien dat jij en je gezin licht hebt, etensgeuren, misschien wat planken voor de ramen. We observeren je met twee man op elke hoek gedurende aantal uren max 24, met lange afstandswapens en / of gerichte directe aanval ben je al snel de sigaar. Je kunt niet met een kleine groep 24/7 OPSEC garanderen en ook nog continue surveillance van de omgeving garanderen. Als we hebben toegeslagen, pakken we wat bruikbaar is en hebben we meteen een dak boven het hoofd en vrouwelijk vertier erbovenop....."

Een vesting creëren met een voldoende grote groep, imponeert dan ook het meest opportuun. @Johnny BravoNL heeft ooit eens gezegd dattie zijn huis pas uitgaat als de tanks door de straat rijden. Ben je dan te laat? Wanneer vertrek je naar je BOL of de Shelter Camping? Eenmaal daar aangekomen kan het feest van de organisatie beginnen:

 

Na de inventarisatie van de skills en goederen, regelen Verdediging, huisvesting, resource, scavange en recycle van bruikbare goederen, verbouwen van groenten, verzorgen dieren, infectie en ziekte bestrijden / hygiëne bevorderen, water (put), inmaken, zouten, drogen, roosteren, jam maken, verzorgen en opleiden van kinderen, begeleiden getraumatiseerden en gewonden, Jacht & Visvangst, en dat allemaal terwijl er Kapers op de Kust (Dat zou een coole Nick zijn hier, @Kaper op de Kust !) zijn.

 

Hygiëne zal afnemen, ziekten op grote schaal, ongedierte, hongerige en dorstende doden.....er kan een moment komen dat de lichamen van mensen en dieren, niet meer verwijderd worden van straat en uit huizen, als de omvang en ernst van de Pré-Mad Max-wereld te groot is. Hoe daar op voor te bereiden? Welke samenwerkingsvorm, welke afspraken?

 

Bacteriën, insecten, virussen - al dan niet uit een Duister Lab uit het Oosten ontsnapt of ontvoerd;)- we zullen er mee te maken krijgen, de ratten, muizen, kakkerlakken. Vlooien, teken en jawel, met het plunderen van de lokale kinderboerderij ook nog schapenplatjes, hoofdluis, daminfestaties met wormen - you name it. Gooi daar nog wat kilootjes ondervoeding tegenaan en voor je het weet sla je de hersenpan in van je lieve buurvrouw omdat ze maar liefst vijf blikken bonen had en niet wilde delen en jouw kinderen hebben ook honger hoor! - Uiteraard, niet als je prepper bent natuurlijk.

 

Want economische crisis, banken met boter op hun hoofd, Libor schandalen, dreigende en lopende conflicten in de wereld, het kan om zovele redenen misgaan....de euro munt die ons mogelijk de kop gaat kosten....zou de voorspelling van Het Jaar 2000 VIRUS gewoon waarheid worden? De euro die toen geboren werd - is dat dan The Computer Bug's Ultimate Laugh - de euro die verdwijnt plots uit alle systemen.....afgelopen dagen schoten de Duitse en Amerikaanse beurzen de lucht na positieve berichten her en der. Waarbij @Mr.Gold naar een artikel verwees met een fraaie zaagtandgrafiek; en we zitten heden op de top van de derde - laatste?- piek....we KUNNEN dus alleen maar omlaag gaan met die beurs...60% omlaag luidt de voorspelling. We zullen zien, het is ergens in juni gepland, dus na het Shelter Camping Incident 2013......

Link naar reactie
Share on other sites

Jezus, @Keyser Suze, wat een betoog !!

Ik denk dat ik vanaf morgen tot het eind der tijden maar in een permanente staat van dronkenschap ga verkeren....:o

 

Tsja, tis effe zo'n soort samenvatting van het Forum in ultrakorte versie.....als ik ook nog zou schrijven dat Dick B weg is en er een Webshop is, dan hebben we alle hoogtepunten wel gehad.

Link naar reactie
Share on other sites

@Tom de vertaling van 'event' in deze context is 'gebeurtenis'. Bij 'evenement' denken we toch meer aan een beachparty.

@Keyser Suze bedoel je post-mad max? (pre-mad max is nu, dan begrijp ik die zin niet)

Mwah, ik bedoelde met pre-madmax het SHTF-moment leidend tot madmax wereld aka postapocalypse aka bookofElias tijdperk aka TheRoad.....overigens vind ik die laatste het meest overtuigend. Helaas.

Link naar reactie
Share on other sites

Het is net zo waar als onzinnig.

Je kunt altijd wel een geisoleerde situatie vooorstellen waarin alles wat verzonnen is niet op gaat.

 

Als je echt honger hebt gaat eten voor elk bezit, als je dorst hebt gaat al je eten de deur uit voor en flesje water, al je water geef je graag af als je tien meter onder water vastzit en ik je mijn ademautomaat voor je neus hou.

En neem maar van mij aan dat ik je een situatie kan voorschotelen waarin je me smeekt om je leven te nemen.

 

Wat schieten we ermee op?

 

Je moet preppen juist in een samenhang van mogelijke problemen zien, dat maakt het ook zo moeilijk.

En hoe goed ook voorbereid er zal een scenario mogelijk zijn waarbij je aan het kortse eind trekt, en waarschijnlijk is die kans bij een echte shtf redelijk groot.

 

Ik probeer dus ook niet meer te zoeken naar het moment waarop het fout zal gaan, elke week extra is mooi en een kans beter te preppen binnen de mogelijkheden.

Hoe jammer het ook is ik zal geen mail krijgen met wat er wanneer gaat gebeuren.

Dus ik zie de grote lijnen en vermoed dat het niet houdbaar is, wat er fout gaat weten we niet, een oorlog, waar en hoe, financiele chaos ja maar hoe erg en wat zal er precies gebeuren, enz?

En omdat details niet duidelijk zijn kun je alleen preppen op de grote lijnen waarbij er zelfs een kleine kans is dat ze het nog jaren, decenia weten te rekkken, pappen en nat houden....

 

Prep ze,

Kans

 

 

Een van de meest treffende comments onder dat verhaal;

How much gold would it have taken for someone to give

up their seat on the lifeboat when the Titanic had it’s

Mad Max moment in 1912?

 

verder commentaar is overbodig lijkt me.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Mede door dit soort zaken koop ik gewoonweg geen edelmetalen.

 

Ik heb zelf nooit gesnapt wat ik zou moeten met munten. Ik begrijp dat het schijnbaar nut heeft bij een economische collaps maar dan nog heb ik veel moeite om het daadwerkelijke nut er van in te zien.

Mis die financiele tik denk ik. :confused:

Link naar reactie
Share on other sites

Niks mis mee, het is ook geen basis prep artikel, maar secundair.

Het kan je koopkracht beschermen bv bij hyperinflatie, maar zelfs dan geen 100% garantie.

Het is meer een aanvulling op, als je basis prep zaken op orde zijn en bv nog meer voedsel weinig nut meer heeft....

Ik denk eerlijk gezien, dat veel preppers toch een wat meer speculeren/hopen op waardestijging dus meer als belegging dan als verzekering.

Of het een veiliger idee vinden dan geld op de bank hebben staan.

 

Ook daar is niks mis mee denk ik, iedereen moet die keuzes voor zichzelf maken.

Ik zal ook niet snel niet preppers voor gek uitmaken, maar zal er dan weer wel moeite mee hebben als ze verwachten dat ik hun help mocht het wel fout gaan.

Uiteindelijk zijn we allemaal mensen en dus niet perfect.

 

Grt

Kans

 

Mede door dit soort zaken koop ik gewoonweg geen edelmetalen.

 

Ik heb zelf nooit gesnapt wat ik zou moeten met munten. Ik begrijp dat het schijnbaar nut heeft bij een economische collaps maar dan nog heb ik veel moeite om het daadwerkelijke nut er van in te zien.

Mis die financiele tik denk ik. :confused:

Link naar reactie
Share on other sites

Ik zag laatst een stukje docu gebaseerd op het boek van Geert Mak gaande over de inval ( Of bevrijding, whats in a word ?)

van de Russen in Oost Europa tijdens WOII.

Dat was even slikken.

Mad max dat is een filmpje, dit was pure harde realiteit.

In elk dorp werd elke man vermoord, elke vrouw verkracht en vermoord, toeziende kinderen door hun kop geschoten.

En de vermoorde en verkrachte vrouwen hun benen gespreid en een fles in hun vagina geduwd.

Mag ik even kotsen op de menselijkheid en de zever dat er goeds zit in elk mens.

Als dit is wat een SHTF in petto heeft dan hoop ik dat ik de kracht kan opbrengen om er zelf een einde aan te maken.

Link naar reactie
Share on other sites

Mag ik even kotsen op de menselijkheid en de zever dat er goeds zit in elk mens.

Als dit is wat een SHTF in petto heeft dan hoop ik dat ik de kracht kan opbrengen om er zelf een einde aan te maken.

 

Daar ging heel wat propaganda aan vooraf, hersenspoeling, waarbij de vijand afgeschilderd werd als minder dan een beest. En wat maakte het dan OK om zoiets met ze te doen? Omdat ze ook werd verteld dat die vijand hén anders nog veel ergere dingen zou gaan aandoen. Beetje Geert Wilders in het kwadraat zeg maar.

Of dacht je echt dat dat maar een onschuldige gek is, of, nog vele malen erger, sta je achter hem!

Link naar reactie
Share on other sites

PM is je BOL2Go naast nog wat andere voordelen als geen papier wat morgen niet meer werkt. Er zijn altijd plekken waar het wel geaccepteerd word dat is de kracht. Waarde is dus niet eens zo belangrijk wel de juiste keuzes op het juiste moment maken wanneer je deze kaart op tafel legt.

 

Gr,

 

Rover

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...