Ga naar inhoud
GENEGEERD

Waarom prep jij?


shooter

Aanbevolen berichten

De eerste keer dat ik dacht aan preppen was toen ik twee jaar geleden het boek Gone van Michael Grant las. Dat gaat over kinderen die in een noodsituatie belanden zonder volwassen en alles gaat mis door te weinig voedsel en water. Het is een science-fiction boek, maar het bracht me wel aan het denken over dingen die wel echt konden gebeuren, zoals oorlog of een pandemie. Toen ik een vriend hierover vertelde, legde hij me alles uit over preppen en het bleek dat hij daar al 4 jaar mee bezig was. Daarom ben ik ook begonnen met preppen, vooral nog voor kleine gebeurtenissen zoals stroomuitval, maar ik ben al snel aan het uitbreiden zodat ik ook op grotere rampen voorbereid ben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 159
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ik heb eerst maar weer het hele draadje gelezen... ik ben 11 jaar geleden begonnen met een BOL te kopen (toen: een huis in het buitenland als pensioenvoorziening) waar ik redelijk zelfvoorzienend kan leven.

Ik had al aardig wat spullen verzameld waarmee ik me redelijk in de natuur kan redden (goede rugzak, kampeerspullen, survivalspullen enz.).

 

Eigenlijk ben ik echt over preppen na gaan denken toen een aantal maanden geleden de toestand in de wereld dreigender werd (IS, Ukraïne, enz.).

Daarnaast ben ik wat sneller gaan preppen toen ik 'Blackout America' heb gekeken (heeft iemand die film/docu met NL ondertiteling, trouwens?).

 

Sinds ik hier op het forum 'zit' hou ik met nog meer scenarios rekening, maar mijn eerste zet zou zijn om naar mijn BOL te vertrekken. 2 Weken geleden had ik het er over met mijn vrouw en toen zei ze: 'Ja, dan zitten we daar, dan hebben we het overleefd, en wat dan?'. Ik heb haar toen uitgelegd dat het overleven en het in een veel veiliger omgeving terechtkomen al 2 belangrijke zaken waren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Ik ben niet echt een prepper (denk ik), hoewel ik standaard met teveel spullen rondloop. In mijn laptop tas voor mijn werk zitten tie-wraps, stuk touw, EHBO kit, multitool etc etc etc. Campeer spullen staan klaar voor vertrek, omdat ik plots kan gaan camperen als ik daar zin in heb. Ik ben enige tijd geleden nog enkele weken op de fiets weg gegaan. Spullen ingeladen (ik heb een fiets karretje) en weggereden. Ik verwacht niet dat de maatschappij gaat instorten, daar doe ik ook niet echt de moeite voor. Maar ik wil kunnen overleven in lastige situaties. Ik wil zelfredzaam zijn en anderen hulp kunnen bieden als het nodig is. Mijn campeer kit ga ik nog iets uitbreiden met wat extra spullen zoals waterfilters die ik wel hard heb kunnen gebruiken tijdens de fiets vakantie. De reden dat ik mij hier nu heb ingeschreven is om van anderen hier meer te leren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

waarom ik prep? hmmm paar jaar geleden zou ik hebben gezegd : wegens mijn zorgen over de activiteiten van de zon en angst voor een CME.

 

Tegenwoordig moet ik antwoorden: Wegens het totale wantrouwen in het huidige regeringssysteem en het falen van dat systeem op zoveel verschillende niveau's. Tijdens een ramp of wat dan ook weet de helft van de hulpdiensten niet waar ze heen moeten, de andere helft weet niet wat ze moeten doen. Ziekenhuizen falen nu al bij simpele stroomstoringen omdat ze hun back-ups niet onderhouden. Politie weet nu al niet hoe ze met de criminelen om moeten gaan laat staan bij echte onrusten en de regering kan nu nog niet eens aan hun eigen reet krabben al zou hun leven er van af hangen. Kortom een compleet wantrouwen in het huidige systeem, zorg voor jezelf want van een ander hoef je geen hulp te verwachten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ondanks ik genoeg spullen heb voor een paardagen zelf voor een paar weken, ben ik niet echt bang voor een plaatselijk iets, maar wel van iets wat van buitenaf door geweld of door dreiging van oorlog plaatselijk kan gaan worden. Als we kijken naar de gewelddadigheden van de laatste tijd met de toegenomen dreiging van IS en de Ukraine of de zoveelste bemoeienis van de VS in een oorlog plus de economische ontwikkelingen zo als de euro die al vanaf het begin zwaar onderschat is geweest.

 

Ik merk ook dat wij burgers indirect opdraaien voor de fouten die onze falende beleidsmakers hebben begaan, corruptie, politieke criminaliteit en ordinair jat en de slecht verdeelde rijkdom. Als ik zo om me heen goed luister merk ik toch dat mensen kwaad zijn en boos dat er zo veel met geld gegooid en verspild.

 

Vroeg of laat vliegt de vlam in de pan hier en dan wil ik niet bij de nu stelende overheid aankloppen voor een voedselpakketje of voor veiligheid

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik prep omdat ik er tegen op zie om honger te moeten lijden. Wij hebben voldoende voedsel om ruim een half jaar goed te eten en te drinken.

Tegen die tijd moeten we gaan leven van onze moestuin. Uit ervaring weet ik dat als je hard moet werken om zelf je voedsel te verbouwen het erg lastig is om dit te moeten doen met een lege maag.:)

 

Sent from my PM-7 using Tapatalk 2

Link naar reactie
Delen op andere sites

waarom prep ik: het geeft mij rust! ik ben voorbereid op wat ik denk kan gebeuren en toch ervoor kan zorgen dat ik mijn gezin kan blijven onderhouden. wat verwacht ik dan? diverse dingen die ik niet allemaal ga uiten. ik verwacht een economische shut down! een nul punt. al de wijze bestuurlijke mannen ( en vrouwen) zijn nu allerlei trucen aan het uithalen om landen weer op gang te krijgen, de economie weer goed draaiende te krijgen. hoe doen ze dit? door er veel geld in te pompen. waar komt dat geld vandaan? jantje modaal. dus lasten verzwaring. waardoor er nog minder koop kracht komt en mensen weer minder te besteden hebben. of je nu prept of niet iedereen denkt het zelfde erover. de een uit het de ander niet. dit kan niet langer zo door gaan.

 

als een bedrijf in nood is maar nog wel levensvatbaar zonder de huidige schuldenlast word er een faillissement aangevraagd, schulden worden gedeeltelijk betaald, de rest kwijt gescholden in een gunstig geval. het nul punt is gecreëerd. het bedrijf kan nu weer door starten en weer zorgen dat het zich zelf kan onderhouden.

 

dit lijkt mij de enige mogelijkheid voor Europa. een nulpunt. de huidige trucen ( geld bij drukken, banken/landen ondersteunen met enorme bedragen en dit ook gewoon blijven doen, steeds meer regeltjes en verplichtingen creëren) die nu allemaal worden gebruikt zorgen voor heel veel ontevredenheid (men zorgt er nu tevens voor dat hyper inflatie voor Nederland/Europa toch al wel een gevaarlijke en reële optie aan het worden is), dit krijg je in het begin verkocht als het zijnde noodzakelijk kwaad. dit moet alleen niet blijven duren. kortom ontevredenheid groeit en groeit overal steeds meer. er komt een periode dat een groep mensen gaat denken: Nu is het genoeg! en werkelijk actie onderneemt. geen uitwegen meer zullen zien. er zullen dan rellen ontstaan op grote schaal. het "zombie" gedrag is dan een feit. of je dan een oorlog nog tegen kan houden vraag ik mij sterk af!

 

hier bereid ik mij op voor. ik zorg dat ik een veilig onderkomen heb, eerst bug in en later een bug out naar ons "plekje" op deze wijze mijd ik de eerst massale stroom naar elders. tijdens de rellen bug in! als de ergste voorbij zijn vertrek ik met mijn gezin. je hebt niets aan een bug out als je tijdens je tocht midden in de onheil terecht komt. ons huis is voorbereid op rellen, indien nodig kunnen we het ook goed verdedigen en beschermen. is het echt extreem dan hebben we onze bug out ook geregeld.

 

dus waarom prep ik? ik geloof niet dat de wereld zo blijft draaien zoals hij nu doet, het is een te grote bende met te weinig verdraagzaamheid en veel verharding en te veel regels. de geschiedenis herhaald zich! mij bekruipt de laatste tijd steeds meer het gevoel van de middel eeuwen! we belanden er terug in! ik prep om mijn rust, voor mijn "hobby"

 

van mijn vrienden ben ik niet de enige die prept, van mijn familie........... mijn broertje begint het licht te zien maar heeft zijn vrouw nog niet overtuigd, dit komt ook nog wel.

 

wat een verhaal whahahahahah

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Omdat ik liever voorbereid ben op onvoorziene situaties in de breedste zin van het woord. Ik prep rekening houdend met een worst case scenario, waarin je alles kwijt raakt en BOL geen mogelijkheid is. Het kan dan alleen maar beter worden.

 

Omdat we te verwend zijn geraakt. Alles is vanzelfsprekend elektriciteit, licht savonds, water uit de kraan, voedsel uit de supermarkt, communicatie met telefoons en pc, etc. Men is vergeten hoe het is zonder alle luxe en voorzieningen te leven, te overleven.

 

Omdat Nederland half onder water ligt en dan kijken naar een situatie wat zich in een vergelijkbaar gebied heeft voorgedaan: New Orleans en het Katrina incident. Waarbij het 5 dagen duurde voordat er vers drinkwater in het gebied gebracht kon worden, waar men plunderden, ging roven etc. Beschaving is slechts een dun laagje over de maatschappij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...