Ga naar inhoud
GENEGEERD

Waarom prep jij?


shooter

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 159
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Economische crisis, maar veel verschijnselen zijn hetzelfde in verschillende scenarios.

 

Je geld is niets meer waard. Je salaris komt niet meer. Klanten betalen hun facturen niet. Dus geen inkomen meer

De winkels zijn binnen een paar uur helemaal leeg en het is dan niet even gezellig winkelen, maar vechten om een flesje water. Alle transport valt stil. Leger op iedere hoek van de straat (checkpoints/curfew).

 

Dat zijn de dingen waar je voor moet preppen om de eerste week door te komen. Daarna? Electriciteits uitval? Geen gas, geen benzine, geen eten, geen aanvoer? Als dat allemaal te lang duurt krijg je groepen mensen die van deur tot deur komen kijken wat er te halen valt.

 

Daarna krijg je groeperingen die zich als vervanging van de overheid gaan zien (mocht deze niet meer bestaan)

In beslag name van je geld en of je spullen. Je huis?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik prep voor de situatie dat er geen geld uit de pinautomaat komt en dat het eigenlijk niet meer uitmaakt omdat de supermarkt dicht is of leeg.

 

Elke SHTF zal gekenmerkt worden door een gestaakte distributie en dan kun je niets meer met je winkel, huisarts zonder spullen, ziekenhuis geen medicijnen, elektriciteits-, en gas tekort of afwezig, etc.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot
Ik prep zo een beetje voor elke situatie . Want van het een kan het ander voorkomen . Een inval van buitenaardse wezens en zombies daar geloof ik nu niet echt in .

 

Geert

 

Buitenaardse Zombies! :p

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik prep voor wanneer er iets gebeurd waardoor ik niet meer verder kan leven op de manier zoals we nu gewend zijn. logistieke problemen zullen als eerste merkbaar zijn, waarna eten en water snel niet meer beschikbaar zijn.

 

de reden waardoor dit veroorzaakt word is te divers, van stroomuitval door EMP, banken die omvallen of de natuur die even laat zien wie ook alweer de baas is op deze planeet. allen zullen ze leiden tot dezelfde resultaten. gesloten winkels, mensen wanhopig door de honger en veel slachtoffers.

 

preppen voor die enkele gebeurtenis waar je niks tegen kan doen (meteoriet op je hoofd krijgen, van dichtbij mee kunnen maken hoe een 'paddenstoel' van een kernwapen er uitziet of een tsunami van 80 meter hoog op je af zien komen) heeft dan ook weinig zin, dat overleef je toch meestal niet :) Voor elke andere noodsituatie waarbij je de initiële klap wel overleeft, daar prep ik voor.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

1. Uitval gas/ elektra

2. Ditributienetwerk dat platligt (lege supermarkten etc...)

1 zal 2 veroorzaken, en 2 veroorzaakt waarschijnlijk ook 1 op de iets langere termijn (centrales komen zonder brandstof te zitten).

 

daarom iedereen kan wel een oorzaak noemen, maar het is meer vragen om 'wat verwacht jij dat er het meest waarschijnlijke is om te gebeuren'. zoveel oorzaken die allemaal dezelfde reacties krijgen. en daar preppen we voor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waar ik voor prep? Voor de dingen die het 'gewone' leven voorbij gaan. Kritisch denken en kijken naar mijn (in)directe omgeving. Ondertussen zorgen dat de sociale banden met mijn familie en vrienden sterk genoeg is dat we wat aan elkaar hebben wanneer er poep aan de voetbal zit.

 

Nee, niet iedereen weet wat ik doe, op mijn vrienden en enkele familieleden na!

 

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hangt het niet allemaal samen ? Het is allemaal zo verweven...

 

Door de voortdurende financiele crisis wordt er meer en meer bezuinigd, zo zal er in de toekomst (als het al niet bezig is) ook meer en meer bezuinigd worden op onderhoud van infrastructuur zoals hoogspanningsnetten, dijken, wegen, pompgemalen enz.

En als het financieël systeem finaal onderuit gaat, wie gaat zich dan nog om die dingen bekomeren als je loon toch niet betaald wordt ?

Maw, ik verwacht eerst een financiële crisis, zonder weerga, wereldwijd, als gevolg daarvan komt de wereldhandel stil te liggen, en spoedig zijn de supermarkten en benzinepompen leeg, krijgen we te maken met black outs (geen onderhoud en dringende interventies meer) , sociale onrusten (zien we nu al meer en meer) enz. Een gigantisch domino-effect waarbij het ene steentje na het andere valt.

Uiteraard zullen daar nog een aantal natuurrampen boven op komen (die zijn er altijd). Alleen zal het nu veel moeilijker zijn om daar op te reageren doordat er minder en minder middelen beschikbaar zijn.

Stel dat er een dijk doorbreekt, en de buldozers en kranen staan stil omdat er geen mazout is, dan moet je het maar zien op te lossen met een crew met zandzakjes.

 

Wat wel een voordeel is, je gaat terug een solidariteit en samenhorigheidsgevoel krijgen onder de mensen, samen werken voor het gemeenschappelijk belang. Iets wat nu in onze westerse samenleving totaal weg is, en volledig vervangen door geld, en geld, en nog meer geld :mad::(:(

Maar voor het zover is, zal er eerst nog bloed vloeien vrees ik, en inderdaad ook een derde wereldoorlog komt volgens mij dichter en dichter. Hopenlijk worden we dit keer in onze contreien een beetje ontzien, ipv met de vorige 2. Ik zou trouwens niet weten wat er hier nog te rapen valt kwestie van grondstoffen....

 

Dus ik prep voor een financiele crisis zoals de wereld deze nog nooit gekend heeft, omdat dat, volgens mijn bescheiden menig, de eerste dominosteen zal zijn die het hele boeltje beetje bij beetje zal doen omvallen (is sinds 2008 al volop bezig) En het lelijkste in de mens zal doen bovenkomen.

 

En voor alle duidelijkheid, ik verwacht niet dat dat vandaag op morgen gaat gebeuren, dat zal een langdurig , pijnlijk , continu proces zijn dat geleidelijk, sneller en sneller naar zijn climax zal groeien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik probeer me een beetje voor te bereiden op vanalles en nog wat. Fincanciele ellende, stroomuitval, noodtoestanden door voorgaande zaken of een epidemie/pandemie, CME (emp effect door zonne-activiteit) en noem zo maar op.

 

Als mensen me vragen waarom ik dat allemaal doe (voedel, water, cash, zilveren munten etc.. in huis halen) vraag ik ze waarom ze een reserveband in hun auto hebben, of een brandblusser in de keuken en dat soort dingen. Ik doe eigenlijk hetzelfde, alleen ga ik er wat verder in. Het hoeft ook allemaal niet vreselijk veel geld te kosten. Voedsel in blik bijvoorbeeld kun je in de loop van de tijd opsparen en dan gaan rouleren. Als je voorraadje eenmaal op peil is ,kost het daarna niets meer maar je hebt wel een buffer in geval van lege schappen.

 

Omdat ik alleen woon en niet over een auto beschik concentreer ik me op een 'bug in'. Ik heb wel een bobje maar dat is echt voor de uiterste gevallen. Verder zorg ik er gewoon voor genoeg drinkwater (rond de 200 liter in jerrycans en een doosje met zuiveringstabletten, filters etc..) en eten voor rond een half jaar in huis te hebben plus mogelijkheid om te koken, een kamer te verwarmen en te wassen zonder stroom of gas. Een voorraadje medicijnen en ehbo spulletjes is ook nooit weg en het meeste blijft lang goed dus ook dat kun je gaan rouleren. Het gaat mij er voornamelijk om in allerlei noodgevallen zo lang en zo veel mogelijk zelfredzaam te zijn. Als je afhankelijk bent van overheid, hulpdiensten enzovoort ben je ook direct onderhevig aan hun regels die dan natuurlijk direct een stuk strenger worden. Helaas hebben we in dit land geen mogelijkheid om echt verzet te bieden tegen een overheid die je gaat dwingen te evacueren of iets dergelijks. Dat zou alleen mogelijk zijn met grote groepen mensen en met een land vol schapen zoals hier zie ik dat niet gebeuren.

 

Daarnaast is het gewoon een leuke hobby om mee bezig te zijn en je in te verdiepen. En in mijn ogen een stuk praktischer en productiever dan bijvoorbeeld postzegels verzamelen (niets tegen filatelisten natuurlijk). Je leert allerlei dingen die je misschien nooit nodig hebt, maar dat heb je op school ook moeten doen en als je een beetje serieus bent werk je meteen wat aan je conditie zonder daarvoor geld aan een sportschool uit te moeten geven. Je kunt preppen bijvoorbeeld leuk combineren met geocachen. Ook een prima hobby, je wandelt veel, komt lekker buiten en leert je omgeving en andere mensen kennen. En een gps apparaat plus wat prive caches hier en daar verstopt is een prima iets om te hebben.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik prep (lightweight) voor de research van mijn afstudeerfilm Niemandsland, maar ook omdat het gewoon vaak nodig is voor mijn werk. Ik geloof niet echt dat er iets heel ergs zal gebeuren, maar ik ben al zo vaak in een situatie geweest (op een obscure filmset) waar vanalles mis kan gaan. Van beter door dieren, tot lampen die vast gezet moeten worden...of complete afwezigheid van hygenische toiletvoorzieningen. Dus ja....ik prep altijd een beetje om mijn productiebus een beetje de betrouwbare rots in de branding te houden.

 

Het gebeurde in ieder geval gelukkig nog niet dat er iets voorviel waar we niet klaar voor waren. En dat is vaak wel een geruststellende gedachte!

 

 

www.cinecrowd.nl/niemandsland

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

ik prep om te overleven in een shtf situatie ,voorspellen wat er gaat gebeuren kan ik niet .maar dat er iets gaat gebeuren is zeker. 1+1= tenslote 2

Je kan je nog zo goed voorbereiden op iets maar je komt altijd voor verassingen te staan . in shtf situatie gaat niks volgens het plan!

 

het enigste wat ik heb is een bob en me benenwagen .

 

cheers

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 maanden later...

Ohja, Vanwege de (huidige berichten over) voedsel/water/energieprijsverhogingen vind ik het fijn om iets achter de hand te hebben met de prijzen van nu. Anders moet ik er op latere tijd veel meer geld insteken voor dezelfde hoeveelheid.

 

1kg koffie van de Lidl is bijvoorbeeld verhoogd van ca €5,95 naar ca €7,35. Alles gaat met subtiele verhogingen. Of is dat het niet meer?

 

CtM

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben van mening dat er zaken zijn waarop je je niet (volledig) kunt voorbereiden. Voorbeelden zijn solar flares, kernbommen en oorlogen. Zeker voor mij als budget-prepper zijn zaken als schuilkelders met voedselvoorraden voor maanden onrealistisch. Naast de financiële middelen heb ik er ook simpelweg de ruimte niet voor. Ik woon in A'dam en dat is qua ruimte niet bepaald ideaal voor preppers. Ik prep daarom ook niet voor grote (inter)nationale rampen, maar voor tijdelijke gebeurtenissen. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan rellen die uitbreken tussen burgers en de overheid. Een goed voorbeeld hiervan zijn de rellen in Ferguson in Amerika. Mocht zoiets hier gebeuren dan wil ik voldoende voorraden in huis hebben om ervoor te zorgen dat ik de straat niet perse op hoef. Ik zal nooit de middelen hebben om volledig zelfvoorzienend te worden. Dat betekent dat als er een echt SHTF-situatie optreedt die langer aanhoudt dan een aantal dagen of weken ik toch mijn huis zal moeten verlaten om te gaan scavengen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot
Ik ben van mening dat er zaken zijn waarop je je niet (volledig) kunt voorbereiden. Voorbeelden zijn solar flares, kernbommen en oorlogen. Zeker voor mij als budget-prepper zijn zaken als schuilkelders met voedselvoorraden voor maanden onrealistisch. Naast de financiële middelen heb ik er ook simpelweg de ruimte niet voor. Ik woon in A'dam en dat is qua ruimte niet bepaald ideaal voor preppers. Ik prep daarom ook niet voor grote (inter)nationale rampen, maar voor tijdelijke gebeurtenissen. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan rellen die uitbreken tussen burgers en de overheid. Een goed voorbeeld hiervan zijn de rellen in Ferguson in Amerika. Mocht zoiets hier gebeuren dan wil ik voldoende voorraden in huis hebben om ervoor te zorgen dat ik de straat niet perse op hoef. Ik zal nooit de middelen hebben om volledig zelfvoorzienend te worden. Dat betekent dat als er een echt SHTF-situatie optreedt die langer aanhoudt dan een aantal dagen of weken ik toch mijn huis zal moeten verlaten om te gaan scavengen.

 

Wat versta je daar onder en hoe pak je zoiets aan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb al een aantal essentiële items in mijn BOB/BIB en ben dit langzaamaan aan het uitbreiden. Ook ga ik zorgen dat ik water/eten op voorraad heb om een tijdje (zeg twee weken?) vooruit te kunnen. Mocht ik onverhoopt toch zaken tekortkomen, wat zeker het geval zal zijn bij een lang-aanhoudende SHTF-situatie, dan zal ik hiernaar op zoek moeten gaan. Dat betekent waarschijnlijk winkels in de buurt proberen te bereiken om aan spullen te komen. Niet ideaal, maar zoals ik al zei heb ik niet de middelen om volledig afhankelijk te worden door het preppen. Voorlopig ga ik met preppen dan ook uit van een tijdige situatie, maar wie weet komt daar nog verandering in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...