Ga naar inhoud
GENEGEERD

De Verenigde Staten van Europa


Cyberbeer
 Share

Recommended Posts

Britse politici spreken over 'keizer van Europa', die veel meer macht krijgt dan de president van de VS

De huidige financiële crisis wordt door eurofiele politici aangegrepen om een lang gekoesterde wens erdoor heen te drukken: een federaal Europa met één leider en één centraal gezag.

 

Op 20 april schreven we dat een aantal ministers van Buitenlandse Zaken streeft naar een nieuwe 'superleider' die aan het hoofd van de EU moet komen te staan. In Groot Brittannië is de nodige commotie ontstaan nadat Lord Stoddart of Swindon, een onafhankelijk Labour lid, verklaarde bewijs te hebben dat deze eurofiele politici, de zogenaamde 'Groep van Berlijn' waar hoogstwaarschijnlijk ook Nederland toe behoort, in het geheim het volledig opheffen van de soevereiniteit van de lidstaten van de EU voorbereidt, waarmee de 'Verenigde Staten van Europa' een feit zullen zijn.

 

Groot Brittannië, dat altijd een luis in de pels van een verenigd Europa is geweest, is volgens Lord Stoddart of Swindon uitgesloten van de vertrouwelijke gesprekken die de leden van de Groep van Berlijn, die wordt aangevoerd door de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle, met elkaar voeren.

 

Moderne keizer van Europa

Britse politici spreken nu al van de komst van een 'moderne Europese keizer' en een 'terugkeer naar het Heilige Romeinse Rijk van Karel de Grote' dat Europa tijdens de middeleeuwen domineerde. 'Dit is een complot van mensen die onafhankelijke staten willen afschaffen en een Verenigde Staten van Europa willen creëren,' aldus Lord Stoddart of Swindon. 'Dat is gestoord, maar deze mensen zijn vastbesloten hun grote doel te realiseren. De enige hoop voor Groot Brittannië is de EU te verlaten en een onafhankelijk land te worden.'

 

Het conservatieve parlementslid Douglas Carswell verklaarde dat de EU technocraten 'geen legitimiteit' hebben omdat ze niet democratisch gekozen zijn. 'Mijn zorg is dat de (nieuwe) president het charisma van Van Rompuy zal hebben en de economische capaciteiten van Barroso.' Europarlementariër Paul Nuttall (UK Independence) viel hem bij: 'Dit is een volkomen belachelijk idee dat we nooit moeten laten gebeuren. Het lijkt wel of ze terug willen naar de dagen van de heilige Romeinse keizer.'

 

Meer macht dan president Amerika

De Groep van Berlijn wil een einde maken aan de voortdurende machtsstrijd tussen Van Rompuy en Barroso door hen te vervangen door één machtige figuur die in staat is om Europa niet alleen economisch, maar ook politiek te verenigen. De huidige crisis in de eurozone zal worden aangegrepen om deze persoon mogelijk al op korte termijn naar voren te schuiven.

 

'Zo'n samenvoeging zou een enorme verplaatsing van macht in de handen van één enkele, ongekozen bureaucraat betekenen,' gaf Lord Howell of Guildford (Conservatieven) van het ministerie van Buitenlandse Zaken als commentaar. 'De (Britse) regering moet dit veel serieuzer nemen en hier buitengewoon krachtig bezwaar tegen maken, want deze persoon zal zowel de politieke als administratieve leider van Europa worden, waarmee hij veel meer macht zal hebben dan de huidige president van de VS.'

http://xandernieuws.punt.nl/?id=658835&r=1&tbl_archief=&

 

Europese ministers willen 'superleider' aan hoofd van EU

http://xandernieuws.punt.nl/?id=658176&r=1&tbl_archief=&

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Putin heeft in 2010 al laten doorschemeren dat hij heel veel ziet in een Eurasian Union (EuU). Dat deed hij in Berlijn.

 

Zijn huidige plan is:

http://www.theaustralian.com.au/news/world/vladimir-putin-plans-new-superpower-from-old-soviet-republics/story-e6frg6so-1226159572404

 

Met als voorlopig doel:

In http://www.businessinsider.com/putin-eurasian-union-2011-10 staat: Putin said that the Eurasian Union would seek economic integration with the European Union, Bloomberg reports.

 

De bestuurs structuur is al opgezet:

http://evrazia.org/modules.php?name=News&file=article&sid=1916

Interessant is om de kaart te bekijken die (in het blauw) achter de woorden (in het rood) "International Eurasian Movement", getekend is.

 

Zou zijn plan zijn, om via een economische integratie minstens te komen tot een politieke/totale integratie van "zijn" EuU met de EU??

Of zou Putin ook deelnemer zijn aan de gesprekken van de Groep van Berlijn?

 

Geen wonder dat GB de EU wil verlaten, kennelijk weten ze ook van dit plan.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

In de VK van 9 aug 2012 een interessant stuk op de pagina Opinie & Debat van Sylvester Eijffinger (hoogleraar Financiële Economie ) en Edin Mujagic (monetair econoom) beide aan de Universiteit van Tilburg. Zij beargumenteren waarom het politieke debat over het overdragen van soevereiniteit ten gunste van Brussel zo goed al zinloos is, want in Duitsland is er een orgaan die het laatste woord heeft in de toets of iets al dan niet in strijd is met de Duitse grondwet, en dat is het Constitutionele Hof in Karlsruhe. Dat Hof heeft het laatste woord en dus niet de regering. "Dat is een feit en geen kwestie van er mee eens of oneens zijn", aldus het artikel.

 

Kortom, wat mij betreft een erg hoopvol artikel omdat dit de kansen vergroot dat het ESM op 12 september door het Hof zal worden afgeknald omdat het in strijd is met enkele bepalingen uit de Duitse grondwet:

 

Wat de Europese politici ook besluiten, er mag van de Duitse rechters geen sprake zijn van 'een onomkeerbaar proces met nadelige gevolgen voor de budgettaire soevereiniteit van de Duitse Bondsdag'.

 

Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3298343/2012/08/09/Duitse-Hof-beslist-over-lot-eurozone.dhtml

 

Kan erg aanraden het artikel te lezen!

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...