Ga naar inhoud
GENEGEERD

Nieuwe (oude) kisten inlopen


Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Ik heb nieuwe timberlands gekocht want m'n oude waren zo ongeveer een jaartje of 22 oud en begonnen hier en daar te scheuren.

 

Maar ik krijg ze op een of andere manier niet goed ingelopen. Ze passen prima, als ik er op wegloop voelt het goed. Maar na een kilometer of 10 begint 't bij m'n hakken toch wat te irriteren.

Ik heb er al mee in de regen gelopen, natte kranten erin (nog gezocht naar zo'n rek veer ding maar kon ik niet meer vinden).

De maat is prima, en ze zitten en lopen ook lekker. Maar na een kilometer of 10 krijg ik blaren op m'n hakken.

Hoe kan ik ze beter inlopen? De vorige set timberlands zijn 22 jaar+ meegegaan dus dat moeten deze ook weer gaan doen.

Ik heb speciale wandelsokken (20 euro per set van Falke).

Er zit wel wat beweging (wrijving) in de hak maar dat heb ik met die oude ook.

Moet ik ze nog wat verder proberen uit te rekken? Of meer met water proberen?

 

Die oude schoenen beginnen het echt te begeven nu, grote scheuren in de zool die doorlopen tot in het leder aan de bovenkant. Ze doen 't nog prima maar voelen wat losjes aan en ik heb het idee dat er elk moment eentje van m'n voet uitelkaar zou kunenn vallen.

 

Ik ben van plan om wat langer op de nieuwe te lopen met m'n hakken ingetaped met rode hansaplast. Kijken hoe dat gaat. Ik denk dat als ik er maar genoeg in loop dat ze zich op een gegeven moment wel naar m'n voeten gaan zetten.

 

Tips hoe dat sneller kan?

 

Zodra ze ingelopen zijn zal ik opnieuw een nieuw paar moeten gaan aanschaffen want ik wil reserveschoenen hebben. Dat waren deze dus totdat de originele uitelkaar begonnen te vallen. Dus nu zal ik een nieuw reservepaar moeten gaan zoeken en gaan inlopen.

 

Iig, tips welkom.

 

Als je ruimte over hebt in je hak dan heb je waarschijnlijk een probleem, de voorkant van je schoen vormt zich redelijk naar je voet na een tijdje maar de hiel is normaal zo stug dat het niet (genoeg) vormt.

Naarmate je schoen meer ingelopen is wordt je zool wel soepeler waardoor de wrijving in je hiel minder wordt (zoals bij je oude) maar echt goed wordt het nooit.

 

Heb hetzelfde probleem met een paar Lowa's gehad, het enige dat echt helpt is andere schoenen kopen. :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, dat is niet waar. Schoenmakers hebben diverse mogelijkheden om dat hielprobleem aan te pakken. Erg jammer om nieuwe dure schoenen te kopen terwijl het voor een paar tientjes ofzo ook opgelost kan worden.

 

Ok, ben zelf naar een paar buitensportzaken geweest en met verschillende zooltjes etc in de weer geweest maar dat hielp niet.

Had ik toen maar geweten dat er speciale schoenmakers voor bergschoenen waren, wat zich hier schoenmaker noemt is meestal niet meer dan een veredelde hakkenbar. :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, daarom noem ik dus deze specialist/schoenmaker.

Kijk, als je geld genoeg hebt, koop je nieuwe, maar voor veel mensen is 200+ euro voor weer een paar nieuwe schoenen erg veel en voor hen is het ook fijn als ze weten waar je wél goed geholpen wordt.

De standaard hakkenbar of enthousiaste buitensportzaak doet vast zijn best maar heeft nu eenmaal niet de kennis en ervaring van deze schoenmaker.

 

(hm, binnenkort maar eens nieuwe veters vragen aan hem,vergoeding voor het reclamepraatje)

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik smeer mijn kisten (m90) altijd in met vaseline, k draag ze beroepsmatig elke dag en heb dan ook meerdere paren. ik merk echt dat het leer er soepel van wordt zonder dat de pasvorm veranderd.

 

ik zal nu denk ik commentaar krijgen dat vaseline niet goed is voor schoenen omdat het vuil aantrekt etc. maar ik vind het echt goed spul om mijn kisten mee te behandelen het werkt naar mijn idee echt beter dan schoen-vet of van die spuitbussen.

 

ik wil niet zeggen dat vaseline daadwerkelijk goed is voor schoenen (kan hier nergens bewijs over terug vinden), maar ik zweer er bij!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik gebruik Rapide leervet. Te koop in grootverpakking.

Afborstelen, dik invetten, in laten trekken en goed uitpoetsen. Goed onderhoud zorgt voor soepel leer en vuil en waterafstotend leer. Zoals je dat altijd hoort te doen met schoenpoetsen. In gereformeerde kringen was dat vroeger een zaterdagavond taak naast het papillotten draaien met katoenen strookjes stof in de haren van de meisjes.

 

Ik deed ooit vergelijking schoenpoetsen van een butler die opschepte dat zijn leren schoenen die hij het langst had al dertig jaar meegingen dankzij trouw onderhoud. Hij versloeg me, maar met mijn leren schoenen die al vierentwintig jaar meegingen was ik wel de eerste die hij kende die ook zo lang met schoenen deed.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heeft iemand nog een adresje waar je voor leuk geld goede nieuwe kisten kunt kopen? De meeste dumps vragen er veel geld voor vind ik.

 

Kijk hier ( http://www.militariashop.nl/schoenen-kistjes-dumps-/index.php ) eens? Ik heb ze hier vandaan destijds. Ze lijken ze nog steeds te hebben/verkopen. De M90 die ik heb gekocht waren exact dezelfde als uit m'n diensttijd, maat opgegeven en inderdaad passen ze perfect.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 9 jaren later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...