Ga naar inhoud
GENEGEERD

Stoppen met somberen


Charlie
 Share

Recommended Posts

Gisteravond met stijgende verbazing het nieuws bekeken. Eindelijk was er een sociaal akkoord! Een historisch akkoord, het Mondriaan akkoord. Eindelijk kunnen we verder en is het vertrouwen herstelt.

Volgens Wientjes trekt de economie in 2016 weer echt aan, dan is de crisis voorbij. Volgens Rutte is het tijd om te stoppen met somberen. We moeten positief denken en de uitgestelde grote aankopen nu gaan doen. "Koop die nieuwe auto, koop dat nieuwe huis. We moeten stoppen elkaar de put in te praten."

 

We moeten meer 'vrolijken' zogezegd.

 

Ik had het gevoel dat ik heb zitten kijken naar een stel binnenhuis architecten, die nu een plan hebben een appartement opnieuw in te richten. Ze hebben kleurstaaltjes mee, ze hebben plannen voor een nieuw behangetje, een prachtige vloerbedekking. Ze gaan aan de slag en met kwasten en rollers.

 

Maar waar ze het niet over hebben, is de brand die op de onderste etages woedt en die zich razendsnel naar boven vreet. Nee, het bovenste appartement moet tip-top in orde worden gemaakt, dan komt het vanzelf weer goed.

 

In plaats van met alle bewoners van het gebouw het vuur te bestrijden (dus de oorzaken van de crisis echt aanpakken, de banken, de consumptiemaatschappij, de groei economie), trekken we ons weer terug op een eiland en gaan orde op zaken stellen alsof er geen Europese Unie is.

 

:(

  • Leuk 3
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Hij heeft een punt,stop met somberen!Doe degene waaar je altijd van hebt gedroomd of al lange tijd in je gedachten rondcirkelen,alleen niet omdat omdat in 2016 de economie aantrekt maar omdat de toekomst zo bar onzeker is! Dit is je kans om datgene te gaan doen want voorlopig zul je die kans niet meer krijgen.

Be happy!

  • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

En natuurlijk hebben ze wel een punt. Deflatie/depressie komt doordat iedereen somber op zijn centen gaat zitten. Dus er wordt steeds minder verkocht. Dus steeds meer bedrijven gaan op de fles. Dus steeds meer mensen raken werkloos en gaan nog minder uitgeven, waardoor weer nog meer bedrijven failliet gaan etc. Het is een neerwaartse spiraal waar heel moeilijk uit te ontsnappen is.

 

Ja ook ik draag mijn steentje bij aan het draaiende houden van de economie, ik doe dubbele boodschappen. ;-)

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Gisteravond met stijgende verbazing het nieuws bekeken.

 

Ik had precies hetzelfde, Charlie. Niet alleen verbazing, maar ook woede. De manier waarop Rutte ons probeert aan te praten dat het komt doordat we met z'n allen te somber denken, vond ik echt stuitend.

 

Rutte in Nieuwsuur (vanaf 22'55"): "Als we er zo somber bij blijven kijken, dan gaat het inderdaad niet lukken. [...] Als we als land nou eens een keer besluiten die deken van negativisme van ons weg te trekken [...] we gaan eens een keer een nieuwe auto kopen [...] we gaan eens een keer dat nieuwe huis kopen, we nemen dat klein beetje risico, we hebben dat vertrouwen, dat kunnen we met elkaar dat Centraal Planburo verslaan."

 

WTF!!?!

 

"We nemen dat klein beetje risico?"

 

"We hebben dat vertrouwen????"

 

Schan-da-lig! Er is een hele duidelijke en simpele reden waarom de economie niet aantrekt en dat is omdat we weten dat de onderliggende basis verrot is. We hebben teveel risico genomen (met z'n allen) en we hebben teveel vertrouwen gegeven (met z'n allen) aan instanties die achteraf gezien het vertrouwen niet verdienden. Zolang met name de politiek blijft ontkennen dat er nog een reuze groot probleem in het fundament onder onze samenleving schuilt, zal het sentiment niet verbeteren. Dus: Eerst willen we het échte eerlijke verhaal, daarna de aanpak ervan - en ja, dat wordt een reuze zure appel om doorheen te bijten, die crisis zal echt nog een heel stuk erger worden - en pas als we de onderste drol van deze hoop stront boven hebben, zal je zien dat er zin/wil/hoop/ruimte komt voor mooie nieuwe rozen om daarop te groeien (vrij naar Dick Berts) ;)

 

Kortom, politiek nog in zelfde ontkennende fase en dus is het dieptepunt nog laaaaang niet in zicht ..... laat staan het keren van het tij.

  • Leuk 4
Link naar reactie
Share on other sites

Pardon?

Sinds wanneer noemen we een asociaal akkoord een sociaal akkoord?

De werknemer gaat er alleen maar op achteruit.

En men weigert nog immer toe te geven dat het system onhoudbaar is, ondanks de vele truken die men uithaalt.

 

Minder pensioen inleggen (0.4% zegt men dan verkeerd!) vanwege koopkrachtcompensatie?!

En dan de pensioenen anders belasten?

Idem met WW enzo.

En dat onstlagrecht dan? Alsof het in 2016 (of wanneer dan ook) beter is.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik vraag me toch af hoe je in vredesnaam een nieuwe auto kan kopen als je voor je gezondheidszorg zoveel zelf moet betelane.

Ik heb een weekje ziekenhuis gehad en moest echt nodig wat medicijnen hebben voor mijn maag........moets het zelf betalen want wordt niet meer vergoed.

En die bezuinigen dan omdat de regering perse griekenland moest helpen.......mensne zittten gewoon krapper dan ooit is gewoon een feit en even dit kopen is er echt niet meer bij.

Ik vindt het gewoon hufterig van de regering om dit te zeggen.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik ga een nieuwe auto kopen en een leuk appartement voor erbij in hartje Amsterdam en een huisje in Zeeland om lekker af en toe mijn haren te laten wapperen, misschien wat loodgieters en timmermannen mijn badkamer en keuken opnieuw laten inrichten....zodra als dat ik mijn huis verkocht heb met vette winst.

 

Wat een enorm gebazel van Rutte. Die staatsschuld moet minder, die bijdrage aan de EU moet omlaag, banken die omvallen, ja dat is niet leuk maar alle rotte peren eruit lijkt mij gezonder dan ten koste van alles het huidige -niet werkende- systeem overeind te blijven houden.

Link naar reactie
Share on other sites

Afijn... We moeten meer consumeren. Eens kijken, wat kan ik nog gebruiken? Oké.

 

Kijk, meneer Rutte, ik ben weer aan het consumeren.

 

 

DSCF2879.jpg.a9b3239dbeab1f5493d87802827765d5.jpg

Nou als er iets is dat de economie een goede boost zou geven is als heel Nederland waterputten in zijn achtertuin zou slaan, mest zou halen bij de boer om in de achtertuin zaadjes te planten, kassen te bouwen, voorraadkasten te vullen, jerrycans op voorraad, windmolens en zonnepanelen installeren, de auto een extra beurt geven, batterijen, kaarsen, waterfilters, tenten, slaapzakken en zakmessen en zaklampen inkopen...euh....eigenlijk zou Rutte moeten zeggen dat iedereen zou moeten preppen om de economie uit het slop te trekken!

Link naar reactie
Share on other sites

En natuurlijk hebben ze wel een punt. Deflatie/depressie komt doordat iedereen somber op zijn centen gaat zitten. Dus er wordt steeds minder verkocht. Dus steeds meer bedrijven gaan op de fles. Dus steeds meer mensen raken werkloos en gaan nog minder uitgeven, waardoor weer nog meer bedrijven failliet gaan etc. Het is een neerwaartse spiraal waar heel moeilijk uit te ontsnappen is.

 

Het mooie is dat met een opwaartse spiraal (continu groei) het eind resultaat precies hetzelfde is: telkens minder mensen moeten hetzelfde of meer werk doen (of automatisering), dus telkens meer werkelozen die minder kunnen uitgeven waardoor er minder vraag komt etc. Het probleem is niet groeien of krimpen, maar het systeem zelf.

Link naar reactie
Share on other sites

Inderdaad stop met somberen en laten we met zijn allen investeren in preppers producten of zoals hierboven genoemde waterputten, zonne energie ect. Als deze dan nog gemaakt worden in Nederland, of in ieder als het half fabricaat verder verwerkt wordt tot een compleet product zo houden we hier ook nog wat werk.

Stop met somber zijn en be Happy!

Link naar reactie
Share on other sites

@Charlie: wat zie ik allemaal? Ik zie meerdere firesteels en een olielamp; wat nog meer?

Ik ga in mei weer consumeren.

 

Inderdaad, een fire steels voor onze jongens, de olielamp om te testen. Deugt die, dan koop ik er nog een paar. Een camouflage tarp, een dutch oven (4,5 l), een ledzaklamp van aluminium, 4 pakjes noodrantsoen voor in de BoB (tht 2023), een geurkaars tegen muggen en zombie's, een visfuik met twee ingangen en een paar stukken zeep die Amazing Dree gefabriekt heeft. :o

 

@Keyser Suze, je hebt gelijk, Rutte moet het preppen promoten! Koop nu de uitgestelde BoV, koop nu je altijd al gewenste BoL (met hypotheekrente aftrek en zonder overdrachtsbelasting)

 

@Happy nieuwe slogan voor de VVD Don't worry, be preppy.

Link naar reactie
Share on other sites

Die geurkaars tegen muggen en zombies...werkt ie ook tegen lastige schoonmoeder???

 

Lovetea, ik heb even gecheckt. Er stond wel iets op van "...keep away from children and daughters in law...." :p

 

Verder heb ik nog eens na zitten denken over dat vertrouwen waar Rutte het almaar over heeft.

Volgens mij ontbreekt het de mensen helemaal niet zo aan vertrouwen, dat is het probleem niet. Dat is wel wat het moet lijken. Mensen stellen misschien de koop van een nieuw huis uit, want daar ondermijnen ze zelf het vertrouwen. Maar verder koopt iedereen toch gewoon wat hij/zij nodig heeft. Sterker nog, indien je substantieel spaargeld hebt, kun je beter nu een nieuwe auto kopen, dan volgend jaar, want nu is de euro nog iets waard en voor volgend jaar moet je dat nog maar afwachten.

 

"Het is een economische realiteit dat na neergang weer stijging komt, aan alle malaise komt ooit weer een einde." stond vandaag bij ons in de krant. M.a.w. het maakt niet uit of burgers wel of geen vertrouwen hebben, de economie is een cyclus. Zo is het altijd geweest. Nu durf ik wel te betwijfelen of de huidige situatie 1 op 1 te vergelijken is met de eerdere economische crisissen die we hebben gehad, maar dat is in ieder geval wat we moeten geloven.

 

Indien je niet werkloos bent geworden of je zaak niet failliet is gegaan, dan kun je doorgaans nog redelijk geld besteden. Misschien iets doordachter als voorheen, maar besteden kun je. Daarnaast kun je geen vertrouwen hebben in de economie of de politiek. Maar dat vertrouwen kan ook weg blijven als de bomen weer tot in de hemel groeien.

 

Nee, wat Rutte doet met zijn geblaat over vertrouwen, is zijn eigen gebrek aan vertrouwen verdoezelen. Net als serg. Jones van 'Daar komen de schutters' die met zijn No panic, np panic, zijn eigen paniek probeerde te maskeren. (sorry @Nonkel Jones).

Maar goed, het gaat in Den Haag ook niet meer om wat het beste is voor Nederland en het volk. Het gaat om macht en geld. Een mooi artikel daarover op Visionair.nl.

 

Charles

Link naar reactie
Share on other sites

Even in de positie van Mark.. Hij moet verbouwen ernstige ingrepen en draagmuren aanpassen en de met de winkel open, en de omzet op peil houden, en wil tijdens het jongleren niet een bal laten vallen. Hij kan niet een compleet negatieve boodschap geven, omdat de economie dan nog sneller verder wegzakt, de omzet weg gaat, de onderaannemers hun materiaal wegtrekken, inclusief de stutten die de draagmuren houden.

 

Dus hij mag best boos voor zijn achter de deuren, maar voor de deuren moet hij de jongleur zijn, met alle ballen in de lucht.. anders gaat het nog sneller achteruit, en stort de boel nog sneller in, en dat valt er niets meer bij te sturen. En ook hier wil niemand nu direct een SHTF-grafstemming.

De eerlijke boodschap, kan Nederland niet aan, En het gaat in diverse branches inmiddels ook heel veel beter.. Ja, ook in heel veel branches niet..

Link naar reactie
Share on other sites

Mijn baas zegt hetzelfde.

Door mensen als ik en Jan Modaal die geen geld heeft om uit te geven maken we de crisis nog erger omdat we niet genoeg consumeren.

Dat de basis behoeften zo duur geworden zijn dat we zelfs die amper kunnen aanschaffen is geen reden om geen geld uit te geven. Dan hebben wij nog UNIZO (de snuggeren die zelfstandigen beschermen) die beweren dat de werknemers langer moeten werken voor minder geld, en liefst van al gratis, om de bedrijven draaiende te houden bij gebrek aan consumptie want als er niet geconsumeert wordt gaan bedrijven failliet en is er nog minder geld om te consumeren.

DE OPLOSSING (volgens de big chief die m'n loon veel te laat betaald) Ga dan geld lenen om goederen aan te kopen, nieuwe pc's, gsm's, dvd spelers, ijskasten, auto's en noem maar op.

Dus moet de kleine Jan Modaal, die geen brood kan betalen, maar geld gaan lenen om oneetbare luxe goederen aan te schaffen om banken en economie te steunen. Anders zal Jan Modaal uiteindelijk niets meer hebben en op straat belanden.

 

Dat het crisis is, en ze al zoveel geld afgepakt hebben van Jan Modaal dat hij niets meer KAN uitgeven ligt totaal niet aan wanbeheer vanwege de staat en banken. (België, levenslang werkloosheidsuitkeringen voor mensen waar geen reden bij te vinden is om niet te werken)

Ik weet dat het hier niet politiek is maar ik zeg het toch. 1 van de beroemde (of beruchte) uitspraken van Miss Margareth Thatcher

"The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money"

Ze was ook helderziend want er is niks meer te pakken bij de hard werkende Jan Modaal.

Daar nog een schep Corporatisme bij en we staan waar we nu staan. Corporatisme: Banken zijn daar een mooi voorbeeld van net als grote internationale bedrijven.

Dan pakken ze gepensioneerden en mensen die niet KUNNEN werken maar aan hé. Mensen die al moeten krabben om de helft van de maand te halen door een veel te lage uitkering. Heb maar eens een arbeidsongeval, trek je plan maar met 60% van je loon op voorwaarde dat je partner niet meer dan zoveel verdient.

Mijn voet was verbrijzeld, ik heb op 3 maand tijd 560€ gekregen, da's heel wat minder dan 60% van mijn loon. Heb mij toen 2 koelkasten gekocht om bij te dragen aan de economie. Ze waren zeer smakelijk, gestoofd met een gestolen uitje want dat uitje kon ik niet betalen.

 

Niks aan de hand hoor, in 20hoeveel? is de crisis opgelost. Niet wat economen voorspellen maar Den Haag, en niet alleen Den Haag, blijkt slimmer dan economen.

Wat ze zeggen komt er gewoon op neer om te doen zoals zij doen. Geld uitgeven dat je misschien verwacht te krijgen binnen enkele jaren.

Goed, dan ga ik nu een kast van een kasteel met bijhorend domein kopen en zeg dat ik het binnen 5-6 jaar zal betalen want dan verwacht ik meer geld.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

"We nemen dat klein beetje risico?"

 

"We hebben dat vertrouwen????"

 

Dank voor je link, wat mij ook erg opviel was dat men eigenlijk alleen maar maatregelen uitstelt tot september en hoopt dat het dan zo goed gaat dat die maatregelen niet nodig zijn. Rutte deed goed z'n best om positief over te komen, zo goed dat het op mij overkwam als totale wanhoop.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik had precies hetzelfde, Charlie. Niet alleen verbazing, maar ook woede. De manier waarop Rutte ons probeert aan te praten dat het komt doordat we met z'n allen te somber denken, vond ik echt stuitend.

 

[..]

De hele presentatie van het akkoord gaf me het idee alsof we een stel kleine kinderen zijn die verteld word wat ze met hun zakgeld (en spaarcenten!) moeten doen. En vooral niet somberen (of zelf nadenken) maar kopen, kopen, kopen! En dat alles in de hoop dat dit 'historisch akkoord' op de een of andere manier alle problemen op zal lossen én draagvlak zal creëren voor andere bezuinigingen. Dat valt in mijn ogen niet meer onder 'vrolijk' doen maar gewoon onder roekeloos sneeuwschuiver-gedrag.

 

En dan vervolgens Asscher die met een mooie glimlach zegt 'Maar dit akkoord gaan we écht uitvoeren!' en dat terwijl er sprake is van een minderheidspositie in de eerste kamer (die de wetgeving die voor de uitvoer van deze plannen moet zorgen) waardoor er sowieso van 'uitvoeren' de aankomende tijd nog geen sprake zal zijn. Ik denk dat ze dit plan niet eens in werking gezet zullen krijgen voor september en dan begint het hele riedeltje weer van voor af aan.

 

Een toonbeeld van mensen proberen te overtuigen met 'mooie kreten' en loze beloftes die niet gesteund worden door wat voor logische of realistische redenering of beargumenteren.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Drink bier, veel bier

 

Een artikeltje op Follow the Money sluit naadloos aan op dit draadje, getiteld: DE KOOPHANDLEIDING VAN PREMIER MARK RUTTE

 

Ik had het al gelezen en moest er vreselijk om lachen want hoe belachelijk kan het zijn.

In feite is het gewoon om te janken dat je zo'n bestuur hebt en eerlijk gezegd twijfel ik echt aan de het geestelijk vermogen van deze man. Ik wil niet vervelend klinken maar het gros van het volk ....de randdebielen dus (sorry) lacht hier om.....en het erge....ze hebben geen idee waarom ze lachen! Ze beseffen nog steeds niet hoe de vork in de steel zit en hoe de zaken er voor staan...ze lachen het gewoon weg!

Er is natuurlijk niets leuker en fijner dan lachen maar ze hebben helemaal niet in de gaten dat ze lekker verder ondergeschoffeld worden....en kijken vervolgens vanavond weer lekker onderuit op de bank naar SBS6.

 

Ga ook maar aan de drank zo...niet omdat Rutte het zegt maar omdat ik het zelf wil en nee.....geen bier. Neem 'n lekker wijntje...:)

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...