Ga naar inhoud
GENEGEERD

Zout opslaan en 27 tips om zout te gebruiken


Tom

Aanbevolen berichten

Zout is een integraal onderdeel van de beschaving die teruggaat tot 6050 jaar

 

Zout is een belangrijk onderdeel van het leven, het is het onderwerp geweest van vele verhalen, fabels en volksverhalen en wordt vaak verwezen in sprookjes.

 

Het diende als valuta op verschillende tijden en plaatsen, en het is zelfs de oorzaak van bittere strijd.

 

Het aanbieden van brood en zout aan de bezoekers, in vele culturen, is de traditionele etiquette.

 

Afgezien van al het gebruik dat zout presteert op het gebied van bakken, voedsel smaak en bewaren van voedsel, zout heeft een aantal andere toepassingen waar je misschien nooit aan gedacht hebt.

 

De tips dus op de link

 

LEES VERDER OP DE LINK

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Beroemd is ook de zoutmars van Gandhi:

 

De zoutmars is een tocht van 390 kilometer, die in 1930 werd afgelegd door Mahatma Gandhi en zijn volgelingen. Met de mars wilde Gandhi bij de oceaan bij Dandi zelf zout gaan maken om zo te protesteren tegen het Britse zoutmonopolie in India. De mars was het grootste protest tegen de Britse overheersing sinds de ongehoorzaamheidsbeweging in 1920-22, en vormde een belangrijk onderdeel in de Indische strijd voor onafhankelijkheid. Het hele protest moest volgens Gandhi’s principe Satyagraha geweldloos verlopen. Hoewel Ghandhi voor zijn aandeel in de zoutmars werd gearresteerd, trok zijn mars wereldwijd de aandacht van de pers en leidde tot massale opstanden in India. Daarmee werd het effect van burgerlijke ongehoorzaamheid als protestmiddel tegen politiek onrecht bewezen.[1]

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Zoutmars

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Geert

 

Bedoel je omdat het engels is?

 

Dan erg makkelijk om de Google Toolbar te installeren, kies je het icoontje vertalen of automatisch vertalen vanuit elke gewenste taal en hopla, in het nederlands.

 

Gebruik het zelf ook om artikelen te vertalen (dennk veel bloggers ook) het enige wat je dat hoeft te doen is als je het wilt in Vloeiend nederlands aanpassen, ook nog leuk om te doen:rolleyes:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...