Ga naar inhoud
GENEGEERD

Fukushima update: Grond in Tokyo zou hier als kernafval worden behandeld


Charlie
 Share

Recommended Posts

Gelezen op Xander.nl. Hier word je niet vrolijk van!

 

De vorig jaar op deze site regelmatig aangehaalde nucleaire expert Arnie Gundersen, die tot nu toe in al zijn sombere analyses gelijk heeft geregen, reisde enkele weken geleden naar Japan om persoonlijk metingen te verrichten in hoeverre Japan nu werkelijk radioactief besmet is door de ramp met de Fukushima kerncentrale, nu ruim 13 maanden geleden. Gundersen nam in de hoofdstad Tokyo monsters in onder andere parken, speeltuinen en stukjes gras langs de straten, en wat hij constateerde was ronduit schrikbarend: de besmetting is zó hoog, dat alle monsters in het Westen als kernafval zouden worden behandeld.

 

'Hoe zou u zich voelen als u in een park wat bloemen plukt en te horen krijgt dat u daarbij in kernafval bent gaan zitten? Dat is precies wat er nu in Tokyo aan de hand is,' aldus Gundersen, die niet de enige Amerikaan was die persoonlijk poolshoogte ging nemen in Japan. Senator Ron Wyden volgde zijn voorbeeld en schrok zó van wat hij aantrof, dat hij een brandbrief stuurde aan de Amerikaanse ambassadeur in Japan (Ichiro Fujisaki), minister van Energie Steven Chu, minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en de voorzitter van de Amerikaanse Nucleaire Regel Commissie, Gregory Jaczko.

 

Heel noordelijk halfrond besmet

Metingen laten zien dat de hele Verenigde Staten zijn besmet met radioactieve deeltjes van Fukushima, waar volgens TEPCO -de beheerder van de centrale- inderdaad drie kernsmeltingen hebben plaatsgevonden, iets wat Gundersen van meet af aan vermoedde (zie de artikelen vanaf vorig jaar maart). Het enige wat TEPCO al 13 maanden doet is water op deze gesmolten reactoren gooien, wat de afgifte van radioactieve deeltjes aan de atmosfeer echter niet kan voorkomen. Op deze wijze is inmiddels het hele noordelijke halfrond -inclusief Europa- radioactief besmet met iodine, cesium, strontium, plutonium, uranium en een hele serie andere kernsplijtingsdeeltjes.

 

Eén staaf kan bijna 3 miljard mensen doden

Officiële kanalen zullen echter blijven beweren dat de mate van besmetting geen gevaar oplevert voor de volksgezondheid. Mochten ze gelijk hebben, dan dreigt nog altijd de grootste ramp aller tijden te gebeuren: het instorten van reactorgebouw 4. Bovenin het op instorten gebouw bevindt zich een reservoir met zo'n 1565 brandstofstaven, waarvan enkele 'vers' waren en klaarstonden om in de reactor te worden gebracht toen de kerncentrale werd beschadigd door de aardbeving en de tsunami.

 

Als hier MOX brandstofstaven (gemixte kernbrandstof) met 6% plutonium bij zitten, dan heeft één zo'n staaf de potentie om 2,89 miljard mensen te doden. Senator Wyden waarschuwt daarom niet voor niets dat als gebouw 4 met het brandstofreservoir inderdaad instort er zóveel radioactiviteit zal vrijkomen, dat de wereldbevolking letterlijk met uitsterven zal worden bedreigd.

 

Evacuatie naar Zuidelijk Halfrond

Bedenk dat experts hebben vastgesteld dat er niet eens een nieuwe aardbeving voor nodig is om reactorgebouw 4 te verwoesten; een simpele en veel voorkomende naschok kan de ongekende ramp al in werking zetten. Nucleaire experts zoals Arnie Gundersen en Helen Caldicott bereiden hun gezinnen daarom voor op evacuatie naar het zuidelijk halfrond als dit daadwerkelijk gebeurt. Het noordelijke halfrond moet dan als verloren worden beschouwd.

 

Reactorgebouw 3 nóg groter gevaar

Mocht reactorgebouw 4 het wél houden en mocht TEPCO het gebouw op de één of andere manier permanent weten te versterken, dan bestaat er volgens Gundersen nóg een ander levensgroot gevaar: het brandstofreservoir van reactorgebouw 3, dat er volgens de kernexpert zelfs nóg slechter aan toe is dan het reservoir in gebouw 4 en feitelijk uit één grote puinhoop bestaat waar nog niemand bij in de buurt heeft durven komen.

 

Onvoorstelbare ramp dreigt

Met andere woorden: hoewel u in de reguliere media nog maar zelden iets leest over Fukushima, is de situatie in Japan bij lange na niet verbeterd, laat staan onder controle. Integendeel, in werkelijkheid bevindt de hele mensheid zich op het randje van een ramp die alle eerdere rampen bij elkaar volledig in de schaduw zal stellen en het aanzien van onze planeet definitief dreigt te veranderen.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Dit soort verhalen lijken mij dichter bij de werkelijkheid te staan dan de gissingen van wat er kan komen na 21 december. Feitelijk zou een verhoogde straling hier dus al meetbaar moeten zijn. Indien dat klopt, wordt de rest van het verhaal ook direct een stuk aannemelijker.

Aan de andere kant, het feit dat je er niets over hoort, dat Greenpeace of andere onafhankelijken nog niet aan de bel trekken, doet het verhaal misschien toch wat overdreven klinken.

Dus wie kan bevestigen wat er in dat artikel staat?

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ik heb na wat onderzoek toch ernstige twijfels over de onafhankelijkheid en juistheid van het artikel. Beide bronnen Arnold Gundersen en Helen Caldicott hebben namelijk belang bij massahysterie rondom Fukushima.

 

Arnold Gundersen is hoofdingenieur bij een organisatie die profiteert van de ramp.

Fairewinds Energy Education Corp is a 501c3 non-profit organization founded in 2008. Its mission is to educate the public about nuclear power and other energy issues. Beginning in 2008, Fairewinds Energy Education Corp received several grants to study ongoing radioactive releases occurring at operating nuclear power plants in the US. Following the nuclear accident at the Japanese Fukushima Daiichi nuclear power plant site on March 11, 2011, Fairewinds Energy Education Corp received a grant to produce educational videos to help people around the world understand the truth about what happened at Fukushima Daiichi and the world-wide impact of this nuclear catastrophe that dwarfs Three Mile Island (TMI) and Chernobyl.

http://www.fairewinds.com/aboutus

Artikel over de praktijken van Gundersen: http://atomicinsights.com/2011/06/arnie-gundersen-going-international.html

 

En Helen Caldicott strijdt al sinds de jaren 80 tegen kernenergie en kernwapens.

Helen Mary Caldicott (born 7 August 1938) is an Australian physician, author, and anti-nuclear advocate who has founded several associations dedicated to opposing the use of nuclear power, depleted uranium munitions, nuclear weapons, nuclear weapons proliferation, war and military action in general.

http://en.wikipedia.org/wiki/Helen_Caldicott

Link naar reactie
Share on other sites

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...