Ga naar inhoud
GENEGEERD

Banken die omvallen, overheidssteun, spaarders'steun' , wat volgt...


Kans
 Share

Recommended Posts

Nog niet zo heel lang geleden werd je redelijk raar aangekeken als je repte over zaken zoals een bank die zou omvallen.

 

Toen kwam de DSB, IJsland en nog wat meer voorbij, je mocht er toen wel over praten maar als je vertelde dat het wel eens heel slecht zou kunnen gaan met HET stelsel, pfff als je niet uitkeek zat je al snel in een wit busje.

 

Toen was er ineens overheidssteun nodig voor grote banken, en nog leek eigenlijk niemand echt te realiseren wat dat precies betekend.

Onze mooie banken die bulken van het geld en met dat geld, dat gewoon ons geld is, enorme winsten weet te maken, en bestuurders obsene salarissen van betaald en de werknemers bijzonder riante salarissen betaald. Maar dat was niet genoeg er moesten mooie gebouwen van gebouwd worden, en salarissen stimuleerde de bestuurders niet genoeg en er moeste naast die obsene salarissen ook nog obsene bonussen betaald worden.

 

Door die obsene bonussen werden er, heel menselijk hoor, evenredig obsene risicos genomen, en 'ineens' bleek dat die mooie banken die enorme geldberg, je weet wel ons geld, blijkbaar zo vergokt had en in zulke ondoorzichtige constructies had gestoken dat er... Jawel ineens steun nodig was, en niet een klein bedrag nee obsene bedragen....

 

Maar ach wat is een paar miljard ?, over alle Nederlander uitgesmeerd valt het wel mee!

Dat het om puur wanbeleid gaat, dat dat wanbeleid met onze centjes zijn gedaan en dat voor dat wanbeleid ook nog obsene salarissen en bonussen zijn betaald, dat is blijkbaar iets waar heel snel everheen gestapt kan worden.

 

Laat dat maar eens even op je inwerken; die banken hebben ons geld niet netjes beheerd, nee ze hebben het vergokt!

En daar hebben ze zelf enorm veel geld voor gekregen.

En als klapper mogen wij even schokken om die mooie banken te 'redden'.

 

Is er iets veranderd ......? Nee helemaal niks, de bonussen zijn er nog steeds, er wordt nog evengoed met ons geld gegokt enz enz..

 

Nu zijn we op het punt dat de overheid zoveel steun aan de banken heeft gegeven dat ze zichzelf ook wel eens achter de oren krabben. En ze snappen dat het zo niet door kan gaan...

En nu is er dus een nieuw hoofdstuk aan dit boek toe te voegen...

In Cyprus mogen de spaarders, je weet wel hardwerkende mensen die wat geld overhouden en besluiten om dit geld aan die mooie banken toe te vertrouwen, om later die auto te kopen, het dak van je huis te repareren, je kinderen te laten studeren, of mischien wel omdat je vooruit kijkt en denkt hmmm laat ikzelf maar wat sparen voor mijn pensioen wie weet is dat wel nodig straks..... Ja die spaarders moeten nu dus meebetalen!

 

Mensen zoals jij en ik dus!

En omdat de banken blijkbaar ons geld niet kunnen beheren, mag je daar als spaarder even betalen om die banken overeind te houden...

Wat dat betekent? Tja weet je nog dat je een jaar? Een paar jaar gelden? Nog beargumenteerde dat banken in Nederland nooit zouden omvallen. FOUT

Weet je nog dat je dacht maar wij zitten safe ons geld wordt tot 100.000 euro gegarandeerd door de overheid, ja dat dachten ze in Cyprus dus ook..... FOUT !

Ja maar het noorden van europa, nederland, duitsland is anders, daar gebeurt dir nooit.... Juist... FOUT !

 

De conclusie is dat hoe je het ook wendt of keert, uiteindelijk is er maar een groep die eea kan, mag en moet betalen WIJ.

Of het nu dmv van belasting, of een 'haircut' op je spaargeld, onze pensioenen of op onze kinderen verhaalt wordt wij zijn de koe die gemolken gaat worden.

 

Op dit moment zie je dus het vertrouwen in banken, maar ook de overheid al verminderen.

Waarschijnlijk denken ze dit wel op te kunnen vangen.

Een volgende stap kan dus zijn dat mensen massaal geld van de bank gaan halen..

Nog erger zou zijn als het vertrouwen in het geld zou verdwijnen.

Of bv de overheid zou instorten.

 

Zodra je op dit punt bent aangekomen kun je nadenken over hoe je jezelf kunt proberen te beschermen.

En als je eerlijk bent, dat zal niet eenvoudig zijn.

Maar je hebt een voordeel je kunt de mute een stap voor zijn.

De grote mute, de grootste groep, wij, daar zullen ze proberen om het geld vandaan te halen.

Dus zolang iedereen het geld op de bank laat staan zal daar bv het geld gehaald kunnen worden.

 

Het moet namelijk redelijk eenvoudig kunnen.....

Dus als daar een klein percentage, preppers, mensen is dat wat pm heeft zullen ze daar niet snel aan de deur komen om te dat te vorderen.

Zou iedereen dat doen? Dan gaan ze bv gewoon bezit belasten enz enz.

 

Het is niet de vraag of, het is enkel wanneer !

 

Prep ze

Kans

  • Leuk 3
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

@Kans

 

En dan vergeet je dat banken vroeger nog kantoren met balies hadden. Als nu de banken dicht blijven, merken we er niets van, want waar zit nog een bankkantoor met iemand die je kunt spreken?

 

En dan rekenen ze nu zoveel voor een pasje dat je wel erg rijk moet zijn om zoveel rente per jaar op te kunnen strijken, als alleen al gerekend wordt voor je pasje.

 

De rente op betaal (en ook op spaar-) rekeningen is zo laag omdat de bank helemaal niet op Uw geld zit te wachten, sterker: u bent alleen maar lastig met al die kleine transacties. Ze krijgen hun geld bijna gratis van de ECB, dus waarom zouden ze op u zitten wachten?

 

Achter hun gesloten deuren kunnen ze nu weer lekker vage spelletjes doen met vage financiële producten en vaag geld. Niets mijn Bank!

 

:mad:

Link naar reactie
Share on other sites

banken? vallen om. ook hier. kan nog ff duren (al lijkt het daar niet op) maar vallen gaan ze. en dan komt er een nieuw systeem, hoe dat word weet ik ook niet, waarschijnlijk alles digitaal en totaal gecontroleerd, dus nog gekker als nu. met zn allen aan de rfid chip, voor een paar jaar, en dan crasht de hele wereld simpelweg.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

@Kans

 

En dan vergeet je dat banken vroeger nog kantoren met balies hadden. Als nu de banken dicht blijven, merken we er niets van, want waar zit nog een bankkantoor met iemand die je kunt spreken?

 

:mad:

 

Goede opmerking. We gaan naar een gezichtsloze maatschappy waar je niemand meer kunt spreken en niemand meer ter verantwoording geroepen kan worden.

Link naar reactie
Share on other sites

En het bizarre is dat ze de bevolking zo ver hebben gekregen dat ze geloven dat Duitsland de schuldige is! In Spanje zijn Duitse vlaggen verbrand en ook in Cyprus is de bevolking gebrainwashed zodat de woede op Duitsland gericht is. Erg slim om het af te schuiven op een land, waar de mensen hard werken en veel betalen en sommigen zich nog steeds schuldig voelen over WOII (ik ken er een paar). De banken ontspringen de dans, het lijkt verdorie wel een kleuterschool.

Link naar reactie
Share on other sites

Het geeft maar weer aan dat 90 % schaap is.

Ondanks het ontwaken van velen en meer te komen, is en blijft het schaapgedrag hardnekkig.

De machthebbers zijn inmiddels in de minderheid t.o.v. van wakkere mensen. Ze hebben alleen de tools nog in handen.

Het lijkt hier en daar voorzichtig tot een kentering te komen.

Tijd lost alles op.

 

Driehart

Link naar reactie
Share on other sites

ABN-AMRO heeft een brief gestuurd naar mensen die precious metal rekeningen hadden dat ze die niet meer kunnen omzetten in fysiek goud. ZeroHedge heeft er een draad aan gewijd:

 

http://www.zerohedge.com/news/2013-03-24/another-gold-shortage-abn-halt-physical-gold-delivery

 

Logisch, de ABN Amro heeft geen goud meer, de preppers hebben alles opgekocht :cool:

En......... doe vooral niks als klant, de ABN AMRO regelt alles voor u, ook het jatten van uw precious metals, he, ineens moet ik aan Smiegul denken, van Lord of the rings.

Dat zou wel eens mooi het nieuwe boegbeeld kunnen worden van de ABN AMRO, geen berg te hoog, geen oceaan te diep, als ABN AMRO maar aan je geld kan komen.............

en kan bepalen wat er mee gebeurt.

Link naar reactie
Share on other sites

ik heb het concept geld altijd al raar gevonden... een papiertje waar je eten voor kan halen of een auto?? een stukje metaal op de balie leggen bij de Jamin en je kan snoep mee nemen...???

 

het is zoizo kunstmatig... het is waar wa de mensen er voor geven...

als ik een IPhone 4gs heb en ik ruil het met iemand die ook een 4gs heeft is het niks waar..

maar als iemand er al lang naar op zoek is wilt hij er wel veel voor geven...

 

"the value is in the eye of the beholder"

 

Goud is veel waard.... maar als de wereld in stort heeft dat ook geen waarde meer..

Kijk maar naar vroegen toen schelpen veel waard waren... als je nu mat dat bij de C1000 komt zullen denken dat er een camera verborgen is...

 

als (of waneer) alle banken kapot gaan zal eten, drinken, wapens, en spullen om te overleven het nieuwe goud zijn... een nieuwe economie... met nieuwe "banken"

Link naar reactie
Share on other sites

ABN-AMRO heeft een brief gestuurd naar mensen die precious metal rekeningen hadden dat ze die niet meer kunnen omzetten in fysiek goud. ZeroHedge heeft er een draad aan gewijd:

 

http://www.zerohedge.com/news/2013-03-24/another-gold-shortage-abn-halt-physical-gold-delivery

 

Het merkwaardige is dat ik geloof dat ze hiermee stoppen vanwege de obligatie krisis, niet vanwege goud of zilver.

In dit draadje lees je meer: http://preppers.nl/forum/threads/5097-Another-Gold-Shortage-Dutch-ABN-To-Halt-Physical-Gold-Delivery

Link naar reactie
Share on other sites

.

Dat zou wel eens mooi het nieuwe boegbeeld kunnen worden van de ABN AMRO, geen berg te hoog, geen oceaan te diep, als ABN AMRO maar aan je geld kan komen.............

en kan bepalen wat er mee gebeurt.

 

En weet je wat het mooiste is...? De mensen komen zelf het geld brengen naar de boeven...

Als je er rustig over nadenkt, dan vraag ik mezelf ook af " hoe kon ik zo naief zijn". ?

 

Het lijkt wel op een vriendschap, daar wil je ook in geloven en voor vechten, als die vriend je dan blijkt te beroven komt die klap hard aan.

En dat is precies de klap die de grote kudde staat te wachten als het zover is.

 

Jammer dat het moeilijk te organiseren is maar ik zou heel graag Grieken, Spanjaardenen Cyprioten hier op een een sinasappelkistje willen zetten om te vertellen hoe eea aankomt. Betwijfel nog steeds of dat veel mensen zal overtuigen maar elke persoon die het ziet is er weer een erbij..

 

Prep ze,

Kans

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...