Ga naar inhoud
GENEGEERD

Crisis Europa opzettelijk veroorzaakt?


Dr.Prepper
 Share

Recommended Posts

Lees een interessant stuk op het FD: 'Europa zoekt crises bewust op'

 

Europa heeft crises nodig om verder te komen. Ze worden daarom bewust opgezocht, zegt de gezaghebbende econoom Jacob Kirkegaard.

 

De ECB-bestuurders — en met hen de Bundesbank, de Duitse regering en een aantal beleids*makers in met name ‘triple A’-landen — werken doelbewust aan de vervolmaking van ‘Maastricht’, zegt Kirkegaard. Toen de Economische en Monetaire Unie werd opgericht, konden de Europese leiders alleen de monetaire poot optuigen. Het stabiliteitspact zou bewerkstelligen dat de economieën vanzelf naar elkaar toe zouden groeien. Als vanzelf zou dan ook die economische pijler ontstaan. ‘Daarvan is echter niets terechtgekomen. Dat wordt nu rechtgezet.’

 

Het probleem is dat maar weinig politici warmlopen voor economische integratie. Het vereist immers dat soevereiniteit wordt opgegeven, dat ‘Brussel’ gaat meekijken als begrotingen worden opgesteld, dat er ‘solidariteitsfondsen’ worden opgericht en uiteindelijk gezamenlijke *eurobonds.

 

Het zou zo maar waar kunnen zijn. Dat betekent dus, naar Amerikaans voorbeeld: de Verenigde Staten van Europa.

 

Wat denken jullie hiervan?

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Een grote economische crisis is een geweldig excuus om een autoritaire (super)staat op te richten. Men is dan veel te wanhopig om te protesteren. En gezien de vrije markt weer de schuld zal gaan krijgen, zullen veel mensen er zelfs graag in meegaan. Hier is overigens niet eens een geheime samenzwering van een select groepje mensen voor nodig; dit is een natuurlijk gevolg van staatslieden die hun rationele eigenbelang nastreven. Macht corrumpeert.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...