Ga naar inhoud
GENEGEERD

Afwasmiddel indikken/concentreren


Raycoupe

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

@IsaBo: Geen idee, wellicht staat het op de zak. Als je namelijk de grove soda met water zou vermalen, lijkt het ook wit.

Aangezien het in een simpele plastic zak zit, heb ik wel het vermoeden dat het om soda met water gaat, anders zou het namelijk water aantrekken en een een plakkerige bende kunnen worden.

 

Ikzelf kom eigenlijk nooit bij de AH, iets te ver weg en stevige parkeertarieven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@vheeswijk @Raycoupe

Met watervrije soda wordt toch gewoon de soda in zakken bedoeld? Te koop bij AH voor 1 euro.

 

soda.jpg.859c41b2f8ef6cb2fe3bea8bed65d4f0.jpg

 

Die mooie glazige kristallen van bv. de Driehoek soda oogt watervrij maar bevat maar liefst 63% (gewichtsprocenten, exact) water. Daar kom je wel achter als je een eetlepel van dat spul verhit boven je fornuis. 1 euro voor een zak is nog te duur voor een product dat voornamelijk uit water bestaat. Dat water is gebonden in de vorm van kristalwater.

@vheeswijk (chemicus)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

@Raycoupe

Het is gelukt. Ik heb allesreiniger weten in te dikken. Resultaat is minder handig dan ik had verwacht eerlijk gezegd.

Ik heb in eerste instantie 50gram allesreiniger proberen in te dikken. Het volume nam met ongeveer 95% af. Zie afbeelding hieronder.

20130312_213248.jpg.d6b5475a1cc176ea5f30a00271443105.jpg

Ik was niet zo tevreden over dit resultaat omdat deze pasta niet echt makkelijk wordt opgenomen door water. Ik heb het eerst wee moeten aanlengen met warm water zodat ik weer een vloeibare substantie kreeg. Dit is overigens wel gelukt. Zie afbeelding hieronder in het glaasje. Ik heb in deze afbeelding ook gelijk één liter ingedikte allesreiniger gefotografeerd. En zo ziet het er dan dus uit.

20130316_123935.jpg.804ed866d89a0aff7feca3762fc2c75b.jpg

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Bijenman: Mooi dat het gelukt is, jammer dat het slecht oplost in water. 'k Zie dat je twee soorten hebt ingedikt. Allebei allesreiniger?

 

Voor wasmiddel voor de kleren niet zo'n probleem, eerst weken met water, voor 't afwassen is het wel lastig. Het afwasmiddel wat ik heb ingedikt, is direct te gebruiken. Het litertje bovenop de CV is bijna klaar, 'k denk dat ik er nog een liter bij gooi.

 

Leuk dat experimenten, we weten dus nu dat het voor afwasmiddel handig is, voor allesreiniger minder handig. :cool:

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Raycoupe Ja inderdaad, denk dat ik ook maar wat afwasmiddel op de CV zet :)

Het zijn beide allesreinigers. De groene is de dure, de roze de goedkope. Werk beide hetzelfde. Je zult eerst een mespuntje pasta moeten laten weken in warm water, daarna werkt het weer als gewoon als allesreiniger. De geur is wel wat afgenomen dan gewone allesreiniger. Maar mijn hobbykamer zal door het indampen nog wel weken naar allesreiniger blijven ruiken ben ik bang :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...