Ga naar inhoud
GENEGEERD

Tritium torch ervaringen?


Johnny BravoNL

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 151
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Kortom, het lijken dus prima dingen maar het is nog niet duidelijk hoeveel straling de Kitmarkers uitzenden. Zolang je ze aan je tas hangt waarschijnlijk (!) geen probleem, maar in je broekzak of als ze stukgaan mogelijk wel. We wachten af.....geduldig als we zijn, ik hoop wel dat we het snel weten want ik vind het retecoole gadgets.

ik heb er een aan mijn sleutelbos en recent nog een kind gekregen met 10 vingers :)

 

En ook ik wil ieder van harte een bak koffie cq. pauze aanbevelen, laat de stress niet gevaarlijker zijn voor je systeem dan dat het product (al dan niet) kan zijn.

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...
Je punt is gemaakt, en het rapport is in de maak. Ik durf geen indicatie te geven wanneer dat klaar is. Ik zit er bovenop. En nee, ik als kleine ondernemen kan een dergelijk bureau zelf niet bekostigen, vandaar dat het door de fabrikant wordt gedaan.

 

Basta. En mocht je verder willen discussiëren, je hebt mijn e-mail of PM. Dit begint op een one-man-show te lijken nu en dat lijkt me niet de bedoeling.

 

:)

 

Maandje geleden, leek me tijd voor een "bump". Is het rapport al boven water?

 

Ben benieuwd!

 

JB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zie eigenlijk meerwaarde voor de kleine variant van rond 9 euro dan die van 75 euro, die van 75 euro zit in een incasing, dus vanuit één kant komt het licht en die van 9 euro komt van alle kanten, dus in principe meer licht rondom. Leg je die op een kaart verlicht het een veel groter deel van de kaart dan die van 75 euro. En aangezien beide tot 15 jaar meegaan...

 

Dan is nog de vraag: Hoe lang liggen ze al in het magazijn want je kunt ze niet aan/uit zetten.

Koop je meerdere van 9 euro en legt deze naast elkaar = nog meer licht.

 

Doch houd ik het bij mijn knijpkat als ik even licht nodig heb. Anderzijds, omdat de lamp zich niet laat beïnvloeden door hoogte, temperatuur of vochtigheid is het weer wel aantrekkelijk. Maar met zo'n lamp ben je wel een hoop uren aan het verspillen - alsof je een kaars aansteekt om 5 minuten op de kaart te kijken en er dan daarna vanaf wegloopt en niet meer bij terugkeert.

 

Voor visserij inderdaad een goede investering. Ook als je je sleutelbos of iets anders wat belangrijk voor je is wat je plotseling per ongeluk laat vallen, weer makkelijk kunt terugvinden in het donker. Is het licht, even wachten tot het donker is, geen haast, want ze branden toch tot 15 jaar lang.

 

Zou nog aantrekkelijker zijn als ze een variant ervan ontwikkelen dat je in plaats van ampullen van die plaatjes hebt, platte plaatjes die licht geven. NOG meer lichtopbrengst omdat het rondom verlicht. Kun je in je rugzak monteren zodat je in het donker in je rugzak kunt neuzen zonder problemen. Maar ja, dat is wat ik ervan vind en denk.

 

Gegroet,

Vantazzy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Los van de discussie over mogelijke straling (in mijn ogen echt een non-discussie, met een stukje vliegen in een airliner of lopen in de bergen loop je meer straling op), even mijn centen in het zakje aangaande ervaringen met dergelijke kitmarkers. Heb er een tijdje terug 3 gekocht van het merk Britse merk Nite. Die verkopen dus naast gave horloges (ook met tritium), dus ook kitmarkers met de naam Glow Rings. Helaas zijn 2 van de 3 reeds gesneuveld. Waarschijnlijk net een tikkie te hard gekregen (zaten allemaal aan verschillende sleutelbossen), en daardoor breekt het buisje binnenin waardoor het gas ontsnapt en de radioactieve deeltjes niet meer oplichten. Erg jammer, want goedkoop zijn ze niet. Het grappige is dan weer wel dat de (groene) marker die ik heb hangen aan mijn meest gebruikte sleutelbos het gewoon nog altijd goed doet. Als het pikdonker is zou je er iets mee kunnen lezen, maar dat gaat echt niet zo makkelijk als met die beta torch zou kunnen. Deze dingen zijn meer bedoelt om het in donker spullen te kunnen pakken. Zoals mijn sleutelbos die in een lade ligt zonder daarbij het licht in de gang te hoeven aan doen.

 

Overigens is de halfwaardetijd van dat spul 12,5 jaar. Dus naar 12,5 jaar is de helft van de straling verloren en zou het ding technisch ongeveer op halve lichtsterkte moeten branden. Ze zeggen dus wel dat zoiets 15 jaar mee kan, maar of het dan ook nog echt bruikbaar is weet ik niet.

 

Misschien dat ik er ooit een paar bij neem om bijvoorbeeld te hangen aan ritssluitingen en dergelijke. Jammer genoeg blijven die dingen erg duur. Een tijdje terug kun je ze nog vrij goedkoop bestellen op de bekende Chinese sites als dx.com, maar daar zie ik ze al een tijdje niet meer te koop... En altijd goed opletten of je wel de 'echte' tritium markers koopt, want ze worden ook wel eens aangeboden die er als twee druppels water op lijken maar in werkelijkheid 'gewone' fluorescerende sleutelhangers zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 maanden later...

Kent er iemand Beta licht zoals beschreven in het SAS Survival boek ? Het zou een kristal moeten zijn dat 15 jaar licht kan uitstralen. Ik heb reeds wat gegoogeld..weet nu niet of het echt aan te raden is dit aan te schaffen. Iemand ervaring ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@tom666

Waar heb je ze exact voor nodig? Ik vind een aantal zaken uit het SAS handboek aardig verouderd. En om ze aan te schaffen omdat het in "het" boek staat lijkt me niet zinvol.

Ondanks het commentaar heb ik er ook eentje. Ongeveer 10 jaar geleden gekocht, doet het nog steeds maar om eerlijk te zijn haast niet gebruikt. Geeft te weinig licht om er bij te lezen. Voor markering tbv je materiaal is het wel handig.

Voor het lezen etc gebruik ik een Olight I3s. De moonlight mode is 0,5lm wat erg goed werkt. Het enige nadeel is dat de Olight door de high setting heen moet om bij de moonlight mode te komen.... Persoonlijk vind ik dit lampje een betere oplossing dan een betalight.

Link naar reactie
Delen op andere sites

http://preppers.nl/forum/threads/4801-Tritium-torch-ervaringen?highlight=beta+licht

 

http://preppers.nl/forum/threads/5065-Review-Kitmarkers?highlight=beta+licht

 

hier staat aardig wat over die straling in ;) en pak maar chips en een potje bier wat dr zit soap bij ;)

 

12g hebbie een kater ofzo, omdat je om 09:00 aan het bier gaat? :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

@tom666 dan is een betalight of deze van Nite de enige oplossing. Deze Nite geeft iets minder licht dan een Beta.

 

[ATTACH=CONFIG]6802[/ATTACH]

 

Alsnog zou ik gaan voor een zaklampje met moonlight mode erop. Die lampjes geen echt maanden mee met dezelfde batterij. Met name omdat je ze maar sporadisch gebruikt bij kaartlezen s'nachts (eigen ervaring)

Link naar reactie
Delen op andere sites

@tom666 dan is een betalight of deze van Nite de enige oplossing. Deze Nite geeft iets minder licht dan een Beta.

 

[ATTACH=CONFIG]6802[/ATTACH]

 

Alsnog zou ik gaan voor een zaklampje met moonlight mode erop. Die lampjes geen echt maanden mee met dezelfde batterij. Met name omdat je ze maar sporadisch gebruikt bij kaartlezen s'nachts (eigen ervaring)

ai... deze ging brak bij mij af in de eerste week... niet echt stevig eelt (of ben ik gewoon lomp :rolleyes:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Opmerkelijk, ik gebruik 'm als marker voor m'n rugzak of zaklamp. Nog nooit iets mee mis gegaan of breuk.......?
zat aan de sleutelbos.. maar is afgebroken in de rugzak.. je moet hem op de man houden denk ik..
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...