Ga naar inhoud
GENEGEERD

De middenklasse bestaat...... Nog... !


Kans
 Share

Recommended Posts

De middenklasse is de grote groep.

De groep waar alles omheen draaid.

De rijken zijn er omdat de middeklasse zo'n grote groep is en omdat de rijken er lekker van plukken zonder dat het echt pijn doet en dus wordt het geaccepteerd..

De onderkant wordt ook betaald van de middenklasse, geen probleem dat is een kleine groep en we zijn sociaal (toch?) dus als we ook nog wat moeten afstaan om de armen, de hulpbehoevende, de ouderen te helpen en dus een normaal bestaan te geven graag doe maar...

Oja er is ook nog een overheid, maar die doen goed werk en goede wegen, ziekenzorg, onderwijs, enz enz zijn erg fijn dus ok doe maar 30-50 loonbelasting we krijgen er veel voor terug.

 

Maar nu is er iets anders aan de gang, het syteem wankelt...

De overheid is groot geworden we zien allemaal de inefficientie, de wantoestanden en we voelen die belasting wel zwaar in ons besteedbaar inkomen.

De groep die we ondersteunen wordt nu ook weer groter en er komt een punt dat we ons afvragen waarom gaan de mensen die kunnen niet werken het kost me teveel geld...

En de rijken zijn zo overduidelijk de boel aan het uitmelken dat we ook daar beginnen te roepen genoeg...

Maar ja we zitten ram vast, top hypotheek, enz.

 

En ondertussen wordt die middenklasse dus kompleet uitgemolken, en dat gaat door todat er geen middenklase meer over is of dat we in een complete opstand/ burgeroorlog terecht komen...

 

In Amerika zijn ze al iets verder en zijn de scheuren duidelijk zichtbaar, in Europa gaan we in een hoog tempo dat voorbeeld achterna..

 

Ik heb geen idee hoe het om te draaien is, maar als het doorgaat is de eindstop duidelijk...

 

Prep ze,

Kans

  • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Wie zijn eigenlijk in jouw ogen de "rijken", ik vind dat we het woord rijken moeten nuanceren, omdat ik merk dat er een soort haat tendens naar de "rijken"toe aan het ontstaan is. Een haat tendens in combinatie met een groep mensen (de rijken dus) die gehaat wordt vind ik gevaarlijk. Het verschil is: er zijn mensen die keihard hebben gewerkt voor hun kapitaal en er zijn profiteurs die de boel uitmelken en boven in een top van een bank, ons belastinggeld als flinke bonus incasseren!

 

Maar inderdaad, het gebeurt waar je bijstaat: btw naar 21%, laatst viel de brief van de gemeentebelastingen weer op de mat, het totaal bedrag was een stuk hoger dan vorig jaar. De boodschappen zijn flink duurder geworden. Als ZZP-er zie ik dat je flink kunt betalen, maar de aftrekposten worden minder en minder.

We worden inderdaad uitgemolken waar je bij staat te kijken. Ik voel meer en meer de macht van de overheid als een zeer onrechtvaardig iets. Je bent verplicht te betalen, zelf als je wordt uitgemolken en we hebben totaal geen zeggenschap over waar het geld naartoe gaat. Dus ja, voor mij voelt het als een slavenmaatschappij en ik denk dat meer mensen het gaan voelen de komende tijd.

 

Waar gaat het geld trouwens naartoe? Geen idee, wat ik wel weet is dat banken in Nederland miljarden en miljarden hebben gekregen om overeind te blijven.

 

En ook leuk: We horen vaak van de regering dat er weer nieuwe bezuinigingen komen, het zijn geen bezuinigingen, het heeft niets met bezuiningingen te maken. Het zijn lastenverzwaringen voor de hard werkende burger. Ik ben benieuwd hoe lang dit nog goed gaat, maar goed.... we zijn niet voor niets preppers, prep ze dus!

  • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

@Kans zeer goed stuk, maar inderdaad zoals @Richa al aangaf mag het woord "rijken" wel genuanceerder, ik heb namelijk minder moeite met de groep die door hard werken en schouders er onder een bloeiend bedrijf hebben op weten te zetten en daar de vruchten van plukken.

Echter is wordt het bij ons ook steeds erger. Wij zitten in de situatie vrouw op lab, ik zelfstandig. Komen dus als twee verdiener waarschijnlijk net boven de door de overheid gestelde grens uit. Met als dank dat je een fikse huurverhoging tegemoet kan zien. DE regeling was in eerste instantie opgezet om de sociale huurwoningen vrij te krijgen, iets waar ik me nog enigszins in kan vinden, echter is ons huis te koop aangeboden geweest en komt niet meer terug in de verhuur als wij eruit gaan, dus van sociale huurwoning is niet meer te spreken, tevens toen wij het huis aangeboden kregen was er al medegedeeld dat het betreffende huis buiten de subsidie regeling viel, dus het was toen ook al geen sociale huurwoning meer. Ook dit is aangepast en geldt nu voor alle huurwoningen. Waar dit alles op neer komt is dat de overheid nu indirect voor jou gaat beslissen dat je maar een huis moet kopen, ofwel je krijgt de keuze om door middel van huur uitgemolken te worden, of je mag een flinke schuld op je nek gaan nemen n dan alsnog veel te betalen voor die hoop met stenen.

 

Excuses voor het lange verhaal, maar vond het wel een toepasselijk voorbeeld.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Ik zie het wat genuanceerder, maar ja ben altijd een rare geweest.

 

Van huis uit opgegroeid in arbeidersgezin, hardwerkende vader zonder diploma's die goed verdiende maar aan het einde geen pensioen had

en nu dus rondkomt van AOWtje, gezien zijn leven hard werken vanaf zijn 13e niks aan overgehouden dus.

 

Nu wilde ik dat zelf niet had koppie en kon leren,dus gaan studeren, de hele rataplan en een van de succesvollen uiteindelijk, tot het mis loopt, ie die crisis

waar de meesten hier over praten en recent blijkt leeft voor mij al minstens 15 jaar door de aard van mijn werk en prive omstandigheden..

dus go figure hoeveel je nog niet weet..

 

Dus van arme jongen tot boven middenklasse, waardoor ik goed het verschil tussen rijken en armen heb kunnen zien, hence mijn

hekel aan mijn werkomgeving met hun vakantiehuisje, 2 auto's, hypotheek etc, maar okay ze werken er hard voor..geen probleem..

 

Totdat het bij jezelf misgaat en oogkleppen afvallen die al heel klein waren..het restje wat er naderhand afviel heeft een doos van pandora

geopend mbt verschil en reakties tussen arm en rijk. Ga hier het verhaal niet vertellen, maar ga er maar vanuit dat armere mensen,

toch echt jaloers zijn op wat je hebt, en er zoveel jaloezie is dat ze je bloed wel kunnen drinken en je liever dood zien in je kistje dan

dat jij meer hebt dan zij.

 

Wat ze niet zien, is dat je er je hele leven hard voor hebt gewerkt en niks voor niks kreeg en alles zelf hebt moeten doen..

zij kijken alleen naar het nu, alles wat je hebt wat zij niet hebben..

 

De situatie vandaag de dag, moment NU??

 

Ik ben geen upperclass meer, zover naar beneden gekukeld, en nooit geweest omdat ik mijn roots nooit kwijt bent geraakt,

maar door een verstandige non-conformistische houding en levenswijze,

hoef ik mezelf niet te scharen achter de rij van hoger opgeleiden die alles kwijtraken doordat ze hun baan kwijtraken of personal shit..

huis weg naar de bank, sommigen op straat of bij de voedselbank en toch wanhopig het "het oude leventje" willen volhouden van rijkdom..

 

Dit onderscheid waar hier over wordt gepraat ligt veel groter dan men denkt, omdat ik tussen die 2 werelden in zat..(familie en werkomgeving).

De opmerkingen van mijn werkomgeving over de underclass waren niet van de lucht..

 

De uperclass veracht de armen en bijstandsmensen, de armen verachten de rijken omdat ze niet begrijpen hoe je door talent en hard werken

wat hen niet lukt dit allemaal hebt..

 

Wat ik met mijn buren nu meemaak en heb meegemaakt, en in mijn familie omgeving,

zou ik graag willen vertellen hier, want het bewijst echt mijn verhaal, maar geloof

me de haren rijzen je in je nek..maar het zou te specifiek zijn om anoniem te blijven zijn..

Zolang je als rijk gezien werd, ook al ben je dat niet meer, zal je dit voor armeren altijd blijven..

 

Ik weet wel wat er komende tijd gaat gebeuren, de rijke upperclass wordt armer, de armen waren altijd arm.

 

De nu armere vroeger rijkere upperclass zal het moeilijker krijgen omdat ze qua belastingen, regering, omgeving

en gewenning van rijkdom veel moeilijker krijgen, armen hoeven immers niet terug te schakelen naar slechter, altijd al

zo geweest..Deze arme upperclass groep (ik inclusief) is een verborgen groep binnen de maatschappij, je ziet er hier en daar maar mondjesmaat wat van terug.

Er wordt veel gesproken over voedselbanken voor de armen, maar zie niks voor mij, behalve dat ik mijn intelligentie moet gebruiken om het te redden..

En de vooroordelen vanuit mijn omgeving nu ik qua gedrag zuiniger ben dan zij, maar door het preppen denken ze nog steeds dat je bergen geld hebt..

 

Nee ik heb geen bergen geld, wel intelligentie om een berg aan aanbiedingen te kopen, eigen groenten te verbouwen etc, waarmee ik goedkoop kan eten.

Kan mezelf hierdoor nog steeds bedruipen..

 

Waarom doen zij dit niet denk ik dan, nouja hier kan je een hele discussie op loslaten, maar feit blijft dat zij dan mij nog steeds zien als die rijke

upperclass met zijn rare gedrag (preppen, voor hen rijk genoeg om alles te kopen wat ie wil, want tja hij had vroeger een lease-auto, en net pakje aan etc)

 

Het is vermoeiend..

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Man wat een verhaal, dank je dat je wilde opschrijven hier. En wat vervelend dat je nu zo tussen wal en schip zit. Ik heb er niet zoveel verstand van hoor, maar ik heb me laten vertelen dat deze crisis juist kansen biedt voor mensen die het willen zien en een risico durven nemen. Maar dan moet je wel wat startgeld hebben natuurlijk. Jij weet de weg naar boven, dus het kan je zo maar weer lukken denk ik dan.

Link naar reactie
Share on other sites

Wij ook.

Ikke van arm naar de beter middenklasse.

Dan crisis, ik geen overuren meer, geen bonussen meer, partner alle premies kwijt en alle 2 moeten inleveren + meer belast.

Huur je een sociale woning ... en nu komt het. Wij betalen 700€ huur, onze buren, die zo slim zijn om niet te werken en evenveel inkomen hebben als wij netto, die betalen amper 290€. MAAR! Zij hebben allerhande voordelen, krijgen voedselpakketten, dokter voor 2.80€, goedkope vakanties want ze werken niet, sociaal tarief op nutsvoorzieningen, zelfs gratis internet (om hen te helpen werk te zoeken) De hele mikmak waar jij als werkende geen recht op hebt want je loon is te hoog. Bruto dan, wat je effectief krijgt telt niet. Van wat je krijgt moet je je jaarlijkse belastingen nog aftrekken.

Ik ben er nu niet jaloers op maar ik vind dat systeem zo oneerlijk!

Wanneer wordt er eens naar de nettolonen gekeken?

Dan hoor je 'maar jullie werken, koop u een huis' Klein loonprobleemke, bij de bank kijken ze WEL naar uw netto loon.

Intussen doet da stuk socialist van ne premier lustig verder met middenklasse pluimen ten voordele van de 'armen' en de bankdirecteurs. En de KMO's, die worden ook gepest en gepluimd.

Dan vraagt de regering zich af waarom er zoveel zwartwerk is ... ik zou het ook niet weten. Ze vergeten wel dat het net de middenklasse is, neen was, die de boel hier draaiende hield.

De 'armen' zijn dan nog eens jaloers op je 'standing' en het zijn net die jaloerse 'armen' die je met veel plezier zullen aangeven als je een paar uur in't zwart gaat werken uit noodzaak. En het zijn net die 'armen' die je moestuin komen leegroven en dan zeggen 'ja en? Gij werkt en wij hebben ook recht op vers eten'

 

De middenklasse? Die is met uitsterven bedreigd.

En als die allemaal 'arm' gaan zijn, waar gaan ze dan het geld halen om die 'armen' alles te geven wat een rijke ook heeft?

Er zit meer armoede bij de middenklasse dan bij de mensen die niet werken. Ik wil ze geen eten geven, de middenklasse waar de electriciteit afgesloten is.

Link naar reactie
Share on other sites

@200m² slaat de spijker op de kop naar mijn mening. Werken wordt uiteindelijk in de praktijk financieel bestraft ipv beloond in Belgie (en in Nederland zal dat niet anders zijn).

Dus iedereen aan de overheidssteun en stemmen op de partij die het meeste beloofd voor de gesteunde klasse, daar komt het op neer vrees ik in de toekomst.

Link naar reactie
Share on other sites

Na de diverse opmerkingen over wat ik bedoel met de "rijken" wilde ik daar graag op reageren.

Ik dacht dat het duidelijk was dat ik de rijkste bedoelde en ook daar zijn er best een paar van die hard werken en het verdienen.... Dacht ik...

 

Maar na wat graafwerk ben ik van mening veranderd en zal dit zelfs in een nieuw draadje ook posten, zo schokkend vind ik mijn bevindingen.

Ik vind namelijk best dat er rijken mogen zijn, zeker als er hard, en helemaal als er heel hard voor wordt gewerkt of grote risicos worden genomen enz..

Maar wat is dan een eerlijke vehouding?

 

Ik vind dat er best een verschil mag zijn tussen arm en rijk.

Ik vind ook dat zij die het verdienen, hulpbehoevende, zieken enz, een inkomen moeten hebben waar sober maar normaal van geleefd kan worden.

Maar wat mag dan een topper verdienen?

 

Laat ik getallen gebruiken waarvan ik, we?, denken dat redelijk is, ik doe een gooi maar het gaat me meer om de verhoudingen dan de absolute getallen en dit is per maand..

 

De armen: leefbaar inkomen netto 2000 ( ga uit van een gezin hoop dat dit kan?.....)

De midden klasse: hebben natuurlijk meer te besteden netto 3000 - 6000 euro...

De rijken: nou dat mag wel wat opleveren natuurlijk netto 10.000 - 30.000 euro

 

Even rekenen de middenklasse heeft 1,5 tot 3 maal meer dan de minima, de rijken 5 tot 15 maal meer dan de minima en 2 - 5 maal meer dan de middeninkomens..

Geen idee wat jullie er van vinden maar dit lijkt me niet een bijzonder onbeschoft uitgangspunt?

 

Daar hoort nog een getal bij.. De verdeling van de minima de middeninkomens en de rijken..

Laat ik weer een voorstel doen:

10-20% minima ( vind ik eigenlijk al veel maar als er redelijk van te leven is ...)

60-80% middeninkomens

10-20% rijken

 

Redelijk of niet?

Maak even snel en papiertje en schrijf ( posten lijkt me zeer interresant !) jou redelijke verhoudingen op, en bekijk DAARNA even deze link van een paar minuten naar de REALITEIT:

 

( ga wel even zitten aub.... )

 

 

 

Preppen maar !

Kans

Link naar reactie
Share on other sites

Hier hetzelfde. Opgegroeid in een arbeidsgezin. Mijn ouders hebben iedere cent omgedraaid zodat wij konden studeren. Om mijn steentje bij de dragen, werk ik al vanaf mijn 13de. Opgegroeid met mijn beste vriendin. Dezelfde situatie, alleen andere keuzes. Mijn vriendin heeft dezelfde opleiding als mij, alleen "kan de drukte van werk niet aan". Is erg jong zwanger geworden en zit in een uitkering. Vriendin heeft een ingericht huis aangeboden gekregen en mag haar kind (terwijl ze niet werkt) 5 dagen naar de opvang brengen. Manlief en ik zijn uit ons huurhuis gejaagd door verslaafde bijstandtrekkers. Die de gehele dag of dronken waren of wiet aan het telen waren. Niemand deed wat, ook politie niet. Ten einde raad een huis gekocht (gelukkig goedkoop). Als we eens wat gaan doen mijn zijn allen, moeten manlief en ik betalen, want zij heeft zo weinig en wij zijn zo rijk. Ik vind dit niet prettig en ben me ook steeds aan het afvragen of dit wel vriendschap is. Wat bind ons nog, alles dan gezamenlijke herinneringen. Ik ben het zo zat dat mensen (ook familie) geld komen bietsen omdat wij "zo rijk"zijn. Wij werken hard en inderdaad netto houden we misschien net zo veel over! Ik ben er klaar mee, en kies nu voor mijn eigen gezin

Link naar reactie
Share on other sites

Daar zit veel waarheid in @Kimputten, moet ook meteen aan de post van @samurai denken...

 

Beide posts hebben me aan het denken gezet, want inderdaad het beeld dat velen hebben is redelijk krom..

De middeninkomers hebben best wat te besteden.

Maar als ik naar mezelf kijk: we werken alletwee en ja dat is een keuze maar die hebbe we wel genomen, ik draai weken van 40 uur af en toe, van 50 uur vaak, en 60 uur te vaak, ik doe in het huis alles zelf, keuken gemaakt, badkamer moet ik nog afronden, water electra alles.

Ik ga in de weekeinde zelf hout zagen en kloven om zo in de winter redelijke stook kosten te hebben.

We zijn de afgelopen 6 jaar op een camping op vakantie geweest in.. Luxemburg, enz enz.

 

En dan krijg je opmerkingen dat wij het zo goed hebben... Ja dat klopt maar wil je dat alstublieft niet vergelijken met een 40 uur werkweek van een eenverdiener die verder niks doet....

Het mag van mij hoor je hoeft niet zo gek te zijn als ik, maar om alleen even te verglijken wat wij hebben zonder te kijken wat wij ervoor doen? Nou liever niet oprotten graag !

 

Maar dan de mail van Samurai, als ze je eenmaal zien als een rijk persoon kom je daar nooit meer vanaf, en heb je dus ook afgunst en erger, en wat denk je dat er gaat gebeuren als afgunst omslaat in honger en overleven?

 

Prep ze,

Kans

Link naar reactie
Share on other sites

@Kans

Excuses voor het lange verhaal, maar vond het wel een toepasselijk voorbeeld.

 

Je hoeft geen excuses te maken, het is een goed, maar triest verhaal. Wij hadden het er vanavond ook nog over met onze visite. Waar kan je nog naartoe? Indien je je huis verkoopt om onder de hypotheek uit te komen, die je toch niet meer kunt aflossen, dan moet je naar een huurhuis, waar ook elk jaar de huur naar willekeur verhoogd wordt.

 

Het is ziekmakend, maar het is de realiteit heden ten dage. Je wordt genaaid, is het niet linksom, dan is het wel rechtsom.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Daar zit veel waarheid in @Kimputten, moet ook meteen aan de post van @samurai denken...

 

Beide posts hebben me aan het denken gezet, want inderdaad het beeld dat velen hebben is redelijk krom..

De middeninkomers hebben best wat te besteden.

Maar als ik naar mezelf kijk: we werken alletwee en ja dat is een keuze maar die hebbe we wel genomen, ik draai weken van 40 uur af en toe, van 50 uur vaak, en 60 uur te vaak, ik doe in het huis alles zelf, keuken gemaakt, badkamer moet ik nog afronden, water electra alles.

Ik ga in de weekeinde zelf hout zagen en kloven om zo in de winter redelijke stook kosten te hebben.

We zijn de afgelopen 6 jaar op een camping op vakantie geweest in.. Luxemburg, enz enz.

 

En dan krijg je opmerkingen dat wij het zo goed hebben... Ja dat klopt maar wil je dat alstublieft niet vergelijken met een 40 uur werkweek van een eenverdiener die verder niks doet....

Het mag van mij hoor je hoeft niet zo gek te zijn als ik, maar om alleen even te verglijken wat wij hebben zonder te kijken wat wij ervoor doen? Nou liever niet oprotten graag !

 

Maar dan de mail van Samurai, als ze je eenmaal zien als een rijk persoon kom je daar nooit meer vanaf, en heb je dus ook afgunst en erger, en wat denk je dat er gaat gebeuren als afgunst omslaat in honger en overleven?

 

Prep ze,

Kans

 

Hier hebben wij dat ook inderdaad mee gemaakt, beiden werken, vrouw 40/50 uur per week en zelf gemiddeld 70/80 uur per week, moest een nieuwe bedrijfswagen kopen en konden je bloed wel zuipen, want ze Zien alleen die nieuwe bedrijfswagen, maar niet dat ie er bijna niet staat.

Link naar reactie
Share on other sites

Je hoeft geen excuses te maken, het is een goed, maar triest verhaal. Wij hadden het er vanavond ook nog over met onze visite. Waar kan je nog naartoe? Indien je je huis verkoopt om onder de hypotheek uit te komen, die je toch niet meer kunt aflossen, dan moet je naar een huurhuis, waar ook elk jaar de huur naar willekeur verhoogd wordt.

 

Het is ziekmakend, maar het is de realiteit heden ten dage. Je wordt genaaid, is het niet linksom, dan is het wel rechtsom.

 

Het is inderdaad ziekmakend.. Het is slikken of stikken.

Link naar reactie
Share on other sites

Hier hetzelfde. Opgegroeid in een arbeidsgezin. Mijn ouders hebben iedere cent omgedraaid zodat wij konden studeren. Om mijn steentje bij de dragen, werk ik al vanaf mijn 13de. Opgegroeid met mijn beste vriendin. Dezelfde situatie, alleen andere keuzes. Mijn vriendin heeft dezelfde opleiding als mij, alleen "kan de drukte van werk niet aan". Is erg jong zwanger geworden en zit in een uitkering. Vriendin heeft een ingericht huis aangeboden gekregen en mag haar kind (terwijl ze niet werkt) 5 dagen naar de opvang brengen. Manlief en ik zijn uit ons huurhuis gejaagd door verslaafde bijstandtrekkers. Die de gehele dag of dronken waren of wiet aan het telen waren. Niemand deed wat, ook politie niet. Ten einde raad een huis gekocht (gelukkig goedkoop). Als we eens wat gaan doen mijn zijn allen, moeten manlief en ik betalen, want zij heeft zo weinig en wij zijn zo rijk. Ik vind dit niet prettig en ben me ook steeds aan het afvragen of dit wel vriendschap is. Wat bind ons nog, alles dan gezamenlijke herinneringen. Ik ben het zo zat dat mensen (ook familie) geld komen bietsen omdat wij "zo rijk"zijn. Wij werken hard en inderdaad netto houden we misschien net zo veel over! Ik ben er klaar mee, en kies nu voor mijn eigen gezin

 

Om mijn situatie te schetsen, mijn ouders hebben nooit mijn studie kunnen of willen (het is hoe je het bekijkt, uitleg gaarne niet te prive) betalen, dus heb het geld

geleend, het is mijn enige lening ooit geweest, maar geen spijt. Deze lening is over 2 jaar afgelost, maar ben wel versneld te proberen want gezien de situatie zo..

 

Over dat jullie uit je huurhuis zijn gejaagd, ik zit nu ook in een huurhuis, hier bij toeval en door haast en persoonlijke omstandigheden terecht gekomen, ik moest

wat hebben want logeren bij familie ging niet langer zo (lees relatie over en oprotten binnen 1 maand)..

Dan werk je zo hard dat je niet eens door hebt wie je buren zijn, even afgezien van het feit dat ze allemaal bijstandstrekkers zijn, of afgekeurden.

Geen probleem mee hoor, kan gebeuren..

 

Maar als je dan merkt dat je buren je in de gaten houden, achtervolgen en je ze in de avond met een donkere woonkamer letterlijk ziet staan achter de gordijnen

te gluren wat je doet, en als toppunt een valse fraude beschuldiging krijgt, waarbij je vrienden ook worden meebeschuldigd omdat hun kenteken genoteerd is,

nou dan weet je genoeg denk ik..hoezo jaloezie..en dat allemaal omdat ik mijn huis aan het opruimen was, en de spullen waar ik 20 jaar voor gewerkt had en

verzameld die ik letterlijk wegreed naar de stort door hen als duur spul worden gezien en dus denken ze dat je er zwart bijklust door dat spul te verkopen..

 

Het heeft gelukkig geen gevolgen gehad, want zoals ik hier al eerder vaak genoeg gepost heb, heb een simpele financiele huishouding en alles netjes bijgehouden

dus niks te verbergen. Dan een brief van de overheid met excuses voor de valse beschuldiging. Wat ga je doen aanklacht indienen? Helpt niks, klacht bij

woningbouwvereniging, google maar op burenruzies, die doen niks en alles wordt omgedraaid, want je hebt in tegenstelling tot zij geen tijd voor die onzin,

je hebt een leven en te druk..

 

Voor hetzelfde geld sta je op straat en kan je onder een brug slapen omdat je onschuldig bent en ze toch wel iets kunnen vinden want waar rook is is vuur.

Nee het is uitschot dat jaloers is..

 

En dat is nog maar het begin van de ellende hoor..nadat ik zelf wat aan het observeren ben geslagen blijken ze hier zelf wel te frauderen op een slimme manier,

maar doen het wel goed, ze doen het immers al hun leven lang.

 

Dat bedoelde ik ook met doos van pandora, leven en laten leven totdat ze iets doen en het balletje gaat rollen..

Verhuizen is momenteel ook geen optie door de sociale huurwoningen etc..de financieen en ga maar door..

 

Dus zoals iemand hier zegt slikken of stikken..

 

Kimputten, dat van dat jij alles mag betalen want je hebt het toch, je hebt goede opleiding, en als je dan nog gul bent tja dan heb je het geld he, nee dat heb ik

niet, vrijgeving is wat anders dan rijk (zie mijn andere post/reaktie over zuinigheid en Dutch treat).. Dat ken ik veel te goed..ook wederom een onrechtvaardige manier

waardoor alles je nog meer geld kost.En let op, doe je het niet meer dan zie je niemand meer, zijn ze allemaal niet thuis..want alles komt van jou, je zet altijd de 1e stap.

 

Net zoals je zegt, ik denk aan mijn kleine omgeving, vriendin, moeder, en paar anderen..totaal 7 of zo..en dat is het, de rest krijgt de schijt nu maar sinds begin dit jaar..

 

Zo wordt je wel hard gemaakt, en ik blijf positief, want had ik dit niet meegemaakt, had ik nu de les niet geleerd..

 

Dus mensen blijf geestelijk preppen en blijf sterk en laat je niet kisten door de sheeple en dan vooral het soort wat ik hierboven beschrijf, voor mij dus

nu uitschot van het laagste water..

Link naar reactie
Share on other sites

Sumurai, ik had meerdere reacties op je post gegeven. In de eerste instantie de irritatie omdat ik me enigzins weggezet voelde als verwend meisje. Nog eens terug gelezen en gezien dat ik daarmee de essentie van je post miste. Inderdaad het zijn hele harde levenslessen. Positief blijven is alles wat je kan. Helaas veranderd het wel je kijk op de wereld. Mijn intieme kring is kleiner, maar mijn geluk groter

Link naar reactie
Share on other sites

Sumurai, ik had meerdere reacties op je post gegeven. In de eerste instantie de irritatie omdat ik me enigzins weggezet voelde als verwend meisje. Nog eens terug gelezen en gezien dat ik daarmee de essentie van je post miste. Inderdaad het zijn hele harde levenslessen. Positief blijven is alles wat je kan. Helaas veranderd het wel je kijk op de wereld. Mijn intieme kring is kleiner, maar mijn geluk groter

 

Nee ik ben het juist helemaal met je eens, je bent niet verwend, je werkt overal hard voor net als ik, voor niks gaat de zon op.

 

En ja het heeft mij wezenlijk veranderd, als iemand nu iets tegen me zegt, zal het eerste zijn wat ik denk "Is dat zo?"

 

Ik heb dan wel een heel verhaal neergepend en schijnbaar negatief, maar sinds de knop om is bij mij, doet het me weinig meer.

Beste wat je kunt doen, is zoals David Icke, Thomas sheridan, en Freeman en al die complottheoristen zeggen, leid je eigen

leven en negeer dat soort mensen. Ook al heb ik er niks mee met die mensen, dat is wel 1 ding wat ze allemaal gemeen hebben en ik uit

ervaring ook zeg. Negeren en je leven leiden zoals je wilt.

 

Ik heb het ook eigenlijk hier neergepend om mensen te waarschuwen, dat mensen om je heen niet de mensen zijn zoals ze zich voordoen..

Wat gebeurt er dan als echt de stront aan de knikker komt. Ik geef mezelf geen illusies hoor, maar wel altijd sociaal blijven, niet alle

mensen zijn zo, alleen je moet ze goed zoeken..

 

En heb je pech kan dit grootse onwerkelijke proporties aannemen..vandaar ook altijd mijn leuze prep geestelijk, als je geestelijk sterk

staat kan niemand je wat, en had ik al die ellende toen anders aangepakt..

Link naar reactie
Share on other sites

Laat ik weer een voorstel doen:

10-20% minima ( vind ik eigenlijk al veel maar als er redelijk van te leven is ...)

60-80% middeninkomens

10-20% rijken

 

Redelijk of niet?

Preppen maar !

Kans

 

Ik kan hiermee akkoord gaan, dat lijken me redelijke verhoudingen als die 10-20% minima kunnen LEVEN en als de 'ik ben te mooi en vooral te lui om te werken' categorie daarin moeten zien te OVERLEVEN.

Al is 20% wel wat aan de hoge kant. Rekening houdend met de huidige economie zou ik toch naar maximum 15% gaan.

Waarom naar de 15% minimum inkomens? Bij de minima horen ook de uitkeringen allerhande en de minima krijgen enorm veel voordelen van de staat en dat kost ook wat.

Lijkt me, naar mijn mening, een redelijke verdeling.

Link naar reactie
Share on other sites

Daar zit veel waarheid in @Kimputten, moet ook meteen aan de post van @samurai denken...

 

Beide posts hebben me aan het denken gezet, want inderdaad het beeld dat velen hebben is redelijk krom..

De middeninkomers hebben best wat te besteden.

Maar als ik naar mezelf kijk: we werken alletwee en ja dat is een keuze maar die hebbe we wel genomen, ik draai weken van 40 uur af en toe, van 50 uur vaak, en 60 uur te vaak, ik doe in het huis alles zelf, keuken gemaakt, badkamer moet ik nog afronden, water electra alles.

Ik ga in de weekeinde zelf hout zagen en kloven om zo in de winter redelijke stook kosten te hebben.

We zijn de afgelopen 6 jaar op een camping op vakantie geweest in.. Luxemburg, enz enz.

 

En dan krijg je opmerkingen dat wij het zo goed hebben... Ja dat klopt maar wil je dat alstublieft niet vergelijken met een 40 uur werkweek van een eenverdiener die verder niks doet....

Het mag van mij hoor je hoeft niet zo gek te zijn als ik, maar om alleen even te verglijken wat wij hebben zonder te kijken wat wij ervoor doen? Nou liever niet oprotten graag !

 

Maar dan de mail van Samurai, als ze je eenmaal zien als een rijk persoon kom je daar nooit meer vanaf, en heb je dus ook afgunst en erger, en wat denk je dat er gaat gebeuren als afgunst omslaat in honger en overleven?

 

Prep ze,

Kans

 

De mensen de geburen zien wel wat je hebt , ze zien niet wat je er voor doet of wat je er voor moet doen .

 

Geert

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...