Ga naar inhoud
GENEGEERD

Japan en hun poging om de economie te starten


Kans
 Share

Recommended Posts

Japan heeft al jaren, vanaf 1990, problemen, en die zijn groot, om hun economie op gang te krijgen.

Na jaren van "meer van hetzelfde" gaat het roer nu om, japan wil 2% inflatie bewerkstelligen.

Of dit nu de waarheid is of een excuus om ook geld bij te drukken, en dus mee te doen in het laatste wereldwijde geld 'spel' maaky eigenlijk niet uit.

 

Maar zoals altijd moet je jezelf afvragen of wat je wenst wel echt is wat je nodig hebt, een leuk stuk over Japan:

 

http://www.peakprosperity.com/blog/80941/arrival-japans-sunset

 

Prep ze

Kans

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ik heb eerder een negatief gevoel als ik aan Japan denk.

 

Het land is niet verlegen om hun onlogische economische en ecologisch desastreuze redeneringen zeer ver door te drijven.

 

Een goed voorbeeld hiervan is de jaarlijkse omstreden walvisjacht in Antarctica. Al jaren kost deze activiteit opmerkelijk meer dan ze oplevert en onder het mum van 'wetenschappelijk onderzoek' gaan ze jagen in een gebied waar jagen voor commerciële doeleinden verboden is volgens een internationaal verdrag. Dit verdrag werd opgesteld door het ICW (http://en.wikipedia.org/wiki/International_Whaling_Commission ) een organisatie die min of meer toezicht moet houden op deze 'activiteiten'. In deze commissie zit dus ook Japan. Via de documentaire-film 'the cove' is bekend geraakt dat enkele ontwikkelingslanden financiële donaties ontvangen van Japan om in ruil pro te stemmen zonder verdere vragen te stellen rond het concept van jacht onder 'wetenschappelijk onderzoek'

Echter is er nooit een wetenschappelijk rapport ter beschikking gesteld geweest en weigert dit land elke medewerking op de vraag van verschillende organisaties. Het lijkt me ook zeer onwaarschijnlijk dat men jaarlijks 1000 walvissen moet afschieten om een verantwoorde studie te doen.

 

De jaarlijkse 'traditie' kost jaarlijks tientallen miljoenen, terwijl het land net een enorme staatsschuld heeft. Er zijn zelfs fondsen van ontwikkelingshulp voor de wederopbouw van het land, ten gevolge van de tsunami, doorgesluisd om de jacht te financieren, meer bepaald om 'beveiliging ' te voorzien tegen activisten die hen ook jaarlijks proberen tegen te houden in Antarctica. De Japanse regering gaat volgens mijn gevoel hier in de fout om zich anti-anti-walvisjacht op te stellen (misschien uit eergevoel) dan de meest logische en economische keuze te maken om de stekker uit dit programma te trekken en in meer duurzame projecten te investeren.

 

Een enquête heeft aangetoond dat vorig jaar slechts 11% van de bevolking walvisvlees heeft aangekocht. Het vlees komt van Antarctica en wordt verkocht voor consumptie (In strijd is met de afspraak om niet te jagen omwille van commerciële doeleinden), echter is wetenschappelijk bewezen dat vlees van walvisachtigen en roofvissen ongeschikt is voor menselijke consumptie. In Japan worden ook jaarlijks een 23 000 dolfijnen afgeslacht voor consumptie die oorspronkelijk werden gevangen om de beste exemplaren uit te kiezen voor dolfinaria. een levende dolfijn brengt toto 150.000 dollar op een dode slechts 600. Het vlees is van nog slechtere kwaliteit en word soms als walvisvlees verkocht en in de lunch van scholen verwerkt. --> Trailer van 'The Cove'

 

Ze zijn wel innovatief op het gebied van automotive maar ook hier willen ze telkens het onderste uit de kan halen en verschillende grote bedrijven kunnen wel gelinkt worden aan de omstreden walvisjacht: Enkele jaren terug vroeg Japan aan Nederland om het 'asiel' van 2 schepen van de activistenorganisatie die hen jaarlijks opwacht in Antarctica, die onder de Nederlandse vlag varen, in te trekken. Nederland heeft dit geweigerd. Iets later ging er een Japanse auto- fabriek toe in Nederland...misschien vergezocht maar waar rook is.....

 

Aan de andere kant heb je de idyllische kant van kleine minimalistische vissersdorpjes die dagelijks slechts uit de zee halen wat ze voor hun gezin nodig hebben maar dat voedsel is dan weer vervuild door een wanbeleid in kernenergie dat men al jaren en de doofpot heeft willen houden.

 

Mijn bescheiden mening: indien de mentaliteit van de regering en de krachtige multinationals niet verandert zal Japan er steeds op economisch en ecologisch gebied op achteruit gaan.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...