Ga naar inhoud
GENEGEERD

De watertoren, vuurtoren, kerktoren, flatgebouw enz


Kans

Aanbevolen berichten

Hahahahhhahaha, neeeeeeee, @Dick Berts, ik bedoel, als je belegerd word zit je vast in die toren kun je er niet meer uit.

Misschien stiekem 's nachts langs mijn weelderige lange haren dan :)

 

Als je belegerd word, en het eten is op, nou, dat lijkt me nu niet echt een prettige BOL........

 

Tja.... Vandaar de potgrond en wateropvang middelen.......... Enz enz........

 

Belegerd worden is geen pretje klopt maar als het dan gebeurt dan liever in een watertoren dan in een shuttersputje,... Of te wel wat is een beter realistisch alternatief?

 

En abseilen is via een touw je zelf naar beneden laten zakken, toen ik nog wat wilder was hebben we twintig meter onder de drie seconden getimed inclusief een veilige landing...

 

 

Grt

Kans

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 59
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Een watertoren als ideale schuilplaats/fort heb ik ook altijd als een mogelijk idee gezien.

Wat ik niet snap is dat mensen dit zouden afschrijven, omdat watertorens tijdens oorlogen nogal eens bestookt worden, mensen in de VS zou je zo mogen denken, maar wie zal je in Europa bestoken, die ene boer die zijn jachtgeweer niet heeft aangegeven^^ of die ex-crimineel die nog een oost-blok pistooltje liggen heeft?

Zo een toren leg je alleen plat met raketwerpers of ander zwaar geschut, in mijn shtf-visie is er niet echt een leger meer en als je al zulke wapens en munitie zou bezitten ga je niet lukraak elke watertoren neer halen, al zeker niet als daar maar 1 of een paar mensen zouden in zitten, dan zijn er wel lucratievere opties te bedenken denk ik... Het is niet dat je om de hoek nog even wat raketten gaat halen he, als je al zoiets hebt zal je er heel spaarzaam op zijn...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Idd, het moeilijke is zo een watertoren bewoonbaar maken (kan wss best koud worden daar :p) en op een ietwat gemakkelijke manier naar boven kunnen gaan maar ook afsluiten tegen anderen.

Indien je dat lukt zit je letterlijk hoog en droog, veilig tegen gelijk wie, kan je je omgeving in de gaten houden zonder dat ze jou direct zien en als je ziet welke dikke muren (logisch natuurlijk) zo een watertoren heeft, wel dan verbruiken ze meer energie met hem plat te leggen dan ze ooit kunnen winnen met jouw voorraad.

En bon, je kan een watertoren 'belegeren', maar dat is geen argument, je kan alles belegeren en wat je niet moet belegeren, wel dat heb je gewoon zo overvallen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je zit hartstikke klem in zo een ding, gewoon onder een vuurtje stoken, autobanden erop en uitroken die handel.

2 keuzes of je blijft zitten en gaat eraan, of je gaat hulpeloos aan een touw hangen en naar onder.

Welke keuze ook zal je dood worden.

Als je een watertoren hebt aangepast, vermoed ik dat je door een deur of andere afsluitbare opening moet eer je binnen kan op je '1ste verdiep', dit zou ook enigzins wat rook moeten tegen houden en al houdt het niet alles tegen, persoonlijk zou ik ook een 'dakterras' voorzien, dan ga ik maar een uurtje bovenop zitten en doe wat aan 'target practice'...

Verder zou ik zonder enige twijfel een behoorlijk touw mee hebben (kwestie van langs buiten te kunnen vluchten) of een alternatieve route maken voor het geval je ze nodig hebt, wat die route wordt hangt wat af van de omgeving natuurlijk.

Maar het 1ste werk moet uiteraard zijn dat je er voor zorgt dat ze niet binnen geraken, een watertoren heeft logischerwijs heel dikke muren en een stevige deur, indien die er niet is, zorg ik zelf wel voor iets.

En zoals gezegd, liever vast zitten in een watertoren dan in het één of ander boerderijtje wat ze zelfs niet moeten belegeren, maar waar ze gewoon over walsen.

Maar blij om weten dat de meesten dit niet zien zitten, dat is meer keuze voor mij lol.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Watertoren Doorwerth:

Hoogte: 19 meter

Inhoud: 60 m3

Gebouwd: 1937

Architect: Th.K.J. Koch

Ik zocht wat bouwwerken van Koch op.Deze watertoren uit Doorwerth is verbouwd tot woonhuis. Die toren is dus al "bezet".

 

Wageningen heeft ook een watertoren (ook van Koch) Deze toren is gebouwd in 1948, omdat de oude toren na verwoesting afgebroken werd. De watertoren heeft een hoogte van 30 meter en een waterreservoir van 130 m³. De watertoren staat op de Wageningse Berg vlak naast het voormalig stadion van FC Wageningen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...