Ga naar inhoud
GENEGEERD

In 2045 verslaan computers de mensheid


Dr.Prepper
 Share

Recommended Posts

In 2045 verslaan computers de mensheid als het op intelligentie aankomt, aldus (kortgezegd) Ray Kurzweil. Kurzweil is uitvinder, ondernemer, visionair en voorspeller van wat hij noemt 'the singularity' wat ruwweg te omschrijven als het moment dat wij mensen niet meer de technologische ontwikkelingen bepalen, maar dat bepalen de computers/robots/AI's zelf.

 

Zijn beroemde boek hierover is 'The Singularity Is Near' maar wie - net als ik - liever de film (sort of) ervan ziet, check Transcendent Man. #aanrader!

 

ExponentialGrowthofComputing.jpg

 

2045: THE SINGULARITY

 

The technological singularity occurs as artificial intelligences surpass human beings as the smartest and most capable life forms on the Earth. Technological development is taken over by the machines, who can think, act and communicate so quickly that normal humans cannot even comprehend what is going on. The machines enter into a "runaway reaction" of self-improvement cycles, with each new generation of A.I.s appearing faster and faster. From this point onwards, technological advancement is explosive, under the control of the machines, and thus cannot be accurately predicted (hence the term "Singularity").

 

The Singularity is an extremely disruptive, world-altering event that forever changes the course of human history. The extermination of humanity by violent machines is unlikely (though not impossible) because sharp distinctions between man and machine will no longer exist thanks to the existence of cybernetically enhanced humans and uploaded humans.

 

- Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Predictions_made_by_Ray_Kurzweil#2045:_The_Singularity

 

Kurzweil zelf is er erg optimistisch over en ziet biologie en technologie op een prima manier hand in hand gaan. Al kan hij ook niet uitsluiten dat de mensheid door geweldadige machines wordt uitgeroeid. Did somebody order a Terminator?

 

En wij ons maar druk maken over kleinigheden als wankele euro's, rovende banksters, laffe politici en brakke dijken ... ;)

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Replies 55
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

En al dat komt door dit: Quantum Mechanics

 

Opvallend genoeg wordt dat niet of nauwelijks specifiek genoemd in Transcendent Man. Kurzweil spreekt meer in globale termen zoals het samenvallen van 3 overlappende revoluties op het gebied van GNR, wat staat voor Genetics (Bio technologie), Nano technologie en Robotics (Artificial Intelligence). (Waarbij die laatste (AI) rond 2029 matcht met menselijke intelligentie en er voorbij gaat ...)

Link naar reactie
Share on other sites

Het lijkt mij dat elke robot met een beetje intelligentie de mensheid als een gevaar voor zichzelf en deze planeet zal zien en dus zal ingrijpen.

Toch Terminator achtige praktijken straks???

Link naar reactie
Share on other sites

Probleem in dit plaatje is dat het gebaseerd is op aantallen berekeningen. een aantal zaken wordt er niet in meegenomen.

Ik geloof er helemaal in dat computers binnen afzienbare tijd beter en sneller beslissingen kunnen nemen dan mensen, sterker nog, A.I. in auto's en vliegtuigen is al zover dat vrijwel alle beslissingen sneller en beter zonder tussenkomst van mensen zijn dan met tussenkomst van mensen.

De meeste ongelukken waarbij A.I. en mensen samen betrokken zijn komen voort uit menselijke fouten en niet uit fouten van de A.I.

 

De vraag is wanneer computers in staat zullen zijn zichzelf te verbeteren(lees laten evolueren). Dan zijn we een grens gepasseert en zijn de consequenties niet meer te overzien.

De stelling dat computers waarschijnlijk niet kwaadaardig zullen zijn is onlogisch.

 

Een van de grote dillema's is ook al door Isaac Asimov wordt omschreven is het berekenen van creativiteit, waarden en emoties.Hij lostte dat op door de drie wetten in te bouwen, maar in zijn latere boeken kwam hij zelf met de 0de wet, uitgevonden door de robots zelf.

 

De meeste grote wetenschappelijke doorbraken zijn niet te koppelen aan het stapelen en doorrekenen van kennis en informatie, maar aan het intuitieve menselijke element waar ineens verbanden gezien worden die ook met heinsight niet logisch verklaarbaar zijn.

Computers zullen rechtlijnig zijn, en op basis daarvan tot de conclusie kunnen komen dat de mensheid meer kwaad dan goed doet en dus een ongewenst element is.

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Dick Berts

Wij mensen denken dat bewustzijn in ons ontstaat en dat het misschien ook zou kunnen ontstaan in de computers die wij uitvinden. In werkelijkheid ontstaan zowel de mens als de computer in bewustzijn en moeten we maar afwachten wat dit bewustzijn wil ervaren :)

 

 

Vraagsteller: "Tjonge daar heb je dat rare brein van die Berts weer. Leg die shit die je hier opschrijft nou eens uit man, want ik begrijp er geen zak van".

 

DB: "Geweldig! Gefeliciteerd Vraagsteller! Het is een verdomd goed teken dat je er geen zak van begrijpt. Het kleine (ons brein) kan het onmetelijk grote (het bewustzijn) namelijk nooit bevatten".

 

Wat je BENT kun je niet waarnemen. Om iets waar te kunnen nemen, moet je een bewustzijn, een entiteit zijn, die buiten het waar te nemen object staat. Wij mensen identificeren ons met drie zaken, ons lichaam, ons denken en ons voelen. Alle drie hebben ze geen enkele realiteitswaarde, omdat ze komen en gaan. Maar er is meer..... We kunnen datgene wat we denken te zijn waarnemen. Want we zien ons lichaam, ons denken en ons voelen. Dus is er sprake van een misidentificatie! Wat zijn we dan wel? Deze vraag kan je hele leven op zijn kop zetten.

 

Alleen het hart kan het volgende begrijpen: 1+1=0. Voor een brein en voor een computer zal dit altijd een onbegrijpelijk raadsel blijven.

Link naar reactie
Share on other sites

Battlestar Galactica anyone? :)

 

Wat RK vergeet is dat de eerste KI in een lab van een grote onderneming zal ontstaan. Dat zorgt dan voor een asymetrische situatie waarbij die ene onderneming in het voordeel is tov alle andere. Zelfs tov de overheden.

Als je schaakt of een ander strategie spel speelt, dan weet je hoe je een klein voordeel kunt uitbuiten tot het winnen van het spel.

 

Wat denk je wat zo'n onderneming zal doen?

 

Beantwoord Goldman Sachs die vraag? Of VOC, IBM, Google?

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Heksenboot
Battlestar Galactica anyone? :)

 

Wat RK vergeet is dat de eerste KI in een lab van een grote onderneming zal ontstaan. Dat zorgt dan voor een asymetrische situatie waarbij die ene onderneming in het voordeel is tov alle andere. Zelfs tov de overheden.

Als je schaakt of een ander strategie spel speelt, dan weet je hoe je een klein voordeel kunt uitbuiten tot het winnen van het spel.

 

Wat denk je wat zo'n onderneming zal doen?

 

Ik ben het met je eens Rien. (Alleen je Battlestar Galactica vat ik niet)

 

Ik had laatst nog een korte discussie met @Dreutel over grafieken. Kijk Dreutel, dit is nou een logische grafiek, daar kan ik wat mee.

 

Maar zoals OBL-Rien al zegt, dat gaat over de gewone computers, die iedereen in zijn/haar huiskamer heeft.

Dus dan klopt de grafiek niet helemaal meer.

 

Stel je nou eens voor dat je beschikt over miljarden voor research, de beste onderzoekers en de beste apparatuur (en die zijn dus nog steeds enorm) en je komt met een heel nieuw type computer.

Ik noem maar wat: biochips gecombineerd met supergeleiders, holografische geheugens en een human interface, zodat de menselijke hersenen ook nog mogen meedoen.

Als je het niet meer kan volgen, maakt niet uit, gewoon meer SF lezen/kijken. ;)

 

Dat is ook mijn punt: je weet gewoon niet wat er nu al bestaat.

Link naar reactie
Share on other sites

In The Terminator lanceren de computers een kernaanval op de mensheid. Maar die zouden de computers dan toch ook uitschakelen (EMP)? Of zouden ze daar iets tegen verzinnen?

 

Een computer verzint niets. Een computer is ja of nee, aan of uit, 1 of 0

 

Dus hij zal nooit het oorzaak-gevolg denken van een mens hebben (nog niet) Ja computers kunnen heel veel.

Op coördinaat kun je een drone laten doden/aanvliegen/bombarderen. Maar die drone moet brandstof hebben (menselijk handelen) die drone moet onderhoud hebben (menselijk handelen).

Om een stand-alone robot te maken, mens groot, heb je een computer nodig die de logica en denkwijze van een mens kan behuizen. De logica om bij schade zichzelf te repareren of te laten repareren. En hij moet het besef hebben dat er iets te winnen moet zijn met de overname van het geheel...zou niet weten wat een robot zijn ultieme goal zou moeten zijn.

Heerschappij? Van wat? Een compleet verwoeste planeet waar niets leeft?

Dit soort logica en oorzaak/gevolg denken is tot op heden nog niet in een pc ter grote van een menselijk hoofd te proppen, wat een stand-alone systeem aanstuurt.....nog niet.

Link naar reactie
Share on other sites

yep..time travel en john conner ;)

 

Toen ik nog op de lagere school zat, hadden wij een leraar die toen al verkondigde dat dit de toekomst zou zijn.

Ik wacht (35 jaar na dato) nog steeds

Link naar reactie
Share on other sites

De computer is al vele malen beter dan de mens,.. maar dan wel voor specifieke taken.

Of computers ooit creativer worden dan mensen is nog wel de vraag, vergeet ook niet dat veel wordt uitgevonden door het maken van domme fouten die dan ineens een leuke bijwerking blijken te hebben, er zijn heel veel van dit soort uitvindingen.

 

De mens heeft ook nog zoiets als emotie, vaak is emotie ook een drijfveer tot het nemen van beslissingen en het nemen van risicos.

In negatieve zin denk een gevechten, uitmoorden en oorlogen. Deze typische menselijke trekjes hebben raar genoeg ook veel positieve zaken opgeleverd. De vraag is zou iets zo rationeels als een computer ooit zulke idiote risicos nemen, en dus ooit de bijbehorende voordelen zullen zien en uitvoeren?

 

Een heel ander aspect is de voorplantings eigenschapen en duurzaamheid van de mens en de spontane evoluatie die bij het voortplanten hoort.

Ook hier is de vraag kan iets als een computer ooit deze eigenschappen overnemen en benutten?

Er zijn domweg weinig mechanismes die het aantal bewegingen van hart, je spieren enz ook maar een klein beetje benaderd, of de zelfherstellende eigenschappen van je lichaam benaderd.

 

Ik geloof toch echt dat de mens een redelijk uniek experiment us, waarbij de vraag nog steeds is of dit een op lange termijn een houdbaar/succesvol experiment is/zal zijn.

2045 zou wel eens heel ver weg kunnen zijn als het fout gaat....

 

We zullen dan toch nog eerst wat stappen in wijsheid moeten maken ben ik bang.

En dus de vraag zich opdringt zijn alle genoemde unieke eigenschappen goed genoeg, gebalanceerd, om tot een echt duurzame samenleven op deze aardkloot te komen?

 

Een laatste vraag is die van de exponentieel groei.

Ja hij is mogelijk maar uiteindelijk loopt elke exponentionele groei tegen een hele harde grens aan.

Het is momenteel nog wel mogelijk om die exponentionele groei van microprocessoren door te zetten maar ook de investeringen die daarvoor nodig zijn groeien exponentieel, en uiteindelijk zal dit tegen een grens aan lopen waarbij de investeringen niet meer rendabel zullen worden gezien of waarbij we tegen een of ander fysiek grens aanlopen.

 

Prep ze,

Kans

Link naar reactie
Share on other sites

Sorry, maar ik kan precies zien wie er WEL en wie er NIET naar de docu in mijn post hebben gekeken.

 

Du Moment dat de eerste qpc (quantum pc) het licht ziet, en dat duurt niet lang meer, zullen we ons kapot schrikken van de mogelijkheden. Dan is het niet meer 1 OF 0 maar 1 EN 0 tegelijkertijd... De rekenkracht die daarmee vrijkomt gaat elk menselijk besef te boven...

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Heksenboot
Sorry, maar ik kan precies zien wie er WEL en wie er NIET naar de docu in mijn post hebben gekeken.

 

Du Moment dat de eerste qpc (quantum pc) het licht ziet, en dat duurt niet lang meer, zullen we ons kapot schrikken van de mogelijkheden. Dan is het niet meer 1 OF 0 maar 1 EN 0 tegelijkertijd... De rekenkracht die daarmee vrijkomt gaat elk menselijk besef te boven...

 

Yep. Politici zijn nu al handpoppetjes, die je kan kneden met een miljoentje. Maar met zo'n computer maak je ze gewoon..... :D

Link naar reactie
Share on other sites

Alsof alle mensen slim zijn (of tenminste goed met hun hersenen kunnen omgaan)... Waarom gebruiken we een calculator? Omdat we lui zijn? Of omdat we gewoon te dom zijn voor hoofdrekenen? Denk toch het eerste en dat zal waarschijnelijk ook het toekomstbeeld zijn.

 

Fantaseren kunnen we allemaal, bediend worden door een robot met een dienblad, van die toekomsthippies die willen trouwen met een robot, bladiebladiebla... Maar dat zal het niet worden...

 

Denk maar eens aan een dierentuin... Daar zitten wij straks in een nagebouwde huiskamer naar aftandse herhalingen te kijken van oude series en film (want er is momenteel genoeg materiaal gemaakt voor een heel mensenleven), balletje opgooien op een stuk grasveldje en al die robots staan voor de hekken ons te bestuderen en mischien wel word je een keer uitgekozen voor een ontleding, want dat hadden die robots in hun lesagenda staan. Dan zijn de robots het sterkere ras en worden wij erdoor gedomineerd.

 

Maar zelfs dat beeld kun je niet echt verwezenlijken, als je de ware aard van de mens kent. Tegendraads, rebels, vechters! Als ze nog jong zijn overheersen deze eigenschappen en verwateren nadat ze gekozen hebben voor het huisje-boompje-beestje principe. Verder is de mens avontuurlijk. Zodra dat van hen word afgenomen, komt dat rebelse wel weer naar boven.

 

Mischien geen dierentuin maar een reservaat. De hele planeet word omhuld door een krachtveld en de robots populeren de rest van het sterrenstelsel. Immers hoef je geen ruimteschepen te ontwikkelen die zuurstof of water moet produceren voor de manschappen. Dan zijn wij veilig voor altijd. Mocht er oorlog uitbreken, grijpen de robots in. Niets dat met Riot Police Robot Squad, nee gewoon bij het hart aanpakken, want zij zijn dan de baas. En wij mogen doorleven. Zolang we niets meer gaan vervuilen of uitstervende dieren afslachten of van die foute dingen.

 

Dit is ook fantasie vanuit mij. xD

 

Maar komop, machines zullen het nooit van ons overnemen. Tenzij iemand hen zo programmeerd. En dan nog is het "HUMAN ERROR" :D

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Bunkerprepper

Wij zijn geen robots omdat wij vrij kunnen denken en beslissen, en zo storingsvrij... beslissen en zo storingsvrij... beslissen en zo storingsvrij... beslissen en zo storingsvrij... @€1&/@@3&&@@@@@@1133@@@@[*]*{+[==¥\£\$\$>\\

 

 

Bunkerprepper

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share


×
×
  • Nieuwe aanmaken...