Ga naar inhoud
GENEGEERD

Catshuisplannen


Amazing Dree
 Share

Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Gast oliestel

ik zet in op: bezuiniging op:

aanpassing in hypotheekrente

scholing

zorg

ontwikkelingshulp

 

ik heb er natuurlijk weinig kaas van gegeten, maar ogenschijnlijk is dit allemaal onvermijdelijk daar we (naar mijns inziens) zowat met z'n allen boven ons stand leven.

Link naar reactie
Share on other sites

2 weken geleden luisterde ik toevallig op de Radio naar Business News en daar hadden ze ook zo'n heel lijstje wat volgens ingewijden ging gebeuren. Toen ik dat hoorde dacht ik nog, nou daar kan de meerderheid van de bevolking wel mee leven. Als ze nog wisselgeld zoeken zal dat waarschijnlijk in 1 of 2% btw verhoging (tijdelijk?) zitten en zal de koopkracht nog harder achter uit gaan.

 

Stel Nederland wordt in de aankomende periode gewaardeerd en verliest zijn AAA status dan zullen de rente lasten zo'n 7 miljard extra zijn en ik vraag mij dan wel af waar we dat weer vandaan moeten gaan halen? Als we het land kapot bezuinigen geeft dat ook weer sociale onrust en hoe gaan we daar met ze allen mee om. Ik opende net mijn post en zag dat mijn NS voordeel abonnement met bijna 10% verhoogd is en mijn auto verzekeringspremie bijna met 20% omhoog gegaan is. Dit blijft mij maar opvallen en als je gelijk blijft verdienen gaan toch heel veel mensen grote problemen krijgen.

 

Ik ben ook erg benieuwd naar de uitkomst maar hopelijk pakken ze dit ook meteen goed aan om meer duidelijkheid te geven op de huizenmarkt en niet maar alles vooruit blijven schuiven.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik was er al een beetje bang voor en toch is het gebeurd. Wilders loopt net weg en lijkt erop dat alle plannen in de ijskast komen en er nieuwe verkiezingen aan gaan komen. Dit is mijn ogen echt een "kleine ramp" om zoveel tijd te verspillen en stevenen af op een lagere rating en dus hogere rente en dan mogen we in totaal nu 20 miljard gaan bezuinigen en de hele economie helemaal vleugellam maken.

 

http://www.telegraaf.nl/binnenland/11963704/__Beraad_mislukt__.html

 

Het AOW schijnt het struikelblok geworden te zijn. We moeten gewoon accepteren dat we ouder worden en dus ook de pensioenleeftijd omhoog moet, ik baal er ook van maar goed wil niet mijn kop in het zand steken!

Link naar reactie
Share on other sites

Ook op Nu.nl: Catshuisberaad mislukt:

 

Het beraad in het Catshuis is mislukt. Het is de drie partijen niet gelukt om met gemeenschappelijke plannen te komen.

 

Dat heeft premier Mark Rutte in een persconferentie laten weten. Volgens hem schrok de PVV op het laatste moment terug. "Het ontbrak de partij aan politieke wil", aldus Rutte. "We dachten een akkoord te hebben."

 

"We waren helemaal klaar. We moesten nog twee knopen doorhakken, en dat hebben we gisteravond gedaan."

 

Extra vergadering

 

Rutte heeft extra vergadering van de ministerraad voor maandag aangekondigd om zich op de situatie te beraden. Hij noemt verkiezingen een voor de hand liggend scenario. Hij wil nu afspraken maken met Kamer om noodzakelijke maatregelen te treffen.

 

De premier heeft de koningin telefonisch op de hoogte gesteld van de situatie.

 

Verhagen

 

Ook vicepremier Maxime Verhagen legt de schuld van het mislukken van het Catshuisberaad beide bij PVV-leider Geert Wilders. "De hoop op een akkoord is volgens hem door Wilders ''de grond in geboord''. De PVV-leider laat daarmee ''16 miljoen Nederlanders in de steek'', aldus Verhagen.

 

Koopkrachteffecten

 

De NOS meldde dat PVV-leider Geert Wilders even voor half drie per auto is vertrokken bij het Catshuis. Volgens bronnen trok hij hij de koopkrachteffecten niet zou trekken. Op videobeelden van de NOS is te zien hoe Wilders het overleg verlaat.

 

Verklaring

 

Wilders heeft aangekondigd zich om 16.30 in het gebouw van de Tweede Kamer uit te spreken over het mislukte beraad.

 

CPB

 

Vrijdag ontvingen de onderhandelaars van VVD, CDA en PVV berekeningen van het Centraal Planbureau over de gevolgen van de bezuinigingsmaatregelen voor onder meer koopkracht en werkgelegenheid.

 

Zaterdagmiddag rond 1 uur zetten ze hun gesprek voort, maar na ongeveer een uur verliet Wilders het beraad. De andere onderhandelaars bleven in het Catshuis achter.

 

'Verrassend'

 

Een ingewijde noemt de gang van zaken ''verrassend''. Volgens hem vielen de CPB-berekeningen ''erg mee'' en waren de koopkrachteffecten beperkt. En voor zover er uitschieters waren voor bepaalde koopkrachtgroepen, zouden die goed te repareren zijn geweest. Het zou gaan om een koopkrachtverlies van 1procent voor de lagere inkomens.

 

Hoe het nu verder moet is onduidelijk. Nederland moet in 2013 het begrotingstekort onder de EU-limiet van 3 procent te brengen.

 

Debat

 

SP-leider Emile Roemer laat aan de NOS weten dat de kamerleden snel moeten worden ingelicht nu het overleg in het Catshuis is geklapt. " Wilders is al een keer weggelopen, even afwachten wat er nu gebeurt." Wat hem betreft komen er snel verkiezingen.

 

Volgens PvdA-leider Diederik Samsom heeft fractiegenoot Ronald Plasterk een debat aangevraagd over de kwestie. Samsom onderschrijft voor de camera's van de NOS het idee van Roemer: "Zeven weken zitten onderhandelen achter een hek met nul resultaat. Dat betekent maar een ding: verkiezingen." Die zouden volgens hem in september of oktober kunnen plaatsvinden.

 

Oppositie

 

Groen Links-fractievoorzitter Jolande Sap laat weten dat het mislukken van het overleg "goed nieuws is voor Nederland."

 

D66-leider Alexander Pechtold laat bij monde van zijn persvoorlichter weten: "Als Rutte, Wilders en Verhagen er niet uitkomen, moet de Kamer in aanloop naar verkiezingen haar verantwoordelijkheid nemen en een hervormingsakkoord smeden. De schatkist moet op orde. Schulden doorschuiven naar de volgende generatie is niet sociaal."

 

ChristenUnie-leider Arie Slob vindt dat nu eerst de economische crisis het hoofd moet worden geboden. Daarom moet er een crisispakket met hervormingen en bezuinigingen komen en is het pas daarna tijd voor verkiezingen. ''Burgers in het land mogen dat van politici verwachten'', stelde Slob zaterdag.

Link naar reactie
Share on other sites

Mijn conclusie is dat de VVD, CDA en PVV te laf zijn om écht te erkennen dat er crisis is. Zij spreken er wel over, maar de consequenties onder ogen durven zien, ho maar. Doodsbenauwd voor hun eigen politieke positie, bang om stemmen te verliezen. Terecht, want ze hebben ook beloftes gemaakt die ze niet waar kunnen maken, want ook toen waren ze al te laf.

 

Dat wordt weer naar de stembus gaan. Maar wat de nieuwe politieke coalitie ook gaan worden: we ontkomen er niet aan een aantal maatregelen te nemen die elke inwoner van Nederland flink in de portemonnee gaat voelen. Het is toch niet anders?

Link naar reactie
Share on other sites

Hieruit blijkt dus, dat deze combinatie(VVD, CDA en PVV) niet de juiste is en onze triple AAA status straks in gevaar komt. De extra rentes hiervan zullen weer verhaald worden op de bevolking.:(

 

Helemaal eens, ze konden nu zelf kiezen hoe ze de miljarden (16 ofzo?) konden besparen. Dat doen ze nu niet, waardoor het 3% tekortmaximum niet gehaald wordt, waardoor er een hoop gedonder komt vanuit Brussel, waardoor Nederland haar Tripple-A (@cyberbeer: haha, tripple AAA = AAA AAA AAA ;)) verliest, waardoor de rentelast ongetwijfeld ook 8+ miljard (misschien dus ook wel 16 miljard) gaat kosten.

 

Moet beetje puken van Wilders die ik net hoor (sorry hoor, ben er verder niet op uit om een politieke discussie uit te lokken, maar op deze man en zijn partij heb ik het niet zo) die alleen maar trots op zichzelf is dat hij zijn rug recht heeft gehouden en zogenaamd zijn kiezers niet in de steek laat. Alsof dat nu het belangrijkste is ... niet dus. Dat is enkel een ego ding en populisme.

 

We hebben politieke leiders nodig die ballen hebben om slecht nieuws te brengen en pijnlijke maar noodzakelijke maatregelen durven te nemen. Maar ach, dat hebben we al een paar decennia niet, ook niet in andere Westerse landen en daarom zijn we zo naast onze schoenen gaan lopen en boven onze stand gaan leven en daar gaan we alsnog de prijs voor betalen.

 

En wij preppers mogen ons gelukkig prijzen dat we die investering nu al voor een groot deel doen, nu prepvoer nog betaalbaar is en goud en zilver online te bestellen en makkelijk te krijgen zijn.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...