Ga naar inhoud
GENEGEERD

Vier prep essentials (meer is niet nodig)


Rien
 Share

Recommended Posts

Dit forum heeft inmiddels een waanzinnige hoeveelheid informatie. Dat is voor een beginner waarschijnlijk behoorlijk ontmoedigend.

 

Daarom hier mijn vier prep essentials:

 

1) Zorg voor drinkwater

2) Zorg voor voedsel

3) Wees flexibel

4) Wees daadkrachtig

 

Meer is beter?

Ik weet het niet. In bepaalde situaties wel, in andere niet. Als je meer doet dan deze vier, dan loop je het risico geld uit te geven aan zaken die je achteraf niet nodig hebt. Ik beken natuurlijk onmiddel schuldig te zijn, ik doe veel meer dan bovenstaande. Maar alleen van het bovenstaande ben ik overtuigd dat het een goed idee is. Al de rest moet ten minste gedeeltelijk ook als "hobby" gezien worden.

Deze vier zijn zogezegd de grootste gemene deler. Ze zijn niet alleen in vrijwel elk scenario nuttig, in veel scenario's zijn ze zelfs essentieel.

 

1) & 2) Water en voedsel spreken voor zichzelf. Over waterzuivering is al genoeg gesproken. Voedsel is er in vele maten en vormen. Ik zou ten minste een aantal vriesdroog maaltijden nemen. Of thuis of onderweg, vriesdroog is overal gemakkelijk en probleemloos klaar te maken. Daarbij zijn vriesdroog maaltijden licht en makkelijk transporteerbaar. Ook te voet.

 

3) & 4) Flexibel en Daadkrachtig: Hier gaat het om een instelling. Maar al te vaak hebben we plannen voor wat als. Maar zoals ze in het leger zeggen; geen plan blijft overeind na het eerste schot! Daarom moet men een instelling hebben die gecenterd is om de flexibiliteit. En daarom is ook punt 4 essentieel: Je hebt een plan, je voert het uit, er gaat iets mis of anders dan verwacht: Wees flexibel, herken dat de situatie veranderd is, en neem onmiddelijk een beslissing over hoe verder. Niet stoer het originele plan volgen. Niet afwachten, tenzij dit de nieuwe beslissing is. Maar beslis nooit tot afwachten omdat je niet zeker weet wat te doen.

 

Hoe dan ook, dat is mijn mening. Als je er gaten in wilt schieten: vrij vuren!

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ik las het draadje en dacht, He hier komt een korte guided tour door de spelonken van het preppersforum met een korte opsomming van welke draadjes je in ieder geval eerst moet lezen....:)

 

Ik zou Kennis er aan toe willen voegen.

Hieronder valt het aanleren van vaardigheden, maar ook het oefenen van scenarios.

Je kunt nog zo flexibel en doortastend zijn, maar als je niet weet hoe je een vis moet vangen heb je niets aan een rugzak vol visspullen en een vijver vol vis.

Als je niet weet welke planten je wel of niet kunt eten, kun je van honger omkomen naast een veld vol paardebloemen of onnodig sterven omdat je een paddestoel eet.

Kennis geeft macht is het gezegde, in mijn boek geeft kennis je meer kans om te overleven.

Dus probeer alle kennis te verzamelen die je kunt vinden, en in de spelonken van dit forum kun je inderdaad inmiddels heel veel informatie vinden

Link naar reactie
Share on other sites

Ik las het draadje en dacht, He hier komt een korte guided tour door de spelonken van het preppersforum met een korte opsomming van welke draadjes je in ieder geval eerst moet lezen....:)

 

Helaas, daarvoor ontbreekt het me aan tijd ;)

Maar je ziet hier steeds meer zeer specialistische vragen en suggesties voorbijkomen.

Dat is allemaal wel handig en slim, maar voor een beginner ook overweldigend.

 

Je suggestie voor kennis is een goede, dat was natuurlijk impliciet, maar het is goed apart te vermelden. Dus zijn het er 5 :)

Link naar reactie
Share on other sites

Leuk, 'kennis' als essentiële preeper essential maar het kan ook een dooddoener worden. Ja, het is goed om bijvoorbeld kennis te hebben over het bouwen van vuurtjes ipv rond moeten sjouwen met tientallen liters brandstof. Toch heb ik liever als essential een goede slaapzak dan dat ik me met veel moeite kennis eigen moet gaan maken over het maken/weven van een slaapzak van natuurlijke materialen in de regen en meer van dergelijke exotische hobbies. De waarheid ligt ergens in het midden: als je kennis hebt van wat noodzakelijk is kun je je beter voorbereiden, zonder dat je de neiging krijgt om met lege handen en een hoofd vol kennis een shtf in te stappen. Kennis in bredere zin - je verdiepen in wat nodig is, ervaring opdoen, leren - zie ik wel als een essential.

Link naar reactie
Share on other sites

@Pathfinder Helemaal duidelijk, en ik heb ook stapels met "voor het geval dat"stuff klaarliggen, maar als je om wat voor reden dan ook zonder je supplies komt te zitten zal kennis snel het verschil maken.

 

Voordeel is ook voor de budgetpreppers dat je kennis gratis op kan doen(kost alleen tijd), en het een van de weinige dingen is die je weg kunt geven zonder er zelf armer van te worden.(zoals @driehart ook al aangaf:))

Link naar reactie
Share on other sites

Ik vind deze 4 essentials + kennis een erg mooi uitgangspunt. Je kunt er bijna alles aanhangen wat je nog meer nodig bent om goed te kunnen overleven.

Wel wil ik er graag aan toevoegen dat ik vind dat het overleven een stuk makkelijker wordt als je de volgende twee 'zaken' ook hebt.

- Beschutting, zoals een tent of afgelegen huis/boerderij. Vooral in de winter!

- Een groep van mede preppers. Ik denk als je langdurig moet overleven dat dit ook essentieel is. Je kunt dan veiligheid bieden, maar kunt dan ook weer opbouwen wat verloren is gegaan.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...