Ga naar inhoud
GENEGEERD

De economische ondergang van Nederland


Cyberbeer
 Share

Recommended Posts

Nederland is altijd een welvarend land geweest met een open en sterke economie, die sterk leunt op de buitenlandse handel. Onze economie wordt getypeerd door stabiele verhoudingen, een matige inflatie en een terughoudend financieel beleid. Over de gehele linie bekeken hoort Nederland zelfs tot de 20 grootste economieën van de wereld.

 

Door deze positie was het ook logisch dat Nederland haar toetreden deed in de Europese Unie. Het idealistisch beeld van een verenigd Europa met één muntsoort zou voor Nederland vele voordelen opleveren. Maar wat is er eigenlijk overgebleven van onze positie en voordelen binnen Europa? Hoe staat Nederland er nu eigenlijk voor en hoe ziet onze toekomst eruit? Het antwoord hierop zie je dagelijks via de media. Nederland heeft weinig tot geen economische groei, een hoge werkloosheid, onrust op de financiële markten, pensioen afbraak, bezuinigingen en lastenverzwaringen, een schommeling tussen inflatie en deflatie, faillissementen, een verhoging van de armoede, meer burgers naar de voedselbanken, huisuitzettingen, een verhoging van zelfdoding enz.

 

Niet echt het beeld dat de burgers hadden verwacht.

 

 

Armoede in Nederland sterk toegenomen

Volgens het Armoedesignalement hebben honderdduizenden Nederlanders te weinig geld voor eten en drinken, voor kleren en vakantie.

http://www.nu.nl/geldzaken/3643913/armoede-in-nederland-sterk-toegenomen.html

http://nos.nl/video/581888-cbs-armoede-in-nederland-sterk-toegenomen.html

 

Economische crisis in Nederland

https://www.youtube.com/watch?v=UKrR-q1OfAo

 

Armoede in Nederland

http://www.youtube.com/watch?v=hcLZ1FkvHZE

 

Gezinnen Zonder Geld

 

http://biflatie.nl/artikelen/34-economisch/31962-nederlandse-bank-donkere-tijden-red-u-zelf

http://extrageldverdienen.com/huishoudbudget/nederland-wordt-steeds-armer/

http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2011/12/nederland-wordt-armer

http://www.nu.nl/buitenland/2790318/europeanen-ervaren-meer-armoede.html

 

http://www.telegraaf.nl/overgeld/11357593/__Nederland_snel_armer_door_daling_huizenprijs__.html

http://www.krapuul.nl/blog/17775/rijken-worden-rijker-armen-worden-armer-in-nederland/

http://buitenwerktijd.blogspot.com/2011/12/nederland-wordt-alleen-maar-armer.html

 

Helft Nederlanders continu in geldproblemen

Bijna de helft van de Nederlanders komt elke maand geld tekort. Nog eens 24 procent van de bevolking kampt af en toe met geldgebrek. Slechts 15 procent kan goed rondkomen en houdt geld over om te sparen.

http://www.telegraaf.nl/overgeld/consument/23020907/___Helft_Nederlanders_continu_in_geldproblemen___.html

 

Stijging aantal huisuitzettingen in Nederland (2012)

http://www.aedes.nl/content/artikelen/klant-en-wonen/schuldhulpverlening/feiten-en-cijfers/Aantal-huisuitzettingen-per-jaar.xml

http://www.destadamersfoort.nl/lokaal/sp_bezorgd_over_aantallen_huisuitzettingen_45080261.html

 

Binnen 10 jaar zijn er 1 miljoen daklozen in Nederland.

http://www.cor-huizer.nl/boek_economie/artikel.htm

http://anaconda15.files.wordpress.com/2013/04/dakloosartikel.pdf

http://www.cor-huizer.nl/boek_economie/artikel.htm

 

Gezinnen in Nederland op straat door crisis

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21753741/__Gezinnen_door_crisis_op_straat__.html

 

Aantal ouderen in armoede blijft stijgen

 

Meer klanten voedselbank

http://www.telegraaf.nl/dft/geld/consument/23786563/__Meer_klanten_voedselbank__.html

 

740.000 Nederlanders in de financiële problemen

 

64.000 Nederlanders spoorloos vanwege schulden

 

1,3 miljoen huizenbezitters onder water

 

Notarissen: herstel van de woningmarkt is nep

 

Kabinet sloopt economie

Bijna 700.000 mensen zitten werkloos thuis, het consumentenvertrouwen is historisch laag en als de economie kleine tekenen van herstel vertoont dan wordt dat door extra bezuinigingen weer tenietgedaan. Het is nu tijd om te investeren, niet om de economie verder kapot te bezuinigen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21883461/___Bezuinigingen_gaan_veel_te_ver___.html

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Replies 2.4k
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ja Cyber, het ziet er niet best uit. Met het aannemen van het ESM verdrag hebben we onze aan de willekeur van Europese Centrale Bank overgeleverd. Economische meltdown, grote werkeloosheid en armoede is één ding. Maar wat als de euro gewoon ploft, onderuit gaat. Wat als het land en de hele EU gewoon failliet gaan. Indien de overheid de geen uitkeringen meer kan betalen en politie en brandweer geen salaris meer krijgen? Hoeveel agenten en brandweerlieden blijven dan hun diensten draaien?

Wat voor een chaos kan daar uit voort komen?

Link naar reactie
Share on other sites

Tja Charlie wie zal het zeggen. Wat ik nog steeds niet begrijp, is dat sommige mensen nog steeds liggen te slapen. Vele economen, wetenschappers, journalisten enz enz. vertelen de wereld elke dag weer, wat er aan de hand is en wat de gevolgen zijn. En nog steeds heb je van die slaapwandelaars die zeggen; nee joh, dat gebeurt hier toch niet in Nederland, het zal allemaal wel meevallen. De mensen die dit zeggen, zullen zwaar de dupe zijn van hun eigen kortzichtigheid en onvoorbereid hun lot tegemoet zien.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Om hier nog even op terug te komen, Cyber

(ik zie nu dat jij je geen zorgen meer hoeft te maken, je bent al Doomsday Survivor!)

 

We worden in slaap gesust, nog steeds. Laatst waren er positieve berichten vanuit de Europese Commissie waarbij voor bijna alle Eurolanden een licht herstel werd voorzien in 2013. Zelfs de Griekse economie zou niet verder krimpen.

Nou ja, dat is waarschijnlijk de enige juiste veronderstelling, want een lege ballon kan niet verder leeglopen. Iets kan liggen doodgaan zolang er leven in zit. Indien het leven geweken is, ligt het niet langer dood te gaan. En dus is de situatie verbeterd.

 

Ik vind dat journalisten, wetenschappers en vooral economen nog veel te braaf zijn in hun berichtgeving. Mensen hebben meer shock therapie nodig.

Ik vond destijds de documentaire "Als de dollar valt" van de VPRO een echte eye-opener. Die is vorig jaar nog eens herhaalt, maar wie maalt er nu om, daar ligt toch niemand wakker van?

Nee, dan houdt "Holland got's talent" de gemoederen meer bezig.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik vind dat journalisten, wetenschappers en vooral economen nog veel te braaf zijn in hun berichtgeving. Mensen hebben meer shock therapie nodig.

 

100% eens, het is verbazingwekkend dat het nieuws niet veel indringender wordt gebracht, dat een Twan Huys eens Nieuwsuur opent met "Beste landgenoten, hebben jullie &$^$*#^ niet in de gaten hoe zorgelijk het er allemaal voor staat??!? Ga preppen!" Ofzoiets :)

 

Maar ik lees wel al voor de 3e dag achter elkaar nieuwsberichten over of je "Miereneuker" tegen een agent mag zeggen. Pagina 2 van de Volkskrant gewoon he, niet eens een klein blokje links onder op pagina 88. Journalisten, wordt wakker!

Link naar reactie
Share on other sites

Ik heb ooit de VPRO gebeld met de vraag of Zeitgeist niet kan worden uitgezonden....neen, dat past niet binnen de programma's zoals opgesteld door de raad voor de publieke omroep....ook Loose Change en andere programma's over 9/11 en ook goede docu's over de money-hoax kwamen niet op de beeldbuis....

Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 weeks later...

'Escalatie schuldencrisis grootste bedreiging NL'

Een escalatie van de Europese schuldencrisis, bijvoorbeeld als gevolg van een faillissement van Griekenland, vormt het grootste risico voor de Nederlandse economie, concludeert het Centraal Planbureau in een risicoanalyse.

http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/22/cpb_escalatie-schuldencrisis-grootste-bedreiging-nl-economie-dowjones1134548.xml

Link naar reactie
Share on other sites

We worden in slaap gesust, nog steeds. Laatst waren er positieve berichten vanuit de Europese Commissie waarbij voor bijna alle Eurolanden een licht herstel werd voorzien in 2013. Zelfs de Griekse economie zou niet verder krimpen.

 

Dat soort berichten komen regelmatig voorbij, vervolgens veren de beurzen op en zie je de goud/zilver/olie prijzen etc weer bewegen. En een aantal dagen later zakt de boel weer in, omdat de nieuwste cijfers toch niet zo geweldig blijken te zijn...

Link naar reactie
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Het allergrootste probleem is ontkenning van de situatie....een politicus zal nooit met een slecht nieuws verhaal komen omdat ie dan niet herkozen wordt...waardoor de problemen niet aangepakt en dus groter worden....ik denk dat je gek staat te kijken hoe realistisch het volk zal zijn wanneer je wel het echte verhaal vertelt....er moeten gewoon enorm ingrijpende maatregelen worden genomen willen we ooit nog uit deze armoedeval komen....het kan, maar ik denk dat er telkens gewacht gaat worden op de volgende crisis en telkens weer te laat te weinig ingrijpend gereageerd wordt...recepe for disaster....

Link naar reactie
Share on other sites

Record aan faillissementen in Nederland

Een record aan bedrijven die failliet zijn gegaan en nog vele die gaan volgen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/12419475/__Record_aan_faillissementen__.html

 

Het gaat ongelooflijk hard. In onze plaats staan meerdere winkelpanden leeg, gecamoufleerd door opslag en uitstallingen van andere winkels. Restaurants hebben het ook moeilijk.

Link naar reactie
Share on other sites

Het gaat ongelooflijk hard. In onze plaats staan meerdere winkelpanden leeg, gecamoufleerd door opslag en uitstallingen van andere winkels. Restaurants hebben het ook moeilijk.

 

Gisteren werden er bij ons wat meubels omgeruild en sprak even de eigenaar van de meubelzaak over de crisis. Het huilen stond hem nader dan het lachen. Mensen geven gewoon minder geld uit en helemaal voor duurdere aankopen en meubels hoef je natuurlijk niet opnieuw te kopen en kan je gewoon jaren lang uitstellen.

 

Het berichtje van de faillissementen veel mij ook al op en is een heel slecht teken aan de wand. Het feit dat er ook nog weinig hoop aan de horizon gloort en het consumenten vertrouwen steeds verder afneemt stemt tot weinig vrolijkheid. Waar ik mij dan ook grote zorgen om maak is dat het nog veel erger gaat worden en we er langzaam ingezogen worden. Achter elk bedrijf(je) wat kapot gaat zich zoveel persoonlijk leed!

Link naar reactie
Share on other sites

In mijn vak gaat het -helaas- goed...veel huilende mensen,veel spanningsklachten en depressieve mensen, echtscheidingen....hoe drukker ik het heb, hoe dieper de crisis. Ik heb een buurman die al bijna een jaar thuiszit...mooi waardeloos met een jong gezin en een hypotheek. Iedereen die werkt levert geld op, als iemand thuis zit kost het uitkeringsgeld, dus toename staatsschuld, dus moet staat meer lenen etc etc...Spanje en Griekenland zie je dit ook ,dus heel moeilijk de spiraal te doorbreken. Zoals Koot en Bie al zeiden: Dan zit je waarschijnlijk in een poreuze cirkel (Klisjemannetjes)

Link naar reactie
Share on other sites

Nederlander verwacht minder werk en stijgende prijzen

De meeste Nederlanders verwachten dat de economische situatie het komende jaar verder zal verslechteren. 60 procent houdt rekening met minder werk, minder bestedingen, stijgende prijzen en een verder stagnerende huizenmarkt.

http://www.telegraaf.nl/overgeld/consument/12453112/__Nederlander_verwacht_minder_werk_en_stijgende_prijzen__.html

Link naar reactie
Share on other sites

Het huidige probleem was al van veraf zichtbaar, toen ik 15 jaar geleden ging werken vond ik het al een levensgevaarlijke ontwikkeling. Het steeds verder afbreken van de industriële basis van de economie ten gunste van een steeds groeiende tertiaire sector heb ik altijd als een groot gevaar voor de toekomst beschouwd. Iedereen wilde veel welvaart en daardoor moesten de prijzen van consumptiegoederen naar beneden, dus werd werk verplaatst naar lage lonenlanden. Dat dit uiteindelijk ertoe zou leiden dat de gehele industrie zou instorten beruste volgens sommige gesprekspartners op 'stemmingmakerij', 'onzin' of 'angsthazerij'. Ik kwam ook wel mensen op mijn pad tegen die het ook zagen maar zeiden: "als ik niet mee doe kan ik wel opdoeken, ik verkoop de strop waarmee ze mij gaan ophangen voor de hoogste prijs". Ik vrees dat het enige alternatief dat ons nog rest een forse teruggang in welvaart is, veel zal opnieuw opgebouwd moeten worden. Dat word nog een heel spel van touwtrekkerij en misschien wel oorlog, want de huidige mens is enorm verwend en vind dat ze overal maar recht op heeft.

Link naar reactie
Share on other sites

Je hebt dat 15 jaar geleden goed gezien Thexder....manufacturing base vervangen door financiele goochelproducten en luchtbellen blazen in met name real estate is eigenlijk verbazingwekkend lang goed gegaan...geef toe dat we, ondanks dat we beter wisten , misschien ook wel een beetje in slaap gesust zijn en dachten...hee dit gaat ook wel aardig....but the chickens are coming home to roost....ben nog steeds niet helemaal overtuigd van het SHTF-scenario....het kan idd gebeuren...maar misschien wordt het toch gewoon een langzame maar heel forse neerwaartse bijstelling....de problemen zijn echter wel enorm groot en talrijk...nu concentreren velen zich op de pleurocrisis...we zitten natuurlijk ook nog met een grondstoffen, voedsel en overbevolkingsprobleem...en en de BRICs natuurlijk, waar 2,5 miljard mensen in razend tempo onze verworvenheden ook willen hebben....de potentiele problemen zijn nauwelijks meer te overzien....denk idd toch wel vaak dat er wat eliteclubjes zijn die het gepeupel fors willen uitdunnen om uiteindelijk wat meer rust in de tent te krijgen....

Link naar reactie
Share on other sites

Gisteren werden er bij ons wat meubels omgeruild en sprak even de eigenaar van de meubelzaak over de crisis. Het huilen stond hem nader dan het lachen. Mensen geven gewoon minder geld uit en helemaal voor duurdere aankopen en meubels hoef je natuurlijk niet opnieuw te kopen en kan je gewoon jaren lang uitstellen.

 

Het berichtje van de faillissementen veel mij ook al op en is een heel slecht teken aan de wand. Het feit dat er ook nog weinig hoop aan de horizon gloort en het consumenten vertrouwen steeds verder afneemt stemt tot weinig vrolijkheid. Waar ik mij dan ook grote zorgen om maak is dat het nog veel erger gaat worden en we er langzaam ingezogen worden. Achter elk bedrijf(je) wat kapot gaat zich zoveel persoonlijk leed!

 

Dat is het grote probleem van de middenstanders.....ze zitten aan torenhoge winkelhuur vast....de , over het algemeen institutionele, verhuurders weigeren de huren te verlagen, omdat ze dan gigantisch op hun hele vastgoedportefeuille moeten afschrijven en daardoor ook balansproblemen krijgen....ook door webwinkels krijgen die middenstanders klappen...in de stad waar ik woon, zijn er winkelcentra die in regelrechte Tokkie-buurten staan en waar je zonder probleem 5000 per maand betaald voor 100 m2.....werkelijk onvoorstelbaar....die toko's gaan nu in ijltempo over de kop.....

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share


×
×
  • Nieuwe aanmaken...