Ga naar inhoud
GENEGEERD

De grootste ratrace ooit


Kans
 Share

Recommended Posts

De wereld is bezig met de grootste rat race ooit.

Wat staat er op het spel, de export, dus de economie, dus de welvaart.

 

Door de geldpersen aan te zetten wordt je munt minder waard,en dat heeft veel voordelen.

Naast dat we wat inflatie leuk vinden, dit is ons aangepraat door de banken zodat we onze enorme schulden denken te kunnen afbetalen, is een zwakke munt goed voor de export, en dus voor de economie en dus voor het korte termijn vertrouwen.

 

Maar waar de een profijt van heeft daar zal de ander last van kijgen omdat zijn export natuurlijk duurder wordt.

De economie is momenteel zo kwetsbaar dat elke afname in productie een negatieve groei veroorzaakt en dus wil ieder land dat absoluut voorkomen, natuurlijk om maar iedereen zoet te houden met de slogan " het gaat goed!"

 

Maar nu zowel Amerika, Japan, China, Europa enz dit spel door hebben zijn al die landen met dezelde acties bezig om maar niet te veel concurentiekracht door een te sterke munteenheid te verliezen.

En ja dat doe je dus door geldverruiming.

En niemand kan achter blijven want dan wordt je te duur.

 

Uiteindelijk is natuurlijk de gewone man de klos want een effect is niet te voorkomen..... inflatie,.... veeeel inflatie.

En omdat we niemand zien stoppen met het spelen van het spel zal "veeeel inflatie" wel een understatement worden in de toekomst.

 

Prep ze,

Kans

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Door de geldpersen aan te zetten wordt je munt minder waard,en dat heeft veel voordelen.

 

Dit weet jij natuurlijk ook: Het heeft geen voordelen, men beweerd enkel dat het voordelen heeft.

Je munt goedkoper maken betekend niets anders dan dat je de binnenlandse overproductie (gedeeltelijk) gratis aan het buitenland geeft. Dit wekt de illusie van vraag en iedereen is happy, tot ze hun eigen overproductie (spaargeld) willen gebruiken. Dan merk je ineens dat de overproductie weggegeven is en je spaargeld niets meer koopt.

 

De grote illusie daarbij is dat men dit niet onmiddelijk merkt. Indien andere landen hetzelfde doen dan lijkt de koopkracht van het spaargeld intact te blijven. Maar zoals we weten het is onmogelijk om iets voor niets te kgijgen. Dus wat is hier aan de hand?

 

Het antwoord is dat wanneer iedereen zijn munt ontwaard door bijdrukken dit ten koste gaat van investeringen en onderhoud. De infrastructuur verslechtered ongemerkt. De levensstandaard ook. Omdat men dit niet direct merkt kan dit process vrij lang duren. Ondertussen lijkt het onbegrijpelijk dat de economie zich niet kan herstellen. Er treden steeds meer economische en levensstandaard "ongelukjes" op.

 

Op een dag is echter het interen zo ver gegaan dat de bevolking in opstand komt. Via de stembus of via rellen. Uiteindelijk wordt zo ongeveer alles onregeerbaar. Dit treed het eerst op in de randgebieden waar minder overproductie aanwezig is en kruipt langzaam naar binnen naar de meer welvarende landen. De voedsel rellen in het midden oosten waren hiervan de eerste voorbeelden.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...