Ga naar inhoud
GENEGEERD

[EDU] Paracord fröbels 101


Mandy Lifeboats

Aanbevolen berichten

Kort geleden ben ik eens gaan experimenteren met het maken van paracord armbanden. Ik had toch dat spul al in huis dus kon ik er ook wel iets leuks mee proberen te doen.

 

Dit zijn de eerste resultaten:

bracelets-b.JPG.ebe7c0fac78e73380205a1e57a95ba80.jpg

 

Omdat het de nodige tijd heeft gekost om duidelijke instructies te vinden die zelfs ik kon volgen leek het me wel handig om e.e.a. op een rijtje te zetten zodat ik een ander wellicht een paar uur zoeken kan besparen.

 

Voor armbanden A en D heb ik de aanwijzingen van deze pagina gevolgd.

Niet schrikken van de enorme haken en touwen constructie die hij gebruikt om de basis op te zetten, het gaat net zo goed op een simpel klembord/stevig stuk karton met een paar wasknijpers als bevestiging.

(Deze instructie gaat dus uit van een sluiting van lus&knoop, wil je liever een buckle dat kan je de instructies op deze pagina volgen)

 

Je kan de lus sluiten met elke gewenste knoop, maar zelf vind ik de lanyard knoop zowel mooi als handig in het gebruik.

Voor de uitvoering van de lanyard (of diamant) knoop is de video op deze pagina geweldig. Het wordt echt simpel uitgelegd en met behulp van een stuk papier met gaten kan iedereen het.

 

Zelf vond ik het handig om de gewenste lengte van de lus die de basis van de armband werd van te voren af te zetten met een wasknijper en de gaten in het papier iets dichter bij elkaar te maken.

 

Armband B is dus de beroemde cobra weave. Klinkt erg stoer, maar na de eerste twee knopen kwam ik tot de ontdekking dat dit precies hetzelfde is als het macrameeën dat we op de kleuterschool geleerd hebben (met van dat prikkelige sisal touw).

Handige foto-instructies hier en hoewel ik voor de afwerking ook de smelt-het-einde-van-het-koord-en-duw-dat-plat methode gevolgd heb ben ik van plan de volgende toch af te hechten door weer terug te steken onder een paar knopen.

 

Wat betreft dat afhechten, een haaknaald is goud waard!

 

Met armband C ben ik iets exotischer te werk gegaan door twee kleuren te gebruiken en een buckle sluiting. Deze weef wordt trilobite (drielobbig) genoemd. Voor de basisopzet met buckle heb ik deze pagina gevolgd en die gecombineerd met de instructies van deze pagina voor de twee-kleuren weverij.

 

Gebruikte kleuren

A = desert camo

B = standaard bruin

C = olijf & ACU digital camo

D = zwart

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 97
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Gast Heksenboot
Zou niet weten waarom niet, dan krijg je volgens mij een macramé wandkleed. Doen ze al eeuwen. Past alleen niet op een buckle...

 

Ah, dacht ik wel, dat dat zou kunnen. Moeilijk?

Gewoon 3 buckles gebruiken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot
Zou je kunnen proberen, maar lijkt me wel heel lastig om de lengtes precies even groot te krijgen. Een iets te kort of lang en je weef vervormd.

 

Okee. 3 is beter dus. Thanx.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot
Jemig, waar zit jij met je gedachten zo laat op de avond? Pffft, maar zou misschien wel kunnen als je de binnendraden eruit haalt, anders wordt het wel heel groot.

 

Maak van visdraad @Mrsjones. Met een gouden vishaak als sluiting. Voor een survival huwelijk, die je ergens aan de haak hebt geslagen.

Wie had je ook al weer een lift gegeven? :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben zelf recentelijk met paracord bezig. Ik vind het geweldig spul. Neemt weinig plaats in. Draagt tot 250 kg. De binnen kern bestaat uit 7 dunne nylon koorden, + 1 dunner gedraaid nylon koord. Visdraad en hechtdraad in geval van nood.

De insteek van de banden voor mij is dat je altijd wat touw bij je hebt. De bovenstaande banden zijn zg.

. Trek aan één kant en de hele band komt los.

De grote, waar ik op de foto mee bezig ben, heeft 5 mtr. cord en de kleine 3,5 mtr. Ook ben ik aan het experimenteren met het insluiten van wat kleinigheden. Firesteel, stanley mes (klein formaat), vishaakjes. :) Ben nog niet verder gekomen.

Wikkel de items in isolatie tape. Bescherming tegen roest en de scherpte van de mesjes etc. Plaats deze items 'op de bovenkant van de pols'. Ik gebruik een gebogen paperclip om vanaf de items garen door te voeren naar het slot.

Zodat bij het lostrekken van de band deze niet op de grond vallen, maar netjes bij elkaar aan het garen blijven hangen. En wat extra garen is nooit weg. ;)

 

Para-cord-band.jpg.e63f9a77434f1d3fb8a4e40efed02e3d.jpg

 

(Reken me ajb. niet af op de kwaliteit van de foto, noch de netheid van mijn werk. ;) )

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben zelf recentelijk met paracord bezig.

Fijn he?

 

Lang niet gek die banden van jou! Dat quick deploy idee leek me vanaf het begin al iets. De meeste instructies offeren snelheid op voor koordlengte. Zolang je met een aparte core

werkt komen de meeste knopen wel snel los als je ze bevrijd. Daarom zou ik bij een buckle ook kiezen voor een opzet met vast basis en los werkkoord. Desnoods snij je de opzet door tegen de buckle aan en schuif je het weefwerk er zo snel af.

 

Leuk idee van die insluitsels! Dat garen is briljant trouwens.

Link naar reactie
Delen op andere sites

...

Leuk idee van die insluitsels! Dat garen is briljant trouwens.

:) Dank je.

 

Ja, ik vind het geweldig spul. Al is het wat prijzig, de mil spec in ieder geval, ik heb het in diverse kits zitten.

 

Nu we er toch over bezig zijn, je denkt dus dat je met band C op je foto iets dergelijks kunt doen?

Quick deploy, en spullen erin? Hoe breder, hoe meer cord, en evt. meer handige zaken.

Al kan ik zo even niet verzinnen wat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Es effe denken. Band C kan heel makkelijk met een losse core. Je kan hem ook breder maken door de core 6 of 8 ipv 4 draden te maken. Als je de meeste draden in het middelste gedeelte blijft houden dan kan je daar vanalles in kwijt zolang het zo plat mogelijk is. In dat type gaat ook erg veel cord, voor mijn polsjes van 14 cm was ik toch zo'n 4 meter kwijt....

 

Die eerste link voor armband C had ook een versie voor een horloge. Wat dacht je van een kompas???

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...