Ga naar inhoud
GENEGEERD

Australie in brand, een bug out scenario.


Marc67NL
 Share

Recommended Posts

"De branden woeden vooral in de staten South Australia, New South Wales en Victoria, waar temperaturen worden gemeten van boven 40 graden en een harde wind staat. Gillard bezocht maandag het eiland Tasmanië, waar honderden huizen zijn verwoest en meer dan 3000 mensen zijn geëvacueerd".

Citaat van de site Volkskrant.nl

 

Tja, daar gaat je voorraadje.

 

Veel huiseigenaren hebben de neiging te blijven in een poging hun huis te behouden.

Een voorbeeld van de drang om tegen beter weten in je huis niet te verlaten.

 

Maak deze fout niet, ook al heb je voor 3 jaar eten te verliezen.

Als het goed is heb je voor beide situaties geprept. Bug In, Bug Out.

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Hoi Marc, ja het is echt akelig dreigend daar. Na een beetje surfen kwam in de volgende pdf van de NSW overheid tegen. Een behoorlijk grondig Bushfire survival plan, waar ook rekening gehouden word met het feit dan mensen ook zelfredzaam moeten zijn... lang niet gek. Ik ga het nog eens grondig lezen.

 

Zo'n hitte en droogte zal hier niet snel voorkomen, maar gedeelten zullen altijd toepasbaar zijn op diverse scenario's.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

...

Een behoorlijk grondig Bushfire survival plan, waar ook rekening gehouden word met het feit dan mensen ook zelfredzaam moeten zijn... lang niet gek. Ik ga het nog eens grondig lezen.

 

Zo'n hitte en droogte zal hier niet snel voorkomen, maar gedeelten zullen altijd toepasbaar zijn op diverse scenario's.

 

Wat een geweldige vondst! Iets dergelijks voor potentiële overstromingsgebieden zou Nederland niet misstaan.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Aan de ene kant staat 2 meter water, aan de andere kant staat het in brand.

Lijkt mij dat ze met een stel pompen, en slangen zaken kunnen doen met elkaar.

 

Maar dit is een jaarlijks terugkerend verhaal, dus lijkt mij dat ze

A- traag zijn in het verwerken van oplossingen.

B- er niets aan gaan doen

 

En de bekende C- ze leren er mee leven.

Link naar reactie
Share on other sites

D. Het is een kwestie van het continent wat laten kantelen. Water van het noorden naar het zuiden. Veel zandzakken naar het zuiden dus. ;)

 

Maar even serieus, Australië heeft een aantal nadelen. De meeste bevolking woont aan de kust. En het kan er jaarlijks gortdroog worden. Daar valt weinig aan te doen.

Antwoord C speelt inderdaad een grote rol.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 6 years later...

Nu na 6 jaar weer actueel. Ik had overigens eerder een nieuw topic verwacht over Australië. Brand zo'n beetje het ergste wat je kan overkomen.

 

Wat zou jij doen als prepper en wat kun je tegen zoiets doen? Hoe kun je de preps veilig stellen tegen zoiets?

 

Zeker in de dun bevolkte gebieden zijn de Aussies een soort van natuurlijke preppers, maar je hoort dat er bijna geen brandstof meer is op sommige plekken. De mensen worden langzaam aan naar zee verjaagd. De brandweer kan het allemaal niet meer aan en de mannen zijn oververmoeid. 

 

Alleen regen kan het nog stoppen maar dat ziet er nog niet uit dat dit op komst is. Mensen dood, dieren dood als ratten in de val.

 

Wat mij ook verbaasd is dat de Aussies zo weinig hulp krijgen uit het buitenland. Althans je leest er weinig over. Hadden wij als land geen hulp moeten sturen of als EU?

Link naar reactie
Share on other sites

Een gebied zo groot als heel Nederland, dat is echt wel groot. Het leedt is ook enorm, ze zijn daar echt wel wat gewend, ben zelfs wel eens door een brandend bos gereden toen ik daar was, maar dit is niet niets.
Als prepper, je auto vol en naar vrienden die wel veilig zitten, denk dat de respons niet veel anders is dan dat wij hier een overstroming hebben. Blijven is geen optie, dus moet je weg!

Link naar reactie
Share on other sites

De EU en ons kabinet staat met de knip klaar zodra iemand in Afrika een scheet laat. Zelfs terroristen worden voorzien van nieuwe Toyota's en wapentuig.

 

Het zou een kleine moeite zijn 10 of 20 blus vliegtuigen te kopen en aan de Aussies te geven, ook al valt er weinig te blussen op sommige plekken.

 

Maar ook de mensen die alles hebben verloren, de vrijwilligers, brandweer etc zouden een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

 

Maar niets van dit hoor of zie je vanuit de overheden.

 

Wil je zelf iets doen, dan staan hier wat links op een ouwe "wijvensite".?

 

https://www.womenshealthmag.com/nl/persoonlijke-blogs/a30398328/bosbranden-australie-2020/

Link naar reactie
Share on other sites

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/doneren-aan-australie-manieren/

 

Giro 555-actie voor Australië

Vooralsnog ziet het er niet naar uit dat er een landelijke Giro 555-actie komt om geld in te zamelen voor Australië. Om de simpele reden dat de stichting geen netwerk, geen mensen en geen organisaties daar heeft zitten, waardoor ze het opgehaalde geld er ook niet kunnen besteden. “Een actie hiervoor past niet binnen het mandaat van Giro 555, wij focussen ons vooral op ontwikkelingshulp.”

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

4 uur geleden, Rataplan zei:

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/doneren-aan-australie-manieren/

 

Giro 555-actie voor Australië

Vooralsnog ziet het er niet naar uit dat er een landelijke Giro 555-actie komt om geld in te zamelen voor Australië. Om de simpele reden dat de stichting geen netwerk, geen mensen en geen organisaties daar heeft zitten, waardoor ze het opgehaalde geld er ook niet kunnen besteden. “Een actie hiervoor past niet binnen het mandaat van Giro 555, wij focussen ons vooral op 

 

Het Rode Kruis heeft inmiddels giro 5125 open gezet voor donaties.

 

Verschillende artiesten doneren en roepen op om te doneren voor de wederopbouw. 

 

Linkse media geeft aan dat Australië een welvarend land is en stelt donaties ter discussie. 

 

Misschien zijn ze vergeten dat de Aussies in WOII wel vele troepen hebben gestuurd om ons te verlossen van de moffen. Ook hebben ze zij aan zij gevochten in met de Amerikanen in Nieuw-Guinea.

 

Persoonlijk doneer ik liever direct aan de Australische organisaties i.p.v. bijvoorbeeld het Rode Kruis.

 

Een fucking bloody shame dat onze regering niet wat geld en/of hulp stuurt naar de regio.?

Link naar reactie
Share on other sites

Australië heeft centen zat, dat is het hele probleem niet. Blusvliegtuigen koop je niet even in de webshop, die moet je lange tijd van te voren bestellen, dan bouwen ze er eentje voor je. Lenen van andere landen is wel een optie, mits niet te ver weg, het zijn geen intercontinentale toestellen op de uitzondering na, er bestaat wel een 747 die als blusvliegtuig is omgebouwd.

 

Zelfs met voldoende toestellen zouden ze hoogstens hier en daar een dorpje kunnen redden, branden van deze omvang krijg je simpelweg niet uit. Ook valt het slecht knokken tegen temperaturen richting de 50 graden, samen met de ongelukkige samenloop dat door oceaanstromingen significante regen uit bleef en blijft.

 

Simpele oplossingen zijn er niet op dit moment.

 

Wel dom dat de Australische regering tien jaar lang waarschuwingen heeft genegeerd en de boel grotendeels over laat aan vrijwilligers. Nu heeft de regering 1,2 miljard euro toegezegd voor hulp aan de getroffenen, wederom een druppel op de gloeiende plaat, maar ja, dat is Australië, daar moet je het als burger zelf uitzoeken is het idee. Ze zijn daarin nog een tandje extremer dan de VS.

Link naar reactie
Share on other sites

Het was te verwachten, Universiteit Queensland onthuld bot/trollen netwerk dat desinformatie verspreid over de bosbranden: https://www.krapuul.nl/nieuws/2744016/bots-en-trollen-verspreiden-desinformatie-over-bosbranden-australie/

 

En uiteraard zijn er altijd oplichters die uit iedere ramp een slaatje willen slaan: https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/01/compleet-immoreel-oplichters-misbruiken-bosbrand-australie-doen-zich-voor-als-slachtoffer/

Link naar reactie
Share on other sites

Extreem links blijft grappig, iedere afwijkende mening is per definitie een bot/troll die desinformatie verspreidt ?

 

Volgens het linkse Buzzfeed wordt er juist fake nieuws verspreid vanuit de klimaathysterievbeweging:

https://www.buzzfeed.com/lanesainty/viral-australian-bushfire-maps-confusing-false-information

 

Zie ook de linkse journalist Tim Pool:

https://www.youtube.com/watch?v=PzWHkBElyWs

  • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

Dat zeg ik niet, ik herhaald min of meer jouw post omdat ik het een beetje gek vind dat dat je 'extreem links' erbij haalt. Alsof de hele discussie versimpeld kan worden door het in twee kampen 'links' en 'rechts' op te delen. Dat is wellicht een hele makkelijke manier op de wereld in simpele hokjes op te verdelen, het slaat alleen kant nog wal. Extreem links en extreem rechts zijn maar een handjevol mensen, de meesten zwerven ergens rond het midden.

 

Dat zie je tegenwoordig bij nagenoeg alle discussies, eerst de boel in kampjes opdelen zodat je alvast de argumenten van van hele grote groepen kunt negeren.

 

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...