Ga naar inhoud
GENEGEERD

Executieveilingen stijgen explosief - Nederland en Spanje


Cyberbeer
 Share

Recommended Posts

Woensdag 18 Januari 2012

Het aantal mensen dat gedwongen hun huis moeten verkopen omdat ze de financiën niet rond kunnen krijgen neemt explosief toe. Het afgelopen jaar is het aantal executie veilingen met meer dan een derde gestegen. Dit meldt BNR Nieuwsradio.

 

In 2010 moesten 2086 mensen hun huis noodgedwongen in de verkoop zetten, in 2011 waren dat er 725 meer, een stijging van 34,8 procent.

 

Peter Boelhouwer, hoogleraar woningmarkt van de TU Delft zegt: 'Met name het laatste jaar zie je het effect van de crisis op de woningmarkt. Je ziet dat zowel in de prijzen, verkopen en gedwongen verkopen.'

 

Boelhouwer ziet de toekomst somber in: 'Voor komend jaar zijn de verwachtingen voor de woningmarkt uiterst belabberd. De werkloosheid gaat oplopen ook zou er een prijsstijging van 5 procent aankomen', vertelt Boelhouwer.

 

Nederland

http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3127765/2012/01/18/Executieveilingen-stijgen-explosief.dhtml

http://www.ad.nl/ad/nl/1100/Consument/article/detail/3118096/2012/01/12/Zelfs-in-2013-nog-geen-herstel-op-de-woningmarkt.dhtml

 

Spanje

http://www.spanjevandaag.com/canarias/13-500-canarische-gezinnen-zijn-hun-woning-kwijtgeraakt-door-hypothecaire-beslagleggingexecutieverkoop/

http://www.makelaarsnetwerk.nl/nieuws/spanje-in-actie-tegen-vele-woninguitzettingen/

http://inspanje.nl/algemeen/3453/flashmobs-tegen-huisuitzettingen/

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

de kunst is zo goedkoop mogelijk te wonen qua energiebesparingen etc en das al lastig genoeg vind ik.

 

ik heb dus ook anderhalf jaar geleden appartement gekocht, nu woon ik vrij goedkoop maar ik hou ook af en toe mijn hart vast als ik andere mensen zie met een 3 tot 4 x hogere hypotheek dan de mijne.

ik vind het soms al moeilijk om het preppen met rekeningen betalen te combineren(komt ook geregeld mijn rekenmachine aan te pas:o).

 

als de banken omvallen ben je niet ineens schuldenvrij ofzo , maar ik denk niet dat ze alle nederlanders op straat kunnen zetten, wie gaat dat organiseren/afdwingen??

politiemensen en militairen hebben zelf ook hypotheken(ik bedoel maar).

 

nee als het echt misgaat dan gaat het echt mis, en als het een langzame langdradige recessie of uiteindelijk depressie word en je krijgt baanverlies voor je kiezen tja dan houd het al snel op.

zolang niet iedereen de sjaak is is ieder individu die het niet meer kan betalen alsnog de sigaar.

 

ik hou daar voor mezelf ook rekening mee, nu kan ik evt bij mijn ouders weer terecht maargoed dat lijkt me dan ook niet zo,n succes. een camperbus of een kajuitboot lijkt me ook wel redelijke optie.

als het allemaal nog lang genoeg goed blijft gaan komt dat er misschien nog wel van, en anders zie ik wel hoe of wat.

desnoods heb ik nog een tent.:)

Link naar reactie
Share on other sites

MADRID - In Spanje werd vorig jaar een recordaantal eigenaars of huurders uit hun woning gezet omwille van schulden.

 

Het gaat om een stijging met bijna 22 procent ten opzichte van 2010 tot 58.241, zo meldt de algemene raad van het Spaanse gerecht (CGPJ) vrijdag.

 

De cijfers geven het aantal uitzettingen weer waartoe de Spaanse rechters beslisten omdat de eigenaar of huurder van een woning of commercieel gebouw de lening of het huurgeld niet meer kon betalen. In het vierde kwartaal verzwakte de toename ietwat tot +15 procent.

 

Valencia

Valencia is de ergst getroffen regio met 13.711 uitzettingen. Daarna volgen Andalusië (9.864) en Madrid (9.460). Rioja is het minst getroffen met 244 uitzettingen. Spanje werd hard getroffen door de economische crisis. In 2008 spatte de vastgoedzeepbel uit elkaar en sindsdien noteert het land een hoge (jongeren-)werkloosheid. De uitzetting van mensen is een doorn in het oog van de Indignados, de protestbeweging tegen de uitwassen van het kapitalisme.

 

Gedragscode

Omwille van de vele uitzettingen werkte de Spaanse regering een gedragscode uit waaraan de meeste Spaanse banken zich houden. Die code moet ervoor zorgen dat duizenden families niet op de straat belanden, bijvoorbeeld gezinnen waarvan alle leden een werkloosheidsvergoeding krijgen.

http://inspanje.nl/algemeen/3908/bijna-60000-mensen-uit-huis-gezet-in-spanje/

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...