Ga naar inhoud
GENEGEERD

[Fysieke+mentale voorbereiding] Je conditie geprept?


Aanbevolen berichten

Er zijn tegenwoordig voldoende schoenen die gemaakt mijn voor midden en voorvoet landers.

 

Voor barefoot runners die toch iets aan willen heb je de Fivefingers en dergelijke.

Voor mensen die wel barefoot techniek willen rennen, maar met schoenen heb je meer de natural running type schoen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 379
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Zal ik dan maar eens eerlijk toegeven dat ik Nordic Walk?

Ik ben meer van het lange afstanden kunnen afleggen in aardig tempo met spul op mijn rug. Dan komen die stokken erg goed uit.

 

Voor barefoot runners die toch iets aan willen heb je de Fivefingers en dergelijke.

Voor mensen die wel barefoot techniek willen rennen, maar met schoenen heb je meer de natural running type schoen.

 

fivevingers? Dat zijn toch een beetje de Apple onder de Tabi's als ik het goed begrijp?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als iemand meer wil weten over de kennedymars, klik hier. Kun je natuurlijk ook zelf en ongeorganiseerd doen, leuk idee voor het weekend!

 

Ik ga dit zeker een keer in het weekend doen. Hopelijk kan ik wel iemand overhalen om mee te gaan, wel zo gezellig.

 

In al die jaren ben ik nog nooit in glas blik en andere scherpe dingen gestapt en dat komt omdat je als je op blote voeten rent/loopt je veel bewuster bent van waar je je voet neerzet dat gaat automatisch(en je creeert ook eelt).

Ook je houding gaat veranderen in de goede richting, je balans wordt rechter en je landt meer op je middenvoet/voorvoet,echte schoenen hebben een stevige demping achter in de zool dat eigenlijk gewoonweg slecht voor je is,ten eerste je balans is niet zoals het hoort, ten tweede je spieren pezen worden niet gebruikt en dus gewoon lui gemaakt vergelijk het met een arm die in gips zit.

Uiteindelijk als je het goed doet horen mensen voor je je niet aankomen,je eigen afzettingen op een houten brug niet omdat je dus op je voorvoet middenvoet landt en je balans veel rechter is stamp je niet op de grond zoals nu maar loop je zoals een luipaard dat doet sneller en geluidsstil.Op google staat best veel informatie al omdat het steeds populairder wordt,alleen 1 tip als je begint begin dan echt heel rustig want anders krijg je geheid blessures!

 

Ik ben ook nog steeds van plan om een keer de Fivefingers of een andere barefoot schoen aan te schaffen. Ik loop 'helaas' al enkele jaren op normale loopschoenen, waardoor mijn loop- en afroltechniek niet meer 'natuurlijk' is.

 

Ik zal dus héél langzaam moeten opbouwen met de Fivefingers en daar heb ik eigenlijk het geduld niet voor. :rolleyes:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn conditie word alsmaar beter wanneer ik elke begin van de maand de mega-boodschappen doe. En zo nu en dan alles ergens anders onderbrengen. Houd er niet van om elke keer op en neer te lopen met boodschappen uit de auto naar mijn huis. Ik til alles in één keer op. Mijn kracht word steeds beter. Wel nodig als ik straks allemaal boomstammen moet gaan plaatsen enzo...

 

Uithoudingsvermogen gaat wat langzamer. Want naast het voorbereiden, wil ik ook nog steeds genieten van het leven. Dus lekker eten en drinken hoort daar ook bij. Doe niet aan een dieet of sport, ik vind als je genoeg beweegt op zich en wat dingen tilt en zo dat je ook prima op weg bent naar verbetering. Voorheen wel gedaan aan sport toen ik wat jonger was; fitness, zwemmen, fietsen, hardlopen, denksport :p maar het effect ervan wat zichtbaar moest worden duurde behoorlijk lang, alles zo autonoom (om 16.30 even hardlopen, om 18.30 tot 21.30 fitnessen... pff) Het leven moet ook leuk blijven.

 

Dus als ik mijn conditie moet neerzetten: ben ik een gemiddelde. Als SHTF doorbreekt, kun je alleen maar (mits je voorbereidingen hebt getroffen) naar verbetering gaan van je conditie.

 

Maar weet je wat het is, ben ook verzamelaar en als je dan een paar potten augurken en peren hebt, ga je ze langzaam zien als collector's items. Als de SHTF door breekt, ga je vast automatisch strenger ratsoeneren dan wat je eigenlijk van plan was. Dus je eet dan zowiezo minder als voorheen (vooral als je weet dat een mens prima kan teren op een dieet van om de 3 dagen voedsel consumeren)

 

Ps: Dit bericht is vluchtig geschreven, ben net terug van de boodschappen, ben nog aan het uitblazen van het vele gewicht dat ik in één keer heb overgeheveld terwijl een normaal iemand er vast 3 of 4 keer voor is op en neer gelopen... Mochten er schrijffouten in voorkomen, dan heb ik zojuist mijn verklaring ervoor gegeven. :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Conditie kan je stilaan opbouwen,altijd met een zeker doel in gedachten.Of dat nu in loop kilometers is of voor mooie spieren aan het zwembad.

Bv,je hebt een bepaalt doel wat je wil bereiken,dan train je toch specifiek daarvoor.

Ik doe al enkele jaren de dodentocht,moet je normaal ook voor trainen.Maar wegens tijdsgebrek onmogelijk bij mij.

Ik doe lichamelijk zwaar werk,dus wat ik ook heel belangrijk vind is leren luisteren naar je eigen lichaam.

Bij deze zijn jullie uitgenodigd,9 augustus 2013 bornem belgie.

 

grtn verkenner

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast der_obergefreiter

Ach ,sinds 2 jaar werken lijf en leden niet meer mee , dus dat betekent dat ik het op andere wijze aan zal moeten pakken . Gelukkig zijn hersens wel in orde en heb ik een bijna grenzeloze fantasie als het op zelfbehoud aan komt . Zolang ik maar niet met mijn wandelstok door de douane hoef bv.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
  • 2 weken later...

Veel mensen zijn al goed bezig met het preppen van spullen en het leren van verschillende vaardigheden. Het valt me alleen op dat er relatief weinig aandacht wordt besteed aan de fysieke en mentale voorbereiding. Je kunt een prachtige route uitstippelen naar je BOL, maar heb je ook genoeg conditie om daar te geraken? En wat doe je als alle stress je teveel wordt? Teveel stress kan ervoor zorgen dat je niet meer helder kan denken en daardoor cruciale fouten maakt.

 

Zelf loop ik zeer regelmatig hard en wandel veel met de hond om mijn conditie op peil te houden. Bovendien douche ik bijna altijd koud af. Koud douchen heeft veel gezondheidsvoordelen, maar ik merk ook dat ik een veel betere weerstand tegen de kou heb gekregen. Daarnaast probeer ik altijd gezond te eten.

 

Ik wil ook beginnen om regelmatig eens te vasten en ik wil vaker mediteren (mindfulness). Er zijn namelijk inmiddels een hoop goede resultaten voor mindfulness (based stress reduction) en zelfs het Amerikaanse leger geeft trainingen aan soldaten zodat ze beter om kunnen gaan met heftige situaties. Bovendien moet ik eigenlijk meer tijd doorbrengen in 'vieze omgevingen', zodat mijn lichaam eens kennis kan maken met al die potentiële ziekteverwekkers.

 

Bespreek in dit topic alles m.b.t. de fysieke en mentale voorbereiding.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog wat dingen om over na te denken:

 

- Je opzettelijk laten steken door muggen om zo minder gevoelig te worden voor de allergische reactie. (zie nummer 8814051 en 15609764 op Pubmed). Er is ook een man (Bill Haast) die immuun is geworden voor het gif van verschillende slangen door zich gedurende een lange tijd steeds een klein beetje gif toe te dienen, zie Mithridatism.

 

- Bij sommige ontstekingen/infecties niet meteen om antibiotica vragen bij de huisarts. De meeste infecties genezen vanzelf omdat het immuunsysteem anti-stoffen aanmaakt. Wel altijd een huisarts raadplegen, want bij ernstige infecties (long- en hersenvliesontsteking etc.) is antibiotica wel noodzakelijk! Voor sommige ziekteverwekkers (bacteriën/virussen etc.) bouw je immuniteit op.

 

Edit: verbeter me a.u.b. als er iets niet klopt, ik ben namelijk ook geen arts. :rolleyes:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Leuk dat je hier over begint. Veel van onze doelen hebben te maken met een gedragsverandering. Dit lukt ons wel een paar keer, zoals meer sporten, maar op de lange termijn haken we vaak af. Door mijn werk ben ik veel bezig met het onderzoeken hoe mensen hun doelen halen. Nu ben ik ideeen, methodieken enz aan het verzamelen om dit in een praktische vorm te gieten.

 

Zeker als je het hebt over mentale voorbereiding, dan is het behalen van je doelen, welk doel je jezelf dan ook stelt, een mentale boost. Het plannen van je stappen die je wil zetten, in kaart brengen hoe om te gaan met je terugval momenten enz, helpt om je mentaal voor te bereiden op doel.

 

Voor mij blijft de uitdaging om mijn conditie op pijl te houden. Ik jog en wandel met de hond, maar toch laat ik elke keer lange periodes er tussen vallen waardoor ik toch weer terug val.

 

Verder werkt het steken van de mug, bij mij averechts. Helaas, de bulten worden alleen maar groter elk jaar. :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mij lukt het aardig om toch een beetje in beweging te blijven met wandelingen van ruim een uur in het weekend.

In de zomer wat fietsen, stukjes van ruim 30 KM ofzo.

Nog geen echte sportprestatie maar beter dan nix.

Ik voel me gewoon beter na wat beweging dan na de hele dag thuis zitten...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fysiek: ik ga veel wandelen, sedert 3 jaar neem ik deel aan de dodentocht in Bornem, is wandeltocht van 100 km in 24 u.

Dit jaar heb ik hem voor de eerste maal uitgelopen. Om me voor te bereiden ga ik vanaf januari veel wandelen, de dodentocht is in augustus, nadien doe ik het wat rustiger aan, tot ik weer begin voor te bereiden in januari.

Mentaal is dit ook een echte training, want dit jaar heb ik gemerkt dat als je er fysiek door zit, heel je lichaam zegt stop, maar mentaal wil je doorgaan, niet stoppen, dan stop je ook niet, dan merk je als je echt wil, dat je grenzen kan verleggen.

Ook in survival is dit heel belangrijk, als je mentaal goed zit en wil overleven vergroten je kansen .

 

Als er een shtf komt denk ik dat op mentaal gebied mss het moeilijkste kan zijn, als je er alleen voor staat, hoe ga je om met de eenzaamheid, als plotseling alle contacten wegvallen en je staat er echt alleen voor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fysiek: ik ga veel wandelen, sedert 3 jaar neem ik deel aan de dodentocht in Bornem, is wandeltocht van 100 km in 24 u.

Dit jaar heb ik hem voor de eerste maal uitgelopen. Om me voor te bereiden ga ik vanaf januari veel wandelen, de dodentocht is in augustus, nadien doe ik het wat rustiger aan, tot ik weer begin voor te bereiden in januari.

Mentaal is dit ook een echte training, want dit jaar heb ik gemerkt dat als je er fysiek door zit, heel je lichaam zegt stop, maar mentaal wil je doorgaan, niet stoppen, dan stop je ook niet, dan merk je als je echt wil, dat je grenzen kan verleggen.

Ook in survival is dit heel belangrijk, als je mentaal goed zit en wil overleven vergroten je kansen .

 

Als er een shtf komt denk ik dat op mentaal gebied mss het moeilijkste kan zijn, als je er alleen voor staat, hoe ga je om met de eenzaamheid, als plotseling alle contacten wegvallen en je staat er echt alleen voor.

Die dodentocht lijkt me best awesome eigenlijk :p

Link naar reactie
Delen op andere sites

Door het slechte weer en bijscholing, heb ik deze week slechts 9,5 uur cardio en kracht getraind. Off season. Als het lente wordt ga ik weer de trainingen weer opschroeven.

 

Koud heb ik het ook niet gehad. Ik heb de kachel tot nu toe nog niet aangehad, muv de test om te kijken of die nog werk en waarom de druk op de meter vreemd stond.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik denk dat fit zijn een van de basis dingen zijn in geval van een ramp

 

nou weet ik niet maar ik heb gevoel alsof alle preppers op forum best wel fit zijn en veel aan backpacken sport survival en dat soort dingen doen

 

nou ben ik gewoon heel lui en misschien sommige andere leden en missch vrouwen...

 

nog advies voor een prepp must do traning... waarbij meesten het wel aan kunnen denk aan kinderen en ouderen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wandeltochten, sportschool, fietsen....

Tja wat wil je horen? Een makkelijke manier om fit te worden bestaat niet!

Dus sorry dat ik het zo zeg maarreh: Get your ass off that chair and start getting fit!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wandeltochten, sportschool, fietsen....

Tja wat wil je horen? Een makkelijke manier om fit te worden bestaat niet!

Dus sorry dat ik het zo zeg maarreh: Get your ass off that chair and start getting fit!!!

 

er zijn natuurlijk veelllll verschillende manieren....

 

commando seals etc... zijn niet voor iedereen bijv...

 

ik vroeg me af of er een zeer geschikte manier was voor preppers... met name voor kids en ouderen meeste hebben gezinnen....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Seals trainingen zijn heel zwaar maar wel vooral gegaan door een hele zware medische keuring.

Survival tijdens een shtf staat niet gelijk aan veel inspannen. Inspanning kost energie. Energie komt uit voedsel. Voedsel is schaars.

Voedsel verzamel je dmv vaardigheden en inspanning. Dus waarom beide trainingen niet combineren?

Stel je leest in een postje in dit forum dat een bepaalde plant op perfect geschikt is om een vuurtje mee te starten. Pak de fiets en ga op zoek naar die plant. Recept voor eikelbrood gevonden? Trek je wandelschoenen aan en ga op zoek naar eikels in het bos :) Op die manieer train je 2 vaardigheden. Maak een vuurtje met een vuurboog. Ik kan je garanderen dat een vuurboog meer conditie en vaardigheden vereist dan een aansteker :p

Maak een speurtocht voor je kinderen. Geef ze een paar foto's van eetbare planten en ga met je gezin naar het bos om die planten te zoeken.

En dan die kleine allerdaagse dingen. Vanaf nu pak jij nooit de lift of roltrap maar altijd de trap.

Tuurlijk... ik kan je adviseren: dagelijks 50x opdrukken en 10 km hardlopen. Hoe lang ga je dat volhouden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wandeltochten, sportschool, fietsen....

Tja wat wil je horen? Een makkelijke manier om fit te worden bestaat niet!

Dus sorry dat ik het zo zeg maarreh: Get your ass off that chair and start getting fit!!!

 

Precies.. maar bouw het voorzichtig op, voorkom blessures bij het fit worden, want van blessures word je niet fitter..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin eens bij een sportschool? gaan wij ook doen. voor 10 euro per maand kun je aan je conditie werken. en je leert misschien ook nog mensen kennen.

 

Mijn conditie is ook redelijk ondermaats. Als ik actief ga fietsen in het bos, houd ik dit maximaal 2,5-3 uur vol. en hierbij push ik mezelf niet tot de limit. Daar ben ik nog niet klaar voor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik denk dat fit zijn een van de basis dingen zijn in geval van een ramp

 

nou weet ik niet maar ik heb gevoel alsof alle preppers op forum best wel fit zijn en veel aan backpacken sport survival en dat soort dingen doen

 

nou ben ik gewoon heel lui en misschien sommige andere leden en missch vrouwen...

 

Neem een hond en ga daar lekker elke dag mee wandelen, ben je toch al gauw drie uur mee kwijt elke dag.

 

Op de fiets of lopend je boodschappen doen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...