Ga naar inhoud
GENEGEERD

[Fysieke+mentale voorbereiding] Je conditie geprept?


Aanbevolen berichten

Dag 13.

06:00 opgestaan geroosterde knäckebröd met kaas en tomaat en 1 met pindakaas. Forum en dagboek bijgewerkt. Stukje geschreven over noodrantsoenen voor op het forum. Gaan trainen. Eitjes gekookt voor tussen de middag. knäckebröd met ei gegeten. Geknipt en geschroren. Daarna gedoucht en een uurtje gerust. Daarna een uur gelopen. Daarna avondeten gemaakt. Spitskool met macaroni ham uit blik en kaas. Na het avondeten weer een uur gaan lopen. Rond 22:30 naar Bed.

 

Dag 14

7:15 opgestaan. Ontbeten knäckebröd met ei en 2 koffie. Forum beantwoord en nog een koffie. Anderhalf uur gelopen. Huishouding gedaan. Stofzuigen en was.

Rest avondeten van gisteren en weer anderhalfuur gaan lopen.. Onderweg besnuffeld door loslopende honden. Deze kwamen op mij afrennen. Wolfsachtige honden. Stil blijven staan totdat de baas erbij kwam die zij dat ze niets deden maar erg enthousiast waren en dat ze geen lopers gewend waren. Ik heb het helemaal gehad met honden.

Met een kennis een tijdje gesproken. Hij had een goede vakantietijd gehad en nu nog 2 weken. Ik krijg honing van hem om mede te maken. De mede delen we.

Avondeten blik opengerukt.

 

Daarna 1 uur en 36 minuten gelopen. Langs de N weggelopen. Mijn passen geteld met de hectometer paaltjes. Passen komen mooi op 0,8 cm. Met 120 pas per minuut loop ik inderdaad 5760 meter per uur. In totaal 4 uur en 35 minuten gelopen vandaag. Dat is 26,4 km 27 punten.

Op het forum nog een aanvulling gegeven over noodrantsoenen. 23:15 naar bed. Vrij veel moeite gehad met in slaap komen.

 

Dag 15.

Meet en weeg dag. Rond 8:00 opgestaan. 1 kg afgevallen. Maar heb duidelijk een andere vorm. Ik ga de goede kant op

 

Een knäckebröd met ei gehad en 2 koffie. Daarna 35 minuten gaan lopen. Thuis gekomen weer een koffie bij het bijwerken van het dagboek en het journaal.

Om 10.07 gaan trainen. Circuitkrachttraining. Halter 60 kg. Dumbbells 22,5 kg. 4 sets van 12 . Tijdens en na de training water gedronken. Na de training een knäckebröd met ham rest uit blik en mosterd met water en daarna een op koffie gedronken. Met de lunch weer een knäckebröd met ei. In de middag 2 uur gelopen. Daarna gekookt. Pasta met tomatensaus corned beef en een pot sperziebonen. Genoeg voor 2 maaltijden. We zijn op de helft!

's avonds ben ik gebeld. Ik ga morgen iemand helpen. Dan maar geen grote dagmars.

Totaal aan punten 38.

 

Dag 16 06:00 op. Ontbeten met de ham uit blik en koffie. Daarna gaan lopen. Ander half uur. Ik zal verder denk ik weinig kunnen doen vandaag. In de auto gestapt en weggereden.

Heb daar een sobere lunch gehad..vroeg ik zelf om...wel brood!!!! en koffie. Kreeg een fles wijn mee voor de hulp!

18:00 weer thuis. Pasta in de pan en bikken maar. PC aangezet en forum en mail gedaan. Was nog even aan het denken om te gaan lopen maar het is mij nu te laat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 379
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

In eerste instantie was ik niet tevreden. Ik vond mezelf wel redelijk sterk maar een paar kilo te zwaar aan het worden. Had mij dus voorgenomen om een aantal weken zwaarder te trainen en op mijn voeding te gaan letten. Toen kreeg ik het idee om te kijken of dit op mijn voedselvoorraad kan. Want een voorraad is leuk, net als allerlei prepper spullen maar het is toch in het gebruik wanneer je er achter komt of je goed zit. Het is jammer als je hier pas achter komt als het moet. Ik wil kijken hoe ik het doe in een SHTF situatie op mijn voorraad. Dat gaat aardig goed. Hoewel ik het daar nu nog een beetje kort dag voor vind. Sommige dingen bijvoorbeeld uien, eieren maar ook bepaalde groente houden zich verbazend lang goed. Ik heb wel duidelijk wat mindere momenten er tussen. Mijn prepper middelen zijn wel ok. Ik ben niet zoń verzamelaar van allerlei dingen die ik niet gebruik

Daarnaast wil ik mijn marsvaardigheid op een goed peil hebben. Mijn doel is dat ik een dagmars met bepakking goed kan lopen en meerdere dagen achter elkaar. In een strak tempo.

Ik ben van mening dat goed lopen een enorme bijdrage levert aan het algemeen functioneren.

Een goede lichamelijke conditie met voldoende spierkracht vind ik zelf een must voor een prepper. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Dat is mijn doel.

Hoe beter je mentale en fysieke conditie is hoe meer kans je maakt in een crisissituatie. Daarbij voelt het goed

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onderweg besnuffeld door loslopende honden. Deze kwamen op mij afrennen. Wolfsachtige honden. Stil blijven staan totdat de baas erbij kwam die zij dat ze niets deden maar erg enthousiast waren en dat ze geen lopers gewend waren. Ik heb het helemaal gehad met honden.

 

Ik ben geen expert maar volgens mij hoef je je nergens zorgen om te maken als een hond op je afrent en vervolgens besnuffelt. Als de hond had willen aanvallen dat had hij dat direct gedaan zonder te snuffelen. Natuurlijk kan het even schrikken zijn als 1 of meerdere honden op je afstormen, maar meestal hoef je je nergens druk om te maken. Wel letten op hun/jouw lichaamstaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je wel je dagelijkse behoefte berekend? Zo te horen wil je namelijk afvallen.

 

Ik moest inderdaad even weer wat kilo's kwijt maar dat is niet het grootste ding. Ik heb inderdaad een idee van mijn dagelijkse behoefte. Zoals ik al eerder schreef van 90% in vorm zijn naar zeg maar 100% Nu zeg dit misschien weinig maar voor mij is 100% de fysieke conditie die ik lange tijd heb gehad en waar ik nu iets verder van af was geraakt maar niet desastreus.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben geen expert maar volgens mij hoef je je nergens zorgen om te maken als een hond op je afrent en vervolgens besnuffelt. Als de hond had willen aanvallen dat had hij dat direct gedaan zonder te snuffelen. Natuurlijk kan het even schrikken zijn als 1 of meerdere honden op je afstormen, maar meestal hoef je je nergens druk om te maken. Wel letten op hun/jouw lichaamstaal.

 

Ik ben geen honden liefhebber. Ik heb geen hond en ik wil geen hond. Ik vind het waanzin dat ik omdat ik veel loop rekening moet houden met het gedrag van honden. De hondenbezitter verwacht vaker dat ik weet hoe ik met zijn hond moet omgaan terwijl hij zich niet aan de regels houdt en daarbij ook nog eens faalt in het corrigeren van zijn eigen hond! Een hond mag niet loslopen op straat. Ik ga niet zeuren over honden als ik op een plek kom waar zij los mogen lopen. ik vermijd die plekken. Per jaar worden 6600 mensen gebeten door honden! Een aantal honden zouden wat mij betreft onder de wapenwet moeten vallen. Ik loop ook vaak in natuurgebieden die opengesteld zijn voor wandelaars. Honden mogen daar vanwege de wildstand alleen maar aangelijnd. De helft loopt los. Nog een gedeelte hiervan begint gewoon te rennen als ze wat zien. Mens konijn of wat dan ook en reageert helemaal niet op zijn "baas".

Ik moet het accepteren dat zo'n kwijlende hond aan mij ligt te snuffelen. Ik vind dat waanzin. Om problemen te voorkomen merk ik dat ik bepaalde routes niet meer loop.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begrijpelijk, maar toch is het voor een prepper die niet van honden houd wel verstandig (voor iedereen eigenlijk) om het gedrag van honden te (her)kennen. Na SHTF zullen velen honden aan hun lot overgelaten worden en het zou mij niets verbazen als je ze regelmatig los lopend tegenkomt. Wel verstandig om te weten wat je wel en niet moet doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zou zomaar kunnen dat je eerder een hond in je vizier..... herstel strik, hebt dan ander wild.......

Het lijkt mij ook wel zinnig dat je met een wilde, uitgehongerde hond leert 'omgaan'.

 

Onder de welbekende disclamer:

Mischien is een hond die komt snuffelen wel een buitenkansje, als je geen baasje ziet hoord dan is hij in een shtf situatie voor mij wild....

 

Grt kans

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag 17.

Om 09:00 opgestaan. 2 koffie en een knäckebröd met ei gegeten. Daarna wat energiekosten berekeningen gedaan. Netto kosten energie elektriciteit is ongeveer €0,19 per KW via het elektriciteitsnet. Zelf opgewekte energie met een 650W ferm generator op mengsmering is €1,67 per KW. Dit is natuurlijk wel de duurste manier. Verder zoeken loont wellicht.

Wind en zonnepanelen lijken echter nog duurder.

Daarna 5760 mtr gelopen. Weer terug koffie gemaakt en een knäckebröd met pindakaas gegeten, het blijft een beetje vreemde combinatie. De pc aan gezet en het dagboek bijgewerkt.

In de middag getraind en daarna gedoucht. 59 minuten over de training gedaan. Na de training een knäckebröd met kaas. Daarna nog een half uur gelopen. Daarna de kip van Lupac met pasta in een basisgerecht verwerkt met wortelen. Na het eten nog een uur gelopen. Film gekeken The hungergames en water met citroen gedronken. Rond 00:30 naar bed gegaan 35 punt

 

Dag 18.

Om 7:15 opgestaan. Niet zo heel goed geslapen Ontbijt knäckebröd met kaas. Gewassen. Het was mooi weer. gedaan en knäckebröd met kaas gegeten vervolgen wat gaan opruimen. Rond 14:30 gaan lopen tot 17:00. Laatste stuk in de stromende regen.

Texaansebonenschotel, blik 800 g gegeten met rijst. Was anders te nat. Rijst had wel iets langer mogen koken. Totaal 15 punt.

 

Dag 19. Knäckebröd met pindakaas en een met kaas gegeten. Vervolgens op forum gekeken en huishouding gedaan. Als Lunch de texaanse bonenschotel gegeten.

Van 3 tot 4 uur getraind. Het ging goed ondanks de warmte. Vanavond wordt onweer verwacht.

Basis pastasaus gemaakt van cornedbeef, ui knoflook en diepvries paprika met tomatenpassata en een beker bouillon. Genoeg over om morgen chilli te maken of spaghetti.

's Avonds gaan lopen 2 uur. Naar The right stuff gekeken

 

Totaal 32 punt

 

Dag 20.

8:00 opgestaan. knäckebröd met kaas gegeten met koffie. K brood begint een beetje te vervelen ik denk dat ik morgen aan de cornflakes ga. Totaal 2,5 uur gelopen. Tonijnsalade gegeten blik opengerukt en met wat mayo aangemaakt en koffie gezet. Weer gaan lopen. 1,30 uur.

Voor avond eten chili gemaakt van een gedeelte van de basissaus. Heb nu nog voor 1 x chili en voor 1 x pastasaus.

Van Prepper spul eten is heel goedkoop!. Ik eet vaker 2x warm omdat ik avondeten over hou. Dat is beter want knäckebröd kan maar is ook niet echt een stevige hap. Ik heb ook nog plenty wittebonen in tomatensaus die ik zou kunnen pakken of pannenkoeken maken. Maar voor als nog ga ik voor snelle dingen. Echt lang in de keuken sta je niet als je een blik, pak of zak opentrekt.

 

Het wordt de komende dagen warm. Voor het lopen maakt mij dat niet uit wel voor de krachttraining. Ik moet maar vroeg gaan trainen.

 

Mijn mood! Over het algemeen gaat die wel alhoewel ik mij enorm verheug op brood en een biertje en een goede Bourbon! (het zijn allemaal graanproducten die ik mis!!)

Zo nu en dan heb ik verplichtingen die het niet makkelijker maken.

Totaal 24 punt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ivan, bewondering!

 

Kun je wat vertellen wat voor prepper acties je doet?

Mischien heb je wel al wat verteld idg sorrie....

 

Hoe kook je bak je brood, zie nooit brood voorbijkomen dus dat zal wel niet?

Kun je graan malen heb je graan.

Kook je binnen buiten, merk je iets aan reacties?

Drinkwater uit de kraan?

 

Hoeveel extra tijd ben je kwijt aan prepper acties die normaal dus niet hoeven?

 

Grt

Kans

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kook binnen maar ik bak als ik dat doe buiten. Ik heb mijn eigen drinkwater voorziening. broodbakken heb ik vaak gedaan.. Het probleem is niet het meel, ik kan graan malen, maar het gist!

Ja, ik weet je kan korrel gist gebruiken of zuurdesembrood maken!

Deze maand is voor mij een test om op voorraad te leven. dat lukt goed, Sterker nog..een maand is eigenlijk nog aan de korte kant. uien, knoflook maar ook groente en eieren houden zich lang goed.

Ik kan nu overigens ook weer langzaam bramen gaan eten die ik vind. Deze maand hou ik tijd over doordat ik gebruik maak van blik rijst pasta etc. Geen boodschappen doen bespaard ook veel tijd.

Omdat het nu puur op voorraad test gaat jaag of vis ik niet. Dat zou ik in een SHTF situatie wel doen.

Ik probeer zo weinig mogelijk op te vallen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Dick Berts

Hallo Noodv. Ik ben een redelijk ervaren prepper, maar we hebben allemaal gaten in onze kennis. Bij mij is dat brood bakken. Je hebt er geen idee van, hoe blij ik was met dat filmpje van iemand die brood op kaarsen bakte. Dat filmpje heb ik aan tientallen mensen doorgestuurd. Binnenkort ga ik mijn eerste brood op kaarsen bakken. De broodmix van Koopmans die ik heb gekocht is volgens de tht datum nog een jaar houdbaar. Steekt dat erg nauw, of kan ik er twee jaar van maken? Mijn volgende stap wordt een graanmolen en graan. Maar inderdaad dan zit je met de houdbaarheid van gist. Weet ik ook geen klap vanaf. Laat staan dat ik wat van zuurdesem begrijp. Zuurdesem brood vind ik wel binnen te houden hoor, dat is het probleem niet. Ik zou je heel dankbaar zijn, als je mij -en daarmee vele anderen denk ik- nog wat verder op weg zou willen helpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorrie als ik te nieuwsgierig ober kom...

 

Kook je met normale middelen of je prepper branders, hoeveel brandstof verbruik je?

Hoe bak je buiten ?

 

Wordt het opgemerkt, buiten koken bakken?

 

 

Grt

Kans

 

Ik heb verschillende manieren om te koken. Ik heb 3 lpg flessen. Met een fles doe ik ongeveer 2-3 maanden het ligt er ook een beetje aan wat ik zoal maak. Ik kook graag.

In de winter als ik de kachel aan heb...mijn foetsie 122 kook ik op mijn foetsie. Daarnaast heb ik nog 2 petroleumstellen een campinggasbrander die ik eigenlijk nooit gebruik.

een coleman peak1 en kook ik ook wel buiten op hout of briketten. Ik heb een dutch oven 6qt daarin bak ik maar dat is toch wel een gedoe.

Het valt niet op als ik buiten bezig ben.

In het winter seizoen gebruik ik gemiddeld 2,5 liter petroleum per dag en 0,5 liter lampolie (verlichting) per week. Ik heb standaard voor een jaar aan voorraad. De dag voordat ik begon met mijn maand heb ik nog alle flessen en cans gevuld. Lege lampolie flessen vul ik met petroleum. Dat werkt namelijk heel handig met vullen van mijn kachel en andere oliestellen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Noodv. Ik ben een redelijk ervaren prepper, maar we hebben allemaal gaten in onze kennis. Bij mij is dat brood bakken. Je hebt er geen idee van, hoe blij ik was met dat filmpje van iemand die brood op kaarsen bakte. Dat filmpje heb ik aan tientallen mensen doorgestuurd. Binnenkort ga ik mijn eerste brood op kaarsen bakken. De broodmix van Koopmans die ik heb gekocht is volgens de tht datum nog een jaar houdbaar. Steekt dat erg nauw, of kan ik er twee jaar van maken? Mijn volgende stap wordt een graanmolen en graan. Maar inderdaad dan zit je met de houdbaarheid van gist. Weet ik ook geen klap vanaf. Laat staan dat ik wat van zuurdesem begrijp. Zuurdesem brood vind ik wel binnen te houden hoor, dat is het probleem niet. Ik zou je heel dankbaar zijn, als je mij -en daarmee vele anderen denk ik- nog wat verder op weg zou willen helpen.

 

Ik zie deze reactie nu pas. Ik zal wel een topic maken hoe je zuurdesem maakt en hoe je daar dan zuurdesembrood mee maakt. Zo'n broodmix kan nog heel erg lang mee. Wel is het zo dat de voedingswaarde aanzienlijk minder is dan van vers gemalen graan, maar daar is met een pak meel sowieso al geen sprake meer van.

Zelf heb ik dan weer geen ervaring met broodbakken op kaarsen (vond het wel heel inventief), dus is hoor graag hoe dat bevallen is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag 21.

Om 8.30 opgestaan. Toch maar 2 knäckebröd met kaas gegeten. Had nu toch niet zo'n zin in cornflakes..ik blijf dit een beetje kinderontbijt vinden. Op beide forums geweest. Ook gereageerd op de ban! Benieuwd of ik daar nog reactie op krijg. Rond 10 uur gaan trainen voordat het echt te warm wordt. Het trainen ging goed. Circuittraining 4 sets van 12 reps en buikspieroefeningen 4 sets van 25. Ik moet vandaag op pad. En kom waarschijnlijk zondag pas terug.

 

Dag 22. Ben niet thuis. 1 uur gelopen meer zat er niet in. 6 punt

 

Dag 23. Weer in de middag thuis gekomen. Het was veel te warm om nog te gaan trainen.

Baal ik wel een beetje van. Blik open getroken. Aardappelschotel. 0 punt

 

Dag 24 om 7:30 opgestaan. Een blik boterhammenworst opengemaakt voor op knäckebröd.

3 koffie gehad. Gaan trainen. Circuittraining gaan douchen. Toch nog vanwege de warmte behoorlijk afgezien. Middag eten. Soepie uit blik tomaten en een knäckebröd met boterhammenworst.

's middags een uur gelopen. 's avonds blik nasi opengetrokken en de rest van de soep gegeten

Daarna nog weer gaan lopen. 23:15 gaan slapen. 32 punt

 

Dag 25 7.30 opgestaan. Bekende ontbijtje. Daarna anderhalf uur gelopen.. Terug nog maar een koffie met een knäckebröd gegeten. Radio Philips B3-02A open gemaakt. De FM valt regelmatig weg. Dit ligt aan de schakelknoppen. Mechanica is altijd de zwakkeschakel van philips geweest.

Lunch gegeten..rest nasi. 's Middags nog anderhalf uur gelopen en verder de hele dag aan de radio gewerkt. Het schakelmechaniek helemaal uit elkaar gehaald. Dit is eigenlijk niet de bedoeling als je naar de constructie kijkt.. De contacten zijn niet lekker. Deze in een badje van azijn en zout gelegd om de corrosie weg te krijgen. Ondertussen de rest van de radio aan de binnenkant schoongemaakt.

Daarna schakelknoppen weer in elkaar gezet. Ben er nog niet helemaal over te spreken. Heb hem weer even weggezet. Ik wil er verder nog naar gaan kijken. Zoals ik al zei is de mechanica een zwak punt van philips apparatuur. Wat betreft de elektronica zit het wel goed. Maar schakelmateriaal motortjes e.d. Zijn van bedroevende kwalitieit. Avondeten pasta met een soort spinaziesaus gemaakt. 18 punt

 

Dag 26. 7:30 op. Mijn knäckebröd ontbijtje met koffie weer gegeten. Ditmaal kaas en jam op het knäckebröd gedaan. Ik heb helemaal geen zin om te trainen. Ik heb mij toch om 10:00 er toe gedwongen. In de middag aan een boog gewerkt. Pasta met spinazie als lunch gehad. Het is een lichte boog die ik aan het maken ben voor recreatief gebruik in een tuin. Ook nog 2 uur gelopen.

's avonds pannenkoeken gebakken. Een pak koopmans waar je alleen nog 700 ml water bij hoeft te doen met appelstroop gegeten. Voor noodgevallen gaat het maar eigenlijk is het geen eten.

32 punt

 

Dag 27. 8:00 op. Eerst een uur gelopen. Daarna mijn antenne gaan installeren. Deze is uitschuifbaar tot iets meer dan 5 mtr. Daar een tijd mee bezig geweest. Ik wil de antenne voor mijn tranciever gebruiken maar ook gaan testen met mijn radio' s Daar zal ik echter nog een paar dagen mee wachten. Ik heb dan nog een connector nodig zodat ik hier coax aan kan sluiten. .. lunch de rest van de pannenkoeken. Avondeten wordt Hühnernudeltopf. Een blik dus. was niet geweldig.. een soort kippesoep met pasta. Geen aanrader. 's Avonds nog gelopen 2 uur totaal 18 punt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag 28

Vanmorgen opgestaan en na mijn ontbijt jawel knäckebröd met kaas anderhalf uur gelopen.

Middageten blik vis opengetrokken en deze met een aantal toast opgegeten. In de middag weer een uur gelopen. Vandaag een wat mindere dag. Ik heb het wel een beetje gehad met leven op voorraad. Ik heb met lopen wat bramen meegenomen die ik tegenkwam met lopen. Dat scheelt toch weer een beetje. Ik heb voor het avondeten een blik unox erwtensoep opengetrokken. Best goed te eten maar ik had er na de hand wat last van tijdens het trainen dat ik 's avonds gedaan heb.

Dit heb ik expres zo gedaan. Mijn volgende krachttraining is maandag ochtend.

Ik ga mij vanavond nog een beetje verdiepen in ontvangers. Heb water met pinda's achter de hand.

35 punt

 

Dag 29.

Vandaag in totaal 3 uur gelopen half tussen de buien door. Dit was overigens niet helemaal gelukt maar ik heb een poncho voor dit soort gevalletjes bij mij18 punt

Voor ontbijt en lunch maar weer een blik boterhammen worst opengetrokken. Met knäckebröd gegeten. Verder een beetje aan lopen rommelen. Voor de avond heb ik van een zakje aardappelpurree en zuurkool stampot gemaakt hierbij hamburgers van Lupack gebakken. Dit is weer voor 2 keer en ook gekookt. Te laat naar bed gegaan. had een goede radio zender ( Nieuws was het overlijden van Neil Armstrong). Nog wat aan het prutsen geweest.

18 punt

 

Dag 30

Toch nog voor 10:00 op. Het wordt een regenachtige dag. Vanmorgen weer knäckebröd gegeten met boterhammen worst uit blik. En koffie gedronken. Rustig aan gedaan. Internet is heel zwak.

Gaan opruimen en mijn voorraad nagekeken. Heb de spullen voor morgen al bij de hand. Ga begin van deze week alles aanvullen en verse spullen kopen. Mijn voorraad heeft van deze maand niet al te hard geleden. Was best veel werk omdat ik mijn voorraad op verschillende plekken heb. Ik heb sommige dingen ook anders neer gezet..

De afgelopen maand heb ik dan voor ongeveer voor €50,- aan levensmiddelen gebruikt.

€15,- aan energie en €55,- aan brandstof voor de auto verbruikt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...