Ga naar inhoud
GENEGEERD

Zondagochtendoverpeinzingen(taaie kost)


netuyas
 Share

Recommended Posts

Het is zondagochtend, de kachel brand lekker, en je zit rustig op je favoriete forum te lezen, en dan lees je dit item

 

http://preppers.nl/forum/threads/3077-Boeren-in-luxepositie-Think-again/page2

 

Voordat je het weet begin je een antwoord te typen, en de woorden komen de een na de ander en dan besluit je om er toch maar een aparte post van te maken.

Je zou bijna gaan geloven aan een Masterplan wat hier achter zit.

 

Wat hebben we de afgelopen 100 jaar bereikt?

Kleine onafhankelijke boeren kapot, kleine onafhankelijke kruideniers kapot, kleine onafhankelijke bakkers en slagers kapot, kleine onafhankelijke banken kapot, kleine onafhankelijke scholen kapot, kleine onafhankelijke installatiebedrijven en bouwbedrijven kapot. Kleine zelfstandig gevestigde huisarts kapot, kleine lokale ziekenhuizen kapot, lokale politie met gezag kapot, De natuur kapot, het klimaat kapot. En waardoor?

 

Veelal door de OVH. Door middel van:

-regelgeving

-vestigingsvergunningen

-aanbestedingen

-subsidies

-barrieres

- enz,enz

 

Wat krijgen wij ervoor terug?

In het oude rome wisten ze het als, Geef het volk brood en spelen. Meer hoeft het plebs niet te hebben.

De moderne variant is geef de bevolking friet, hamburgers en een Iphone.

 

Zelfs op dit forum zie ik leden die het bezit van een Iphone ook na SHTF vol vuur verdedigen en zelfs bereid om kostbare resources te gebruiken om de Iphone te kunnen blijven gebruiken.

En de argumenten? Informatie, muziek en filmjes.

Kortom, koop tweedehands boeken, een mondharmonica en een poppenkast. Wedden dat je daar veel meer plezier aan gaat beleven?(oke, als je solitair gaat leven is poppenkast spelen misschien niet het meest vermakelijke)

 

Vanaf hier wordt het wat taaie kost, dus ik neem het niemand kwalijk dat ze hier afhaken.

 

Wij(de westerse wereld) zijn volledig geindoctrineerd door jarenlange propaganda en reclame en denken dat we alleen gelukkig zijn als we de kinderen in een creche stoppen om allebei te kunnen werken zodat de kindern via whatsapp aan ons kunnen vertellen hoe hun leven zich ontwikkeld.

Is er een weg terug? Ja, maar die gaat pijnlijk zijn en hard en misschien wel dodelijk voor diegenen die daar niet op voorbereid zijn. De meesten op dit forum noemen die weg terug SHTF.

En alhoewel in mijn medemensen geen onnodig leed toewens prep in misschien niet zozeer vanwege de angts voor een SHFT als wel vanwege de hoop erop.

 

Er is namenlijk maar 1 ding voorspelbaar aan het hebben van Macht. het willen van meer Macht.

In de gehele geschiedenis van de mensheid is er nog nooit een regeringsvorm ontstaan die niet begon met idealen, de Stonehenge beschaving, de Mayas, de Pharao's, Alexander de Grote, Attilla de Hun, Hannibal, zelfs Hitler, allemaal begonnen ze met een ideaal!

 

Er is ook nog nooit een regeringsvorm geweest die uiteindelijk niet is verzand in decadentie, uitbuiting van de zwakkeren.

Die paar beschavingen die er wel waren die dit voor een groot gedeelte in zich hadden zijn volledig kapotgemaakt en verworden tot een alcoholistische schim van zichzelf.

De maories, de indianen, de Inca’s, vele voorbeelden van beschavingen die wel probeerden in balans te leven met hun omgeving. Ze zijn geknecht en kapotgemaakt door onze voorvaderen die hun “idealen” kostte wat het Kost door hun strot duwden.

 

Wat is er anders aan “ons” DNA waardoor wij niet in evenwicht met de natuur kunnen leven maar de drang hebben tot megalomanie?

 

 

van het begin naar de huidige tijd.

Rond ongeveer 1850 begon de machtsverschuiving van een toenmalige feodale westerse wereld naar een nieuwe democratische wereld.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Franse_Revolutie

http://nl.wikipedia.org/wiki/Gouden_standaard_(economie)

 

(lees het svp eens door en sta eens stil bij de factoren die hebben geleid tot de franse revolutie)

 

Het huidge bewind is dus al zo’n 150 jaar bezig.

Deze kapitalisische democratische sroming had echter normaal gesproken geen lang leven voor de boeg. De industriele revolutie financierde het brood en spelen voor de massa, maar was niets meer of minder dan een enorme aanslag op onze aarde.

Al tussen 1915 en 1930 had het in moeten storten, maar dat werd door een kleine groep mensen die aan de touwtjes trokken(vergelijkbaar met de huidige bilderberg groep, dus laten we hun voor het gemak de BdB’s noemen) door zwaar ingrijpen voorkomen. De prijs daarvoor werdt betaald door de middenklasse en onderklasse.

 

Dit ingrijpen is indirekt de oorzaak geweest van de tweede wereldoorlog. De middenklasse was verzakt tot de onderklasse en die haden niets te verliezen en alles te winnen. Ze zaten vast in steden en hadden een schreeuwende behoefte aan Brood en Spelen. De voedingsbodem voor kanonnenvlees.

 

Na de tweede wereldoorlog waren de BdB’s de rijkste en machtigste mensen ter wereld. Wat weinigen weten is dat de Marshalhulp geen altruistische daad was, maar simpelweg een vooraf afgeschreven leverancierskrediet wat als doel had de afzetmarkten en dus de winsten te laten groeien. Tot ongeveer 1970 kon de enorme groei betaald worden uit de bevolkingsgroei en stijging van de echte arbeidsproductiviteit.

Door dat feit ontstond de macht van de vakbonden niet ontstonden rond 1850 en rond 1975 op het hoogtepunt van hun macht waren.

Rond 1975 had het bewind dus aan haar einde moeten komen door de opstand van de arbeidersklasse.

 

Niet geheel ontoevallig is dat het moment geweest waarop de gouden standaard werdt losgelaten. Door het loslaten van de goudstandaard en de digitaliisering van de geldstromen kon de geldhoeveelheid ineens exponentieel groeien.

Hiermee werd de macht van de vakbonden gebroken omdat men ongelimiteerd kapitaal kon investeren in machines die de mensen overbodig maakten. Hiervoor was wel schaalvergroting nodig op een nivo wat nooit eerder gezien was.

Er ontstonden bedrijven die groter waren dan menig land. Organisaties met meer dan honderdduizend tot wel miljoenen werkemers en omzetten van bijna een half biljoen (wall mart 2.1miljoen personeelsleden en 408.000.000,= omzet).

 

Deze groeistuip ging echter ook weer ten kosten van de gewone burger. Weinigen van ons(ik ook niet) zullen zich de crisis van 1978-1983 bewust herinneren.

Het gekke is dat, in een tijd waarin er meer en meer geld beschikbaar kwam, de gemiddelde huizenprijs daalde in die 5 jaar van ca 90K euro naar 55K, een daling van 40%.

Het modale loon ging in dezefde periode van 13K naar 17K, een stijging van 30%.(2011 32K) De hoge rentes maakten de geest van de burgers klaar voor het accepteren van het fiatgeldstelsel, immers dat zou het probleem van de hoge rente tot meer dan 18% oplossen en de weg vrijmaken voor de burger om een tweede auto en andere luxe zaken te kopen, kortom een doodgewone aanwakkering van de bestedingen.

 

In 1997-98 kwam al een van de excessen van dit fiatgeldsysteem tot uiting in de internetbubbel, Die bubbel is afgekocht met nog complexere financiele producten en daarmee nog meer geld.

Geld werd waardeloos(geen reele rentevergoeding meer) en werdt alleen nog maar als rekeneenheid gebruikt om arbeid te vertalen naar koopkracht. In 2007 viel ook dit kaartenhuis om, en om het gepeupel te weerhouden van een revolutie werden de big guns uit de kast gehaal om het volk nog meer brood en spelen te geven.

De prijs die wij daarvoor gaan betalen is een enorme geldontwaarding. De BdB’s zitten goed, want hun geld zit in grondstoffen, grondbezit, patenten, gebouwen, kortom in alles behalve in fiatgeld.

Een groot gedeelte van de crisis is de laatste jaren doorgeschoven naar de toekomst ten koste van pensioenen en de staatsschulden, maar dat kan nu niet meer.

 

De vraag is: Gaat het de huidige BdB’s lukken om een 4e keer de ineenstorting van hun immiddels geheel corrupte en op uitbuiting gebaseerde regime te voorkomen? Of hebben ze nu echt hun hand overspeeld. Ik weet de uitkomst niet, maar ik hoop, tegen beter weten in, dat de volgende revolutie ons de natuurvolken teruggeeft

 

2013 en 2014 zullen veel duidelijk maken. De propagandamachine doet het iig nog erg goed, want zelfs op dit forum beginnen de eerste bekeerlingen terug te geloven in het huidige systeem

http://preppers.nl/forum/threads/3236-Ik-begin-voorzichtig-wat-positiever-te-worden

 

Met dank voor het doorworstelen van mijn zondagochtenoverpeinzingen

Netu

  • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Strak verhaal netuyas; het meeste klopt volgens mij wel en ik kan me er in vinden.

Het woord globalisering meld je niet maar dat hoort wle in je verhaal thuis.

We moeten echter een stapje terug op dat vlak.

Of het nu vanwege peak-oil is, of peak-gold, peak-silver of peak-earth of peak-credit, dat boeit niet.

Er is gewoon teveel van vanalles en te weinig van de andere zaken.

De decadentie en rechteloosheid moet weg, meer transparantie en democratisch gehalte.

Daarmee voorkom je hopelijk meer van wat je schetste.

Link naar reactie
Share on other sites

Goed stukje alleen moet ik wel zeggen dat de subsidies die je noemt en de marktwerking verstoren (hier kan @Rothbard vast genoeg over vertellen:)) onderdeel zijn van het hele probleem maar niet de manier waarop jij het brengt denk ik.

 

Het hele loskoppelen van geld van de goudstandaard heeft gezorgd voor een gigantische toename in welvaart aangezien leningen en dergelijke niet meer afhankelijk waren van de hoeveelheid goud in kas. Men kon onbeperkt geld en leningen uitgeven waarmee wij weliswaar een schuld creëerden aan de banken maar wij daarmee tevens een grote mate van rijkdom en welvaart konden verschaffen. Ook de overheid is meegegaan in deze stroom van geld uitgegeven waardoor subsidies ongetwijfeld ook gigantisch zullen zijn gestegen met deze groei van welvaart.

 

Het is nu echter een drug geworden voor de economie, die gebaseerd is op groei groei groei, wij kunnen nu niet meer zonder die geldstroom. Dit is te zien aan bv. Griekenland die jaren boven hun stand hebben geleefd en nu zijn ze op een punt gekomen dat ze niet meer geld kunnen krijgen en moeten afkicken, Cold Turkey style. Daarmee kom ik terug op die subsidies, ook daar kunnen wij niet meer zonder! In alle lagen van de bevolking kom je deze tegen. Ik verwijs daarmee graag naar het volgende filmpje van een mede prepper die uitlegt waarom wij niet meer zonder subsidies kunnen:

 

 

Echt waar, fossiele brandstof krijgt subsidie:

http://www.nrc.nl/klimaat/2012/04/05/echt-waar-fossiele-brandstof-krijgt-subsidie/

 

Kan het niet laten om deze ook nog ff toe te voegen:

Link naar reactie
Share on other sites

Goed verhaal @netuyas het had zo ongeveer mijn verhaal kunnen zijn, alleen had ik het niet zo goed kunnen verwoorden als jou.

Ik denk dat meer en meer mensen gaan inzien dat we niet zo vrij zijn als we denken. Mijn allergrootste hoop is dat mensen hun eigen kracht gaan claimen en hun leven gaan leiden zoals ze diep vanuit hun hart eigenlijk willen. En dan bedoel ik los van de klauwen van de parasieten achter de schermen, waarmee je hen de macht ontneemt. Je moet het eerst "zien" en van daaruit eigen keuzes maken. We hebben wel macht, alleen we weten het nog niet.

Link naar reactie
Share on other sites

Confisceren die handel en wandel van de Rothschilds en consorten, ze mogen allemaal een half miljoen kudo's krijgen (kudo's wordt de nieuwe munteenheid) ter compensatie, uiteraard nadat er een wereldwijde revolutie heeft plaatsgevonden.

 

Hoe het begon.....

 

18 december 2013 - Persbericht ABP

- onverwacht is Koningin Beatrix overleden, waarschijnlijk aan de gevolgen van een hersenbloeding. Het leed voor het koningshuis is extra zwaar, omdat Prins Friso vorige maand overleed. Morgen zal Prins Willem Alexander een persconferentie geven. Zij zal 23 december worden begraven in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Er zijn reeds vele steunbetuigingen van landen en koningshuizen en er is een condoleance register geopend. 23 december zal een dag van nationale rouw worden.

 

12 januari 2014 - NOS journaal

De inauguratie gisteren van Prins Willem Alexander, in bijzijn van Prinses Maxima, is dramatisch verlopen. Meer dan 600.000 mensen protesteerden in Amsterdam tegen het voortzetten van de dynastie van de Oranjes. Ook in Rotterdam gingen mensen de straat op, en vele winkels werden het slachtoffer van plunderingen en brandstichting. Ook in andere grote steden bleef het tot diep in de nacht onrustig. De ME en de politie hebben landelijk 2300 mensen gearresteerd.

 

13 januari 2014 - Telegraaf

Kroon gaat in vlammen op - in diverse Europese steden werd geprotesteerd tegen de lokale koningshuizen. In België werden in Luik en Antwerpen bloedige gevechten met de oproerpolitie gehouden met naar circa 300.000 demonstranten. Ook in Kopenhagen, Londen, Madrid en Oslo zijn er rellen op grote schaal en demonstraties. Alleen in Liechtenstein en Monaco bleven betogingen en demonstraties tegen het koningshuis uit. Premier Rutte [.....]

 

14 januari 2014 - CNN

Riots throughout Europe's big cities continue despite forceful actions from the respective governments. Anti-royal feelings triggered by the transition of the reign of queen Beatrix to her son Willem Alexander in the Netherlands, fueled by the deepening of the economic crisis, is probably the main cause. Many people in the Netherlands and in the other European countries ruled by Kings and Queens, feel that it is strange to have a population which suffers from the crisis, while the royal gentry spends hundreds of millions on a burial. This in turn instigated riots and demonstrations in Europe's capitals run by [.....]

 

14 januari 2014 - Volkskrant.nl

Rellen in Europa slaan over naar USA en Rusland

In vrijwel alle grote steden in Amerika en tevens in Moskou en Kiev zijn rellen uitgebroken. Waar het in Amerika gericht is tegen grote ondernemingen als Wal Mart, McDonalds en Coca Cola, zijn de rellen in Moskou en Kiev gericht tegen President Putin, die vorige maand zijn bevoegdheden uitbreidde met opperbevelhebber van het leger. Zowel in Amerikaanse steden als in Moskou en Kiev zijn legereenheden ingezet tegen de demonstranten en in beide landen is de noodtoestand afgekondigd. Alleen al in de oostelijke staten van de Verenigde Staten werden meer dan 3000 demonstranten en plunderaars door politie en leger doodgeschoten, wat aanleiding gaf tot meer rellen. De lokale politiebureau's zijn gevuld met arrestanten; FEMA kampen worden in allerijl klaargemaakt om extra opvang te bieden aan de enorme stroom van arrestanten. In Rusland [....]

 

15 januari 2014 - Reuters

Ook in Azië zijn de rellen en demonstraties tegen de overheid en Koningshuizen van onder andere Thailand aangeland. Ook overheidsgebouwen in Peking, Hong Kong en in Laos en Bangkok en Kuala Lumpur moeten het ontgelden. In vrijwel heel zuid oost Azië is het leger gemobiliseerd en worden [.....]

 

16 januari 2014 - Telegraaf

WERELD IN BRAND

Er is vrijwel geen bevolkt gebied waar niet gedemonstreerd wordt tegen 'de overheid' in zijn algemeenheid en grote bedrijven slachtoffer zijn van aanslagen en plunderingen. Aangenomen wordt dat de diepe economische crisis die zijn geboorte vond in 2008 en zijn hoogtepunt bereikte in 2013, verantwoordelijk is voor de wereldwijde gebeurtenissen. In vrijwel elk land ter wereld is de noodtoestand uitgeroepen, met als uitzonderingen IJsland, Nieuw Zeeland, Groenland en de Amerikaanse staat Hawaï. Er is geen duidelijk beeld van de situatie in de verschillende landen, aangezien veel communicatiemiddelen niet meer functioneren. In het Midden Oosten is de situatie zondermeer ernstig, na het bericht dat er mogelijk sprake is geweest gisteren van een kernwapenexplosie in Bagdad. Een verificatie hiervan werd gegeven door persbureau Pravda die zich baseert op beelden van Russische satelieten. Aangezien Rusland op dit moment feitelijk plat ligt, is verder nieuws nauwelijks voorhanden. Onafhankelijke journalisten zijn wereldwijd het slachtoffer van systematische arrestatie. Lees verder over de situatie in Nederland hier.

Link naar reactie
Share on other sites

Mooi verhaal, bedankt.

 

Alhoewel ik ook de schuld graag wil leggen bij de door jouw genoemde oorzaken, is ook 'het volk' één van de grootste oorzaken, en waarschijnlijk ook de meesten hier op het forum.

 

Koop je een brood van € 1,00 bij de ALDI, of van € 2,50 bij de bakker op de hoek? De meesten zullen toch echt voor de goedkopere variant gaan als de winkels ongeveer even ver van hun huis liggen. Hierdoor krijgen de grootverkopers meer macht bij het inkopen, waardoor de de producenten (boeren) kunnen uitknijpen. Deze moeten vervolgens wel steeds groter worden om te overleven.

 

Mijn oplossing voor de crisis: Verbod op supermarkten, warenhuizen en alles-in-een winkels. Terug naar de kleine zelfstandige winkeliers met hun specialisaties.

 

Ja, het is duurder, maar ik haal mijn brood expres bij de bakker op de hoek, mijn vlees expres bij de particuliere slagerij, en mijn doe-het-zelf spullen bij de kleine zelfstandige in het dorp. Als het echt niet anders kan ga ik pas naar een supermarkt of bouwmarkt.

Link naar reactie
Share on other sites

Gast armageddon
Confisceren die handel en wandel van de Rothschilds en consorten, ze mogen allemaal een half miljoen kudo's krijgen (kudo's wordt de nieuwe munteenheid) ter compensatie, uiteraard nadat er een wereldwijde revolutie heeft plaatsgevonden.

 

Hoe het begon.....

 

18 december 2013 - Persbericht ABP

- onverwacht is Koningin Beatrix overleden, waarschijnlijk aan de gevolgen van een hersenbloeding. Het leed voor het koningshuis is extra zwaar, omdat Prins Friso vorige maand overleed. Morgen zal Prins Willem Alexander een persconferentie geven. Zij zal 23 december worden begraven in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Er zijn reeds vele steunbetuigingen van landen en koningshuizen en er is een condoleance register geopend. 23 december zal een dag van nationale rouw worden.

 

12 januari 2014 - NOS journaal

De inauguratie gisteren van Prins Willem Alexander, in bijzijn van Prinses Maxima, is dramatisch verlopen. Meer dan 600.000 mensen protesteerden in Amsterdam tegen het voortzetten van de dynastie van de Oranjes. Ook in Rotterdam gingen mensen de straat op, en vele winkels werden het slachtoffer van plunderingen en brandstichting. Ook in andere grote steden bleef het tot diep in de nacht onrustig. De ME en de politie hebben landelijk 2300 mensen gearresteerd.

 

13 januari 2014 - Telegraaf

Kroon gaat in vlammen op - in diverse Europese steden werd geprotesteerd tegen de lokale koningshuizen. In België werden in Luik en Antwerpen bloedige gevechten met de oproerpolitie gehouden met naar circa 300.000 demonstranten. Ook in Kopenhagen, Londen, Madrid en Oslo zijn er rellen op grote schaal en demonstraties. Alleen in Liechtenstein en Monaco bleven betogingen en demonstraties tegen het koningshuis uit. Premier Rutte [.....]

 

14 januari 2014 - CNN

Riots throughout Europe's big cities continue despite forceful actions from the respective governments. Anti-royal feelings triggered by the transition of the reign of queen Beatrix to her son Willem Alexander in the Netherlands, fueled by the deepening of the economic crisis, is probably the main cause. Many people in the Netherlands and in the other European countries ruled by Kings and Queens, feel that it is strange to have a population which suffers from the crisis, while the royal gentry spends hundreds of millions on a burial. This in turn instigated riots and demonstrations in Europe's capitals run by [.....]

 

14 januari 2014 - Volkskrant.nl

Rellen in Europa slaan over naar USA en Rusland

In vrijwel alle grote steden in Amerika en tevens in Moskou en Kiev zijn rellen uitgebroken. Waar het in Amerika gericht is tegen grote ondernemingen als Wal Mart, McDonalds en Coca Cola, zijn de rellen in Moskou en Kiev gericht tegen President Putin, die vorige maand zijn bevoegdheden uitbreidde met opperbevelhebber van het leger. Zowel in Amerikaanse steden als in Moskou en Kiev zijn legereenheden ingezet tegen de demonstranten en in beide landen is de noodtoestand afgekondigd. Alleen al in de oostelijke staten van de Verenigde Staten werden meer dan 3000 demonstranten en plunderaars door politie en leger doodgeschoten, wat aanleiding gaf tot meer rellen. De lokale politiebureau's zijn gevuld met arrestanten; FEMA kampen worden in allerijl klaargemaakt om extra opvang te bieden aan de enorme stroom van arrestanten. In Rusland [....]

 

15 januari 2014 - Reuters

Ook in Azië zijn de rellen en demonstraties tegen de overheid en Koningshuizen van onder andere Thailand aangeland. Ook overheidsgebouwen in Peking, Hong Kong en in Laos en Bangkok en Kuala Lumpur moeten het ontgelden. In vrijwel heel zuid oost Azië is het leger gemobiliseerd en worden [.....]

 

16 januari 2014 - Telegraaf

WERELD IN BRAND

Er is vrijwel geen bevolkt gebied waar niet gedemonstreerd wordt tegen 'de overheid' in zijn algemeenheid en grote bedrijven slachtoffer zijn van aanslagen en plunderingen. Aangenomen wordt dat de diepe economische crisis die zijn geboorte vond in 2008 en zijn hoogtepunt bereikte in 2013, verantwoordelijk is voor de wereldwijde gebeurtenissen. In vrijwel elk land ter wereld is de noodtoestand uitgeroepen, met als uitzonderingen IJsland, Nieuw Zeeland, Groenland en de Amerikaanse staat Hawaï. Er is geen duidelijk beeld van de situatie in de verschillende landen, aangezien veel communicatiemiddelen niet meer functioneren. In het Midden Oosten is de situatie zondermeer ernstig, na het bericht dat er mogelijk sprake is geweest gisteren van een kernwapenexplosie in Bagdad. Een verificatie hiervan werd gegeven door persbureau Pravda die zich baseert op beelden van Russische satelieten. Aangezien Rusland op dit moment feitelijk plat ligt, is verder nieuws nauwelijks voorhanden. Onafhankelijke journalisten zijn wereldwijd het slachtoffer van systematische arrestatie. Lees verder over de situatie in Nederland hier.

 

 

Maar hoe eindigt het?..........of waar eindigt het???

Link naar reactie
Share on other sites

@Kungfufox

welvaart gekocht met geleend geld is een voorschot op toekomstige arbeid. Ofwel: vandaag een biefstuk eten op krediet betekend volgende week droog brood, tenzij je nog meer leent, en guess what? we zijn gaten met gaten aan het stoppen geweest, dus dat wordt automatisch een keer een hele tijd op droog brood leven( voor alle duidelijkheid, dit is beeldspraak en gaat niet echt over biefstuk en droog brood:p)

@Greener Klopt, ik heb nog een koelkast, en ik erger mij er dood aan dat dat kreng kan sms'sen:)

@Holbewoner, volgens mij bedoelen wij hetzelfde, waarbij ik de hersenspoeling door "marketing" de schuld geef. Ik zag afgelopen week een poster met een vrouw in een laag uitgesneden decollectee met de text,(in de trand van) "Nu durf ik me weer op feestjes te vertonen" Het bleek een advertentie te zijn van een kliniek voor plastische chirurgie.

Ander voorbeeld, Hoeveel mannen smeren tegenwoordig moisterisers en dagcremes op hun gezicht? puur marketing!

Voor alle duidelijkheid, ik weet iets van marketing en de kracht van de "herhaalde"suggestie.

 

Voor de rest, fijn dat mijn " zondag ochtend over pijn zingen?" (copyright JohnVonSchultz) gewaardeerd wordt.

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Dick Berts

Ik heb als onderzoeksjournalist in de diepste beerputten kunnen kijken. Enige conclusies:

 

-Keihard liegen is vrijwel overal de normaalste zaak van de wereld geworden.

 

-'Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel' is zelf een leugen.

 

-Op de meest onverwachte plaatsen kom je super integere mensen of de grootste boeven tegen.

 

-Onderzoekjournalistiek bestaat niet meer in Nederland. Zij vormt de witte bloedlichaampjes van onze samenleving. Sterven die af, dan heb je een dodelijke auto-immuun ziekte te pakken. Alleen hierdoor al, is onze maatschappij die geen enkel zelfreinigend vermogen meer heeft, ten dode opgeschreven.

 

-Leden van de maatschappelijke bovenlaag steunen elkaar blindelings en tegen beter weten in. Ook als ze elkaar nog nooit ontmoet hebben. Doe je dat niet, dan word je nooit meer wat in dit land.

 

-Om de macht te houden moet je aan groepsvorming doen. Keihard vasthouden aan een idee zoals; de euro is goed voor ons, helpt bij de groepsvorming. Of dat idee nou een ramp is of niet, doet er niet toe.

 

-Nog nooit in de geschiedenis zijn de inkomensverschillen zo groot geweest als nu. Toen het kabinet Rutte per ongeluk -via de ziektekosten premies- tot een klein stukje nivellering over ging, kwam goed verdienend Nederland volkomen in opstand. Daarom werd de rekening maar weer bij Jan met de Pet neergelegd. Die protesteerde niet, omdat zijn 3 maanden oproep contract anders niet verlengd wordt. Onderhuids bouwt zich in onze maatschappij een gigantische woede op, die binnenkort tot explosie gaat komen.

 

-Alleen al over een relatief eenvoudig onderwerp als het broeikaseffect bestaan zoveel leugens en tegen leugens, dat het voor een gewone burger ondoenlijk is geworden om uit te vinden hoe het nou zit. Een verstandig burger brengt zijn stem uit op grond van feiten. Zijn die feiten niet meer voor hem te achterhalen, dan heeft de democratie opgehouden te bestaan.

 

-De puinhoop is zo compleet aan het worden, dat het ook voor de slimste geesten vrijwel ondoenlijk is geworden om te achterhalen wie er nou een boef is of een heilige.

 

-Ons rest slechts een ding; preppen voor de klap die onvermijdelijk komt.

Link naar reactie
Share on other sites

Confisceren die handel en wandel van de Rothschilds en consorten, ze mogen allemaal een half miljoen kudo's krijgen (kudo's wordt de nieuwe munteenheid) ter compensatie, uiteraard nadat er een wereldwijde revolutie heeft plaatsgevonden.

 

Hoe het begon.....

 

18 december 2013 - Persbericht ABP

- onverwacht is Koningin Beatrix overleden, waarschijnlijk aan de gevolgen van een hersenbloeding. Het leed voor het koningshuis is extra zwaar, omdat Prins Friso vorige maand overleed. Morgen zal Prins Willem Alexander een persconferentie geven. Zij zal 23 december worden begraven in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Er zijn reeds vele steunbetuigingen van landen en koningshuizen en er is een condoleance register geopend. 23 december zal een dag van nationale rouw worden.

 

12 januari 2014 - NOS journaal

De inauguratie gisteren van Prins Willem Alexander, in bijzijn van Prinses Maxima, is dramatisch verlopen. Meer dan 600.000 mensen protesteerden in Amsterdam tegen het voortzetten van de dynastie van de Oranjes. Ook in Rotterdam gingen mensen de straat op, en vele winkels werden het slachtoffer van plunderingen en brandstichting. Ook in andere grote steden bleef het tot diep in de nacht onrustig. De ME en de politie hebben landelijk 2300 mensen gearresteerd.

 

13 januari 2014 - Telegraaf

Kroon gaat in vlammen op - in diverse Europese steden werd geprotesteerd tegen de lokale koningshuizen. In België werden in Luik en Antwerpen bloedige gevechten met de oproerpolitie gehouden met naar circa 300.000 demonstranten. Ook in Kopenhagen, Londen, Madrid en Oslo zijn er rellen op grote schaal en demonstraties. Alleen in Liechtenstein en Monaco bleven betogingen en demonstraties tegen het koningshuis uit. Premier Rutte [.....]

 

14 januari 2014 - CNN

Riots throughout Europe's big cities continue despite forceful actions from the respective governments. Anti-royal feelings triggered by the transition of the reign of queen Beatrix to her son Willem Alexander in the Netherlands, fueled by the deepening of the economic crisis, is probably the main cause. Many people in the Netherlands and in the other European countries ruled by Kings and Queens, feel that it is strange to have a population which suffers from the crisis, while the royal gentry spends hundreds of millions on a burial. This in turn instigated riots and demonstrations in Europe's capitals run by [.....]

 

14 januari 2014 - Volkskrant.nl

Rellen in Europa slaan over naar USA en Rusland

In vrijwel alle grote steden in Amerika en tevens in Moskou en Kiev zijn rellen uitgebroken. Waar het in Amerika gericht is tegen grote ondernemingen als Wal Mart, McDonalds en Coca Cola, zijn de rellen in Moskou en Kiev gericht tegen President Putin, die vorige maand zijn bevoegdheden uitbreidde met opperbevelhebber van het leger. Zowel in Amerikaanse steden als in Moskou en Kiev zijn legereenheden ingezet tegen de demonstranten en in beide landen is de noodtoestand afgekondigd. Alleen al in de oostelijke staten van de Verenigde Staten werden meer dan 3000 demonstranten en plunderaars door politie en leger doodgeschoten, wat aanleiding gaf tot meer rellen. De lokale politiebureau's zijn gevuld met arrestanten; FEMA kampen worden in allerijl klaargemaakt om extra opvang te bieden aan de enorme stroom van arrestanten. In Rusland [....]

 

15 januari 2014 - Reuters

Ook in Azië zijn de rellen en demonstraties tegen de overheid en Koningshuizen van onder andere Thailand aangeland. Ook overheidsgebouwen in Peking, Hong Kong en in Laos en Bangkok en Kuala Lumpur moeten het ontgelden. In vrijwel heel zuid oost Azië is het leger gemobiliseerd en worden [.....]

 

16 januari 2014 - Telegraaf

WERELD IN BRAND

Er is vrijwel geen bevolkt gebied waar niet gedemonstreerd wordt tegen 'de overheid' in zijn algemeenheid en grote bedrijven slachtoffer zijn van aanslagen en plunderingen. Aangenomen wordt dat de diepe economische crisis die zijn geboorte vond in 2008 en zijn hoogtepunt bereikte in 2013, verantwoordelijk is voor de wereldwijde gebeurtenissen. In vrijwel elk land ter wereld is de noodtoestand uitgeroepen, met als uitzonderingen IJsland, Nieuw Zeeland, Groenland en de Amerikaanse staat Hawaï. Er is geen duidelijk beeld van de situatie in de verschillende landen, aangezien veel communicatiemiddelen niet meer functioneren. In het Midden Oosten is de situatie zondermeer ernstig, na het bericht dat er mogelijk sprake is geweest gisteren van een kernwapenexplosie in Bagdad. Een verificatie hiervan werd gegeven door persbureau Pravda die zich baseert op beelden van Russische satelieten. Aangezien Rusland op dit moment feitelijk plat ligt, is verder nieuws nauwelijks voorhanden. Onafhankelijke journalisten zijn wereldwijd het slachtoffer van systematische arrestatie. Lees verder over de situatie in Nederland hier.

 

REVOLUTION!!! :p

Link naar reactie
Share on other sites

@Kungfufox

welvaart gekocht met geleend geld is een voorschot op toekomstige arbeid. Ofwel: vandaag een biefstuk eten op krediet betekend volgende week droog brood, tenzij je nog meer leent, en guess what? we zijn gaten met gaten aan het stoppen geweest, dus dat wordt automatisch een keer een hele tijd op droog brood leven( voor alle duidelijkheid, dit is beeldspraak en gaat niet echt over biefstuk en droog brood:p)

 

Dat is nu wel te zien aan Griekenland toch? :) Het heeft ons doen proeven van een welvaart die, als we vast hadden blijven zitten aan de goudstandaard, we niet hadden kunnen hebben.

Link naar reactie
Share on other sites

Dat is nu wel te zien aan Griekenland toch? :) Het heeft ons doen proeven van een welvaart die, als we vast hadden blijven zitten aan de goudstandaard, we niet hadden kunnen hebben.

 

Klopt, met dien verstande dat (hoe gek het ook klinkt) de grieken(en de italianen en de spanjaarden) juist zo in de problemen zitten vanwege de euro.

 

Ik zal mijzelf verklaren.(disclaimer, ik houd geen rekening met multipliereffecten omdat het dan vrijwel niet meer uit te leggen is, daarnaast simplificeer ik door alles op 10% te houden)

Toen elk land nog zijn eigen munt had met wisselkoers naar de andere munten hadden overheden een geheime belastingheffing. aanpassing van de wisselkoers, ofwel devaluatie. In dit voorbeeld met 10%

Op die manier kon je de eigen schulden, uitgedrukt in bijvoorbeeld dollars in een klap 10% naar beneden gooien.

Ook groeit de economie binnen 1 a 2 jaar met 10% extra omdat de mensen toch hetzelfde volume blijven kopen, wat nu echter 10% duurder is geworden.

De mensen met geld op de bank leveren instant 10% waarde is, en de mensen met schulden hebben reel 10% minder schuld

Je producten worden voor het buitenland 10% goedkoper, dus goed voor de export.

Buitenlandse producten worden 10% duurder, dus goed voor de binnenlandse productie.

 

Je sust het volk met 10% loonsverhoging.

Je eigen Nationale bank mag 10% meer geld in omloop brengen, wat dus ook in de staatskas gaat...

en al die maatregelen samen zorgen ervoor dat je inkomsten als overheid met 10% toenemen, waardoor je begrotingstekort dus met 10% afneemt.

 

Dat was decennia lang de methode van de mediterraneese landen. elke 5 a 6 jaar een stiekeme belastingaanslag van 10%, en je kon ongelimiteerd allerlei extra's als 13e en 14e maand geven omdat je die waarde na een paar jaar toch gewoon door devaluatie uitholde.

 

Binnen de euro mocht dat niet meer, en toen de grieken daar achter kwamen hebben ze de hulp ingeroepen van de creatievelingen van GS, en die hadden wel een oplossing!!!!! De rest mag bekend worden verondersteld

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Ik heb als onderzoeksjournalist in de diepste beerputten kunnen kijken. Enige conclusies:

 

-Keihard liegen is vrijwel overal de normaalste zaak van de wereld geworden.

-'Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel' is zelf een leugen.

-Op de meest onverwachte plaatsen kom je super integere mensen of de grootste boeven tegen.

-Onderzoekjournalistiek bestaat niet meer in Nederland. Zij vormt de witte bloedlichaampjes van onze samenleving. Sterven die af, dan heb je een dodelijke auto-immuun ziekte te pakken. Alleen hierdoor al, is onze maatschappij die geen enkel zelfreinigend vermogen meer heeft, ten dode opgeschreven.

-Leden van de maatschappelijke bovenlaag steunen elkaar blindelings en tegen beter weten in. Ook als ze elkaar nog nooit ontmoet hebben. Doe je dat niet, dan word je nooit meer wat in dit land.

-Om de macht te houden moet je aan groepsvorming doen. Keihard vasthouden aan een idee zoals; de euro is goed voor ons, helpt bij de groepsvorming. Of dat idee nou een ramp is of niet, doet er niet toe.

-Nog nooit in de geschiedenis zijn de inkomensverschillen zo groot geweest als nu. Toen het kabinet Rutte per ongeluk -via de ziektekosten premies- tot een klein stukje nivellering over ging, kwam goed verdienend Nederland volkomen in opstand. Daarom werd de rekening maar weer bij Jan met de Pet neergelegd. Die protesteerde niet, omdat zijn 3 maanden oproep contract anders niet verlengd wordt. Onderhuids bouwt zich in onze maatschappij een gigantische woede op, die binnenkort tot explosie gaat komen.

-Alleen al over een relatief eenvoudig onderwerp als het broeikaseffect bestaan zoveel leugens en tegen leugens, dat het voor een gewone burger ondoenlijk is geworden om uit te vinden hoe het nou zit. Een verstandig burger brengt zijn stem uit op grond van feiten. Zijn die feiten niet meer voor hem te achterhalen, dan heeft de democratie opgehouden te bestaan.

-De puinhoop is zo compleet aan het worden, dat het ook voor de slimste geesten vrijwel ondoenlijk is geworden om te achterhalen wie er nou een boef is of een heilige.

-Ons rest slechts een ding; preppen voor de klap die onvermijdelijk komt.

 

Helemaal correct. Die woede is al duidelijk voelbaar. Kan je geen kudo's geven hiervoor want je hebt net al gekregen.

Link naar reactie
Share on other sites

@OBL-Rien Ik neem aan dat je de libertarier Stefan Basil Molyneux bedoeld? met o.a. zijn aanmoedigingen tot DeFOO?

 

Ik ben prima op de hoogte van het libertaristische gedachtegoed, Sterker nog, er zitten veel elementen in die ik kan onderschrijven, maar ik weiger hun ideeen als dogma's te zien.

 

Mijn verhaal is een overpeinzing en bedoeld om dan wel ogen te openen, danwel andere zienswijzes te tonen danwel de discussie op gang te brengen.

Fijn dat je daar aan mee wilt doen.

Het zou mij, en anderen, helpen als je jezelf niet verschuilt achter de denkbeelden van anderen maar hier je eigen zienswijze uit de doeken doet.

Molyneux is niet beter dan jij of ik, Ook hij gebruikt hetgeen in zijn verhaal past, en laat onwelgevallige feiten achterwege. Ik doe dan soms ook, maar ben minder fanatiek in het verkondigen van mijn mening als de waarheid. Daarnaast beperk ik mij tot een paar fora en mijn naaste omgeving, waarbij hij zeer productief is met honderden podcast, video's en diverse boeken. Maar de drang naar meer en meer produceren en bezitten heeft ons juist de huidge maatschappij bezorgt.

 

Nogmaals, dit is een uitnodiging, en geen uitdaging, maar Molyneux is wel degelijk controversieel en dus niet per definitie de nieuwe messias.

Graag hoor ik van jou hoe de huidige crisis dan wel tot stand gekomen is, en misschien kunnen we dan samen zicht krijgen op een uitweg.

 

Groet

Netu

Link naar reactie
Share on other sites

Het is zondagochtend, de kachel brand lekker, en je zit rustig op je favoriete forum te lezen, en dan lees je dit item

 

http://preppers.nl/forum/threads/3077-Boeren-in-luxepositie-Think-again/page2

 

Voordat je het weet begin je een antwoord te typen, en de woorden komen de een na de ander en dan besluit je om er toch maar een aparte post van te maken.

Je zou bijna gaan geloven aan een Masterplan wat hier achter zit.

 

Wat hebben we de afgelopen 100 jaar bereikt?

Kleine onafhankelijke boeren kapot, kleine onafhankelijke kruideniers kapot, kleine onafhankelijke bakkers en slagers kapot, kleine onafhankelijke banken kapot, kleine onafhankelijke scholen kapot, kleine onafhankelijke installatiebedrijven en bouwbedrijven kapot. Kleine zelfstandig gevestigde huisarts kapot, kleine lokale ziekenhuizen kapot, lokale politie met gezag kapot, De natuur kapot, het klimaat kapot. En waardoor?

 

Veelal door de OVH. Door middel van:

-regelgeving

-vestigingsvergunningen

-aanbestedingen

-subsidies

-barrieres

- enz,enz

 

Wat krijgen wij ervoor terug?

In het oude rome wisten ze het als, Geef het volk brood en spelen. Meer hoeft het plebs niet te hebben.

De moderne variant is geef de bevolking friet, hamburgers en een Iphone.

 

Zelfs op dit forum zie ik leden die het bezit van een Iphone ook na SHTF vol vuur verdedigen en zelfs bereid om kostbare resources te gebruiken om de Iphone te kunnen blijven gebruiken.

En de argumenten? Informatie, muziek en filmjes.

Kortom, koop tweedehands boeken, een mondharmonica en een poppenkast. Wedden dat je daar veel meer plezier aan gaat beleven?(oke, als je solitair gaat leven is poppenkast spelen misschien niet het meest vermakelijke)

 

Vanaf hier wordt het wat taaie kost, dus ik neem het niemand kwalijk dat ze hier afhaken.

 

Wij(de westerse wereld) zijn volledig geindoctrineerd door jarenlange propaganda en reclame en denken dat we alleen gelukkig zijn als we de kinderen in een creche stoppen om allebei te kunnen werken zodat de kindern via whatsapp aan ons kunnen vertellen hoe hun leven zich ontwikkeld.

Is er een weg terug? Ja, maar die gaat pijnlijk zijn en hard en misschien wel dodelijk voor diegenen die daar niet op voorbereid zijn. De meesten op dit forum noemen die weg terug SHTF.

En alhoewel in mijn medemensen geen onnodig leed toewens prep in misschien niet zozeer vanwege de angts voor een SHFT als wel vanwege de hoop erop.

 

Er is namenlijk maar 1 ding voorspelbaar aan het hebben van Macht. het willen van meer Macht.

In de gehele geschiedenis van de mensheid is er nog nooit een regeringsvorm ontstaan die niet begon met idealen, de Stonehenge beschaving, de Mayas, de Pharao's, Alexander de Grote, Attilla de Hun, Hannibal, zelfs Hitler, allemaal begonnen ze met een ideaal!

 

Er is ook nog nooit een regeringsvorm geweest die uiteindelijk niet is verzand in decadentie, uitbuiting van de zwakkeren.

Die paar beschavingen die er wel waren die dit voor een groot gedeelte in zich hadden zijn volledig kapotgemaakt en verworden tot een alcoholistische schim van zichzelf.

De maories, de indianen, de Inca’s, vele voorbeelden van beschavingen die wel probeerden in balans te leven met hun omgeving. Ze zijn geknecht en kapotgemaakt door onze voorvaderen die hun “idealen” kostte wat het Kost door hun strot duwden.

 

Wat is er anders aan “ons” DNA waardoor wij niet in evenwicht met de natuur kunnen leven maar de drang hebben tot megalomanie?

 

 

van het begin naar de huidige tijd.

Rond ongeveer 1850 begon de machtsverschuiving van een toenmalige feodale westerse wereld naar een nieuwe democratische wereld.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Franse_Revolutie

http://nl.wikipedia.org/wiki/Gouden_standaard_(economie)

 

(lees het svp eens door en sta eens stil bij de factoren die hebben geleid tot de franse revolutie)

 

Het huidge bewind is dus al zo’n 150 jaar bezig.

Deze kapitalisische democratische sroming had echter normaal gesproken geen lang leven voor de boeg. De industriele revolutie financierde het brood en spelen voor de massa, maar was niets meer of minder dan een enorme aanslag op onze aarde.

Al tussen 1915 en 1930 had het in moeten storten, maar dat werd door een kleine groep mensen die aan de touwtjes trokken(vergelijkbaar met de huidige bilderberg groep, dus laten we hun voor het gemak de BdB’s noemen) door zwaar ingrijpen voorkomen. De prijs daarvoor werdt betaald door de middenklasse en onderklasse.

 

Dit ingrijpen is indirekt de oorzaak geweest van de tweede wereldoorlog. De middenklasse was verzakt tot de onderklasse en die haden niets te verliezen en alles te winnen. Ze zaten vast in steden en hadden een schreeuwende behoefte aan Brood en Spelen. De voedingsbodem voor kanonnenvlees.

 

Na de tweede wereldoorlog waren de BdB’s de rijkste en machtigste mensen ter wereld. Wat weinigen weten is dat de Marshalhulp geen altruistische daad was, maar simpelweg een vooraf afgeschreven leverancierskrediet wat als doel had de afzetmarkten en dus de winsten te laten groeien. Tot ongeveer 1970 kon de enorme groei betaald worden uit de bevolkingsgroei en stijging van de echte arbeidsproductiviteit.

Door dat feit ontstond de macht van de vakbonden niet ontstonden rond 1850 en rond 1975 op het hoogtepunt van hun macht waren.

Rond 1975 had het bewind dus aan haar einde moeten komen door de opstand van de arbeidersklasse.

 

Niet geheel ontoevallig is dat het moment geweest waarop de gouden standaard werdt losgelaten. Door het loslaten van de goudstandaard en de digitaliisering van de geldstromen kon de geldhoeveelheid ineens exponentieel groeien.

Hiermee werd de macht van de vakbonden gebroken omdat men ongelimiteerd kapitaal kon investeren in machines die de mensen overbodig maakten. Hiervoor was wel schaalvergroting nodig op een nivo wat nooit eerder gezien was.

Er ontstonden bedrijven die groter waren dan menig land. Organisaties met meer dan honderdduizend tot wel miljoenen werkemers en omzetten van bijna een half biljoen (wall mart 2.1miljoen personeelsleden en 408.000.000,= omzet).

 

Deze groeistuip ging echter ook weer ten kosten van de gewone burger. Weinigen van ons(ik ook niet) zullen zich de crisis van 1978-1983 bewust herinneren.

Het gekke is dat, in een tijd waarin er meer en meer geld beschikbaar kwam, de gemiddelde huizenprijs daalde in die 5 jaar van ca 90K euro naar 55K, een daling van 40%.

Het modale loon ging in dezefde periode van 13K naar 17K, een stijging van 30%.(2011 32K) De hoge rentes maakten de geest van de burgers klaar voor het accepteren van het fiatgeldstelsel, immers dat zou het probleem van de hoge rente tot meer dan 18% oplossen en de weg vrijmaken voor de burger om een tweede auto en andere luxe zaken te kopen, kortom een doodgewone aanwakkering van de bestedingen.

 

In 1997-98 kwam al een van de excessen van dit fiatgeldsysteem tot uiting in de internetbubbel, Die bubbel is afgekocht met nog complexere financiele producten en daarmee nog meer geld.

Geld werd waardeloos(geen reele rentevergoeding meer) en werdt alleen nog maar als rekeneenheid gebruikt om arbeid te vertalen naar koopkracht. In 2007 viel ook dit kaartenhuis om, en om het gepeupel te weerhouden van een revolutie werden de big guns uit de kast gehaal om het volk nog meer brood en spelen te geven.

De prijs die wij daarvoor gaan betalen is een enorme geldontwaarding. De BdB’s zitten goed, want hun geld zit in grondstoffen, grondbezit, patenten, gebouwen, kortom in alles behalve in fiatgeld.

Een groot gedeelte van de crisis is de laatste jaren doorgeschoven naar de toekomst ten koste van pensioenen en de staatsschulden, maar dat kan nu niet meer.

 

De vraag is: Gaat het de huidige BdB’s lukken om een 4e keer de ineenstorting van hun immiddels geheel corrupte en op uitbuiting gebaseerde regime te voorkomen? Of hebben ze nu echt hun hand overspeeld. Ik weet de uitkomst niet, maar ik hoop, tegen beter weten in, dat de volgende revolutie ons de natuurvolken teruggeeft

 

2013 en 2014 zullen veel duidelijk maken. De propagandamachine doet het iig nog erg goed, want zelfs op dit forum beginnen de eerste bekeerlingen terug te geloven in het huidige systeem

http://preppers.nl/forum/threads/3236-Ik-begin-voorzichtig-wat-positiever-te-worden

 

Met dank voor het doorworstelen van mijn zondagochtenoverpeinzingen

Netu

 

system leidt een eigen leven... en die kan je niet tegenhouden... althans niet de volgende 100 200 jaar...

 

hoe meer jij je tegen system verzet... hoe harder je wordt aangepakt... vooral door je omgeving... alleen dan kan system slagen...

 

kinderen van 5 jaar is een mobil all een must... dat is een redelijke indicatie van hoe laat is het... internet is een must voor veel gemeentlijke zaken... als je klachten ergens over hebt moet je maar mailtje ergens in bangladesh sturen en hopen dat je wat terugkrijgt... 2x dags 7 dagen in de week douchen

 

hoe ging dat de laatste 3000 jaar tot 30 40 jaar geleden???

 

en ik kan zo nog tall van dingen opnoemen die wij graag slikken... alleen dan werkt de system... als wij met de meesten en vooral slimme koppen nee tegen zeggen fallt de system...

 

maar ja the system laat je geloven dat je deze dingen nodig hebt een must zijn dat je er niet zonder kunt leven en neit gewoon luxe... en zo gaat system een eigen leven leiden dat je daadwerkelijk niets bent zonder die dingen in een maatschapij...

 

dus kun je je maar beter aanpassen...

 

?bb_attachments=379997&bbat=41279&inline

Link naar reactie
Share on other sites

@Kungfufox

welvaart gekocht met geleend geld is een voorschot op toekomstige arbeid. Ofwel: vandaag een biefstuk eten op krediet betekend volgende week droog brood, tenzij je nog meer leent, en guess what? we zijn gaten met gaten aan het stoppen geweest, dus dat wordt automatisch een keer een hele tijd op droog brood leven( voor alle duidelijkheid, dit is beeldspraak en gaat niet echt over biefstuk en droog brood:p)

@Greener Klopt, ik heb nog een koelkast, en ik erger mij er dood aan dat dat kreng kan sms'sen:)

@Holbewoner, volgens mij bedoelen wij hetzelfde, waarbij ik de hersenspoeling door "marketing" de schuld geef. Ik zag afgelopen week een poster met een vrouw in een laag uitgesneden decollectee met de text,(in de trand van) "Nu durf ik me weer op feestjes te vertonen" Het bleek een advertentie te zijn van een kliniek voor plastische chirurgie.

Ander voorbeeld, Hoeveel mannen smeren tegenwoordig moisterisers en dagcremes op hun gezicht? puur marketing!

Voor alle duidelijkheid, ik weet iets van marketing en de kracht van de "herhaalde"suggestie.

 

Voor de rest, fijn dat mijn " zondag ochtend over pijn zingen?" (copyright JohnVonSchultz) gewaardeerd wordt.

 

 

het valt me wel op dat deze crisis gekomen is ongeveer met duitse 2de oorlogse afflossing...

ik denk hele westerse wereld... was gewend aan duitse geld... dus namen ze ervan... tot ze inzagen... dat extra inkomsten... opeens niet meer zijn

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...