Ga naar inhoud
GENEGEERD

Wat staat ons te wachten


Charlie
 Share

Recommended Posts

Onlangs heb ik de tijd genomen wat documentaires te bekijken. Ik wil ze iedereen aanraden, hoewel het je een paar uur kost, is het zeker de moeite waard: The Power Principle deel 1, deel 2, deel 3.

The International Banking Cartel deel 1en 2 is ook interessant.

 

Hier een heel beknopte samenvatting en mijn visie:

Vóór de WO II was Amerika gewoon een grote federatie van landen waar men hard moest werken voor een beetje welvaart, net als overal in de wereld. De Tweede Wereldoorlog bracht daar echter verandering in. Ineens was Amerika een natie die er toe deed, waar West-Europa van afhankelijk was. De economie draaide als een dolle: wapens, schepen, wapens, olie, wapens, voedsel en vooral wapens, aan alles was gebrek. Het was een gouden tijd.

 

Na de oorlog keerde de rust niet direct weer, want er was nog zoveel gebrek aan van alles in Europa. Maar in 1950 begon men zich zorgen te maken over de toekomst. De vijand was verslagen, de oorlog voorbij, wat nu? Zou straks de economie weer terugzakken naar het vooroorlogs niveau? “Waarom handhaven we de oorlogseconomie niet?”, vroegen de industriëlen zich af.

Maar hoe kun je dat aan het publiek verkopen? Je kunt toch niet het verhoogde belastingstelsel, bezuinigingen en een grote wapenindustrie in stand houden als daar geen noodzaak toe is? Zonder oorlog, zonder vijand.

Nee, geen vijand, tenzij we er een creëren! De communisten zijn daar ideaal voor!

 

Ja, maar wie gelooft dat!? De Sovjets zijn zo arm een kerkrat, hun land ligt in puin, de bevolking is met 20 miljoen man uitgedund, dan hebben ze heel Oost-Europa nog erbij…

Propaganda was het antwoord. Vanaf 1950 is een propaganda campagne van start gegaan, om de Amerikaanse trots in de hoogglans te zetten, vrijheid en democratie als hoogste goed te verheffen, evenals de American Dream, maar bovenal werd er angst gezaaid voor de communisten.

De dreiging die van de Sovjet Unie uitging, was de rechtvaardiging om het defensie budget in 1953 te verdrievoudigen tot $44 miljard. West-Europa werd van Marshallhulp en nieuwe wapens voorzien. Het leven was weer een feest en de Koude Oorlog was een feit.

 

Nadat de Sovjet Unie in 1989 viel, werd de oorlogseconomie in de VS niet ontmanteld. Er werd een nieuwe vijand gezocht. Zoals president George Bush (senior) het omschreef: “The technical sophistication of the Third World” was de nieuwe dreiging. Daar werd later de War on drugs aan toegevoegd en (helemaal het einde!): “The war on terrorism” door Bush junior.

Verder nam de VS het standpunt in dat wat er ook gebeurde, de Amerikaanse belangen in het buitenland en de import van olie, moest te allen tijde gewaarborgd blijven. Dit had tot gevolg dat het grootste Amerikaanse goed, vrijheid en democratie, alleen hoog in het vaandel werd gedragen, als het de VS van pas kwam.

 

Landen waarin democratie ontlook, werden getolereerd tot het moment dat men voor het eigen volk koos, door het nationaliseren van buitenlandse bedrijven en het zelf ontginnen van grondstoffen. Dat was het moment dat er in de VS een lastercampagne losbarstte met beschuldigingen van communistische sympathieën, banden met Moskou, niet bewezen onderdrukking van het volk, enz, enz.

De propaganda maakte de weg vrij voor eventuele militaire interventie, maar voor het zover was werden eerst andere concepten geprobeerd. De CIA infiltreerde in de ‘probleemlanden’ en probeerde de legertop aan te zetten tot een staatsgreep. Indien dat geen optie was, werd een contra revolutie georganiseerd, met trainingen door de CIA en geld en wapens van de VS. Als ook dat niet ging, probeerde men de zittende macht om te leggen. Als laatste middel was er de interventie door Amerikaanse leger zelf, als het kon onder VN mandaat. Die buitenlandse bedrijven en grondstofdelvers waren niet alleen de Amerikanen. Dit betrof ook de oude koloniale machten van Europa.

 

De lijst van soevereiniteitsschendingen door de CIA loopt in de 10-duizenden en al die acties waren illegaal. Dat maakt de CIA tot de grootste criminele organisatie ter wereld.

Voorbeelden van dit neo-imperialistisch beleid zijn te vinden in Iran (1950), Guatemala (1954), Brazilië (1964), Bolivia (1964 en daarna), Dominicaanse Republiek (1965), Chili (1973), Argentinië (1976), El Salvador (1980),

Grenada (1983), Nicaragua (1984), enz.

 

Het is nu dus wel duidelijk dat de VS geen belang heeft bij stabiele regio’s of duurzame vrede. Een in het zadel geholpen dictatuur is per definitie corrupt, hetgeen goed is voor de handel. Vrede is slecht voor de wapenverkoop, dus een beetje oorlog is wenselijk. Het klapstuk was toch wel de oorlog in Irak. De wereld is er maandenlang van doordrongen dat er massavernietigingswapens lagen en tenslotte is men met een heel circus aan grote ondernemers het land binnengevallen. Veel gesloopt, zodat er wat op te bouwen viel, maar geen wapens gevonden.

Nou ja, je kunt niet alles hebben. Het bedrijfsleven had er goed bij geboerd, ten koste van de Amerikaanse schatkist. Dit maakt direct pijnlijk duidelijk, dat de Amerikaanse belangen, welke veilig gesteld moesten worden, niet dezelfde belangen zijn die het Amerikaanse volk dienen. Het is de elite, het grote geld dat er belang bij heeft. Zoals Noam Chomsky in de Power Principal terecht opmerkt: “The risks and costs are socialized, the profits privatized. That’s called Free Market.”

 

In de Power Principle wordt er nog op gewezen dat de elite niet moordzuchtig of sadistisch is. Het zijn mensen zonder scrupules, met alleen de wens hun eigen rijkdom te vergroten. Dat hierdoor in grote delen van de wereld onrust ontstaat, gewapende conflicten uitbreken, onschuldige slachtoffers vallen, ellende en honger heerst met ziekte en dood tot gevolg, dat is hun probleem niet. Zo is het leven nu eenmaal.

 

Het maakt ook niet uit welke president er zit. Ook door het Westen op handen gedragen presidenten als Kennedy, Clinton en Obama maakten en maken zich schuldig hieraan.

 

Wat zich in de VS al duidelijk aftekent en wat in Europa steeds duidelijker begint te worden, is de kloof tussen arm en rijk. We keren terug naar het middeleeuwse feodale stelsel, waar de adel (elite) alles bezit, terwijl de horigen (de 99%) helemaal niets bezitten. Geen bezit en steeds minder rechten, daar gaan we naartoe.

 

Het zal de elite waarschijnlijk niet interesseren hoe hoog de staatsschuld in Amerika is, maar als de rest van de wereld het vertrouwen in de dollar opgeeft, dan is het toch gedaan met die munt.

En dat is wat ik mij voortdurend afvraag: wat gaat de elite doen, indien de dollar valt? Ze moeten toch een alternatief plan hebben?

Zoals al eerder is geopperd, bestaat de mogelijkheid dat er een staatsgreep in de VS komt. Een nieuw (totalitair) bewind kan met één pennenstreek de schuld schrappen en een nieuwe dollar invoeren. Een schone lei. Ze zijn er al wel voor ingericht, met hun militair uitgeruste politie, hun Fema kampen…

Zonder enige moeite kunnen ze een Derde Wereldoorlog uitlokken, maar kunnen ze die winnen? Zijn ze in staat om de hele wereld onder hun gezag te brengen tot een Nieuwe Wereld Orde?

 

Wat denken jullie?

 

Charlie

  • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Mooi stuk Charlie! Er zal ook een derde wereld oorlog komen. De hele geschiedenis van de mens is in bloed geschreven. Het begon al bij de kinderen van Adam en Eva(Kaïn en Abel). Kaïn vermoorden Abel(zie bijbel). Het zit in onze genen om oorlog te voeren, wat ook nog een keer wordt versterk door propaganda en regeringen. De wereld draait om macht en hebzucht. Als de mens echt intelligent zou zijn, dan zou de wereld er heel anders uitzien.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Erg goed stuk! De NWO invoeren is een stuk makkelijker na de 'wereldoorlog' als het een beetje uitgedund is.

Als we een film over de romeinse tijd kijken zeggen we wel is wat een barbaren waren het toen maar nu is het eigenlijk niet heel anders..De machtige willen altijd het hele pakket hebben dat zie je iedere keer weer terug in de geschiedenis en zal dit keer weer gebeuren alleen op veel grotere schaal.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik moest erg hard nadenken over jouw vraag. Ineens schoot het antwoord te binnen: verdeel en heers. Er is geen ander goed antwoord in mijn brein. Het plebs bezighouden met brood en spelen, ondertussen de privacy steeds verder ontnemen, de werk- en belastingdruk steeds verder opvoeren. Religie zal een steeds grotere polariserende factor gaan spelen (en wat is het handig dat elk westers land tegenwoordig grote groepen van diverse pluimage herbergt) met aanslagen, oprichten van politieke partijen, opeisen van rechten in een samenleving.

Enki Bilal, een Franse (voorheen Jugoslavische) strip tekenaar heeft een strip gecreëerd waarin de toekomst beheerst wordt door de elite, de grote bedrijven en religie. Uiteraard met een dikke vinger in de pap bij de gevestigde orde.

Jouw specifieke vraag, HOE ze hun monopolie behouden, en hoe de NWO ingevoerd wordt, dat gaan wij en onze (klein) kinderen meemaken. Daar is geen ontkomen aan, de zaadjes zijn een eeuw geleden geplant, de NWO is al lang in wording. De presidenten van de USA hebben volgens mij weinig benul hier van. Dat is het werk van de Bilderberg clubs, de Skull and Bones, de Freemasons, de Banksters. Misschien moet je het aan Bea vragen, die zit in de adviescommissie. Stel, de euro valt. Denk je dat de grote jongens of ons koningshuis daar ook maar iets van merkt? Teveel vingers in de pap (poep), teveel goud, teveel banden met Vaticaan, teveel invloed bij grote bedrijven. Ik zal de docu's kijken, leuk....

Link naar reactie
Share on other sites

Hoe heet het dan als zowel de risico's en kosten als de winsten geprivatiseerd zijn? Of bedoelt hij dat dit onterecht zo genoemd wordt om het volk te misleiden?

Voor de rest goed stukje.

 

Dank je wel Rothbard.

Je kunt je ook afvragen hoe het heet als je ook de winsten verdeeld met het volk, in plaats van alleen de kosten, risico's en dus de schulden.

Verder denk ik niet dat Chomsky een fan is van de vrije markt.

Link naar reactie
Share on other sites

Je kunt je ook afvragen hoe het heet als je ook de winsten verdeeld met het volk, in plaats van alleen de kosten, risico's en dus de schulden.

Communisme?

 

Chomsky is inderdaad geen fan van de vrije markt, maar hij is wel intelligent, en een linguïst nota bene. Volgens mij is het dan ook een bewust stukje misleiding, om het begrip te corrumperen.

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Heksenboot

Mooie samenvatting @Charlie. Beetje anarchistisch wel :)

 

Mooie strips he @Keyser Suze? Kermis der onsterfelijken, heb ik ook nog. ;)

 

Wat je zegt. Verdeel en heers. Daar kan je een boek over schrijven. Schrijf maar een voor jezelf op, voor de gein, in wat voor vakjes de mensen allemaal kan indelen.

Waar stem je op? Welke partij? Voetbalclub? Religie? Geslacht - leeftijd - inkomen - land - stad, er komt geen eind aan de lijst.

En dat terwijl iedereen mens is.

 

Het andere machtsmiddel is angst, zoals Charlie al liet zien. Zet op een rij hoe je mensen bang kunt maken en houden. Ook zo'n ellenlange lijst.

Houdt de mensen ontevreden. Houdt ze dom/slecht ingelicht. Ziek. Stress.

 

De macht van de media en de kunst van suggestie/reclame/propaganda (zie Charlie), is bij de communisten en de fascisten begonnen en nu verheven tot een verfijnde kunst.

Niet alleen in reclame, maar ook series en documentaires, films. Veel.

Manipulatie is een makkie, zie Derren Brown.

 

Ik heb zelf geen tv, dat weten jullie nou wel. Nu weet je een van de redenen.

 

Subliminale suggestie is verboden. Maar wat gebeurt er als je door reclames heen zapt. Of onbewust langs bushokjes rijdt?

 

Als je dat soort dingen bewust in de gaten houdt, kan je tussen de regels doorlezen.

Een flinke tijd voor Irak (zie boven), werden de media overspoeld met oorlogsverheerlijkende propaganda, in de vorm van films, series, spellen.

Ik heb toen letterlijk de oorlog voorspeld. Nog voor 911.

Ik weet nog dat iemand tegen me zei: heb je al gehoord van de Twin Towers? Ah, dat wordt oorlog, zei ik.

 

Heb je weleens de overeenkomsten gezien tussen de Duitse nazi's en de Amerikanen met hun vlaggetjes en trompetjes. 2 druppels water.

 

Maar nu, zonder tv-kristallen bol, zijn jullie aan de beurt: wat staat er te gebeuren?

 

 

Is het je wel eens opgevallen hoe braaf iedereen is?

Volgens mij zitten we al midden in een NWO.

 

Leuk dat je zo open hierover bent Charlie, ik heb mezelf tot nu toe, tot hints beperkt. Thanx.

Zo, weer een ei kwijt, pak Aan! :D

Link naar reactie
Share on other sites

Jouw specifieke vraag, HOE ze hun monopolie behouden, en hoe de NWO ingevoerd wordt, dat gaan wij en onze (klein) kinderen meemaken. Daar is geen ontkomen aan, de zaadjes zijn een eeuw geleden geplant, de NWO is al lang in wording.

 

Dan moet de volgende vraag dus luiden: hoe ontworstelen we ons aan die greep? Totale opstand? Rebellie? Of in kleine gemeenschappen je zoveel mogelijk onttrekken aan de gevestigde orde?

 

Ik weet het niet. Ben benieuwd wat je van die docu's vindt.

Link naar reactie
Share on other sites

... Er zal ook een derde wereld oorlog komen...

 

Daar moet ik dus echt niet aan denken!!

Eigenlijk had ik nog veel meer willen vertellen in dat stuk, maar ik had de tijd niet. Zoals dat we in de jaren '80 dachten dat de WO III zou uitbreken. Dat het niet gebeurde, is niet te danken aan het wijze beleid der grootmachten. Het is een keer of drie een dubbeltje op z'n kant geweest. De eerste keer was tijdens de Cuba crisis. Niet het feit dat de US Navy die Russische vrachtschepen lag op te wachten, maar het feit dat ze beweging onder water waarnamen en wat dieptebommen overboord zetten. Er lagen daar inderdaad drie Russische onderzeeërs die, in geval van een aanval, mochten terugslaan als de commandanten gezamelijk daartoe instemden. Eén weigerde, anders waren er raketten met kernkoppen afgeschoten geweest, wat zeker aanleiding zou zijn een hele batterij kernraketten Rusland in te sturen.

 

Tot nog toe zijn wij één van de weinige generaties die geen oorlog aan den lijve heeft ondervonden. Maar het lijkt wel of dat niet zo mag blijven.

Link naar reactie
Share on other sites

De macht van de media en de kunst van suggestie/reclame/propaganda, is bij de communisten en de fascisten begonnen en nu verheven tot een verfijnde kunst.

Niet alleen in reclame, maar ook series en documentaires, films.

 

Ik heb zelf geen tv, dat weten jullie nou wel. Nu weet je een van de redenen.

 

Heb je weleens de overeenkomsten gezien tussen de Duitse nazi's en de Amerikanen met hun vlaggetjes en trompetjes. 2 druppels water.

 

Ik anarchistisch? Nee, dat geloof ik niet, maar ik kan wel enorm kwaad worden over zoveel onrecht. Maar ik voel me vooral machteloos.

 

Wat je zegt over de media is waar. Het feit dat War of the Worlds als hoorspel op de radio (nog zonder de muziek van Jeff Wayne) in de jaren '50 zo'n paniek veroorzaakte, kwam doordat het als een extra nieuwsuitzending werd gebracht.

Bij een film als Topgun stonden de militaire wervingskantoortjes direct buiten de bioscoop opgesteld. Een betere reclame campagne kon de US Navy & Airforce zich niet wensen.

 

Toen ik in 1984 na m'n eerste grote zeereis weer thuis op de bank plofte, had ik 5,5 maand geen tv gezien. Ik wist niet wat me overkwam, ik werd letterlijk onpasselijk van die schreeuwerige reclames op de buis. Het duurde weken voor ik weer gewoon afgestompt die shit over me heen kon laten komen. Moet je eens opletten wat er gebeurt met mensen als ze het een paar maanden zonder tv, radio, internet en social media moeten stellen. Dan komt er weer tijd voor elkaar, voor een goed gesprek, voor een gezelschapsspel, voor een goed boek. :rolleyes:

 

Wat die overeenkomst tussen Yanken en Nazi's betreft, ze hebben de kunst van propaganda maken van Goebbels afgekeken. Hetzelfde format, wat andere slogans en wat andere plaatjes...

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Heksenboot
Ik anarchistisch? Nee, dat geloof ik niet, maar ik kan wel enorm kwaad worden over zoveel onrecht. Maar ik voel me vooral machteloos.

 

Wat je zegt over de media is waar. Het feit dat War of the Worlds als hoorspel op de radio (nog zonder de muziek van Jeff Wayne) in de jaren '50 zo'n paniek veroorzaakte, kwam doordat het als een extra nieuwsuitzending werd gebracht.

Bij een film als Topgun stonden de militaire wervingskantoortjes direct buiten de bioscoop opgesteld. Een betere reclame campagne kon de US Navy & Airforce zich niet wensen.

 

Toen ik in 1984 na m'n eerste grote zeereis weer thuis op de bank plofte, had ik 5,5 maand geen tv gezien. Ik wist niet wat me overkwam, ik werd letterlijk onpasselijk van die schreeuwerige reclames op de buis. Het duurde weken voor ik weer gewoon afgestompt die shit over me heen kon laten komen. Moet je eens opletten wat er gebeurt met mensen als ze het een paar maanden zonder tv, radio, internet en social media moeten stellen. Dan komt er weer tijd voor elkaar, voor een goed gesprek, voor een gezelschapsspel, voor een goed boek. :rolleyes:

 

Wat die overeenkomst tussen Yanken en Nazi's betreft, ze hebben de kunst van propaganda maken van Goebbels afgekeken. Hetzelfde format, wat andere slogans en wat andere plaatjes...

 

Precies. :)

 

Het duurde weken voor ik weer gewoon afgestompt die shit over me heen kon laten komen.

 

Hahaha, :D

Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...