Ga naar inhoud
GENEGEERD

Waar eetwaren opslaan?


Nonkel Jones

Aanbevolen berichten

Misschien dat ik wat te fel reageerde op de semi-komische reactie van Jager, maar als je zoals ik woont in een omgeving ruim boven de zeespiegel dan is een antwoord op mijn vraag waar ik in verband met de optimale bewaarthemperatuur het beste spullen kan bewaren niet echt gediend met 'hoog en droog'. Zowel hoog als droog heeft m.i. niets te maken met houdbaarheid, eerder met bereikbaarheid.

 

Inmiddels ben ik erachter dat de bewaarbakken van IKEA, die zich onder een bed laten schuiven, in mijn geval een deeloplossing biedt. In mijn geval heb ik niets te vrezen van een mogelijke dijkdoorbraak, maar eerder van het ongewenst opwarmen van mijn opslagruimten.

Oke @Ries , we vergeten even mijn banale reactie (misschien, alhoewel op mij toegepast niet helemaal de reactie) en we gaan weer verder. ;) Blij dat je.op een oplossing bent gekomen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

En dan nu de voor mij passende oplossing. Onder mijn bed is een ruimte van 200 x 160cm.

 

Vandaag naar de IKEA gegaan. Daar vier DILLING dekenlades gehaald (77x70x20), en twee SAMLA bakken (78x56x18). Voor de dekenlades was ik € 39.96 kwijt, voor de bakken € 15,98 + € 10 voor de deksels en sluitklemmen.

 

ae4qc3.jpg

Links een dekenlade, rechts de bak.

 

Het is verbazingwekkend hoe deze combinatie tot op de bijna de centimeter nauwkeurig onder mijn bed past:

 

24edzlj.jpg

 

2gxofeu.jpg

 

Voor een luttele € 65.94 heb ik dus maar liefst 541 liter muisvrije opbergruimte in een omgeving waar de temperatuur redelijk stabiel is.

 

Meteen trouwens een berg van 400 waxinelichtjes ingeslagen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

het mindere aan deze boxen is dat het voor eten niet zo heel handig is die boxen werken als het ware nu als een soort broeikasjes voor andere spullen dan blikvoer en dergelijke zijn ze uitermate geschikt.

blikvoer en andere soorten voedsel moeten over het algemeen op een donkere en koele plek staan wil je er langer van genieten dan de houdbare datum

ik heb al eerder advies gegeven in dit topic want daar vroeg je zelf om.

 

laat bijvoorbeeld nu een paar grenen planken zagen bij een doe het zelf zaak op maat en plaats deze tussen de openingen van je poten van het bed doe aan de kant waar je boxen staan ook nog op de gehele plank radiatorfolie want dat werk isolerend en je hebt een perfecte opslag je matras zorgt voor het bovenste deel van de isolatie .

zo blijft je blikvoer/voedsel uit het licht blijft de temperatuur stabiel en heb je langer plezier van je proviant.

 

mvg de eekhoorn

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...