Ga naar inhoud
GENEGEERD

Dus toch gulden terug


Tom
 Share

Recommended Posts

Dus toch gulden terug

 

AMSTERDAM -Zoals u wellicht weet heeft de Christen Unie een tijdje geleden de opdracht gegeven aan Prof. Dr. Graafland om uit te zoeken of de eurozone gesplitst zou moeten worden in één noordelijke en zuidelijke variant (neuro en zeuro). Gisteren werd dit rapport gepresenteerd en de CU is tot de conclusie gekomen dat Griekenland uit de euro moet stappen (met kwijtschelding van schulden) en dat een splitsing in een neuro en zeuro geen goed idee is.

Maar het is maar wat je in het rapport leest. Dit vind ik ook gelijk het mooie aan dit rapport; de aannames worden duidelijk vermeld, waardoor er meerdere conclusies te trekken zijn. Met de juiste vraag en een kritische kijk op de aannames, kan ik niet anders concluderen dat we uiteindelijk terug naar de gulden moeten.

 

Markante punten;

Maar voor ik uit de doeken doe waarom ik tot deze conclusie ben gekomen, wil ik eerst nog een paar frappante punten van het rapport aanstippen.

 

1) Opsplitsen in een neuro en zeuro is geen goed idee volgens het rapport. Dit komt met name omdat de oprichting van een zeuro geen voordelen heeft, aldus het rapport. Ik zou dan het volgende concluderen: als de zeuro al geen goed idee is, dan is de huidige compositie van de eurozone dus al helemaal niet gunstig aangezien de verschillen tussen de leden nog groter zijn. Deze conclusie trekt het rapport dus niet.

 

2) Het rapport bevat verder de conclusie dat de EMU (zeg maar de euro) weinig economisch voordeel heeft opgeleverd. In vergelijking met EU landen die de euro niet hebben bijvoorbeeld, is er geen duidelijk verschil waarneembaar. Maar, als de reddingspakketten van de eurozone worden meegenomen, is de bijdrage van de euro wellicht negatief, aldus het rapport (en mijn gevolgtrekking is dan ook dat het meer negatief gaat worden aangezien er nog vele hulpacties ondernomen gaan worden).

 

LEES MEER OP LINK (KLIK)

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...