Ga naar inhoud
GENEGEERD

Je eigen champignons kweken


Diamantje

Aanbevolen berichten

Bij Praxis kun je je eigen champignon kweeksetje kopen, http://www.praxis.nl/acties/green_45_kids

Je kan ze jammer genoeg maar tot 3x oogsten..

 

Wat vinden jullie hiervan? Zou het het uitproberen waard zijn? Ik vind het persoonlijk wel een leuk idee!

 

Edit: Ik zie nu dat ik het in eten en drinken heb geplaatst, inplaats van Tuinieren, sorry!

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 85
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Wat een misleidende advertentie zeg.

 

3 keer oogsten das drie weken. Er staat:

 

Kweek je eigen champignons, het hele jaar rond. Kweek-bak met compost en dekaarde. Tot 3x oogsten!

 

Voor 7.99 euro

Vind ik heel duur voor 8 euro

 

Ik heb hier http://www.kweekbak.nl/tips/zelf-kweken een bak besteld. Die geeft veel langer (hoop ik) Zie nu dat ze de text hebben aangepast. En ik heb nogsteeds mijn bestelling niet. Gelukkig heb ik met paypal betaald dus krijg ik iig mijn geld terug. Zit er nu een week op te wachten. Ik had er ook een opkweekbak voor zaadjes bijgedaan.

 

op school hadden de kinderen een project met champignons kweeken, toen mochten wij in de vakantie op die bak letten. Uit die bak van de kids kwamen heel veel champignons. helaas heeft de juf die bak dood laten gaan

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik hou ze ook binnen en wil 2 dingen proberen, heb nog nooit 1 paddestoel gekweekt dus misschien doelloze probeersels maar ook daar leer je van ;) ik ga morgen proberen om het verse broed te vermeerderen en over 5 dagen nog een keer. volgens wat ik heb gelezen in de afgelopen tijd zou dat met 5 dagen moeten kunnen. ach we zien wel, de kleine heeft er iig veel plezier van en misschien leer ik er zelf ook nog wat van. aldoende leert men :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat grappig dit topic! Ik heb zo'n kit een paar weken geleden gekocht voor gewone witte champignons. Jemig wat een drama zeg! Krijg ik die kit binnen zit er een speciale deksel met voorgevouwen hoekjes kijkgaten en weet ik al niet wat, niet bij. Gebeld, kreeg niets nagestuurd, moest ik de witte piepschuimen deksel maar gebruiken, waarvan in de gebruiksaanwijzing dus stond dat ik hem weg moest gooien. Lekker handig.

Afijn. Dus zelf wat gefabriceerd. Handleiding keurig gevolgd. Toen bij de kachel gezet want hoe houd ik anders de binnentemperatuur van het spul op 25 graden? Maar ja die kachel gaat 's nachts uit. Dus was er geen constante temp van 25 graden. Het mycelium oid werd ook niet erg wit. Dus toen hebben we een elektrische kookplaat genomen, daar een pan water op gezet, de pan geïsoleerd aan de buitenkant met isolatiefolie, en daarop de doos. Was het nog heel lastig om hem op een constante temp te houden, maar het ging in ieder geval beter en na een paar dagen bleef het keurig 25graden. Na véél langer dan op de verpakking stond begon er dan ietsjes wittigs te komen. Toen moest dan de in water geweekte aarde erin. Weer 25 gr houden en dan zou de witte mycelium erdoorheen komen. mwah. Ik zit geloof ik al 3 weken achter op schema. Er is nu 1 hoekje iets witter dan de rest, maar nauwelijks noemenswaardig. Ik ben uit wanhoop nu maar heel lichtjes gaan water sproeien eroverheen (moest pas als het helemaal wit was) in de hoop dat het meer gaat broeien.

Kosten aan elektriciteit tot nu toe (we hebben er een metertje tussenhangen) 1 euro. Tel dat op bij het tientje en ik vrees dat ik heel veel champignons daarvoor had kunnen kopen. We doen het voor de lol, maar ik moet nog maar zien dat het helemaal gaat lukken. Vond het een leuke prepactie, maar ik ben nu nog sceptisch.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toen bij de kachel gezet want hoe houd ik anders de binnentemperatuur van het spul op 25 graden? Maar ja die kachel gaat 's nachts uit. Dus was er geen constante temp van 25 graden. Het mycelium oid werd ook niet erg wit. Dus toen hebben we een elektrische kookplaat genomen, daar een pan water op gezet, de pan geïsoleerd aan de buitenkant met isolatiefolie, en daarop de doos. Was het nog heel lastig om hem op een constante temp te houden, maar het ging in ieder geval beter en na een paar dagen bleef het keurig 25graden. Na véél langer dan op de verpakking stond begon er dan ietsjes wittigs te komen. Toen moest dan de in water geweekte aarde erin. Weer 25 gr houden en dan zou de witte mycelium erdoorheen komen..

Mocht je ooit weer zoiets willen proberen, zoek dan iemand die wat aquariumspullen over heeft. Met een Aqua heater met thermostaat kun je een perfecte temp vasthouden. Een soort au bain marie systeem is wel te bedenken. Ik deed dit veel met bier brouwen en het werkte perfect.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot
Wij hebben het nu een antaal keren gedan,met plug van vreeken zaad,De ene keer ga het geweldig ,andere keer is het niksWeet nooit waar het aan ligt,het beste ga toch de oesterzwaam,ik kweek in een donkere en vrij warme schuur.

 

Hee, leuke winkel die Vreekens Zaden. Bedankt. :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Champignons bevatten weinig calorieën, weinig vet en weinig zout. Ze bevatten daarentegen wel veel vezels en vitamine B. Ook onmisbare stoffen als eiwitten, ijzer en calcium zitten in een champignon. Doordat champignons veel water bevatten, zult u er niet snel dik van worden. Per 100 gram champignons, krijgt u 21 kilocalorieën binnen.

 

Champignons bevatten dus vele goede voedingsstoffen. Wel wordt afgeraden om de champignons rauw te eten. Dit komt ten eerste omdat wordt beweerd dat champignons mogelijk schadelijke stoffen bevatten, waaronder agaritine. Dit is een stof die kankerverwekkend is .Het is echter niet bewezen dat u daadwerkelijk kanker kunt krijgen van de hoeveelheid die in de champignon aanwezig is. Ten tweede is het aan te raden om de champignon niet rauw te eten, omdat u door verhitting de bacteriën doodt. Dit is belangrijk omdat de champignons groeien op paardenmest en hierin kunnen zich vele bacteriën verzamelen.

Het is dus gezond om champignons te eten, mits ze zijn verhit. Ze bevatten veel voedingsstoffen, maar zijn niet voedzaam. Dit komt omdat ze voor 90% uit water bestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Leuke weetjes over champies. Ik doopte ze nog wel eens rauw in kaasfondue. (nu niet meer, veganist) En ik eet ze daarom voor de eiwitten en natuurlijk omdat ze ontzettend lekker zijn. Gebakken met uitjes en kerrie en zout. aiaiaiiaiiii!

 

Vandaag na 2 dagen licht sproeien, mag ik toch wel zeggen dat daar waar het mycelium erdoor was gekomen er witte knopjes vormen. Hoezee! Nu nog hopen dat de rest ook wit wordt. Het broeierige hebben ze dus wel degelijk nodig. Was wel jammer want vannacht hebben ze dus flink gebroeid, maar de deksel zat er te strak op en dus zat veel broeisel aan de deksel geplakt. Ik heb nu lippen aan de deksel gemaakt zodat ie soort van afstand kan houden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oke ik heb bij gardensupplies champignons en een kweekbak besteld. betaald met paypal, want als ik dan niks krijg kan ik wel mijn geld terug krijgen. Vandaag (net) stond de bezorg meneer voor mijn neus. Zaterdag de bevestiging van betaling gekregen, en vandaag al bezorgt, erg snel en netjes.

 

Ga zo mijn champignonnen kweekset inelkaar zetten. ben benieuwd hoe het gaat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik houd je bevindingen ook nauwlettend in de gaten. Leuk als je ons wilt updaten.

 

De mijne is nu van 10 november dus bijna vier weken, 25 dagen nu.

 

Door de aarde heel onregelmatig de witte draden. Sommige stukken wel, andere helemaal niet. Op 1 plek lijken er witte bolletjes te ontstaan. Dit had volgens de gebruiksaanwijzing na 9 tot 12 dagen moeten zijn, ik lig met mijn 25 dagen dus nog steeds meer dan de helft achter op schema and that is an understatement.

@Fluitketel ik hoop dat je meer succes hebt dan ik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

tss, dat is een stuk sneller dan bij mij. Ik moest eerst 4 dagen op 25 tot de mycelium door de stromestlaag heen was gegroeid en dan pas de dekaarde natmaken en erop. Dat scheelt jou weer 4 dagen! Je haalt me in ;-)

 

Ik zag dat die mycelium hier al flink door de mest laag was heen gegroeid. Mooie draden zag ik liggen. Ligt echt aan het soort pakket denk ik. Ik heb een my champi kweekset.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...