Ga naar inhoud
GENEGEERD

Goud erop of eronder


Mr. Gold
 Share

Recommended Posts

Het Goud twijfelt momenteel, na een behoorlijke terugval tot de 1500 dollar kwam er een rebound tot bijna 1800 dollar, nu zien we de 1700 dollar als tijdelijk rustpunt in afwachting op wat er komt. Veel zal afhangen van wat de FED zal gaan doen de komende periode, komt QE3 er wel of niet? Indien JA dan kan het Goud snel naar de 2000+ opklimmen, als QE3 langer op zich laat wachten (later komt dat toch nog), dan zit een grotere correctie met een nieuwe aanval op de 1500 dollar er weer in ...

 

Seminar 15 maart:

Eerst even het volgende, over het Goud zal ik het ook hebben in het seminar dat via de Telegraaf wordt gegeven aankomende donderdag 15 maart. U kunt er ook bij zijn door u op te geven via de link Schrijf u in voor het seminar 15 maart ..

 

QE3 of (nog) niet?

Zoals de titel het al zegt, het is erop of eronder voor het Goud de komende weken. Nu de grote vraag blijft hangen of er al dan niet een nieuwe ronde QE3 komt door de FED op korte termijn blijft bij velen de mening nogal verdeeld hierover. Laten we op zijn minst zeggen, 50% denkt dat het er snel aankomt en 50% denkt dat het er wel aankomt maar niet op hele korte termijn. Zelf behoor ik tot de twijfelaars, ik denk dat QE3 er hoe dan ook nog zal komen, later zelfs 4 en 5 enz... alleen zit ik nu op dit moment met de vraag waarom dat nu zo snel zal moeten nu er in de VS eindelijk een beetje schot in de zaak begint te komen. De werkgelegenheid neemt toe en de economie doet het nog redelijk momenteel door de impulsen van QE1 en QE2.

 

Voor als die termen bij sommige lezers niet duidelijk overkomen dan is QE= Quantitative easing of in onze taal kwantitatieve geldverruiming ... Ofwel nog meer eenvoudig uiteen gedaan, de geldpers ... Europa deed alweer zijn eigen LTRO rondes (2 keer), en ook Japan en Engeland persen bij de vleet momenteel.

 

QE is belangrijk voor de inflatie ontwikkeling, men claimt wel dat het allemaal wel meevalt met de inflatie, maar op de langere termijn krijgen we onvermijdelijk met een behoorlijke tegenslag te maken voor wat betreft die verborgen inflatie. En dat is uiteraard nogal belangrijk voor de verdere prijsontwikkeling van het Goud. Het edelmetaal zal als er geldontwaarding komt in waarde toenemen, logisch eigenlijk, dat is ook zo voor andere grondstoffen die met de tijd duurder aan het worden zijn. Denk aan de Olie, of het Koper enz ... Je ziet de inflatie via deze route wel natuurlijk, aan de andere kant kunnen we het eigenlijk ook aan uzelf vragen of er al dan niet inflatie is? Het antwoord zal denk ik unaniem JA zijn ... Maar goed, de Goudprijs, daar gaat het om in deze column. Wat u hiervoor leest is eigenlijk het meest belangrijk ervoor, maar in de praktijk moet dat nog blijken ... Daarom neem ik de grafiek erbij zodat we wat herkenningspunten hebben. Let wel, zoals ik al aangeef in de titel en hierboven, het hangt er volledig vanaf wat meneer Bernanke aan zal geven.

 

Verwachting Goud:

De grafiek laat een duidelijke uptrend zien, al sinds de start van QE1 eind 2008 gaat de prijs van het Goud gestaag omhoog. Correcties gaan tot de steunlijn, die blijkt sterk genoeg te zijn om alle correcties tot nog toe goed op te vangen. Alleen kwam er een behoorlijke overshoot in september vorig jaar waardoor de prijs tot bijna de 2000 dollar steeg, we waren een behoorlijk eind van de steunlijn verwijderd op dat moment. Een correctie zou logisch zijn, die kregen we ook en dan ook nog eens in een heel snel tempo. Binnen een week of 3 stond het Goud bijna 400 dollar lager. Na een even snel herstel kregen we nogmaals een correctie van een kleine 300 dollar tot die steunlijn die duidelijk werd getest. De draad kom weer opgepakt worden vanaf dan, de koers herstelde tot die 1800 dollar waar er zich nu weerstand vormt.

 

Op dit moment zien we het Goud in een afwachtende houding aan nemen op zo`n 50-75 dollar boven de steunliin en net zoveel onder de weerstand (rond de 1700 dollar). De vraag is nu, wat wordt het, erop of eronder? Want ik zie absoluut niet in waarom het Goud stil zal gaan vallen de komende weken, er moet wat gebeuren op de korte termijn. En dan kom ik weer naar hetgeen ik hierboven al aangaf, komt QE3 op korte termijn eraan dan gaan we in een hels tempo omhoog knallen tot boven de 2000 dollar per troy ounce, laat QE3 inderdaad langer op zich wachten dan voorzie ik moeilijkheden met de steun, en kan het Goud wel eens fors terug gaan vallen met doelen in de buurt van de 1570 dollar en later zelfs tot de 1425 dollar. En ja, zoals u op de grafiek kunt zien wacht ook de 1250 dollar als steun mocht het edelmetaal door het breken van een zeer belangrijke steun in een soort vrije val omlaag terecht komen. We zijn benieuwd naar dat verdere verloop, een positie opnemen nu lijkt me lastig, dus dat is voor later denk ik ...

 

 

 

Bron: Usmarkets

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Afgelopen weekend heb ik geboeid zitten luisteren naar KingWorldNews met een interview met de "legendary" Jim Sinclair (ook bijnaam Mr.Gold, dat is grappig! Maar de one and only Mr.Gold is natuurlijk degene hier op Preppers.nl ;))

 

(wacht even tot de Quicktime playknop is geladen onder de foto van Sinclair.)

 

King: (12'58") Is there a level of Gold we should watch for?

Sinclair: Is has always been $ 1764. [...] It's the simple transition to the third stage of a bull market.

 

En daarna "we're off to the races" oftewel zal goud nog flink doorstijgen, aldus Sinclair.

 

Sowieso interessant interview, ook over het afbrokkelend support van de dollar op mondiaal nivo.

 

(interview ook in MP3 te beluisteren)

Link naar reactie
Share on other sites

Ook maar meteen een verduidelijkend plaatje plaatsen over de verschillende fases van een bull market (getiteld: Four stages of a bubble ;))

 

800px-Stages_of_a_bubble.png

 

En lees hier meer: Phases of a Bull Market and Gold

 

3. Stage Three which occurs when the general public around the world starts investing in gold and this deluge of capital into gold causes it to escalate dramatically (i.e. to go parabolic) in price. We are approaching Stage Three and it will become clearly evident when the price for gold begins its daily record ascents to dramatically higher prices.”
Link naar reactie
Share on other sites

Laatste dagen weer een aardige terugval voor goud en zilver en een hoop gespeculeer over oorzaken en of goud en zilver op hun retour zijn dan wel een zeer grote terugval krijgen. Op zo'n moment is het voor liefhebbers van deze edelmetalen wel fijn om de stem van James Turk bij KingWorldNews te horen die nog even helder de argumenten op een rij zet waarom het zo goed als onmogelijk is dat goud en zilver over hun toppen heen zijn. Zelfs als je de emotie eruit laat (en er zitten een hoop prepper-emoties in mijn lijf de laatste maanden ;)) dan zijn de feiten glashelder. James Turk zegt dat op basis van de objectieve indexen die hij raadpleegt, goud nog steeds undervalued is. Ondanks de negatieve propaganda en interventies in de goudprijs. En ook zolang er op grote schaal geld wordt bijgedrukt (Quantative easing in de USA of LTRO in Europa) is het heel simpel het fiat geld dat minder waard wordt, niet de grondstoffen.

 

Luister het interview (13 minuten) op http://www.kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Entries/2012/3/15_James_Turk.html (en laat je niet afschrikken door het reclame-gekrijs van Eric King aan het begin ;))

Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 months later...

Verliest goud zijn glans, laatste kans om af te bouwen?

In de afgelopen jaren is er sprake geweest van een duidelijk stijgende trend in de prijs van het goud. Vanaf de bodem in 2008 is de prijs gestegen van $ 750 naar een top van $1.900 vorig jaar augustus. Er lijkt nu een trenddraai in de maak. Lees de analyse van André Brouwers (Beleggingsinstituut).

http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/brouwers/2012/articles/verliest-goud-zijn-glans-laatste-kans-om-af-te-bouwen.xml

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...