Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Kans

Economisch wonder China heeft ook problemen ...

Recommended Posts

Het land van emorme omvang, aantallen inwoners en een al jaren ongekende economische groei heeft toch last van de al lang verwachte groei stuipjes..

 

Deze groei is al jaren lang in stand gehouden door een enorme investering vanuit overheid en bedrijven.

Nu de grote afnemers last hebben van de economie en dus ook china minder afzet komen er toch scheurtjes te voorschijn.

Het 'plan' was om interne afname/consumtie de nieuwe motor te laten worden, maar dat lijkt toch tegen te vallen.

En uiteindelijk beginnen ook daar de salarissen druk op winst en concurentievoordeel te geven.

En als klap op de vuurpijl blijkt ook China een enorme schuld te bezitten.

 

Bron:

http://www.zerohedge.com/news/2012-11-22/whither-china-end-extrapolation

 

Prep ze,

Kans

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Google maar eens op "Ghost Towns China"

 

Ze hebben daar hele steden gebouwd die leeg staan. Dit om het bruto binnenlands product op peil the houden voor het eigen volk en buitenland.

 

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Google maar eens op "Ghost Towns China"

 

Ze hebben daar hele steden gebouwd die leeg staan. Dit om het bruto binnenlands product op peil the houden voor het eigen volk en buitenland.

 

 

Klopt complete steden gebouwd om ongeveer een miljoen mensen te huisvesten staan voor soms meer dan 70% leeg. Ik dacht zo'n 64 miljoen wooneenheden hebben ze die nu leegstaan. Ter referentie in Nederland stonden er op 1 januarie 2011 zo'n 300.000 leeg..in China duz 64.000.000 en dat in een land waar volwassen mannen slaapkamers delen omdat ze geen woonruimte kunnen betalen..

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Zonde van de grondstoffen, maargoed. Dat verkleint dus wel weer de kans dat China binnenkort nog eens oorlog met het westen wil voeren, ze hebben wel genoeg aan hun hoofd intern.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

[video=youtube_share;wOne2wZz-Fc]

 

Take 8 minutes to watch this high quality video about the China Bubble where millions of vacant homes sit, entire ghost cities with empty malls, and a place that has a demographics disaster unfolding with 4 grandparents, 2 parents, and 1 child in a household.

 

Gaat wel een beetje duizelen van de hoeveelheid cijfers die genoemd wordt, maar genoeg reden om ook met spanning naar de ontwikkeling van China te kijken.

  • Leuk 1

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

8 minuten gekeken. De cijfers zijn enorm, maar de politieke boodschap: vs goed, china slecht ligt er wel heel dik op. Het is pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet in het hele filmpje. Dat maakt dat ik de geloofwaardigheid niet heel hoog schat.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Niet zo gek dat er zoveel huizen leeg staan, ze gaan allemaal naar Afrika emigreren die Chinezen. http://www.time.com/time/photogallery/0,29307,1884396,00.html

 

Toch handig, als je dan op je Afrika-safari bent, kun je daar ook bami eten.

 

Als je als Chinese werknemer door je bedrijf gevraagd wordt naar China te gaan, heb je recht op het 'tropen-cao', wat ongeveer een verdubbeling (of meer) van je salaris betekent, dus voor veel Chinezen is dat dan ook buitengewoon aantrekkelijk. Zeker gezien ze nu wel een beetje uitgebouwd zijn in China.

Nu niet denken dat dit gewoon het opstoken van subsidies is, de Chinezen hebben hier bijzonder veel voordeel bij:

- Gunstige grondstoffencontracten afsluiten.

- Enorme markt potentiele nieuwe klanten voor hun producten. Ze zijn daarom erg gebaat bij een welvarender Afrika, en dat laatste kost minder investering dan we hier in het westen zouden denken: je legt een paar spoorlijnen aan en wat snelwegen en ineens creëer je een enorme mobiliteit van goederen en mensen waarmee de economie van zo'n Afrikaans land een paar procenten aan groeicijfers bij mag schrijven.

- Investeren in nieuwe productie. Als op een gegeven moment de Chinese werknemers te duur worden om goedkope iPhones in elkaar te zetten, kunnen ze die productie naar Afrikaanse landen verplaatsen.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Investeren in nieuwe productie. Als op een gegeven moment de Chinese werknemers te duur worden om goedkope iPhones in elkaar te zetten, kunnen ze die productie naar Afrikaanse landen verplaatsen.

 

Zeker is het slim van ze.

 

Wordt wel interessant voor Europa. Wij besteden doorgaans veel werk uit aan China, en zij schuiven dat dan waarschijnlijk in de toekomst weer door naar Afrika, hebben ze nog meer winst, totdat Europa zelf Afrika ontdekt.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
totdat Europa zelf Afrika ontdekt.

 

Dat hadden ze al, dat noemden we vroeger "kolonialisme" of met een duurder woord "white man's burden". Maar efficient werken en winstmaximaliseringen waren toen nog onbekende begrippen. Als je de Chinese aanpak vergelijkt met de oude 'koloniale aanpak', dan is die laatste echt niet meer dan een beetje aanmodderen in de marge.

 

Die Chinezen hebben bijvoorbeeld al lang ontdekt dat het complete verspilling van resources is als je bijvoorbeeld eerst de cacaobonen en de suikerriet oogst en die dan de halve wereld over gaat sturen om vlakbij de eindgebruiker repen chocola en potten chocopasta te maken. Zet liever die chocoladefabriek vlakbij de cacaoboomgaarden en stuur de slimsten uit je fabriek naar België en Zwitserland om de fijne kneepjes van het vak te leren.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

problemen??

het gaat hartstikke goed daar!

 

 

http://gregpytel.blogspot.fr/2011/04/china-is-buying-up-world_07.html

 

NB. for those who like historical perspective: Germany started World War 2 in 1939 because Hitler came to conclusion that it was cheaper to kill the creditors than to pay them off. One may start wondering whether the US may, at some point, start thinking in the same way.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ik hoop voor de mensen die zonnepanelen wilden kopen, ze ondertussen hebben.

De laatste jaren waren de zonnepanelen zou goedkoop omdat de chinezen ze ongeveer tegen productiekosten op de markt dumpten.

 

Nu staan de zelfde chinezen producten op omvallen.

 

http://preppers.nl/forum/threads/2942-Economisch-wonder-China-heeft-ook-problemen/page2

 

 

Reken er maar op dat de prijzen van zonnepanelen zullen stijgen.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Is er iemand die in het kort kan vertellen wat er vandaag gebeurde in China? Ik las een bericht op zerohedge met: Bank Of China Denies Default. En zag nog ergens een grafiekje met een reuzepiek voorbij komen. Maar ben er niet kort & krachtig achtergekomen wat er nou speelde/speelt ... Anyone?

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ik ben benieuwd in hoeverre een toekomstige Chinese crisis (of misschien wel een economische collaps) van invloed zal zijn voor Europa?

 

Barst economische bubbel China?

Wat is er aan de hand in de tweede economie ter wereld? Is dit de gevreesde crash waar economen al jaren over speculeren?

http://nos.nl/artikel/529164-barst-economische-bubbel-china.html

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Mooi artikel van de BBC met korte uiteenzetting van de problemen van China en hoe het de wereld economie beïnvloedt. Een citaat:

China's economy comprises 11% of the world's GDP, so - at the extreme - a return to 10% surpluses would represent a drag of roughly 1% on spending in the rest of the world. Crudely put, less Chinese spending on iron ore and equipment means less spending by Australian mining firms on London's financial services, and less spending by German factory workers on British consumer goods.

 

To make matters worse, if Beijing has to contend with large numbers of unemployed migrant workers, the leadership - or factions within it - may be tempted to drum up xenophobia as a way of shoring up public support.

 

Lees hier verder: BBC

 

De Chinese staalfabrieken liggen stil voor onderhoud zegt de regering in Peking.....maar eigenlijk liggen ze stil vanwege de lage staalprijzen.

De Chinese fabrieken voor grondverplaatsingsmaterieel (buldozers etc) produceren twee maal zoveel voertuigen / machines dan de wereld nodig heeft....hoelang nog?

De gigantische scheepsfabriek Rongsheng (2006 gebouwd), ligt al maanden stil....

Rubberprijzen wereldwijd dalen agv de lagere vraag in China voor vrachtwagen banden....

 

Als de Chinezen ZELF niet meer gaan consumeren (dus hun eigen producten zelf gaan kopen), dan is het bijna zeker gedaan met de Chinese economie (en dus met het land...).

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Deze week op cnbc.com "China will get old well before it gets rich".

Als gevolg van de radicale ingreep op de bevolkingsgroei (de one-child policy), Op dit moment is de verhouding beroepsbevolking:ouderen 16:100.

Rond 2050 zal die verhouding 64:100 zijn! Tel de door KS eerder genoemde obese en diabetes problematiek er bij op, en je hebt een onhoudbare cocktail voor de ouderen- en gezondheidszorg.

Overigens is de Chinese overheid zich het 'aging problem' zeer bewust - m.i. meer dan men hier in Nederland is - door massaal te investeren in de infrastructuur van de gezondheidszorg en deze markt op te stellen voor buitenlandse investeerders. De angst dat het harde werk van vandaag zich niet laat vertalen in een goede gezondheidszorg en voorzieningen voor later, kan voor erg veel onrust zorgen.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Is in NL de verhouding beroepsbevolking:de rest (ambtenaren, bejaarden, kinderen, niet-werkenden etc) niet al iets van 30:100?

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...