Ga naar inhoud
GENEGEERD

PDF of boeken of hoe doen jullie het?


janvanloon

Aanbevolen berichten

Mijn vriendin heeft ooit een cursus gevolgd (ze werkte destijds in een archief) over digitale archieven. Het is schokkend hoe problematisch oude digitale archieven nu al kunnen zijn. Nu lijkt PDF wel een aardige standaard te worden, maar het blijft maar de vraag of dit over 40 jaar ook de standaard is. Om een parallel te trekken met mijn vakgebied de architectuur. Sinds de jaren 80 werkte we met .DWG formaten, maar deze formaten beginnen langzaam uit de gratie te raken met de opkomst van nieuwe software (die het bestandformaat nog wel ondersteund, maar tot hoelang...). Een ooit standaard dreigt nu vervangen te worden door een nieuwe standaard.

 

Ik heb zelf de strategie om belangrijke zaken aan te schaffen in boekvorm en belangrijke PDF's uit te printen. Minder belangrijke PDF's (zoals boekhouding) of de zoveelste projectdocumentatie ga ik niet uitprinten. Zo houd ik mijn papieren archief overzichtelijk, dat als er sprake is van SHTF dat ik makkelijker prioriteiten kan stellen :-) !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Vergeet niet dat met een inktjet geprint materiaal niet water bestendig is! Zelf zet ik al mijn files elke 5 jaar om in de dan geldende norm, nu odt.

Want inderdaad het niet meer kunnen lezen van oude formaten IS een steeds groter wordend probleem.loop zelf nog te twijfelen om er ook ascii kopieën van te maken ,die worden tot nu toe altijd gelezen.

Boeken zou het mooiste zijn maar helaas gebrek aan ruimte verhinderd dat.Zou geen verkeerd idee zijn om preppers bibliotheken te hebben op centrale plaatsen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Omdat ik niet heel honk vast ben en regelmatig verhuis heb ik mijn hele leesboeken collectie (fictie, non fictie etc.) de deur uit gedaan en gedigitaliseerd. Ereader is echt geniaal!

In de kast staan nu alleen nog hobby, werk en studie boeken. hieronder vallen ook de boeken over survival, plantenkunde, ehbo etc. maar ook over constructie methoden, bouwen en electro techniek. digitaal heb ik een nog veel grotere lijst "prep" boeken. Dit staat allemaal op de ereader, sd card, usb drive en cloud. 1 setje sd cards met deze gegevens zit standaard in de kluis. Voor een tweede set wil ik een emp veilige kluis maken. Hierin komt dan ook een zonnelader, accupack, de oude ereader en mogelijk een kleine tablet (voor instructie filmpjes). Alle gegevens zijn uit te lezen op ereader, laptop, tablet en telefoon.

Ik print nooit iets. Of ik koop het boek (kringloop is geweldig voor hobbyboeken) of ik heb het digitaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...