Ga naar inhoud
GENEGEERD

Deze recessie komt niet van buiten maar is van eigen makelij


schuilkelders
 Share

Recommended Posts

Het Parool 10 november 2

Deze recessie komt niet van buiten maar is van eigen makelij

 

Quote:

Deze recessie komt niet van buiten maar is van eigen makelij. Veroorzaakt door politici die hardnekkig vasthouden aan een middeleeuws medicijn - aderlaten totdat de patiënt het begeeft - dat ons de depressie van de jaren dertig en de Europese burgeroorlog van de jaren veertig heeft gebracht.

 

Hoe lang pikken wij deze incompetentie nog? Wordt het geen tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid?

 

Mag ik 1 april suggereren? Dan verwacht de fiscus uw aangifte. U weet wat u te doen staat...

 

(Door: Ewald Engelen)

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

niks nieuws onder de zon, het is gewoon denivelleren kapitaal wordt uit het substraat gezogen en aan de bankiers overhandigd.

Je lacht je slap als je ze in de kamer gisteren nog hoort vergaderen over griekenlands mogelijke betalingsuitstel terwijl er in de buitenwereld al lang uitstel verleent is.

 

Wat keynsiaan ewald engelen betreft, eeuwig bijlenen is ook niks, das nou net wat "ons" in dit gat heeft gebracht, er is sinds de oorlog niet een budget geweest waar we winst hebben gemaakt als de bv nederland geloof ik. Van de andere kant gaan we straks naar de haaen hoe dan ook, dus kunnen we net zo goed wat bijlenen het maakt nu toch niet meer uit wat we doen.

 

Wat "de oplossing" is hangt er dus puur vanaf met wat voor bril je naar de crisis kijkt, als mens? als econoom die in modellen gelooft, als kapitalist? als werknemer? geloof je nog in de ratrace? de nep app-conomy 2.0? of geloof je in duurzaamheid?

Link naar reactie
Share on other sites

Hier nog wat uitleg over het ontstaan van deze crisis. Punt 1 lijkt het er op dat Griekenland als trigger voor de crisis is gebruikt als straf voor hun steun aan Servië in de Joegoslavië oorlog. Punt 2 is er olie ontdekt. Olie? Ja olie!

In 2010 werden er in de Egeïsche en Ionische Zee gigantische olievelden ontdekt. In 2011 werden er proefboringen gedaan en bleken er in de Egeïsche Zee 22 miljard en in de Ionische Zee 4 miljard vaten olie in de bodem te zitten. Waarde, zo’n slordige €302 miljard op jaarbasis voor de komende 25 jaar. Griekenland wordt nu door de trojka verder in de problemen geholpen met zogenaamde steun pakketten. Voor €50 miljard willen de EU en het IMF voor 65% het Griekse staatsbedrijf DEPA overnemen om zo de olie-en gasconcessies in handen te krijgen.

Wanneer begon die Griekse crisis pas goed? Was dat niet in 2010? Hier een artikel over deze olie ontdekking.

Dus wat is de werkelijke reden voor deze crisis. Het lijkt erop dat deze crisis volledig vooropgezet om de hele Eurozone bewust in financiële problemen te helpen om zo alle macht naar Europa te kunnen trekken. Tijd voor opstand!

Link naar reactie
Share on other sites

Kijk eens op YouTube de documentaire "Money as Debt", dan weet je waar de crisis vandaan komt:

https://www.youtube.com/watch?v=jqvKjsIxT_8

 

Samengevat:

Geldcreatie is afhankelijk van het maken van schuld.

Geld is nodig om de economische groei te blijven financieren.

Overheid leent namelijk geld om te stimuleren en betaald daar weer rente over.

Alleen is jaarlijks 3% groei geen lineaire lijn, maar een exponentiële lijn.

Hierdoor is er steeds meer schuld nodig om de rentelasten te blijven bekostigen.

 

Europa probeerde dit spelletje aan de gang te houden door alle schuld en geldcreatie op één hoop te gooien via de Euro.

In Nederland werd het kopen van een eigen huis gestimuleerd door de overheid waardoor, met alle tussenpartijen, de huizenprijzen gigantisch stegen.

De PIIGS leende gigantische bedragen waardoor, op Europees nivo, de geldvoorraad groeide en iedereen weer flink kon "groeien", alleen beginnen we nu tegen de grenzen aan te lopen van dit systeem.

De enige uitweg is óf steeds grotere schulden blijven maken welke via inflatie recht getrokken worden (waar de politiek op aan stuurt) of het systeem klapt.

 

Als je de docu gezien hebt begrijp je wat ik bedoel ;)

 

Tja... zeg het maar mensen...

Link naar reactie
Share on other sites

 

Tja... zeg het maar mensen...

 

En als je naar de bron gaat? Wie scheppen het geld uit het volledig luchtledige? Wie lenen dat geld wat uit het niets gecreëerd is uit tegen rente aan banken die het weer met hogere rente weg zetten. Er staat niets tegen over. Of zoals Alan Greenspan al spottend zei (zonder dat iemand die spot zo gezien heeft...zo blind zijn we) "we zetten gewoon de geldpers aan" (let op de verbaasde glimlach van zijn collega, die door heeft dat je dus blijkbaar Alles kunt zeggen). In Europa hebben we dezelfde Schijt aan het Volk en drukken we gewoon Euro's bij - met ook nog eens een Griekse Godin er op ook - om de Schijt aan het Volk nog even extra kracht bij te zetten.

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Heksenboot

Hehe, volksopstand.

Dan zullen er waarschijnlijk nog een soort preppers zijn. Die in hun Wassenaarse, zwaarbewapende, goed uitgeruste, bemanschapte bunkers, zich zitten te schamen, dat het brood en de spelen niet hebben geholpen, deze keer.

 

Als we hou hard gaan schreeuwen, krijgen we vast cake.

Link naar reactie
Share on other sites

Dus....wat gaan 'we' doen?

 

Geld moet rollen en flapperen, dus smijt die tokens en flappen over de balie en gooi je boodschappenkarretje vol want nu kan het nog! :)

 

Mocht je voorraadkast uit z'n voegen springen en blijf je nog steeds met pakken geld zitten dan kan je het altijd nog omruilen voor goud/zilver of doneren aan het ' Help Foxxie uit de brand fonds' :p...

Link naar reactie
Share on other sites

Quote van een Nederlandse inwoner uit Griekenland:

"De hele Griekse economie is in de afgelopen drie jaar tot stilstand gekomen: alle levensbehoeften (voedsel, benzine, gas, electriciteit) zijn de afgelopen jaren fors duurder geworden, de belastingen omhoog gegaan en nieuwe belastingen ingevoerd, de mensen hebben geen koopkracht meer en daardoor de bedrijven geen omzet, bedrijven sluiten dus en werknemers komen op straat te staan, de werkloosheid is enorm toegenomen (rond de 25% en voor jongeren al boven de 50%), een bijstandsuitkering is er niet en de werkloosheidsuitkeringen gaan nu ook afgeschaft worden, pensioenen worden nog steeds gekort (in veel gevallen al tot 50% van het oorspronkelijke bedrag), vakantiegelden een feestdagenuitkeringen gaan nu afgeschaft worden, kinderbijslag gaat afgeschaft worden en we gaan nu zelfs belasting moeten betalen over onze kinderen!!"

 

Zie hier het artikel op de Argusoog website

Link naar reactie
Share on other sites

Knap lullig voor die Grieken....but, shit happens.....en wij hebben hier ook een klein beginnetje gemaakt met onze afdaling naar het Griekse niveau....hopen dat het wat langzamer gaat en dat de burger niet gaat doordraaien....want op zich is dat niet nodig...gewoon een kwestie van aanpassen.....in de jaren '60 was iedereen ook tevreden met misschien 10% materiele welvaart van die we nu hebben....

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...