Ga naar inhoud
GENEGEERD

Waterpomp zonder elektriciteit !


Jan c

Aanbevolen berichten

Stel :stroom valt uit je hebt een beekje met zuiver water in de buurt maar met emmers water zeulen neemt te veel tijd in beslag ,tijd die je kan spenderen in nuttigere zaken...Onderstaande link heeft een goed ,duurzaam en goedkoop alternatief.

of

 

Enige minpunt die ik kan bedenken is het lawaai die de terugslagkleppen maakt en wat als het vriest ?

 

Indien er iemand dit thuis kan testen hoor ik het graag.

 

grt Jan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • 8 jaren later...
14 uur geleden, Gabe zei:

kleine uitvoering met jerrycan werkt goed tot nu toe. Ben nu bezig met grote oliedrum maar zie soms reacties dat dit niet continu werkt. Iemand ervaring hier mee ? 

Volgens mij is dit een voorbeeld van "wet communicerende vaten" in combinatie met een hevelwerking om de stroom te starten.

 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_de_communicerende_vaten

 

Dus eigenlijk een soort van hevelpomp

 

afbeelding.thumb.png.80b1fb452f15ed59347d49b59e60c0ae.png

Dus het klinkt wel leuk, maar de reden dat het "werkt" is omdat het punt waarnaar hij pompt lager is dan het waterniveau waaruit hij aan het pompen is.

 

Dat is ook wel logisch want anders zou deze persoon de gratis eeuwige energie hebben uitgevonden.

Want dan zou je dus een reservoir gaan leegpompen en deze door een rad laten lopen met een dynamo en hierna met een 2e pomp weer het water terugpompen in het reservoir.

 

Het idee is leuk, en het klinkt te mooi om waar te zijn, en helaas is het dus ook te mooi om waar te zijn.

 

afbeelding.thumb.png.927b4f0d70d88dc2d739e4b7ae96398e.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het idee is leuk, en het klinkt te mooi om waar te zijn, en helaas is het dus ook te mooi om waar te zijn.

Gelukkig heb ik water nodig op zelfde niveau dan waar ik het over een dam vandaan moet pompen. Het hoogteverschil is schijnbaar klein genoeg om te overbruggen. De kleinere proefopstelling met jerrycan op 1 meter (kleine 2 meter boven waterniveau) hoogte loopt inmiddels al bijna 2 dagen zonder drukverlies. De vacuumdruk vervormd de jerrycan maar is van doorslaggevend belang in dit verhaal. Zelfs bij het verhogen van de uitloop tot 50 cm boven het niveau van oppompen blijft het lopen. Tot nu toe dus waar genoeg om mooi te zijn schijnbaar.

aangepast door Gabe
Link naar reactie
Delen op andere sites

8 uur geleden, Gabe zei:

De kleinere proefopstelling met jerrycan op 1 meter (kleine 2 meter boven waterniveau) hoogte loopt inmiddels al bijna 2 dagen zonder drukverlies

We zien de foto's graag op het forum.

Maar ga anders nog eens langs bij een docent natuurkunde, waarschijnlijk kan hij/zij/het het beter uitleggen dat je water niet omhoog kan pompen zonder een vorm van energie. (die filmpjes op youtube zijn er alleen maar neergezet om views te genereren en je kunt ze vergelijken met van de filmpjes waar dit soort gasten met een stok een compleet ondergronds zwemparadijs aan het bouwen zijn)

 

Wat een prima en werkend alternatief zal zijn is een pomp aansluiten op een zonnepaneel waar een accu tussen zit. Als de snelheid van het pompen niet belangrijk is (liters / uur) dan kan je die grote oliedrum mooi gebruiken als reservoir. Daar zet je dan een vlotterschakelaar in zodat je niks moet aan of uit zetten. Als dat vat/reservoir dan een stuk hoger staat heb je en prima systeem. De kosten zitten dan voornamelijk in de "deep cycle batterij/accu". Is het bedoeld als watervoorziening voor een tuin?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

Vroeger heb ik nog wel eens water gedronken wat met zo'n pomp werd op gepompt.

Met het water was naar mijn gevoel niets mis, en smakelijk.

 

Nemo Go waterput pomp kraan met klep Amerikaans groen.

 

761522537_nemo-go-waterput-pomp-kraan-met-klep-amerikaans-groen-sw403614.jpg1.thumb.jpg.56df6dfad62a2e3ae657f930a8ec5cd9.jpg

 

Deze Amerikaanse handwaterpomp van het merk Nemo Go is een echt hebbeding als je een unieke flair aan je tuin wil geven.

Nemo Go staat voor kwaliteit en maakt gebruik van de beste materialen en mooie afwerkingen.

De groene, gietijzeren pomp is zeer stevig en handig in gebruik.

Pompen tot 7 meter diep.

 

Deze handwaterpomp dient niet alleen om water op te pompen, maar staat ook decoratief in je tuin.

Het is een echte blikvanger!

 

De pomp wordt handmatig bediend, door de hendel op en neer te bewegen kun je grondwater oppompen. De pomp pompt 7 meter diep op.

Pomp aansluiten.

 

De pomp is multifunctioneel en kan op diverse manieren worden aangesloten. Hoe je de pomp aansluit, is afhankelijk van je behoeftes.

In het algemeen sluit je aan de onderkant van de pomp een nippel aan en voor het afvoeren van het water in de ondergrond, zijn producten zoals buigzame pijpen of terugslagkleppen nodig. Een anti terugslagklep is ingebouwd in de pomp. Aansluitingen, koppelingen en filters moeten apart worden gekocht.

 

Nemo Go

Het brede assortiment van Nemo Go bevat alles wat je nodig hebt voor jouw huis. Van fraaie spiegels met verlichting tot strakke ronde waskommen: Nemo heeft alles in huis! De producten kenmerken zich door het gebruik van sterke materialen en een goede afwerking. Zo garandeert Nemo je optimaal gebruiksgemak waar je jarenlang van kunt genieten. Met de verschillende materialen en kleuren druk je gemakkelijk jouw eigen stempel op jouw interieur!

Belangrijkste kenmerken

280 x 600 x 280 mm

9,7 kg

Volledig gietijzer

Voor waterput / pomp / kraan

1508216132_Waterpomp.jpg2.jpg.c02829a4245ee1e5171af711512c3863.jpg

-----
Laagste prijsgarantie!

Dit artikel koop je gegarandeerd tegen de beste prijs.
Bij Sanitair winkel staan een goede service en een scherpe prijs centraal. Jij als klant profiteert hiervan!

Mocht je precies hetzelfde product elders goedkoper tegenkomen, laat dit dan weten via ons laagste prijsgarantie-formulier.

 

https://www.sanitairwinkel.nl/p/77161357/nemo-go-waterput-pomp-kraan-met-klep-amerikaans-groen?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...