Ga naar inhoud
GENEGEERD

Bezuinigen door nieuwe kabinet of ... stelen?


Cyberbeer
 Share

Recommended Posts

Mark en Diederik, wat een heibel over het zorgstelsel. Waar zijn jullie nu mee bezig? Moet alles nu in de soep lopen? Moet alles ontploffen? Wat je aandacht geeft, groeit… Jullie hebben het maar over de premies die omhoog moeten, de kosten van de zorg die stijgen en dat Nederland massaal zal moeten helpen de gaten te dichten. Oftewel: bezuinigen! Maar wat jullie bezuinigen noemen, noemen wij diefstal!

 

Lees hieronder verder...

http://www.uitdaging.net/gezond/kabinet_bezuinigen_of_stelen.html

http://www.succesboeken.nl/?pc=9161EA41&isbn=9789079872381

  • Leuk 4
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Cyberbeer, een geniaal stuk. Het treft precies de kern van het probleem. In plaats van zich bezig te houden met wat we al hebben, moet er steeds meer en meer en weer iets nieuws bij komen. In plaats van een nieuwe ronde verhogingen moeten ze nu echt eerst eens in Den Haag zelf gaan bezuinigen. En van mij een kudo voor jou;)

Link naar reactie
Share on other sites

Als je de economie er weer bovenop wilt helpen neem je de tijd om een goed plan te maken, maak het betaalbaar voor iedereen en strek het uit over 10 jaar ipv 4.. mensen ( ik ook ) geef gewoon niets meer uit dan nodig, teveel winkels staan leeg of gaan failliet, mega huurprijzen zijn niet meer op te brengen voor sommige.

Geld geld geld.... De wereld gaat er nog kapot aan.

 

De regering heeft niet als doel te regeren maar om te heersen.

Lijkt op een XXL versie van sim City met ons als speelpoppetjes.

Diep triest om zulke angs scenario's te creëren waardoor je eigen mensen de dupe worden.

Link naar reactie
Share on other sites

Sorry mensen maar ik zet de nodige vraagtekens bij dit stukje. Er word gedaan alsof cholesterolremmers en vaccinaties ware killers zijn en ons voedsel vol met gif zit.

Ik word ook echt een beetje moe van mensen die maar bij hoog en bij laag blijven beweren dat genetisch gemanipuleerd voedsel en het bereiden van voedsel in de magnetron slecht zou zijn.

 

Uiteraard kan er veel gezondheidswinst gehaald worden door een gezonde levensstijl na te leven, persoonlijk verkies ik dat dan ook boven het slikken van pillen die de effecten van een ongezonde levensstijl moeten compenseren. Vaccinaties zijn verantwoordelijk voor het redden van miljoenen levens, sla de geschiedenisboeken er maar eens op na hoeveel kinderen vroeger stierven aan besmettelijke virusinfecties. Mensen die beweren dat het allemaal maar te doen is om de farmacie te voorzien van een inkomen moeten zich de ogen uit de kop gaan schamen.

 

"Anneke Bleeker kreeg een aantal jaren geleden landelijke bekendheid toen ze de HPV-vaccinatie aan de kaak stelde, de vaccinatie waarbij 12-jarige meisjes als proefkonijn worden gebruikt ten gunste van de farmaceutische industrie."

 

Misschien moet mevrouw Bleeker dan maar een aanklacht indienen tegen de seksuele moraal van de tijd i.p.v. te gaan zeuren over deze vaccinatie. HPV is gewoon een ordinaire SOA die gewoon heel veel vrouwen voortijdig uit het leven rukt en niet alleen vrouwen. Ook mannen lopen een verhoogde kans op keelkanker als gevolg van orale bevrediging van een vrouw (of man) die besmet is met HPV.

Lekker makkelijk en goedkoop voor je eigen publiek de farmaceuten van repliek dienen. Uiteraard zijn er bij een hoop medicaties vraagtekens te zetten m.b.t. het nut en zou in mijn ogen er veel meer aandacht uit moeten gaan naar preventie.

 

Feit is dat door de vergrijzing de zorgvraag zal blijven stijgen en dit dus veel hogere kosten met zich mee zal brengen. Hoe we die kosten gaan verdelen is een lastig vraagstuk maar dat het een zware last zal zijn en voorlopig zal blijven, daar is geen ontkennen meer aan.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

@Thexder, heel goed verwoord!

 

Er zit zeker een kern van waarheid in het stuk, maar het staat ook vol met drogredenen. Ze verwijzen steeds weer terug naar 'vroeger, toen er nog geen gif en vaccinaties waren', maar de levensverwachting ligt inmiddels wel een stuk hoger dan vroeger. De vooruitgang in de medische wetenschap is hier voor een groot deel verantwoordelijk voor.

Link naar reactie
Share on other sites

De vraag die gesteld moet worden is ten koste van wat gaan we door met alles behandelen en repareren. Op het gevaar verkeerd over te komen, We zorgen nu voor onze ouderen met tonnen kostende reparaties en medicijnen die hun leven nauwelijks verbeteren en misschien maar met 2 a 3% verlengen.

Op zich niets op tegen als we het kunnen betalen, maar dat kunnen we niet. Gevolg is dus dat de afgelopen en komende jaren een specifieke groep optimaal kan profiteren ten koste van de zorg die later(over 10-20 jaar) nodig is.

 

de discussie is dus verkeerd. In plaats van over premies en centen te praten en elke nieuwe medische uitvinding ook maar gelijk in te voeren denk ik dat de vraag moet zijn: wat doen we wel, en wat doen we niet. Ik weet het, dat is een hele zware beslissing, vandaar dat iedereen hem uit de weg gaat totdat de wal het schip keert.

 

Dat kun je doen door ieder voor zich te laten zorgen,

 

Dan moet je ook accepteren dat de kloof tussen rijk en arm nog groter wordt omdat de rijken zich dan, tegen torenhoge premies, gaan verzekeren van die hulp die niet meer vanzelfsprekend is. Dat zie je nu ook al bij het koninklijk huis. Dacht je nu echt dat een gewone nederlander dezelfde zorg en middelen krijgt?

 

Of je accepteerd dat zorg meer gaat kosten dan huur en je verdeeld de pijn?

Dan liever de grootverdieners ook meer mee laten betalen voor de zorg van de gewone man.

En waar praten we over? Topverdienders die in plaats van met € 6000,= netto nu met € 5300,= netto thuiskomen per maand.

Natuurlijk zijn er altijd schrijnende gevallen, maar daar kunnen ze reparatiewetgeving voor maken.

Link naar reactie
Share on other sites

 

Ze zeggen alleen niet dat een deel van de reden waarom de zorg zoveel duurder is geworden de bureaucratie is die wordt veroorzaakt door een legioen aan "zorgmanagers" die via de politieke baantjesmachine de zorginstellingen in stromen en daar alles nodeloos gecompliceerd maken. Er zijn zoveel ex-politici die aan een baantje geholpen moeten worden dus dat probleem zal alleen maar erger worden in de toekomst.:mad:

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...