Ga naar inhoud
GENEGEERD

Inflatie Oktober naar hoogste niveau in vier jaar, 2,9%


Kans
 Share

Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Met hogere prijzen opkomst, lagere koopkracht vanwege politieke besluiten. Het is een sluip moordenaar, we worden langzaam gaar gekookt.

 

Zou dit de reële inflatie zijn of ligt die hoger?

Meen je dat dat je dit vraagt? Natuurlijk ligt die hoger! Test het zelf eens, met zaken die uit "de index" zijn gehaald bvb zoals brandstof, rookwaren enz... en huiver ;)

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Hier zit ook voor een deel de btw verhoging in maar het zou mij verbazen als het de komende jaren veel beter zal worden.

 

Gezien de verhoging van de belasting voor de veelverdieners is een hogere inflatie onontkoombaar.

 

Waarom? omdat men in een kabinet aan wensdenken doet.

 

Een veelverdiener is een veelverdiener omdat hij/zij leverage heeft. Leverage wil zeggen dat ze zelf de mogelijkheid hebben om hun salaris te bepalen. Mischien niet direct, maar dan wel indirect. Wat zullen deze mensen doen als zij hun koopkracht zien dalen?

Juist, ze verhogen hun inkomsten.

En die hogere inkomsten worden zonder uitzondering betaald door de massa, maar vooral door hen die geen leverage hebben. De kleinstverdieners en uitkeringstrekkers.

Dit maakt zich duidelijk in de inflatie.

Natuurlijk niet onmiddelijk, maar over 1 of 2 jaar wordt bijna de gehele lastenverhoging aan de veelverdieners doorgeven aan jan modaal (en jan sub-modaal) in de vorm van prijsverhogingen.

 

 

Zijn de veelverdieners dan onaantastbaar?

Nee, ze zien wel degelijk omzet verlaging omdat door de hogere prijzen minder van hun producten of diensten worden afgenomen. Dit maakt zich vooral kenbaar door een vermindering van het aantal veelverdieners. Maw de zogeheten nivellering werkt alleen voor een paar maanden, en daarna neemt de ongelijkheid alleen maar toe. De top wordt kleiner en hoger.

 

Dit is overigens een effect van bijna alle overheidsmaatregelen. Het is niet voor niets dat ondanks 50 jaar van nivellering de verschillen groter zijn dan ooit tevoren, en de top smaller is dan ooit tevoren.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...